CIMPRESS INVESTEERT IN CANON-TECHNOLOGIE OM TOONAANGEVENDE POSITIE IN GROEIENDE ONLINE PRINTSECTOR TE BEHOUDEN

’s-Hertogenbosch, 25 augustus 2021 – Canon maakt vandaag bekend dat het een overeenkomst heeft gesloten met Cimpress, de wereldwijde marktleider op het gebied van mass-customization, voor levering van printtechnologie aan Cimpress-vestigingen op meerdere locaties. Dit sluit aan bij de strategische beslissing van Cimpress om te blijven investeren in technologie, waaronder de inkjet-printtechnologie, om haar positie in de voorste linie van de nog steeds groeiende online printsector te behouden.

Tot de namen binnen het bedrijvenportfolio van Cimpress behoren online printgiganten als Vistaprint, Pixartprinting, Drukwerkdeal, WIRmachenDRUCK en Druck.at, die als ontwerp-, marketing- en printpartners fungeren voor miljoenen ondernemingen over de hele wereld.


Robert Keane, oprichter en CEO van Cimpress, zegt: "De Cimpress-bedrijven richten zich onverminderd op innovatie, kwaliteit en efficiëntieverbeteringen die ons in staat stellen alle klanten goed van dienst te zijn. Een belangrijk investeringsgebied is voor ons de printtechnologie en wij zijn van mening dat de inkjet-printtechnologie een grote rol kan spelen door de flexibiliteit, efficiëntie en een positieve ontwikkeling om afval te verminderen. Dit draagt bij aan het bereiken van onze duurzaamheidsdoelstellingen.”


Christian Unterberger, Chief Operating Officer & lid van de Executive Board bij Canon Production Printing, zegt: “De ontwikkeling van de inkjet-printtechnologie heeft het niveau van volwassenheid bereikt dat grafische bedrijven in staat stelt een hoge productiviteit, kostenefficiëntie en een gezond rendement op investeringen te realiseren zonder concessies te doen aan de kwaliteit. De snelle inkjet-productieprinters stellen online printbedrijven in staat de volgende stap te zetten in de digitalisering van hun onderneming. Met productiviteit op industriële schaal, een kwaliteit die niet onderdoet voor die van offset en toegang tot een geautomatiseerde digitale workflow. Allemaal belangrijke redenen voor grafische bedrijven om te investeren in groei, nu en in de toekomst.”


Sinds de introductie van de varioPRINT iX serie in april 2020 heeft Canon een toename gezien in de verkoop van haar sheetfed B3 inkjet-productieprinters. De varioPRINT iX serie maakt deel uit van de bestaande productfamilie VarioPrint i serie en heeft bewezen een interessante investeringsoptie te zijn voor producenten van commerciële printproducties en online printbedrijven. De uitstekende offset-achtige kwaliteit, de betrouwbare doorvoercapaciteit en de flexibiliteit bij sheetfed printtaken vormen daarvoor de basis.


Canon bouwde voort op de bewezen successen in de CF-sector en introduceerde de high-speed ProStream 1000 en 1800 productieprinters. Met maximale snelheden van 80 meter/min (ProStream 1000) en 133 meter/min (ProStream 1800) haalt deze printerserie bij deze snelheden de hoogste resolutie en printkwaliteit in vergelijking met andere printsystemen. Dit stelt klanten in staat maximale prestaties te behalen.


Ga voor meer informatie over de toonaangevende inkjet-oplossingen van Canon naar:


Continuous Feed: https://www.canon.nl/business-printers-and-faxes/continuous-feed-inkjet-printers/


Sheetfed: https://www.canon.nl/business-printers-and-faxes/varioprint-ix-series/