Canon kondigt haar RF-lenzen voor 2020 aan en introduceert de compacte en veelzijdige RF 24-105mm F4-7.1 IS STM

Amstelveen, 13 februari 2020 – Canon Inc. introduceert vandaag de RF 24-105mm F4-7.1 IS STM en kondigt de ontwikkeling aan van de RF 100-500mm F4.5-7.1 L IS USM, Extender RF 1.4x en Extender RF 2x. Canon bevestigt tevens de komst van vijf nieuwe RF-lenzen dit jaar ter aanvulling op het EOS R-systeem en de RF-vatting. Daarmee komt het totale aantal nieuwe RF-lenzen in 2020 op negen.

De eerste RF-lens die in 2020 gelanceerd wordt, is de RF 24-105mm F4-7.1 IS STM – een lichtgewicht zoomlens die compact en veelzijdig is, en daarmee perfect voor avontuurlijke fotografen. De RF 24-105mm F4-7.1 IS STM biedt dankzij het grote brandpuntsbereik in deze lenscategorie een unieke combinatie van flexibiliteit en afmetingen, waardoor liefhebbers van fotografie binnen een breed scala aan scenario’s schitterende opnamen kunnen maken. Deze lens is dan ook de ideale allround lens voor onderweg.


Een perfecte partner voor op reis


Met een brandpuntsafstand van 24-105mm, een gewicht van slechts 395 gram en afmetingen van 88,8 mm x 76,6 mm, is de RF 24-105mm F4-7.1 IS STM ideaal voor fotoliefhebbers die een lens zoeken met veelzijdigheid in brandpuntsafstanden, maar die niet veel ruimte in hun fototas hebben of een zware uitrusting willen meenemen – vaak een vereiste van reisfotografen. De RF 24-105mm F4-7.1 IS STM en de EOS RP wegen samen slechts 880 grami en bieden naast een goede lens/camerabalans ook een uitstekend gebruikscomfort tijdens het vastleggen van full frame kwaliteitsfoto’s en video’s onderweg.


Ter ondersteuning van het veelzijdige brandpuntsbereik, heeft de RF 24-105mm F4-7.1 IS STM niet alleen een 0,4x life-size vergroting, maar ook een nieuwe, door Canon ontwikkelde 0,5x Center Focus Macro-modus. Deze modus biedt fotografen een sterke vergroting bij 24mm wat resulteert in een minimale scherpstelafstand van 13 cm. Met als eindresultaat dat onderwerpen in het midden van het beeld haarscherp zijn, waardoor mooie, verborgen details zichtbaar worden en de randen van het beeld vervagen tot een aantrekkelijke onscherpte. Ideaal voor fotografen die hun creatieve grenzen willen verleggen.


Hoge prestaties bij foto’s en video’s


De RF 24-105mm F4-7.1 IS STM beschikt over de hoge optische kwaliteit en snelle camera-naar-lens-communicatie die kenmerkend zijn voor de gehele RF-lijn van Canon. Met een groot achterste element en Canon’s Super Spectra Coating, beschikken fotoliefhebbers over hoge optische prestaties binnen het gehele beeldveld met minimale reflectie en overstraling. De RF 24-105mm F4-7.1 IS STM heeft een eigen gegevensprofiel voor DLO-lenscorrectie – een kenmerk dat geldt voor alle Canon RF-lenzen – waardoor gebruikers schitterende opnamen kunnen maken met een minimale noodzaak voor nabewerking.


De STM AF-motor van de RF 24-105mm F4-7.1 IS STM zorgt voor snelle AF-prestaties bij foto’s en een vloeiende, geruisloze werking bij het vastleggen van videobeelden. Dankzij de 5-stops Image Stabilizer (IS) kunnen fotografen erop vertrouwen dat het onderweg vastleggen van stabiele foto’s en video’s ruimschoots binnen hun mogelijkheden ligt. Met de introductie van de RF 24-105mm F4-7.1 IS STM, de aankondiging van de ontwikkeling van de RF 100-500mm F4.5-7.1 L IS USM, Extender RF 1.4x en Extender RF 2x, plus de mededeling dat er in 2020 nog eens vijf RF-lenzen zullen worden uitgebracht, onderstreept Canon haar betrokkenheid bij de RF-vatting. Bovendien kondigt Canon Inc. vandaag de ontwikkeling aan van de EOS R5, een full frame-camera die het begrip systeemcamera opnieuw definieert. Hiermee bewijst Canon haar betrokkenheid bij bestaande, nieuwe en toekomstige gebruikers van het EOS-systeem en biedt de onderneming een volledig scala aan opties, ongeacht de creatieve ambities van de gebruikers.


Prijs en beschikbaarheid


De RF 24-105mm F4-7.1 IS STM is vanaf april verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van € 509,99. Er zal tevens een EOS RP kit incl. RF 24-105mm F4-7.1 IS STM gelanceerd worden en een EOS R kit incl. RF 24-105mm F4-7.1 IS STM. Deze kits hebben een verkoopadviesprijs van respectievelijk € 1519,99 en € 2239,99.iDe EOS RP weegt 485 gram inclusief geheugenkaart en accu