Nieuwe firmware update Canon EOS C500 Mark II breidt professionele toepassings-mogelijkheden nog verder uit

Amstelveen, 13 maart 2024 – Canon introduceert vandaag een nieuwe, gratis firmware update voor de EOS C500 Mark II. Deze nieuwe firmware update geeft de mogelijkheid om de professionele functionaliteiten van deze camera nog verder uit te breiden met 12-bit Cinema RAW light formats, namelijk LT (Light), ST (Standard) en HQ (High Quality). Dit zorgt voor nog meer flexibiliteit in de workflow van diverse videoproducties, maar ook voor meer opties tijdens postproductie.

Gallery-EOS C500 Mark II

Canon EOS C500 Mark II

De EOS C500 Mark II is met zijn 5.9K full-frame sensor, interne RAW recording en verwisselbare lens mount een populaire keuze onder film- en TV- producties, mede door zijn heldere en indrukwekkende beeldkwaliteit en uitgebreide connectiviteitsmogelijk-heden in een modulair design. Deze veelgevraagde functie, die eerder al beschikbaar werd voor de EOS R5 C en de EOS C70, stelt gebruikers eenvoudig in staat om verschillende schaalbare data formats van interne RAW-opnames te selecteren die de betrouwbaarheid van de sensor output nog verder verbeteren of de bestandsgrootte doen verkleinen. En dat allemaal met behoud van de hoge kwaliteit 12-bits kleur-informatie.

De firmware-update zal vanaf eind maart gratis te downloaden zijn via de product support webpagina Aron Randhawa, Senior Product Specialist bij Canon Europe, zegt hierover het volgende: “Cinema RAW Light evolueert voortdurend en heeft een duidelijk voordeel ten opzichte van zwaar gecomprimeerde formats, vooral voor kleurcorrectie en VFX pipelines. Alle drie de nieuw toegevoegde schaalbare formats zijn 12-bits, zelfs bij hogere framerates, zonder Chroma-subsampling, waardoor videografen hun productie-camera en dus producties naar een nog hoger niveau kunnen tillen.”