Canon lanceert firmware-update voor geselecteerde professionele camera’s om workflows nog verder te stroomlijnen

Amstelveen, 30 maart 2021 – Als reactie op feedback van gebruikers kondigt Canon Europe vandaag een firmware-update aan voor drie van haar professionele camera’s. Gebruikers van de EOS R5 (firmware v1.3), EOS R6 (firmware v1.3) en EOS-1D X Mark III (firmware v1.4) hebben vanaf nu toegang tot een aantal updates die helpen bij het nog verder stroomlijnen van workflows en het kunnen werken met een nog grotere creatieve vrijheid.

Nieuwe foto- en videomogelijkheden voor de EOS R5, EOS R6 en EOS-1D X Mark III voor een nog grotere creatieve vrijheid


Hogere beeldkwaliteit en verbeterd gebruiksgemak


De EOS R5 profiteert van een aantal upgrades, waaronder Full HD 120p en ondersteuning voor een grotere aanpasbaarheid van de camera. Gebruikers kunnen nu persoonlijke en voorkeursinstellingen van de camera op een geheugenkaart opslaan. Die kan naar een andere camera worden gekopieerd of kan worden gebruikt bij het aanpassen van de instellingen. Ook is er de mogelijkheid om het lcd-scherm tijdens het fotograferen uit te schakelen en alleen te gebruiken voor weergave, zodat bediening op de vertrouwde DSLR-wijze plaatsvindt. Bij zowel de EOS R5 als de EOS R6 zorgt de firmware voor fulltime handmatige ondersteuning van RF-lenzen, zodat fotografen de scherpstelling van de RF-lenzen handmatig kunnen overnemen wanneer die in de Servo AF-modus staan.


Gestroomlijnde professionele workflows


Bij de EOS R5 kunnen professionele fotografen foto’s beveiligen en snel delen met de nieuwe Protect Image Transfer-functie. Met deze functie zijn beveiligde foto’s vergrendeld zodat ze niet per ongeluk kunnen worden gewist of via FTP worden verzonden. Zowel bij de EOS-1D X Mark III als de EOS R5 zien professionals nu de FTP Transfer-status op het scherm en wordt duidelijk aangegeven hoelang het nog duurt om foto’s te verzenden.


Verbeterde videofunctionaliteit


Deze firmware maakt RAW-video met lage bitsnelheden mogelijk, waardoor de omvang van de RAW-videobestandenen afneemt en de bestandsoverdracht sneller verloopt bij de EOS R5 en EOS-1D X Mark III. De firmware-update biedt ook verbeterde videomogelijkheden voor de EOS R5 door de toevoeging van Canon Log 3 – de log gammacurve die door alle Canon Cinema EOS-camera’s wordt gebruikt en die een groter dynamisch bereik, superieure kleurbewerkingsmogelijkheden en eenvoudiger bestandsbeheer biedt. Voor nog meer flexibiliteit in videoformats biedt de firmware-update een IPB-video-optie met lagere bitsnelheid, waardoor kleine videobestanden ontstaan die gemakkelijk zijn te delen.


Canon komt bovendien met diverse software-updates om de bovenstaande firmware-updates aan te vullen en ondersteuning te bieden voor Apple M1-processoren via Rosetta voor Digital Photo Professional (DPP) met v4.14 en EOS Utility met v3.13.1. Canon blijft ook in de toekomst foto- en videografen ondersteunen en heeft verdere plannen om deze drie cameramodellen van nieuwe functionaliteit te voorzien op basis van feedback van gebruikers, waaronder in een toekomstige update de introductie van Canon Log 3 voor de EOS R6 en EOS-1D X Mark III.


Beschikbaarheid


De nieuwe firmware-update en software-updates zijn vanaf vandaag te downloaden via: