Colorado1650 en UVgel 460-inkt van Canon ontvangen 3M Performance Guarantee-certificering

Venlo, 11 maart 2020 - De Colorado 1650 en de UVgel 460-inkt van Canon Production Printing zijn gecertificeerd met de 3M Performance Guarantee. 3M heeft de UVgel 460-inkt op een groot aantal van haar printmedia getest. Deze certificering toont aan dat de printproducties die door de Colorado 1650 worden geprint met door 3M goedgekeurde media voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen.

De Colorado 1650-printer is een veelvuldig onderscheiden roll-to-roll printer die is uitgerust met een flexibele, maar robuuste inktset en FLXfinish: een nieuwe benadering van LED-uitharding die gebruikers in staat stelt bij elke individuele printproductie te kiezen tussen matte of glanzende modi. In de praktijk betekent dit dat klanten verschillende esthetische eindresultaten kunnen leveren zonder de noodzaak om inkt of printmedia te wisselen.


De Colorado 1650 is tijdens FESPA 2019 in München geïntroduceerd en was direct een groot succes. Klanten ervaren een indrukwekkende printflexibiliteit en kunnen een grote verscheidenheid aan toepassingen produceren, zowel voor binnen- als buitengebruik.


Canon heeft nauw samengewerkt met 3M om de kwaliteit en de prestaties van UVgel-inkten op een breed scala aan 3M-printmedia te waarborgen.


“Toen we met de ontwikkeling van onze innovatieve UVgel-printtechnologie begonnen, was het ons streven om alle voordelen van de bestaande inkttechnologieën te combineren tot één oplossing en onze klanten de mogelijkheid te bieden om met een zo breed mogelijk scala aan printmedia te werken”, zegt Dirk Brouns, Vice President Large Format Graphics van Canon Production Printing.


“Het is geweldig om te zien dat een producent van printmedia als 3M de UVgel-inkt en de prints van de Colorado 1650 heeft gecertificeerd met de 3M Performance Guarantee. Dit bewijst dat onze klanten een constant hoge kwaliteit en betrouwbare printresultaten kunnen bereiken. Ons groeiende klantenbestand kiest UVgel als voorkeurstechnologie, zowel voor printmedia die op grote schaal worden gebruikt als voor nieuwe categorieën, waaronder pvc-vrije printmedia.”