Canon breidt het assortiment inline finishing-oplossingen voor de imagePRESS uit met een A4-oblong booklet maker

‘s-Hertogenbosch, 17 mei 2023 – Canon Europe breidt het assortiment aan finishing-oplossingen voor de imagePRESS V1000 en V1350 tonerprinters uit met de BLM5000-serie booklet makers van Plockmatic.

BLM 5000 series FRT 02_cropped

Canon imagePRESS V1000 , uitgebreid met de BLM5050 booklet maker van Plockmatic.

Het apparaat is ontworpen voor klanten met middelgrote tot grote productievolumes en biedt de mogelijkheid om naast boekjes in normaal staand formaat ook boekjes in liggend A4- en Letter-formaat te produceren. Tot de functies van dit apparaat behoren square fold en het aan drie zijden aflopend snijden om vervaging aan de buitenranden te voorkomen bij het genest vouwen van meerdere pagina’s. De BLM5000 is verkrijgbaar met nietkoppen in uitvoeringen voor 50 of 35 vel en met draadhechtkoppen in de uitvoering voor 35 vel. Het vormt een aanvulling op de mogelijkheden voor zakelijk printen, met name voor bedrijven die lange vellen produceren met de imagePRESS.

De BLM5000 booklet maker vormt samen met de Plockmatic BLM 550+ en BLM 50/35-systemen hoogwaardige finishing-apparatuur van derden die Canon in het assortiment heeft. Dit biedt mogelijkheden voor op maat gemaakte en sterk geautomatiseerde end-to-end productieoplossingen. De integratie van deze systemen stelt print service providers ook in staat een bredere mix aan toepassingen te produceren, waardoor meer groeimogelijkheden ontstaan.

Jennifer Kolloczek, European Planning, Marketing & Innovation Senior Director, Production Print bij Canon Europe zegt er het volgende over: “Print service providers blijven zoeken naar nieuwe manieren om professioneel ogende documenten te produceren met een kortere oplage, terwijl de winstgevendheid en productiviteit behouden blijven of zelfs toenemen. Dit vraagt om meer naadloze end-to-end workflows, waardoor kosteneffectieve inline finishing-oplossingen een cruciale succesfactor worden. De nieuwste Canon imagePRESS-productieprintsystemen kunnen een ongekende reeks printmaterialen en papierformaten aan en leveren tegelijkertijd een uitzonderlijke beeldkwaliteit. We zijn verheugd dat we met de introductie van de nieuwe BLM5000-serie de imagePRESS-serie verder kunnen automatiseren voor het maken van boekjes in liggend formaat – een formaat dat vaak wordt gevraagd voor hoogwaardige ‘lookbooks’, brochures en gidsen.”

De BLM5000-serie is per direct verkrijgbaar via de verkoopkantoren van Canon in EMEA, voor inline-configuratie met een imagePRESS V1000 of imagePRESS V1350.