SUCCESVOLLE CANON imagePRESS C10010VP-serie ONTVANGT FOGRA-CERTIFICERING

’s-Hertogenbosch, 10 maart 2021 – Sinds de introductie in september 2020 zijn binnen EMEA al meer dan 100 Canon imagePRESS C10010VP losblad kleurenprinters geïnstalleerd. Deze bijzondere hoog volume productieprinter is gebaseerd op Canon’s gerenommeerde imagePRESS-technologie en helpt klanten de krapste deadlines te behalen. De imagePRESS C10010VP heeft een continue, hoge snelheid en levert met de kwaliteit van offset. En de extra bonus? Deze serie is nu Fogra PSD (Process Standard Digital) gecertificeerd.

Klanten in de gehele EMEA-regio hebben aangetoond hoe de imagePRESS C10010VP hen in staat heeft gesteld om een hoger niveau aan kwaliteit, kleurconsistentie en productie-efficiëntie te bereiken. Dankzij de eenvoudige verwerking van vellen tot 400 g/m2 en lengte tot 1.300 mm kunnen zij nu sneller dan ooit een breder scala aan toepassingen produceren. En de verbeterde automatiseringsmogelijkheden van deze productieprinter stelt hen in staat tijd te besparen op handmatige processen.


Als leverancier van commercieel drukwerk heeft Multicopy The Communication Company | Noordwijk Klei-Oost sinds begin januari 2021 de Canon imagePRESS C10010VP in Nederland operationeel. Eigenaar Leendert Bedijn kan op de nieuwste technologie en zijn nieuwe werkproces vertrouwen: “Voor een reclamebureau moest ik zes verschillende tabbladen met volvlakken in moeilijk te printen pasteltinten produceren. Die kwamen zó mooi uit de printer. Ik kan ze niet eens zo mooi drukken


Canon’s Britse klant Kingsley Print zag de productie-efficiëntie drastisch toenemen, waardoor de onderneming haar klanten in de vastgoed-, voedsel-, wijn- en koffiesector beter van dienst kan zijn. Managing director Bradley Vaughan zegt: “De imagePRESS C10010VP heeft onze doorlooptijden met 70% verkort, omdat we lange vellen niet meer met de hand hoeven in te voeren, zoals we dat vroeger deden. Ook dikkere papiersoorten, waaronder 400 g/m2 met textuur, zijn probleemloos te verwerken. Wij zijn nu creatiever en kunnen onze klanten vol vertrouwen een ruimere keuze aan printmedia en substraten aanbieden. De veelzijdigheid van deze printer is moeilijk te overtreffen – de ene dag maken we er gepersonaliseerde campagnes mee die naar duizenden mensen worden verstuurd, de volgende dag maakt de printer een kleine oplage van 300 glanzende vastgoedbrochures met een ongekend hoge kwaliteit. En dat is precies wat we wilden.”


Als gespecialiseerd producent met een portfolio van meer dan 15.000 verschillende mechanische componenten vertrouwt Boteco Srl (Italië) op geprinte catalogi om met inkopers in haar wereldwijde klantenbestand te communiceren. De onderneming had haar 850 pagina’s tellende catalogus uitbesteed aan een grafische onderneming met offset productie, maar wilde een meer flexibele en slagvaardige oplossing om de frequente aanpassingen bij te kunnen houden. Managing director Mario Borgo laat weten: “Onze catalogus is ons krachtigste marketingwapen, maar de inhoud was al verouderd zodra de catalogus was gedrukt – 50% van de oplage moest worden weggegooid. Met de imagePRESS C10010VP kunnen we de productie weer in eigen hand nemen. We kunnen nu catalogi op aanvraag printen in 17 verschillende talen en hebben ook catalogi op maat kunnen maken. We maken zelfs specials met relevante producten voor specifieke  sectoren. We zijn tevreden over de kleurconsistentie van de printer en zijn zo trots op de kwaliteit dat we zelfs in de inhoud vermelden dat de catalogus is geprint op een productieprinter van Canon. Dankzij de combinatie van de stacker, de snelheid en de betrouwbaarheid van deze oplossing, kunnen we 45% besparen op de doorlooptijd. We kunnen nu printen wat we willen en wanneer we dat willen.”


De installatie van de nieuwe imagePRESS maakte het voor de Franse leverancier van commercieel drukwerk, Imprimerie de l’Avesnois Digitaprint, mogelijk om haar volledige productie van offset naar digitaal te migreren. Vestigingsdirecteur Olivier Roy zegt: “Deze investering in Canon’s imagePRESS C10010VP stelde ons in staat onze gehele productie te migreren naar digitaal printen, waardoor de kosten en insteltijden zijn teruggebracht. Onze klanten zijn zeer te spreken over de kwaliteit en dankzij dit soort feedback kunnen we ons aanbod met vertrouwen diversifiëren om ook op nieuwe markten actief te worden. Een ander groot voordeel van deze digitaliseringsslag is dat we de klant nu een ruimere keuze aan toepassingen kunnen bieden, omdat ze niet langer in grote aantallen hoeven te bestellen.”


Druckerei Marzorati Offset-und Digitaldruck in Duitsland is een andere klant die kon profiteren van de verbeterde productiemogelijkheden van de imagePRESS C10010VP. Oprichter Aldo Marzorati zegt: “Een van de beste eigenschappen van de Canon imagePRESS C10010VP moet wel de papierinvoermodule  zijn. Daarmee kunnen we vol vertrouwen onze productiviteit maximaliseren. Tijdens piekperiodes lopen onze printvolumes op tot 1,5 miljoen pagina’s per maand en deze nieuwe productieprinter was exact waarnaar we op zoek waren. Wij zijn erin geslaagd om 80% van ons volume uit de offsetlijn te halen, onze kosten te verlagen, de doorlooptijden te verkorten en beter in te spelen op de wensen van onze klanten. Deze investering geeft ons ook de noodzakelijke flexibiliteit en veelzijdigheid die we nodig hebben om banderollen, enveloppen, gevouwen harmonicabrochures en flyers te maken – allemaal dankzij de invoer voor lange vellen en de printmogelijkheden van deze imagePRESS.”


imagePRESS serie heeft nu een Fogra-certificering – klasse ‘A’ in printkwaliteit


Belangrijk om te weten is dat in deze imagePRESS-serie zowel het C10010VP als het C9010VP-model het Fogra PSD-certificaat (Process Standard Digital) hebben ontvangen. Deze norm bevestigt de hoogwaardige printkwaliteit van de imagePRESS serie en het vermogen om met hoge snelheid en tijdens meerdere runs een nauwkeurige kleurconsistentie te garanderen. Het gehele imagePRESS-portfolio, inclusief de imagePRESS C165 en C910 serie, heeft nu de hoogste klasse ‘A’ voor printkwaliteit bij elke combinatie van papier en printercontroller.


In een toelichting op het snelle succes van de imagePRESS C10010VP en de Fogra-accreditatie zegt Mark Lawn, directeur van Professional Print Solutions bij Canon Europe: “De feedback die we van onze klanten hebben ontvangen is geweldig. Iedereen heeft ons laten weten dat ze meer hebben bereikt en dat ze hun zakelijke ambities kunnen realiseren dankzij onze imagePRESS-productieprinter. Bovendien is het ontvangen van dit gouden Fogra-keurmerk voor de kwaliteit en prestaties een echte erkenning van onze inspanningen op het gebied van digitaal printen en ons streven om optimale resultaten te garanderen. Door te investeren in de imagePRESS C10010VP kunnen onze klanten zelf ook een Fogra-accreditatie behalen, waardoor ze een concurrentievoordeel hebben bij het binnenhalen van nieuwe opdrachten en het continueren van relaties met bestaande klanten.”


Ga voor meer informatie over de imagePRESS C10010VP serie naar:
https://www.canon.nl/business-printers-and-faxes/imagepress-c10010vp-series/