Canon introduceert een nieuwe webversie van PosterArtist en voegt zo extra waarde toe voor gebruikers van Canon-printers

’s-Hertogenbosch, 7 maart 2022 – Canon introduceert vandaag een nieuwe webversie van PosterArtist¹ waarmee het zelf intern ontwerpen en printen van posters gemakkelijker wordt. Alles wat nodig is om zelf posters te maken is een compatibele Canon-printer en toegang tot de PosterArtist-website (https://posterartist.canon) waar een enorme keuze is aan sjablonen, afbeeldingen, lettertypes, Clipart-beeldmateriaal en pictogrammen.

Deze online software voor het maken van posters is gratis en volledig compatibel met een groot aantal Canon-printers, waaronder grootformaatprinters uit de imagePROGRAF-serie, de imagePRESS productieprinters, de multifunctionele apparaten uit de imageRUNNER-serie, de veelzijdige iSENSYS modellen en de printers voor thuis en het kleine kantoor uit de PIXMA- en MAXIFY-series.


Hiro Imamura, Marketing & Innovation Vice President van Digital Printing & Solutions bij Canon Europe, zegt: “Geprinte posters blijven een van de meest effectieve manieren om bekendheid te geven aan een product, dienst of evenement. Of het nu voor een opvallende verkoopcampagne is, voor een plaatselijke markt met natuurproducten of voor een evenement, de webversie van PosterArtist stelt gebruikers in staat fascinerende reclametoepassingen te maken, hun creativiteit alle ruimte te geven en de inzetbaarheid – en daarmee de waarde – van hun printer te vergroten. Tot nu toe moesten Canon-gebruikers die posters wilden maken vaak investeren in moeilijke ontwerppakketten en veel tijd besteden aan het uitzoeken hoe ze die moesten gebruiken. Met de nieuwe, intuïtieve gebruikersinterface van PosterArtist kan elke gebruiker van een Canon-printer – van professioneel grafisch ontwerper tot thuisgebruiker – schitterende posters, flyers en banners maken, ongeacht zijn of haar kennisniveau als het gaat om ontwerpen. Omdat de software vanaf elke locatie toegankelijk is, hebben zowel privépersonen als zakelijke gebruikers maximale flexibiliteit om hun posters exact af te stemmen op de snelle, efficiënte manier van werken van vandaag.”


Maak snel en gemakkelijk originele posters met Canon-printers


De nieuwe webversie van PosterArtist ondersteunt de gebruiker van begin tot eind bij het ontwerpen en printen van posters. Wie al een duidelijk idee heeft van het eindproduct kan in het ontwerpmenu kiezen uit ‘Poster’, ‘Flyer’ of ‘Banner’. Wie al een vast doel in gedachten heeft, kan ook de mogelijkheid ‘Select a theme (Kies een thema)’ selecteren, zoals ‘Detailhandel/Distributie’ of ‘Verkoop’. De optie ‘Auto Design’ helpt om vanaf de basis een poster, flyer of banner te maken. Door het kiezen van een categorie zoals ‘Eten en drinken’ of ‘Nieuw geopend’ en een naam en afbeeldingen in te voeren, zijn snel meerdere ontwerpvarianten te generen.


Omdat PosterArtist toegang heeft tot miljoenen rechtenvrije afbeeldingen in fotobibliotheken (Pexels, Pixabay en Unsplash) kunnen gebruikers kiezen uit een uitgebreide reeks ontwerpen en afbeeldingen. Als alternatief kunnen ze eigen beeldmateriaal importeren en gebruiken. Dankzij de ruime keuze aan sjablonen voor posters, flyers en banners kunnen gebruikers hun ontwerpen aanpassen aan verschillende sectoren – van detailhandel en distributie tot horeca en onderwijs.


Zorg voor een extra accent met gouden en zilveren textuureffecten en fluorescerende inkt


Dankzij nieuw ontwikkelde beeldverwerkingstechnologie² en compatibiliteit met een aantal Canon-printers kunnen gouden en zilveren textuureffecten worden gebruikt om het ontwerp een extra accent te geven.


Gebruikers van modellen in de Canon imagePROGRAF GP-serie³ kunnen hun posters meer intensiteit en impact geven met fluorescerende inkt. Dit dankzij de ‘Radiant Infusion’-technologie van deze printers. In de ‘Vivid’-modus zijn drie verschillende verzadigingsniveaus te kiezen om de helderheid van de print aan te passen. De ‘Spot’-modus wordt gebruikt om woorden, cijfers, vormen en afbeeldingen met fluorescerende roze inkt te accentueren en om de achtergrond een krachtige uitstraling te geven in roze of oranje.