Canon kondigt nieuwe Speedlite transmitter aan – de ST-E3-RT(Ver.2)

Amstelveen, 4 februari 2021 – Canon Europe kondigt vandaag de ST-E3-RT(Ver.2) aan – een update van de populaire ST-E3-RT-transmitter. Deze nieuwe uitvoering maakt wireless flitssynchronisatie en meervoudige bediening van Speedlites tot op een afstand van 30 meter mogelijk en geeft professionals meer creatieve vrijheid in zowel een studio-omgeving als bij buitenopnamen. De ST-E3-RT(Ver.2) ondersteunt belangrijke functies van de recent geïntroduceerde Speedlite EL-1 en biedt ook nieuwe mogelijkheden bij gebruik van eerder uitgebrachte RT-Speedlites, waaronder wireless (radio) tweede-gordijnsynchronisatieᶦ. Andere nieuwe functies van de ST-E3-RT(Ver.2) zijn onder meer de ondersteuning van de Speedlite EL-1’s low power 1/8192 microflitsᶦᶦ, en voor fotografen die handmatig flitsen heeft de transmitter een nieuwe FE-geheugeninstelling.

Hoogwaardige opnamen, meer flexibiliteit


Met de wireless radiotransmissie en tweede-gordijnsynchronisatieiii activeert de ST-E3-RT(Ver.2) de flitser aan het einde van een lange belichting. Dit helpt fotografen om natuurlijk ogende opnamen te produceren wanneer ze bewegende onderwerpen fotograferen. De ST-E3-RT(Ver.2) biedt deze functie als een nieuwe wireless optie en geeft gebruikers zo meer flexibiliteit binnen een scala aan opnamescenario’s.


Bij fotografie met een groot diafragma en/of een hoge ISO-snelheid kan het flitslicht het onderwerp en de scène vaak overheersen. Dit dwingt fotografen om instellingen te wijzigen of een andere opstelling te kiezen, waardoor uiteindelijk het gewenste effect verloren gaat. In combinatie met de Speedlite EL-1iv zorgt de 1/8192 microflits van de transmitter voor schitterende subtiele lichtnuances zonder de sfeer en het omgevingslicht op de set te verstoren. Deze functie is perfect voor mode- en portretfotografen die scènes met een natuurlijke uitstraling willen vastleggen.


Voortbouwend op de flexibele kwaliteiten van de oorspronkelijke transmitter ondersteunt de ST-E3-RT(Ver.2) een FE-geheugen – voor het sneller en gemakkelijker handmatig instellen van de flitser. Professionals hoeven niet langer meerdere proefopnamen te maken en hebben nu de mogelijkheid om een eerste opname te maken in de E-TTL-modus, waarbij de E-TTL-flitsinstellingen worden opgeslagen. Vervolgens kunnen gebruikers de Speedlites overschakelen op handmatig flitsen om waar nodig handmatige aanpassingen te doen – alles met behoud van de oorspronkelijke E-TTL-instellingen.


Upgrade


Canon Europe is tevens van plan om een betaalde service-update aan te bieden voor huidige ST-E3-RT-gebruikers, met de nieuwe extra functies en mogelijkheden van de ST-E3-RT(Ver.2). Meer informatie over deze service-update, ook met betrekking tot data, wordt later bekendgemaakt.


Prijs en beschikbaarheid


De ST-E3-RT(Ver.2) is vanaf eind mei verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van €329,99. Ga voor meer informatie over de ST-E3-RT(Ver.2) en de compatibiliteit ervan naar www.canon.nl/cameras/speedlite-transmitter-st-e3-rt-v2/.i Met ondersteunde camera’s die vanaf 2020 zijn geïntroduceerd met de nieuwste firmware (bijvoorbeeld de EOS-1D X Mark III en EOS R5/R6, maar uitgezonderd de EOS 850D). Ondersteunende Speedlites zijn de EL-1, 600EX II-RT, 600EX-RT, 430EX III-RT.
ii 1/8192 vermogen alleen mogelijk met de EL-1 (verhoogt tot 1/128 vermogen met High-Speed Sync).
iii Met ondersteunde camera’s die vanaf 2020 zijn geïntroduceerd met de nieuwste firmware (bijvoorbeeld de EOS-1D X Mark III en EOS R5/R6, maar uitgezonderd de EOS 850D). Ondersteunende Speedlites zijn de EL-1, 600EX II-RT, 600EX-RT, 430EX III-RT.
iv 1/8192 vermogen alleen mogelijk met de EL-1 (verhoogt tot 1/128 vermogen met High-Speed Sync).