Canon en Stylink presenteren behangcollectie ‘Dutch Dessins’ met vijftig exclusieve ontwerpen

‘s-Hertogenbosch, 4 november 2021 - Vijftig stijlvolle dessins die een zitkamer, kinderkamer, hal of trappenhuis in een handomdraai een compleet nieuwe look geven. Dat is waar de exclusieve behangcollectie ‘Dutch Dessins’ voor staat. Deze bijzondere collectie komt voort uit de ‘Wallcovering Design Contest’, een initiatief van Canon en Stylink om te laten zien dat maatwerk in behang voor iedereen haalbaar is. Uit de ruim 200 inzendingen die deze ontwerpwedstrijd heeft opgeleverd, zijn vijftig ontwerpen geselecteerd en gebundeld in een stalenboek vol prachtige dessins. Winkeliers, interieurontwerpers en stylisten kunnen hun klanten hiermee inspireren en helpen bij de keuze voor een passend en exclusief dessin. Zeven geselecteerde printbedrijven, die beschikken over Canon printtechnologie, nemen de productie van de nieuwe behangcollectie voor hun rekening.

Het ‘Dutch Dessins’ stalenboek wordt voor 89 euro verkocht via geselecteerde printbedrijven. Het boek is speciaal ontwikkeld voor interieurontwerpers, -stylisten en -adviseurs. Zij kunnen aan de hand van het boek de dessins demonstreren in hun showrooms of winkels en gebruiken om klanten te inspireren. De collectie biedt een ruime keuze van vijftig unieke dessins, waaruit klanten hun favoriete behang kunnen kiezen. Vervolgens kan één van de zeven printbedrijven ingeschakeld worden om de productie op zich te nemen. Met dit bijzondere initiatief slaan Canon en Stylink een brug tussen creatieve professionals die willen inspelen op de groeiende behoefte aan gepersonaliseerd behang en printbedrijven die zich in deze groeimarkt willen positioneren. Het stalenboek bevat naast repeterende dessins ook ‘murals’: ontwerpen die kamerbreed - en dus op maat - geproduceerd moeten worden.


Exclusief geprint behang


“Met Dutch Dessins maken we écht origineel behang bereikbaar voor elke interieurprofessional die klanten maatwerk én exclusiviteit wil bieden: met vijftig unieke ontwerpen waarmee evenzoveel bijzondere muren te creëren zijn.”, vertelt Job Frans, European Product Sales Director, Large Format Graphics van Canon. “Tegelijkertijd slaan we een brug tussen creatieve professionals en printbedrijven. Samen kunnen zij klanten verrassen en inspireren met behang dat speciaal voor hen op maat geprint wordt. Zo creëren we met Dutch Dessins een exclusief platform in de hogere segmenten van de markt voor geprint behang.”


“Prints, graphics, illustraties en patronen worden steeds invloedrijker in Nederlands design en interieur. Met Dutch Dessins maken we écht origineel behang bereikbaar voor elke interieurprofessional die wil inspelen op de behoefte aan maatwerk en gepersonaliseerd behang.”, zegt Anna Borsboom, trendwatcher, oprichter en hoofdredacteur van Stylink. “Zo kun je Dutch Dessins gebruiken om het perfecte behang voor je interieurproject te vinden en te laten printen door één van de aangesloten printbedrijven. Tegelijkertijd kun je met dit prachtige boek óók je klanten inspireren en ontdekken waar hun voorkeuren liggen.”


De UVgel 460-inkt van Canon


De volledige Dutch Dessins-collectie is geproduceerd met de nieuwste digitale printtechnieken van Canon, de Colorado 1650 rollenprinter. Deze grootformaat productieprinter maakt gebruik van de Canon UVgel 460-inkt, een gepatenteerde inkt die een aantal bijzondere kenmerken en voordelen heeft voor de productie van behang:


  • haarscherpe prints met een hoog kleurbereik
  • kleur- en lichtvast en geurloos
  • krasvast en afwasbaar behang
  • de UVgel 460-inkt kan worden gebruikt voor printen op verschillende behangsoorten

De Canon UVgel-inkt heeft het hoogste niveau van de UL Greenguard Gold certificering. Dat betekent dat prints vervaardigd met de Colorado 1650 voldoen aan de strengste internationale standaarden gericht op een minimaal gebruik van vluchtige organische stoffen. Producten die met Canon UVgel 460-inkt worden geprint zijn niet alleen te gebruiken in woningen, maar ook veilig voor gebruik in gebouwen waar zich veel personen en jonge kinderen bevinden, zoals hotels, scholen, kinderdagopvang en gezondheidscentra. Niet alleen de printtechnologie, maar ook de behangmaterialen voor deze collectie zijn afkomstig van Canon. Canon Europa heeft een afdeling die zich bezighoudt met de ontwikkeling van printsubstraten en printprofielen.


De collectie Dutch Dessins bevat maar liefst 18 verschillende behangmaterialen, waaronder:


  • Non-woven behang in diverse structuuroppervlakken
  • PVC-vrij of FSC gecertificeerd behang
  • Zelfklevend behang, waarvoor geen behanglijm nodig is

Samenwerking tussen Canon en Stylink


De samenwerking tussen Canon en Stylink komt voort uit de gedachte dat beide partners elkaar kunnen versterken. Zij slaan de handen ineen om creatieve professionals - vormgevers, ontwerpers en stylisten - retailers, industriële bedrijven, de verpakkingsindustrie en spelers in de markt voor fashion en interieur design te informeren over de toegevoegde waarde van digitale print. Dit krijgt invulling door het gezamenlijk ontwikkelen, produceren en delen van inspirerende content, maar ook door innovaties op het gebied van digitale print via events, beurzen, trendlezingen en trainingen te delen.


Meer informatie over Dutch Dessins en mogelijkheid tot aanschaf: www.canon.nl/Dutch-Dessins


Meer informatie over de samenwerking tussen Stylink en Canon: www.canon.nl/stylink