Jetmail zet stap naar premium direct mail met Canon ProStream 1000

Hillegom, 26 augustus 2020 - Jetmail – het grootste direct mail- en transactiemailbedrijf van Europa – vergroot haar grafische mogelijkheden met de plaatsing van een Canon ProStream 1000. Na de onlangs gerealiseerde upgrade van de VarioPrint i300 met MX-inkten onderstreept Jetmail met de komst van de ProStream haar ambitie om zowel in kwantiteit als kwaliteit marktleider te zijn. De Canon ProStream 1000 is een geavanceerde productieprinter die aansluit bij de groeiende behoefte van klanten aan hoogwaardige direct-mailtoepassingen in superieure kwaliteit en op een grote verscheidenheid van papiersoorten.

Met een maximale capaciteit van 2.000.000 mailings per dag is Jetmail het grootste direct mail- en transactiemail-bedrijf van Europa. Het familiebedrijf uit Hillegom beschikt over productiehallen met een oppervlakte van meer dan 10.000 m2 en verzorgt elke postmailing volledig in eigen beheer, van klein tot zeer groot en van eenvoudig tot uitermate complex.


Met deze nieuwe investering zet Jetmail een grote stap in zowel afdrukkwaliteit, productiviteit als veelzijdigheid. “Onze klanten dagen ons regelmatig uit om nog mooiere en effectievere direct mailings te verzorgen”, vertelt Tim Corsmit, CEO van Jetmail. “Ze vragen bijvoorbeeld om een hogere mate van personalisering, Maar ook exclusiviteit in de uitstraling van het fysieke product, dus de printkwaliteit, gekoppeld aan de gebruikte papiersoort. Met de Canon ProStream 1000 zijn wij in staat om aan die vragen te voldoen en ons te onderscheiden in de markt.”


Jetmail is geen onbekende partner voor Canon; al vele jaren maakt zij gebruik van de oplossingen van de persenleverancier. “Jetmail is voor ons veel meer dan zomaar een klant”, zegt Frank Huigen, Director Production Printing Products Benelux van Canon Benelux. “Van het inprinten op voorbedrukte rollen, via de eerste full-colour direct mailings op de Océ ColorStream 3500, nu naar de grafische mogelijkheden van de ProStream 1000. Jetmail heeft het afgelopen decennium een geweldige ontwikkeling doorgemaakt.”


Canon ProStream 1000: optimale printkwaliteit met maximale flexibiliteit


Met de ProStream 1000 rotatieve inkjet-productieprinter vergroot Canon de mogelijkheden van klanten om hoogwaardige printtoepassingen met variabele content te leveren. Dit kan variëren van direct mail- en marketingmaterialen en gepersonaliseerde catalogi tot brochures en boeken. Het printsysteem is volledig gericht op toekomstgerichte printbedrijven. Het biedt een uiterst hoge printkwaliteit en uitgebreide mediakeuze voor de digitale productie van hoge printvolumes.


De native 1.200 dpi DigiDot piëzo-elektronische ‘drop-on-demand’ printkoptechnologie van de ProStream maakt een optimale printkwaliteit mogelijk die overeenkomt met offset. De productieprinter maakt gebruik van de ColorGrip-oplossing. Dit is een inline conditioneringsstap voor papier waarmee klanten op een breed scala aan media kunnen printen, waaronder standaard offsetpapier met en zonder coating. Daardoor is het mogelijk de ProStream te integreren in hybride digitale/offset productie- omgevingen en een maximale flexibiliteit te garanderen.