CANON OPENT NIEUWE UVGEL-INKTFABRIEK OM AAN GROEIENDE VRAAG TE VOLDOEN

’s-Hertogenbosch, 25 februari 2020 - Canon heeft op haar innovatie- en ontwikkelingscampus in Venlo een nieuwe centrale inktproductiefaciliteit voor UVgel-inkt geopend om aan de groeiende marktvraag te kunnen blijven voldoen. De productievolumes van UVgel-inkt voor Canon’s roll-to-roll Colorado-printerfamilie zijn het afgelopen jaar verdubbeld.

In 2019 werden door Canon wereldwijd meer dan 1.200 Colorado UVgel roll-to-roll grootformaatprinters geïnstalleerd. Om dit toegenomen klantenbestand en hun steeds groeiende roll-to-roll printvolumes te ondersteunen heeft Canon haar productiecapaciteit van UVgel-inkt opgevoerd.


Dirk Brouns, Vice President Large Format Graphics bij Canon Production Printing, vertelt: “Onze klanten printen steeds meer met hun Colorado-printers, wereldwijd is het gemiddelde volume al hoger dan 15.000 m2 per jaar. Wij verwachten dat deze volumes zullen blijven stijgen. Een aantal van onze best presterende klanten haalt jaarlijkse productievolumes van meer dan 100.000 m2. Met onze nieuwe inktfabriek kunnen we onze partners en onze klanten blijven voorzien van hoogwaardige UVgel-inkten en de groeiende printvolumes in de markt ondersteunen, zowel nu als in de toekomst.”


Het nieuwe inktproductiecentrum is sinds 1 december 2019 volledig operationeel en beschikt over een zeer innovatieve workflow om de grondstoffen in meerdere stappen en voor elke kleur in vaten van 200 liter te verwerken. Aan het einde van de geautomatiseerde productielijn worden de UVgel-inktflessen met inkt gevuld, klaar voor verzending naar de klant. Op deze wijze is een snelle levering gegarandeerd.


“We hebben onze inktproductie in minder dan een jaar tijd kunnen verdubbelen en ons operationele team staat te popelen om onze klanten te blijven ondersteunen bij het printen van de groeiende volumes van grootformaat roll-to-roll printproducties. Tegelijkertijd is onze nieuwe productiefaciliteit ontworpen om zo milieuvriendelijk mogelijk te zijn. Door de focus op operationele efficiëntie levert de productiefaciliteit een hogere energiebesparing op: we hergebruiken de koelcapaciteit van andere productiefaciliteiten op onze campus en maken gebruik van een warmtewisselaar om de koele lucht die het gebouw binnenkomt op te warmen met de warme lucht die de productiehal verlaat”, zegt Rob Puts, Vice President Manufacturing and Logistics bij Canon Production Printing.


Met deze nieuwe UVgel-inktproductiefaciliteit onderstreept Canon opnieuw zowel haar onverminderde betrokkenheid als haar groeiambities in marktsectoren voor roll-to-roll grootformaat prints.