Canon onthult haar krachtige nieuwe PTZ-camera voor outdoor toepassingen – maak kennis met de CR-X300!

Amstelveen, 19 januari 2022 – Canon Europe kondigt vandaag de uitbreiding aan van haar productlijn met camerasystemen voor beeldregistratie op afstand en introduceert de CR-X300, een kleine, robuuste PTZ-camera. De CR-X300 is ideaal voor outdoor productie-teams en maakt deel uit van Canon’s huidige serie PTZ-camera’s, waaronder de CR-N500, CR-N300 en CR-X500. De camera biedt hoogwaardige 4K-videobeelden compatibiliteit met diverse IP-protocollen om zo tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar productie op afstand. De CR-X300 is een duurzame en milieuvriendelijke camera die ideaal is voor buitenopnamen – vooral wanneer budgetten en ruimte beperkt zijn.

4K-beeldkwaliteit bij uiteenlopende lichtomstandigheden


De nieuwe CR-X300 komt tegemoet aan de vraag naar professionele 4K-videoproducten en is uitgerust met Canon’s geavanceerde imagingtechnologie. Met een eenvoudige bediening en een reeks aansluitmogelijkheden stroomlijnt de CR-X300 workflows eenvoudig voor productie op afstand. Uitgerust met een DIGIC DV6-processor produceert de CR-X300 indrukwekkende 4K UHD tot 30P bij 4:2:2 10-bits. Met een uitneembaar IR Cut Filter om de IR-prestaties te verbeteren, is deze camera bovendien perfect voor opnamen bij zeer weinig licht, zoals voor reality tv of natuurscènes waarbij de onderwerpen zich ’s nachts buiten bevinden. De CR-X300 maakt gebruik van Canon’s geavanceerde optische technologie en heeft een gestabiliseerde 20x optische zoomlens met een maximaal diafragma van f/1.8 in groothoek, dit zorgt voor een nog hogere beeldkwaliteit bij weinig licht. Met een ingebouwd, gradueel type ND-filter – dat de mogelijkheden biedt tot een maximale instelling van 1/8 ND – functioneert de CR-X300 ook perfect in heldere omgevingen, zoals bij opnamen overdag. De combinatie van een 1/2.3-inch type CMOS-sensor met Canon’s gerenommeerde Hybrid AF-systeem stelt de CR-X300 in staat snel en nauwkeurig scherp te stellen op onderwerpen – zelfs bij weinig omgevingslicht.


Veelzijdige streamingopties


De modellen in de productlijn Canon PTZ-camera’s zijn compatibel met een reeks protocollen voor videotransmissie, camerabesturing en 4K-videostreaming – dit geldt ook voor de CR-X300. Met Canon’s netwerktechnologie als basis ondersteunt deze PTZ-camera meerdere protocollen, waaronder RTMP/RTMPS, NDI|HX1, RTP/RTSP Standard Communication Protocol en Canon’s nieuw ontwikkelde XC-protocol – voor directe streaming naar een gekozen CDN (Content Delivery Network) om de productie zo efficiënt mogelijk te maken. Het XC-protocol biedt als extra voordeel dat andere PTZ-camera’s en camcorders, waaronder die uit de Cinema EOS-serie, binnen hetzelfde productiesysteem als de CR-X300 kunnen worden gebruikt. De CR-X300 is voorzien van een reeks aansluitmogelijkheden, waaronder Power over Ethernet (PoE++), HDMI en 6G-SDI. Die flexibiliteit maakt het mogelijk de camera gemakkelijk in te passen in bestaande productiesystemen en naadloos te integreren in al aanwezige workflows.


Meer controle, eenvoudige bediening


De CR-X300 heeft een geavanceerd pan- en tilt-aandrijfmechanisme dat beweegt met een variabele snelheid van 0,3° per seconde tot 60° per seconde, zodat de cameraman de actie vloeiend kan volgen. Deze krachtige en veelzijdige camera voor outdoor toepassingen is compatibel met de onlangs geïntroduceerde Canon RC-IP100-controller en de Remote Camera Control Application via IP, maar ook met bepaalde controllers van andere leveranciers zodat de operator altijd de instelling kan kiezen die bij de opstelling past. Met soortgelijke Custom Picture-instelmogelijkheden als de CR-N300 kan de CR-X300 kleuren afstemmen op andere Canon-camera’s uit de Cinema EOS of XF/XA productlijnen, terwijl de instellingen zijn geoptimaliseerd voor specifieke opnameomstandigheden, zoals sport, portret, weinig licht en spotlight.


Robuust, en toch een compact design


De Canon CR-X300 is ontworpen om te voldoen aan de groeiende vraag naar videodistributie in outdoor locaties – live of vooraf opgenomen – zoals sportevenementen of themaparken. Waar veel PTZ-camera’s op een buitenbehuizing vertrouwen, heeft de CR-X300 een duurzame body die voldoet aan de IP-65 normen voor stof- en waterbestendigheid, een weerbestendige lakafwerking en een ingebouwde ruitenwisser om een helder beeld te garanderen, zelfs onder regenachtige omstandigheden. De robuuste bouw van de CR-X300 is bestand tegen windsnelheden van 60 m/s en temperaturen van -15 °C tot 40 °C. Met een gewicht van ongeveer 7 kg en een praktische handgreep is de CR-X300 een uiterst compact en draagbaar model dat perfect is voor opnamen onderweg.


Ga voor meer informatie over de CR-X300 naar www.canon.nl.


CR-X300 – de belangrijkste kenmerken:


  • 4K 30p UHD en 60p FHD resolutie videobeeld
  • 1/2,3 inch-type CMOS-sensor
  • 20x optische zoom en 20x digitale zoom
  • Hybride AF en IS
  • Veelzijdige IP-streaming en besturingsprotocollen, waaronder NDI|HX1, RTMP/RTMPS, RTP/RTSP Standard Communication Protocol, Canon XC-protocol
  • Water- en stofbestendig conform IP65-norm IR-modus
  • HDMI / 6G-SDI / PoE++
  • Gradueel type ND-filter

1 Een door NewTek ontwikkeld protocol dat de workflow van live videoproductie over IP-netwerken ondersteunt. NDI is een handelsmerk of gedeponeerd handelsmerk van NewTek, Inc. in de Verenigde Staten en andere landen.