Canon verovert nieuw terrein op gebied van lensontwerp met de lancering van ‘s werelds lichtste 400mm f/2.8 en 600mm f/4 en met de grensverleggende 32mm-lens voor systeemcamera’s

Amstelveen, 5 September 2018 – Canon Europa lanceert vandaag de EF-M 32mm f/1.4 STM – een grensverleggende 32mm-lens voor systeemcamera’s, exclusief ontworpen voor het EOS M System – alsook de EF 400m F/2.8L III USM en EF 600 mm f/4L IS III USM – ’s werelds lichtste professionele super telelenzen in hun categorie¹. Daarmee vestigt het merk nog maar eens een historische mijlpaal binnen lensdesign en zet het een grote stap vooruit in optische kwaliteit. De nieuwe EF-lenzen omarmen de gevestigde kwaliteit van het EOS System en zijn bovendien compatibel met het nieuwe baanbrekende EOS R System door het gebruik van specifiek ontworpen adapters. De EF 400mm f/2.8L III USM en de EF 600mm f/4L III USM zijn aanzienlijk lichter in gewicht en betekenen dus een radicale verandering in gebruiksgemak, ze geven fotografen het vertrouwen om consistent superieure beelden af te leveren.

EF 400mm f/2.8L IS III USM en EF 600mm f/4L IS III USM
Deze twee nieuwe telelenzen behelzen een revolutionaire combinatie van een zeer hoog prestatievermogen en een lichtgewicht ontwerp. De EF 400mm f/2.8L III USM en de EF 600mm f/4L III USM zijn ‘s werelds lichtste 400mm f/2.82 en 600mm f/4 lenzeniii, wat hen uiterst geschikt maakt voor actie- en wildlife-fotografie. Dankzij de 5-stops Image Stabilizer (IS) technologie, hun opvallend laag gewicht en draagbaar design, geven beide lenzen fotografen het vertrouwen om professionele resultaten te behalen wanneer zij vanuit de hand fotograferen. Camerabewegingen en onscherpe resultaten worden aanzienlijk verminderd.

Door een combinatie van innovatieve optische formules werd het gewicht van de EF 400mm f/2.8L IS III USM aanzienlijk verminderd tot 2840g (voorheen 3850g) en dat van de EF 600mm f/4L IS III USM tot 3050g (voorheen 3920g). De witte topcoat waar de super telelenzen uit de Canon L-serie om bekend staan is er nog steeds en dient nu ook als warmte-isolerende laag om te verzekeren dat de lenzen bij alle temperaturen goed functioneren. De beschermende afdichting voorkomt binnendringen van stof en vocht, terwijl een fluorcoating het reinigen vergemakkelijkt. De fluoriet lenselementen gaan chromatische aberratie tegen en verhogen de resolutie en het contrast. De Subwavelength Structure Coating (SWC) vermindert ‘flare’ en ‘ghosting’ en verzekert een kwalitatief beeldresultaat. De EF 400mm f/2.8L IS III USM en EF 600mm f/4L IS III USM beschikken beide over een diafragma met 9 lamellen om zo oogstrelend mooie, onscherpe achtergronden te creëren.

De ring-type USM autofocus motor en snelle CPU zorgt voor een reactieve en stille focus, ideaal voor actie- en wildlife-fotografie. De pull-focus effecten met volledige controle over de snelheid van de scherpstelling en de focus presets van beide lenzen bieden een excellente basis voor het creëren van creatieve videocontent. Aanpassingen kunnen direct doorgevoerd worden dankzij de full-time handmatige focus controle en de scherpstelsnelheid kan steeds aangepast worden door de elektronisch gecontroleerde handmatige focus, voor extreme precisie.

Beelden vastleggen volgens de stijl van de gebruiker is eenvoudig omdat beide lenzen beschikken over bedieningsknoppen voor de vingers op de lens. Zo kan je op ieder gewenst moment de focus starten, stoppen of tijdelijk blokkeren. Daarnaast zijn er twee voorgeprogrammeerde focus modi die met een draai aan de pre-set ring direct kunnen worden ingesteld. Controletoetsen voor focus modus, focus range, pre-set recall en IS zijn op gemakkelijke plaatsen aangebracht voor naadloze controle. Met aandacht voor de manier waarop fotografen vandaag werken en reizen, is er een nieuwe soft case voor de EF 400mm f/2.8L IS III USM en de EF 600mm f/4L IS III USM om de lenzen probleemloos te vervoeren. Hard cases en een nieuwe kortere zonnekap zijn ook beschikbaar als extra optie.

EF-M 32mm f/1.4 STM
De EF-M 32mm f/1.4 STM is een premium EF-M lens, ontworpen als snelle, discrete en kwalitatieve lens met uitzonderlijk detail en helderheid. De lens is zeer geschikt voor elegante portretten, spontane fotografie of natuurlijk ogende opstellingen. Met een brandpuntsafstand gelijkwaardig aan een 51mm, biedt de EF-M 32mm f/1.4 STM een natuurlijk perspectief vanuit een ‘normaal’ standpunt, vlakbij het perspectief van de ogen. Zo komen spontane, natuurlijke beelden tot leven vol realisme en detail. Een groot f/1.4 diafragma biedt hoogkwalitatieve beelden met een uitstekende controle over de scherptediepte en laat het toe om te fotograferen onder uitdagende omstandigheden bij weinig licht. De EF-M 32mm f/1.4 STM is daarnaast ook uiterst geschikt voor creatieve portretfotografie met een diafragma met 7 lamellen dat een aantrekkelijk bokeh-effect en een onscherpe achtergrond oplevert, om het onderwerp op de voorgrond te accentueren.

Met een asferisch moulded lenselement biedt de EF-M 32mm f/1.4 STM een nog hoger niveau van detail over het gehele beeld en een superieure kwaliteit van hoek-tot-hoek. Met 14 elementen verdeeld in 8 groepen beschikt deze lens over een hoog prestatievermogen dat vereist is voor het garanderen van verbluffende beelden. De brede focusring geeft precisie in scherpstellen, iets wat elke enthousiaste fotograaf wenst. De EF-M 32mm f/1.4 STM beschikt over een Super Spectra Coating die helderheid geeft en onder andere reflecties) en flare, tegen gaat. Een opvallende mix van vakmanschap, ergonomisch design en een licht gewicht van slechts 235g maakt het gemakkelijk om deze lens overal mee naar toe te nemen. De autofocus van de EF-M 32mm f/1.4 STM beschikt over een geruisloos mechanisme, zorgend voor de nodige subtiliteit tijdens het fotograferen of het vastleggen van video.

Vandaag – samen met de lancering van het baanbrekende EOS R System – verlegt Canon de grenzen van het lens design en de optische kwaliteit om er zeker van te zijn dat alle fotografen en filmmakers toegang hebben tot de best mogelijke uitrusting om hun verhalen te vertellen.

Prijzen en beschikbaarheid

EF-M 32mm f/1.4 STM: vanaf eind september verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van €539,99.
EF 400mm f/2.8L IS III USM: vanaf eind december verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van €13.219,99.
EF 600mm f/4L IS III USM: vanaf eind december verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van €14.229,99.

EF-M 32mm f/1.4 STM – Hoofdkenmerken

 • Discrete prime lens voor een natuurlijk perspectief
 • Uitzonderlijk hoge optische kwaliteit met een snelle, groot diafragma
 • Premium opbouw, licht en duurzaam
 • Stille autofocus en hoogwaardige afsluiting

EF 400mm f/2.8L IS III USM - Hoofdkenmerken

 • Superieure kwaliteit vanuit vooruitstrevend optisch design
 • De lichtste 400mm f/2.8 lens ter wereld (2840g)
 • Houdt snel bewegende onderwerpen in scherpe focus
 • Biedt scherpe beelden bij schieten uit de hand of in low light

EF 600mm f/4L IS III USM - Hoofdkenmerken

 • Superieure kwaliteit vanuit vooruitstrevend optisch design
 • De lichtste 600mm f/4 lens ter wereld (3050g)
 • Stelt snel en accuraat scherp op bewegende onderwerpen
 • Werkt betrouwbaar bij schieten in de hand of in donkere lichtomstandigheden


1 Interchangeable lenses for cameras (SLR and mirrorless cameras) focal length 400mm & f/2.8 correct as of time of launch (5th September 2018)

2 Interchangeable lenses for cameras (SLR and mirrorless cameras) focal length 600mm & f/4 correct as of time of launch (5th September 2018)

Verdere informatie