Canon introduceert ColorWave 3000 serie grootformaat-printers voor CAD-, GIS- en grafische toepassingen

Canon Europe introduceert de nieuwe ColorWave 3000 serie grootformaatprinters voor zakelijke relaties gespecialiseerd in CAD-, GIS- en grafische toepassingen. De nieuwe systemen zijn geschikt voor gebruik in een groot aantal sectoren zoals architectuur, engineering, bouw, maakindustrie, overheid, onderwijs, sign & display en repro’s. Met de ColorWave 3000 serie beschikken gebruikers over de flexibiliteit om eenvoudig een breed scala aan toepassingen te printen. Dit varieert van technische documenten, tekeningen en kaarten in zwart-wit tot fullcolour posters en banners. De nieuwe ColorWave 3000 serie bestaat uit twee verschillende modellen: de ColorWave 3500 en de ColorWave 3700.

De ColorWave 3500 realiseert een hoge productiviteit met een intuïtief interface, een mediacapaciteit van maximaal vier rollen en het automatisch wisselen van printmedia

De ColorWave 3700 heeft een mediacapaciteit van maximaal zes rollen en ondersteunt met de MediaSense-technologie een nog breder scala aan mediatypen en mediadikten

De ColorWave 3500 heeft een mediacapaciteit van maximaal vier rollen. Gebruikers kunnen voor een snellere productie automatisch wisselen van printmedia. De ColorWave 3700 heeft een mediacapaciteit van maximaal zes rollen en ondersteunt bijna 40 verschillende mediatypen en mediadikten tot 800 μm. Met de MediaSense-technologie wordt de printafstand tussen de media en de printkop automatisch ingesteld op de optimale afstand, zodat ondernemingen op een nog breder scala aan media kunnen printen. Carel Raijmakers, Directeur Industrial & Production Solutions, Imaging Supplies, AEC&M en TDS bij Canon Europe: “Of klanten nu CAD-documenten willen blijven printen of hun toepassingsmogelijkheden willen uitbreiden naar grafische toepassingen, de ColorWave 3000 serie biedt hen de mogelijkheid om beide te printen.”

Consistente kleurkwaliteit

De printers zijn uitgerust met de bewezen CrystalPoint-technologie. Deze technologie combineert het beste van toner en inkjet in TonerPearls. Deze worden gesmolten tot een toner-gel die kristalliseert op de printmedia. Sinds de introductie van de CrystalPoint-technologie in 2008 heeft Canon wereldwijd meer dan 10.000 printsystemen geïnstalleerd die op deze technologie zijn gebaseerd. CrystalPoint stelt klanten in staat met goedkopere media zoals ongecoat of gerecycled papier te werken, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. Prints die met de CrystalPoint-technologie zijn gemaakt, zijn onmiddellijk droog, zodat verdere verwerking, zoals vouwen, direct kan plaatsvinden. Het gebruik van TonerPearls garandeert een sterke hechting en krasbestendigheid en biedt haarscherpe lijnen voor documenten en afbeeldingen van hoge kwaliteit. Deze prints zijn bovendien waterbestendig, zodat bedrijven ook toepassingen kunnen produceren voor outdoor gebruik.

De ColorWave 3000 serie is uitgerust met PAINT (Piezo Acoustic Integrated Nozzle Technology), waarmee storingen in spuitopeningen automatisch en direct kunnen worden verholpen. Dit garandeert een voorspelbare en consistente printkwaliteit, waardoor geen dagelijks onderhoud nodig is. Daarnaast is de printer uitgerust met de ClearConnect software suite. Dit biedt ondernemingen de mogelijkheid complexe printopdrachten uit te voeren.

De Folder Express 3011, Folder Professional 6011/6013 en Stacker Select bieden een compacte oplossing om van print naar eindresultaat te gaan. Deze aanvullingen bieden een geautomatiseerde vouw- of stapelfunctie voor werkomgevingen waar een snelle productie vereist is. De ColorWave 3000 serie met Folder Express 3011 is geschikt voor kantooromgevingen waar de ruimte beperkt is en heeft een installatie-oppervlak dat 25% kleiner is dan bij de voorgangers, de ColorWave 500 en ColorWave 700 met hun bijbehorende vouwmogelijkheden.

De nieuwe ColorWave 3000 serie is vanaf 1 oktober 2018 leverbaar.

Over Canon

Canon is sinds de oprichting in 1937 een toonaangevend leverancier op het gebied van Digital Imaging en Informatie Technologie, voor zowel particulieren als bedrijven. De zakelijke activiteiten van Canon richten zich op twee duidelijk onderscheidende markten: Business Imaging (producten en diensten op het gebied van printing en document management voor kantoor- en professionele printomgevingen) en Consumer Imaging (foto- en videoapparatuur, printers, scanners, faxen en All-in-One’s). Wereldwijd telt Canon 3 regionale hoofdkantoren (gevestigd in Japan, Amerika en Europa) met in totaal 376 dochterondernemingen. Dagelijks zijn hier meer dan 190.000 werknemers actief. Het hoofdkantoor van Canon Nederland N.V. is gevestigd in ‘s-Hertogenbosch. Meer informatie over Canon Nederland is te vinden op www.canon.nl.

Noot aan de redactie (niet voor publicatie):

Kijk voor meer persinformatie en beeldmateriaal op www.canon.nl/pers.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Marieke van der Made                       Leigh van der Poorten

Canon Nederland N.V.                       NewsLab

Tel: 073 681 52 32                               Tel: 020 796 37 00

M.van.der.Made@canon.nl                  Leigh.vanderPoorten@newslab.nl