Canon breidt haar portfolio 4K-broadcastlenzen uit met drie nieuwe lensmodellen

Amstelveen, 8 oktober 2018 - Canon Europe breidt haar portfolio professionele 4K-lenzen voor de broadcast-wereld uit met drie nieuwe lensmodellen, waaronder twee nieuwe veldzoomlenzen met een 4K Premium optische kwaliteit. Het eerste model is de UHD DIGISUPER 122, waarmee ‘s werelds breedste groothoek¹, ’s werelds langste brandpuntsafstand² en ’s werelds krachtigste zoom³ kan worden bereikt. Het tweede model is de UHD-DIGISUPER 111 die een grote brandpuntsafstand en een krachtige zoom biedt voor een breed scala aan opnamescenario’s. Daarnaast is de CJ25ex7.6B toegevoegd aan Canon’s UHDxs serie⁴ draagbare zoomlenzen voor 4K-broadcastcamera’s. Dit model biedt een zoomverhouding van 25x, een brandpuntbereik van 7.6mm tot 190mm en uitstekende optische prestaties. Canon kondigt bovendien haar volgende generatie zoom- en focusservomodellen aan met geïntegreerd display voor extra flexibiliteit, controle en creativiteit.

UHD DIGISUPER 122

UHD DIGISUPER 111

CJ25ex7.6B

ZDJ-G01

FDJ-G01

Nieuwe benchmarks met de UHD DIGISUPER 122 en UHD DIGISUPER 111

De UHD DIGISUPER 122 en UHD DIGISUPER 111 zorgen voor uitzonderlijke optische prestaties en overtreffen de 4K5 -verwachtingen met een groot brandpuntbereik, krachtige zoom en een toonaangevende inzetbaarheid. Met hun uitzonderlijk hoge vermogen en superieure kleurweergave van groothoek tot tele, maken deze lenzen realistische opnamen met een hoge resolutie mogelijk – ideaal voor uitzendingen van buitensporten en van evenementen binnenshuis, zoals concerten.

Canon’s topmodel onder de broadcastlenzen – de UHD DIGISUPER 122 – heeft ’s werelds breedste groothoek en ’s werelds langste brandpuntsafstand – 8.2mm bij groothoek en 1000mm bij tele – en ’s werelds krachtigste zoom van 122x. De UHD DIGISUPER 111, met een zoom van 111x en een brandpuntbereik van 8.3mm tot 925mm, is getipt als de gouden standaard voor broadcastproducties waar een hoge zoomverhouding is vereist.

Gegarandeerde optische perfectie

Beide modellen hebben een optimale lensplaatsing, de hoogste precisie en een eersteklas ontwerp voor prestaties hoger dan 4K, waardoor hoge resolutie en contrastrijke video-opnamen worden gegarandeerd vanaf het midden van het scherm tot aan de randen. Deze broadcastlenzen zijn ook de eerste modellen die gebruik maken van Canon’s eigen Air Sphere Coating (ASC6) die overstraling en reflecties vermindert – ideaal voor opnamen in HDR7 en Wide Color Gamut (WCG) – waardoor een visuele expressie met brede tintreproductie realiteit wordt.

De CJ25ex7.6B – flexibiliteit plus brede inzetbaarheid

De met fluoriet en UD (Ultra-low Dispersion)-glas uitgevoerde CJ25ex7.6B is voorzien van door Canon ontworpen optica en heeft een optimale plaatsing van de lenselementen. Deze combinatie van coating en glastype vermindert chromatische aberratie van het midden tot aan de rand van het beeld en dat over het gehele zoombereik. Deze broadcastlens vormt een uitbreiding op de Canon UHDxs serie8 draagbare zoomlenzen voor 4K-broadcastcamera’s met 2/3-inch sensoren. Deze CJ25ex7.6B biedt een 25x zoom, heeft een brandpuntbereik van 7.6 mm aan groothoekzijde tot 190 mm aan de telekant om zo een breed scala aan opnamescenario’s te ondersteunen.

Deze draagbare zoomlens levert bovendien een hoog oplossend vermogen en een sterk contrast om video-opnamen met hoge resolutie mogelijk te maken, terwijl de technologie achter de lenscoating en het ontwerp reflecties binnen de lenskoker voorkomt, waardoor overstraling en schittering worden vermindert. Dit zorgt voor een superieure kleurweergave die ideaal is voor HDR9- en WCG-video-opnamen. Naast indrukwekkende optische prestaties dankzij 4K heeft de CJ25ex7.6B een compacte en lichtgewicht behuizing die ongeveer 1,99 kg10 weegt met afmetingen van 169,6 (breedte) x 114,1 (hoogte) x 223,3 (lengte) mm. Dit zorgt ervoor dat deze lens zeer wendbaar is en daarmee ideaal voor een breed scala aan opnamescenario’s voor binnen en buiten, waaronder sportevenementen en nieuwsreportages.

Servomodellen voor zoom en focus

Canon heeft ook twee compacte digitale zoomservomodellen aangekondigd – de ZDJ-G01 en ZDJ-S01 – en twee focusservo’s – FDJ-G01 en FDJ-S01 – voor Canon-lenzen. De FDJ-G01 en ZDJ-G01 hebben een ingebouwd display voor gebruikers die geavanceerde functionaliteit nodig hebben voor 4K-opnamen met precieze nauwkeurigheid en controle over zoom en scherptediepte.

UHD-DIGISUPER 122 – de belangrijkste kenmerken

 • 4K Premium optische kwaliteit
 • 8.2 – 1000mm (max. 2000mm met 2x extender)
 • F1.7 – 5.0
 • M.O.D 3 m
 • 26,6 kg

UHD-DIGISUPER 111 – de belangrijkste kenmerken

 • 4K Premium optische kwaliteit
 • 8.3 – 925mm
 • F1.7 – 4.65
 • M.O.D 3 m
 • 26,6 kg

CJ25ex7.6B – de belangrijkste kenmerken

 • UHDxs serie
 • 7.6 – 190mm (max. 380mm met 2x extender)
 • F1.8 – 2.9
 • M.O.D. 0,80 m
 • 1,99 kg


1 Onder veldzoomlenzen voor 4K-broadcastcamera’s met 2/3-inch sensoren, per 13 september 2018, op basis van onderzoek door Canon

2 Onder veldzoomlenzen voor 4K-broadcastcamera’s met 2/3-inch sensoren, per 13 september 2018, op basis van onderzoek door Canon

3 Onder veldzoomlenzen voor 4K-broadcastcamera’s met 2/3-inch sensoren, per 12 september 2018, op basis van onderzoek door Canon

4 Een serie lenzen met hoge optische prestaties voor 4K-camera’s voorzien van 2/3-inch sensoren

5 Het vastleggen van scherpe, contrastrijke video-opnamen met een hoge resolutie, met minder kleurzweem en kleurranden, terwijl de 4K (3.840 x 2.160 pixels) sensoren adequaat worden ondersteund. Dit is mogelijk dankzij toepassing van eigen Canon-technologieën

6 Technologie die een film met microbolletjes van lucht creëert over een coating die eerder met opdamping over de lens is aangebracht en waardoor een ultralage brekingsindex wordt bereikt

7 High Dynamic Range verwijst naar een techniek die het contrast tussen lichte en donkere waarden (het dynamisch bereik) van een opname verbetert

8 Een serie lenzen met hoge optische prestaties voor 4K-camera’s voorzien van 2/3-inch sensoren

9 HDR verwijst naar een techniek die het contrast tussen lichte en donkere waarden (het dynamisch bereik) van een opname verbetert

10 De CJ25ex7.6B IASE S weegt ongeveer 1,91 kg