Canon revitaliseert projectorassortiment met innovatieve, zeer heldere en hoogwaardige installatiemodellen

Amstelveen, 31 januari 2018 - Canon Europe introduceert vandaag een innovatief portfolio van LCOS-projectoren met een vernieuwd compact ontwerp, hogere luminantie en WUXGA-resolutie. De met lamptechnologie uitgevoerde en lasertechnologie gebaseerde Canon XEED WUX7500, XEED WUX6700 en XEED WUX5800 zijn uiterst heldere, hoge resolutie installatiemodellen die speciaal zijn ontwikkeld voor systeemintegrators. Deze projectoren zijn compatibel met zes gemotoriseerde objectieven, waaronder de nieuwe RS-SL06UW met een uiterst hoge resolutie en ultra-lage vertekening. Ze bieden flexibiliteit en veelzijdigheid voor installatie in zowel compacte ruimtes als grote auditoria.

Canon XEED WUX7000Z

Canon XEED WUX7500

Incredible high-brightness and outstanding colour
Canon’s nieuwe projectoren met lamptechnologie zijn verkrijgbaar met 5.800, 6.700 en 7.500 lumen, terwijl de modellen op basis van lasertechnologie beschikbaar zijn met respectievelijk 5.800, 6.600 en 7.000 lumen. Dankzij een nieuw ontworpen optisch systeem – AISYS 4.2 – met een verbeterde optische configuratie en reflecterende LCOS-paneeltechnologie garanderen alle modellen een heldere beeldprojectie. De hoogwaardige LCOS-panelen hebben een hoge diafragmaverhouding met vrijwel geen openingen tussen de pixels. Dit zorgt voor een fijn, gedetailleerd beeld zonder het ‘rastereffect’ dat kan optreden bij traditionele lcd-projectoren. Door toepassing van de nieuwste optische systemen en interfaces vormen zelfs grote maatwerkinstallaties, zoals in musea en bij evenementen, geen probleem voor hoogwaardige beeldprojectie.

De XEED WUX7500, XEED WUX6700 en XEED WUX5800hebben een native contrastverhouding van 2000:1. De XEED WUX7000Z, XEED WUX5800Z en XEED WUX6600Z beschikken over een native contrastverhouding van 4.000:1 plus 20.000 aan dynamisch contrast. In combinatie met de sRGB-kleurruimte zorgt dit voor rijkere kleuren en dieper zwart en daarmee voor een betere kijkervaring.

Omdat precisie van het grootste belang is, zijn alle modellen uitgerust met een processor die zó krachtig is dat deze een hoogwaardige beeldverwerking biedt met een uiterst hoge nauwkeurigheid. Een goed voorbeeld is de weergave van grijstint röntgenbeelden in het medisch onderwijs via de simulatormodus DICOM (Digital Imaging and Communication in Medicine). Deze weergave voldoet aan de DICOM 14 normen voor beeldweergave bij medisch display-onderwijs.

Eenvoudige installatie en werking
Het ontwerp van de nieuwe projectoren is robuust en duurzaam, met toonaangevende specificaties. De behuizing van de lasermodellen is Canon’s meest compacte en lichtste tot nu toe. Dit biedt nieuwe mogelijkheden voor projectie door een vereenvoudigde installatie in compacte en uitdagende omgevingen mogelijk te maken. Als de projector op een lastige plaats buiten de beeldas van het scherm moet worden geplaatst, zorgt de vier beeldhoeken Keystone-correctie ervoor dat de beeldgeometrie perfect uitgelijnd blijft. Om de installatie nóg eenvoudiger te maken, kan het beeld dankzij de grote lensverschuiving worden aangepast zonder dat de projector hoeft te worden gekanteld of verplaatst. En wanneer meerdere projectoren nodig zijn om de beleving van een tentoonstelling te vergroten, kunnen dankzij edge-blending beelden worden weergegeven waarbij de juiste pixelgrootte en nauwkeurigheid worden gegarandeerd. De hogere hittebestendigheid betekent dat de projectoren duurzaam zijn gebouwd en hierdoor uitstekend geschikt zijn voor vaste installaties, zoals in musea of voor gebruik in het onderwijs. De projectoren beschikken ook over een real-time klok, wat geprogrammeerde bediening op specifieke tijdstippen op week- of maandbasis mogelijk maakt. Met nog eens vijf andere datumopties voor geplande projectie is dit een waardevolle functie voor digitale signage.

Compatibiliteit met digitale bronnen
Dankzij HDBaseT – een industriestandaard voor verzending over afstand – kunnen video-, geluids- en besturingssignalen via één CAT6-kabel over langere afstanden bij de projector worden afgeleverd. Flexibiliteit in digitale interfaces wordt bereikt met DVI-, HDMI- en DP-ingangen, waardoor de compatibiliteit met een breed scala aan digitale video- en computerbronnen toeneemt. Zo kan dankzij de ingebouwde beeld-voor-beeld functionaliteit video conferencing plaatsvinden. Deze functie maakt het mogelijk om een digitale bron aan te sluiten op de DVI-ingang en een andere op de HDMI-ingang, waarna een perfecte projectie op het scherm plaatsvindt.

Gemotoriseerde objectieven voor elke toepassing
Het nieuwe RS-SL06UW objectief met uiterst hoge resolutie en ultralage vertekening maakt deel uit van de zes gemotoriseerde objectieven die beschikbaar zijn voor de nieuwe projectormodellen. Deze objectieven zorgen voor een reeks aan flexibele installatieopties: van ultrawijd tot extreem ver zoomen. De RS-SL06UW heeft een korte projectieverhouding van 0.54:1 en een grote objectiefverschuiving van 15/+75%, maar is in staat een perfecte geometrie te behouden. Voor projectie op koepelvormige oppervlakken blijft de focusfunctie van de lens nauwkeurig scherpstellen over het gehele gebied, terwijl de grote scherptediepte zelfs op lastig gevormde oppervlakken voor een scherp beeld zorgt. Elk objectief garandeert een uitstekende scherpte over het hele zoombereik, met minimaal verlies aan helderheid, terwijl een ingebouwde microcomputer voor uitstekende prestaties zorgt. De lenzen zijn dankzij de speciaal geconstrueerde vatting ook gemakkelijk te verwisselen of te vervangen.

Eenvoudig onderhoud
De projectoren beschikken over een reeks aan kenmerken die het onderhoud vereenvoudigen, zoals de goede toegankelijkheid tot vervangbare onderdelen. De lamp in de XEED WUX7500, XEED WUX6700 en XEED WUX5800 is bereikbaar via de achterzijde van de behuizing om het verwisselen zonder demontage van het model te vergemakkelijken, terwijl het luchtfilter goed toegankelijk is zonder dat daarbij speciaal gereedschap nodig is. De laser in de XEED WUX7000Z, XEED WUX5800Z en XEED WUX6600Z vergt geen koeling, zoals bij een lamp. Dit zorgt voor een grotere flexibiliteit bij de plaatsing. Dit omvat installatie in elke stand, inclusief voor projectie in portretmodus, wat ideaal is voor digitale signage.

Dankzij de Wi-Fi-mogelijkheden en de nieuwe Canon Projector Service Tool-app zijn de projectoren zowel te beheren als te bedienen via iOS-apparaten. Dit bedieningsniveau was in het verleden alleen mogelijk via bekabeld-LAN, maar met de nieuwe app kunnen eindgebruikers nu tijd besparen door te werken met een bedieningsfunctionaliteit en een foutrapportage met oplossingsprocedures. Door deze toegenomen autonomie kunnen gebruikers problemen zelf oplossen, waardoor de behoefte aan onderhoud afneemt.

Kostenefficiënt en energiezuinig
Deze projectoren gebruiken veel minder energie dan andere modellen in dezelfde klasse – slechts 0,073 watt per lumen wanneer ze zijn ingeschakeld en slechts 0,3 watt wanneer ze stand-by staan. De speciale ECO-knop zorgt voor energie-efficiëntie tijdens het gebruik en in de stand-bystand, waardoor de operationele kosten dalen. Deze combinatie van kenmerken en eigenschappen maakt deze projectoren ideaal voor onderwijsinstellingen met een beperkt budget. De laserprojectoren zijn uitgerust met blauwe laserdiode en gele fosforlichtbronnen, waardoor het niet langer nodig is om regelmatig lampen te vervangen. Dit zorgt voor lagere exploitatiekosten, omdat deze projectoren 20.000 uur onderhoudsvrij gebruik mogelijk maken.

XEED WUX7500, XEED WUX6700 en XEED WUX5800 – de belangrijkste kenmerken:

 • Hoge helderheid over het gehele zoombereik
 • Hoge beeldkwaliteit
 • Gratis lampvervanging gedurende 3 jaar
 • Zes eenvoudig te bevestigen gemotoriseerde lensopties
 • Meervoudige connectiviteit
 • Eenvoudig te installeren en gemakkelijk in onderhoud

XEED WUX7000Z, XEED WUX5800Z en XEED WUX6600Z – de belangrijkste kenmerken:

 • Lage exploitatiekosten
 • 5 jaar garantie
 • Hoge beeldkwaliteit
 • Hoge helderheid over het gehele zoombereik
 • Zes eenvoudig te bevestigen gemotoriseerde lensopties
 • Eenvoudig te installeren en gemakkelijk in onderhoud

RS-SL06UW – de belangrijkste kenmerken:

 • Superhoge resolutie
 • Ultralage vervorming
 • Korte projectieafstand - 0.54:1
 • Grote objectiefverschuiving van -15/+75%
 • Nauwkeurige focusfunctie voor hoge precisie