PIXMA Home Office: Canon introduceert de nieuwe 4-in-1-printers PIXMA TR7550 en PIXMA TR8550

21 augustus 2017 - Canon Europe, wereldleider op het gebied van imaging-oplossingen, heeft vandaag twee nieuwe 4-in-1 PIXMA Home Office-printers uitgebracht voor printen, kopiëren, scannen en faxen, voor nog meer productiviteit en connectiviteit voor thuisgebruikers. De PIXMA Home Office-serie is ideaal voor mensen die thuis werken en biedt ze de flexibiliteit om aan alle kantoorbehoeften en professionele behoeften te voldoen.

PIXMA TR7550

PIXMA TR8550

PIXMA TR7550 en PIXMA TR8550 beschikken over nieuwe belangrijke functies voor werken vanuit huis, zoals de automatische documentinvoer (ADF) voor 20 vel, Auto Duplex Printen, Bluetooth Low Energy (BLE)1, grote touchscreens en een verbeterde gebruikersinterface (UI). Dankzij het nieuwe, compacte formaat hebben gebruikers meer ruimte om te werken zonder dat dit ten koste gaat van de functionaliteit of kwaliteit van hun prints.

Thuiswerken is nog nooit zo eenvoudig geweest

Dankzij de verbeterde gebruikersinterface kunnen werknemers de mogelijkheden van de nieuwe printerfuncties optimaliseren door eenvoudig door de bedieningselementen te navigeren. De PIXMA TR7550 en PIXMA TR8550 hebben grotere touchscreens van respectievelijk 3-inch en 4,3-inch. Het voorpaneel kan worden gekanteld zodat de gebruiker het optimaal kan zien. De grote schermgrootte zorgt voor een nog eenvoudigere bediening: ideaal als de printer gedurende de werkdag regelmatig wordt gebruikt.

Gebruikers kunnen de productiviteit verhogen met de printfunctie Auto Duplex. Dit betekent dat de PIXMA TR7550 en PIXMA TR8550 met één druk op de knop dubbelzijdige documenten kunnen printen, wat tijd en papier bespaart. De printers beschikken ook over een dubbele papierinvoer, zodat je zowel vanuit de achterzijde2 als vanuit de voorzijde3 van de printer kunt printen. Dit betekent dat je papier van verschillende formaten tegelijk kunt laden. De papierinvoer biedt plaats aan tot maar liefst 100 vel normaal papier4. Met een capaciteit van 200 pagina's op normaal A4-papier kunnen er grote documenten worden geprint zonder dat je opnieuw papier hoeft te laden.

De herinnering voor het verwijderen van documenten waarschuwt de gebruiker wanneer er een gescand document op de scaneenheid achterblijft, zodat gebruikers nooit een belangrijk document vergeten. Voor een eenvoudig beheer van bestanden kun je met de ADF-functie voor 20 vel grotere documenten in één handeling scannen, wat kostbare tijd bespaart.

Blijf thuis verbonden

De PIXMA TR7550 en PIXMA TR8550 beschikken over Wi-Fi-connectiviteit, waardoor gebruikers meer opties hebben en ze wireless kunnen printen vanaf hun smartphone, tablet of laptop. De printers zijn compatibel met PIXMA Cloud Link, zodat werkende gebruikers documenten kunnen printen vanaf en scannen naar onlineservices zoals GoogleDrive, Evernote en Dropbox, voor meer snelheid en meer opties om te delen. Gebruikers kunnen bestanden openen en opslaan met PIXMA Cloud Link via de Canon PRINT-app of het printerscherm, zodat ze probleemloos op afstand kunnen werken. Met de functie Smartphone Capture and Copy via de Canon PRINT-app kunnen gebruikers met hun smartphone een foto van een papieren exemplaar maken om deze direct op hun apparaat om te zetten in een elektronisch exemplaar.

Voor gebruikers die meer uit hun printer willen halen, kan de PIXMA TR8550 worden aangesloten op een ethernetkabel, zodat de printer kan worden aangesloten op een heel netwerk. Dit betekent dat gebruikers op elk moment kunnen printen en scannen vanaf meerdere printers. De PIXMA TR8550 heeft ook het extra voordeel van een ingebouwde SD-kaartsleuf die gebruikers de flexibiliteit biedt om rechtstreeks van en naar de SD-kaart te scannen en te printen, zodat ze geen ander apparaat hoeven aan te sluiten.

Het nieuwe assortiment is voorzien van de gloednieuwe BLE-functie, die een constante verbinding tussen een compatibel slim apparaat en een printer mogelijk maakt. Gebruikers van Android-apparaten kunnen BLE activeren op hun printer voor een eenvoudige en volledige Wi-Fi-verbinding, zodat ze documenten kunnen printen vanaf aangesloten apparaten. Zodra het apparaat en de printer zijn gekoppeld via Bluetooth, ontvangen zowel iOS- als Android-gebruikers automatisch foutmeldingen van de printer via de Canon PRINT-app en wordt de gebruiker verwezen naar de speciale webhandleiding voor snelle en eenvoudige probleemoplossing.

Verbeterd inktcartridgesysteem

De nieuwe serie bevat 5 afzonderlijke inktcartridges6 en is voorzien van een hybride inktsysteem voor een verbeterde kleurweergave voor hoogwaardige prints en scherpe tekst. De PIXMA TR7550 en PIXMA TR8550 met lichtbestendige inkt bieden het voordeel van het gelijktijdig gebruik van inkt op dye-basis en pigmentbasis voor de beste kwaliteit.

De printers zijn compatibel met drie formaten inktcartridges7 zodat gebruikers meer keuze hebben bij het aanschaffen van cartridges, of ze nu nodig zijn voor grote hoeveelheden prints of zo nu en dan een document. De cartridges met een grotere capaciteit helpen gebruikers bij het kosteneffectief printen van grotere volumes waarbij minder vaak cartridges hoeven worden vervangen8. De verbeterde gebruikersinterface waarschuwt gebruikers wanneer cartridges bijna leeg of leeg zijn, zodat ze nooit worden overrompeld door lege cartridges.

Creativiteit voor werk en ontspanning

De PIXMA TR7550 en PIXMA TR8550 zetten thuis gemaakte verhalen om in prints van labkwaliteit. Ze zijn de ideale printers voor thuis die voldoen aan de behoeften van het werk en het hele gezin. De nieuwe printers inspireren creativiteit en plezier, en zijn compatibel met de nieuwe Message in Print-app9 voor het toevoegen van onzichtbare berichten in fotoprints. De gebruiker kan animaties, muziek, URL-koppelingen of tekst aan de geprinte afbeelding toevoegen. De ontvanger kan deze decoderen door de iPhone boven de print te houden. Canon maakt printen nog leuker met diverse extra toepassingen, van My Image Garden tot Creative Park en Easy-Photo-Print+, zodat iedereen alles uit de PIXMA Home Office-printer kan halen. Gebruikers kunnen wenskaarten en agenda's maken en toegang krijgen tot exclusieve inhoud.

De nieuwe PIXMA Home Office biedt hoogwaardige prints met verbeterde connectiviteit om probleemloos te kunnen thuiswerken. Het compacte nieuwe ontwerp bespaart ruimte en verhoogt de productiviteit met automatisch dubbelzijdig printen, een ADF-functie voor 20 vel en afzonderlijke inktcartridges. De multifunctionele 4-in-1-printers voldoen aan de behoeften van de thuiswerker en het hele gezin, waardoor gebruikers in een handomdraai belangrijke momenten thuis kunnen omzetten in hoogwaardige prints.1 Uitgerust met de Bluetooth® Low Energy-technologie (printen en scannen met Bluetooth is alleen beschikbaar op Android-apparaten). De functies die beschikbaar zijn voor Bluetooth® en de Canon PRINT Inkjet/SELPHY-app werken mogelijk niet op alle Android-smartphones. Het Bluetooth®-woordmerk en de Bluetooth-logo's zijn gedeponeerde handelsmerken van Bluetooth SIG, Inc. en elk gebruik van dergelijke merken door Canon Inc. gebeurt onder licentie. Overige producten en merknamen zijn handelsmerken van de respectieve eigenaren.

2 Voor normaal papier en fotopapier tot A4

3 Voor normaal papier van A4-, A5-, B5- en LTR-formaat

4 Het aantal vellen is afhankelijk van de papiersoort en -dikte

6 Pigmentzwart (PGBK), zwart, cyaan, magenta en geel

7 Beschikbaarheid van Standaard, XL en XXL is afhankelijk van de regio

8 Met XL kunnen gebruikers twee keer zoveel prints maken dan met STD. XXL verdrievoudigt het aantal vergeleken met de standaardcartridge

9 De Message in Print-app wordt uitgebracht op 31 oktober 2017 en is alleen beschikbaar op iPhone met iOS 9 en hoger