Canon introduceert nieuwe PIXMA Home Office 4-in-1 printers: de PIXMA TR7550 en PIXMA TR8550

Amstelveen, 21 augustus 2017 – Canon Europe, marktleider in imaging solutions, heeft vandaag twee nieuwe PIXMA Home Office 4-in-1 printers geïntroduceerd die zowel printen, kopiëren, scannen als faxen. Deze nieuwe modellen bieden gebruikers thuis nog meer productiviteit en connectiviteit. Het PIXMA Home Office assortiment is ideaal voor iedereen die vanuit huis werkt en zorgt voor de flexibiliteit die nodig is om alle kantooractiviteiten professioneel en effectief uit te voeren.

De PIXMA TR7550 en PIXMA TR8550 hebben nieuwe, belangrijke kenmerken om werken op afstand gemakkelijk te maken, zoals de ADF (Automatic Document Feeder) voor 20 pagina’s, ADP (Auto Duplex Print) voor automatisch dubbelzijdig printen, BLE (Bluetooth Low Energy)1, grote touchscreens en een vernieuwde gebruikersinterface. Dankzij de compacte afmetingen houden gebruikers meer werkruimte over zonder concessies te doen aan functionaliteit of aan de kwaliteit van hun prints.

Werken vanuit huis makkelijk gemaakt

De verbeterde gebruikersinterface zorgt voor eenvoudige navigatie door de mogelijkheden van de nieuwe printers. De PIXMA TR7550 en PIXMA TR8550 hebben grote touchscreens van respectievelijk 3,0 inch en 4,3 inch en het frontpaneel kan worden afgestemd op de zichtlijn van de gebruiker. Deze grote touchscreens maken het selecteren en instellen van functies nog gemakkelijker – ideaal als de printer regelmatig wordt gebruikt gedurende de werkdag.

Met de functie Auto Duplex Print kunnen gebruikers hun productiviteit verhogen. Met een druk op de knop zorgt deze functie dat de PIXMA TR7550 en PIXMA TR8550 automatisch dubbelzijdige documenten printen en zo op tijd en op papier besparen. De printers hebben daarnaast ook een tweevoudige papierinvoer vanaf zowel de achter2 - als voorzijde3, zodat tegelijkertijd verschillende papierformaten beschikbaar zijn. De papierinvoeren hebben elk een capaciteit van 100 vel normaal papier4 en met een totale capaciteit van 200 vel A4-formaat normaal papier kunnen omvangrijke documenten worden geprint zonder papier te moeten aanvullen.

De functie Document Removal Reminder laat de gebruiker weten dat een document is achtergebleven op de scanplaat, zodat gebruikers nooit een belangrijk document zullen vergeten. Voor een gemakkelijk en effectief beheer van bestanden stelt de ADF gebruikers in staat grotere documenten tot 20 pagina’s in één keer te scannen en zo op kostbare tijd te besparen.

Ook thuis altijd ‘connected’

De PIXMA TR7550 en PIXMA TR8550 bieden Wi-Fi-connectiviteit en geven gebruikers meer keuzevrijheid bij het wireless printen vanaf hun smartphone, tablet of laptop. PIXMA Cloud Link is compatibel met de nieuwe PIXMA-modellen en stelt gebruikers in staat om documenten te printen vanaf en te scannen5 naar onlineservices zoals GoogleDrive, Evernote en Dropbox, zodat prints en scans snel en gemakkelijk zijn te delen. Via de Canon PRINT app of het touchscreen van de printer hebben gebruikers met PIXMA Cloud Link toegang tot opgeslagen bestanden en wordt werken op afstand eenvoudig. Ook de functie Smartphone Capture and Copy is toegankelijk via de Canon PRINT App en met deze functie kunnen gebruikers met hun smartphone een foto van een document maken om daarvan direct een digitale versie op hun apparaat te laten maken.

Voor gebruikers die meer van hun printer willen, kan de PIXMA TR8550 via een Ethernetkabel worden aangesloten op het netwerk, zodat gebruikers op elk moment via meerdere printers kunnen printen en scannen. Daarnaast is de PIXMA TR8550 ook voorzien van een ingebouwde SD-kaartsleuf en beschikken gebruikers over de mogelijkheid van rechtstreeks scannen naar en printen vanaf de SD-kaart zonder dat eerst verbinding moet worden gemaakt met een ander apparaat.

De beide modellen zijn uitgerust met de nieuwe functie BLE. Deze Bluetooth Low Energy functie zorgt voor een constante verbinding tussen elk compatibel apparaat en de printer. Gebruikers van Android-apparaten kunnen BLE op hun printer inschakelen voor een snelle activering van de volledige Wi-Fi-connectiviteit. Dit stelt hen in staat documenten te printen vanaf apparaten waarmee verbinding is. Zodra het apparaat en de printer via Bluetooth communiceren, kunnen gebruikers van zowel iOS als Android via de Canon PRINT app automatisch foutmeldingen van de printer ontvangen en worden ze naar de speciale handleiding op het web gebracht om het probleem snel en gemakkelijk op te lossen.

Verbeterd inktcartridgesysteem

De nieuwe modellen bieden plaats aan 5 afzonderlijke inktcartridges6 en zijn uitgerust met een Hybrid Ink System dat met een verbeterde kleurreproductie voor hoge kwaliteit prints en haarscherpe tekst zorgt. De PIXMA TR7550 en PIXMA TR8550 bieden het voordeel van gelijktijdig gebruik van dye- en pigmentinkten die bovendien verkleuringsbestendig zijn en voor het hoogst mogelijke eindresultaat zorgen.

De printers zijn compatibel met drie verschillende cartridgeformaten7 en bieden gebruikers keuzevrijheid bij de aankoop van hun inktcartridges; afhankelijk of ze veel of incidenteel een document printen. De cartridges met de hogere inhoud zijn ideaal om gebruikers kosteneffectief en met minder cartridgevervangingen8 hoge volumes te laten printen. De vernieuwde gebruikersinterface waarschuwt gebruikers zodra cartridges bijna of helemaal leeg zijn, zodat ze nooit worden verrast door lege cartridges.

Creativiteit voor werk en privé

De PIXMA TR7550 en PIXMA TR8550 zijn de ideale printers voor thuis – ze sluiten aan bij de behoeften van zowel de gebruikers op het thuiskantoor als de rest van het gezin en maken van verhalen schitterende prints met de kwaliteit van een fotolab. De nieuwe printers inspireren creativiteit en zorgen voor plezier. Ze zijn compatibel met de nieuwe Message in Print app9 waarmee onzichtbare berichten aan fotoprints zijn toe te voegen. De gebruiker kan animaties, muziek, URL’s of tekst aan de fotoprint toevoegen die alleen door de ontvanger kan worden ontcijferd door een iPhone boven de print te houden. Met toepassingen variërend van My Image Garden tot Creative Park en Easy-Photo-Print+ wordt printen leuk en kan iedereen maximaal genieten van de PIXMA Home Office printer. Gebruikers kunnen zelf wenskaarten en kalenders maken en hebben toegang tot exclusieve content.

De nieuwe PIXMA Home Office modellen zorgen voor een hoge printkwaliteit en bieden een verbeterde connectiviteit om het werken thuis makkelijker te maken. Het nieuwe, compacte ontwerp bespaart ruimte en verhoogt de productiviteit met automatisch dubbelzijdig printen, een ADF voor 20 pagina’s en separate inktcartridges. Deze multifunctionele 4-in-1 printers sluiten aan bij de wensen van zowel thuiswerkers en de rest van het gezin en maken het gemakkelijk om van die momenten die ertoe doen thuis schitterende fotoprints te maken.1 Voorzien van Bluetooth® Low Energy technologie (printen en scannen via Bluetooth is alleen beschikbaar op Android-apparaten). De functies die via Bluetooth-communicatie en de Canon PRINT Inkjet/SELPHY app beschikbaar zijn, worden niet op alle Android-smartphones gegarandeerd. Het Bluetooth® woordmerk en logo’s zijn geregistreerde handelsmerken van Bluetooth SIG, Inc. en het gebruik van dergelijke merken door Canon vindt onder licentie plaats. Overige handelsmerken en handelsnamen zijn eigendom van de desbetreffende ondernemingen.

2 Voor normaal en fotopapier tot A4-formaat

3 Voor normaal papier met de formaten A4, A5, B5 en LTR

4 Het aantal vellen is afhankelijk van het type papier en de dikte ervan

5 Scan to cloud en scan to email zijn alleen beschikbaar voor gebruikers van originele Canon-inkt

6 Pigment Black (PGBK), Zwart, Cyaan, Magenta en Geel

7 Levering van STD, XL en XXL is afhankelijk van de regio

8 XL stelt gebruikers in staat de dubbele hoeveelheid te printen van STD en XXL print driemaal de hoeveelheid in vergelijking met de standaardcartridge

9 De Message in Print app wordt op 31 oktober 2017 geïntroduceerd en zal alleen beschikbaar zijn op iPhones met iOS 9 of hoger