Canon verlicht de ruimte met de krachtige en instelbare MT-26EX-RT macro twin flitser

Amstelveen, 29 augustus 2017 – Canon Europe, marktleider in imaging solutions, maakt vandaag de introductie bekend van de Macro Twin Lite MT-26EX-RT – een krachtige, speciaal ontworpen flitser voor professionele fotografie. De MT-26EX-RT is een doorontwikkeling van de veelzijdige voorganger, de MT-24EX, en biedt naast meer belichtingsvermogen, een hogere flexibiliteit en verbeterde duurzaamheid ook een grotere inzetbaarheid. De MT-26EX-RT is ideaal voor fotografie in compacte ruimten, zoals bij productfoto’s of culinaire fotografie, close-up opnamen in de natuur en tandheelkundige beelden.

Canon Macro Twin Lite MT-26EX-RT

Krachtige belichtingsprestaties
MT-26EX-RT is voorzien van Macro Twin Lights met beweegbare flitsbuizen die in stappen van vijf graden rond de lens zijn te positioneren. Afhankelijk van de gewenste belichting kunnen de flitsbuizen omhoog en omlaag worden gedraaid en naar binnen of naar buiten worden gericht. Met als resultaat dat zelfs de meest subtiele details van dichtbij zijn vast te leggen – ideaal voor productfotografie en voor portretten waar persoonlijke kenmerken en nuances via zorgvuldige belichting dienen te worden geaccentueerd. De MT-26EX-RT is ook uitgerust met heldere, witte led-scherpstellampen die de camera in staat stellen om gemakkelijk scherp te stellen en de invloed op de foto te beoordelen voordat de opname wordt gemaakt. Het gecombineerde richtgetal (de mogelijkheid van de flitser om het onderwerp te belichten bij een specifieke sensorgevoeligheid en beeldhoek) is ten opzichte van de MT-24EX voor beide flitsbuizen verhoogd tot 26/78 (ISO 100 in meters/voet) en garandeert superieure resultaten bij close-up fotografie.

De MT-26EX-RT wordt geleverd met voor elke flitskop nieuwe diffusors die het licht van de flitser verzachten en zo voorkomen dat de opnamen ongewenste lichtaccenten bevatten. De flitser biedt als optie een lagere flitsintensiteit om de juiste belichting te garanderen wanneer met snelle lenzen van dichtbij wordt gewerkt. De MT-26EX-RT heeft een oplaadtijd van 5,5 seconden – of zelfs 2,5 seconden bij gebruik van de optionele compacte CP-E4N accu – en maakt het mogelijk snel in te stellen en de perfecte opname te maken. Dit is ideaal voor close-up opnamen in de natuur waar elk moment telt. Een flitsindicator op het lcd-paneel toont het laadproces. De MT-26EX-RT is niet alleen snel te laden, maar heeft dankzij de verbeterde duurzaamheid van de flitsbuizen ook veel minder onderhoud nodig.

Flexibele bediening – maximale creativiteit
De MT-26EX-RT beschikt nu over de Radio Wireless Master-functionaliteit en kan ook andere Speedlite-flitsers wireless bedienen. Maximaal 15 flitsers in vijf groepen zijn aan te sturen om meer licht te leveren of om de achtergrond te belichten en zo een betere scheiding te krijgen tussen onderwerp en achtergrond. De MT-26EX-RT kan via diverse methoden op afstand de belichting van Speedlite-flitsers regelen. Voor een volledig automatische belichtingsregeling kunnen de door de camera via E-TTL gemeten waarden via een radiosignaal worden ontvangen. De intensiteitsinstelling is per flitskop handmatig aan te passen om zo te waarborgen dat het flitsvermogen regelbaar en consistent is. Voor extra flexibiliteit en belichtingsoptimalisatie kan elke flitskop bovendien werken met een andere methode van belichtingsregeling, zoals een mix van handmatig en E-TTL.

Om een snelle en probleemloze bediening te garanderen, heeft de MT-26EX-RT een nieuw ontworpen, verbeterde interface en aangepaste bedieningsknoppen die zijn gebaseerd op het bedieningspaneel van de Speedlight 600EX II-RT. De nieuwe regeleenheid beschikt over dezelfde hotshoe-betrouwbaarheid als de 600EX II-RT, inclusief de mogelijkheid om de camera te plaatsen en te verwijderen via een one-touch vergrendeling op een metalen montagevoet die een hogere vergrendelkracht biedt.

MT-26EX-RT – de belangrijkste kenmerken:

  • Krachtige en flexibele twin flash unit met korte oplaadtijd
  • Heldere, witte ledlampen voor gemakkelijk scherpstellen bij weinig omgevingslicht
  • Optische en radiografische wireless functie voor bediening van andere Speedlites
  • Creatieve belichtingsopties en instelbare functies voor een belichtingsresultaat op maat