Canon Europe vergroot mobiele printmogelijkheden door acquisitie Kite.ly

‘s-Hertogenbosch, 30 maart 2017 — Canon Europe, marktleider in imaging solutions, heeft de acquisitie van het in Londen gevestigde mobiele e-commerce platform Kite.ly bekendgemaakt. Kite.ly is gespecialiseerd in gepersonaliseerd printen en voegt een belangrijk nieuw aandachtsgebied toe aan Canon’s portfolio digitale services. Zo kan Canon een print ecosysteem bieden met een ongekend grote omvang. De acquisitie ligt in lijn met Canon’s ambitie om een rol te spelen bij elke foto die wordt gemaakt en om het printen van foto’s voor iedereen en via elk apparaat toegankelijk te maken.

Van links naar rechts: Deon Botha, medeoprichter van Kite.ly, Fionn Concannon, medeoprichter & Managing Director van Kite.ly, Alberto Spinelli, Senior Director van Digital Services bij Canon Europe, Charlie Carpenter, CEO en medeoprichter van Kite.ly

Alberto Spinelli, Senior Director van Digital Services bij Canon Europe: “Het onderbrengen van Kite.ly in de Canon Group is onze meest recente stap om het aanbod van Canon’s digitale services verder uit te breiden door mobiel printen overal mogelijk te maken. Er is een snelgroeiende trend zichtbaar van consumenten die willen shoppen voor op maat gemaakte producten en dat via mobiele apparaten op een gemakkelijke manier doen. De combinatie van Canon’s hoogwaardige printtechnologieën en Kite.ly’s gebruiksvriendelijke oplossingen zorgt voor een ongeëvenaard portfolio aan printproducten dat met bestaande en nieuwe imaging apps vanaf elke locatie voor klanten toegankelijk is.”

Charlie Carpenter, CEO en medeoprichter van Kite.ly: “Voor het Kite.ly-team is het vandaag een belangrijke dag. Een dag die het succes toont van onze onvermoeibare ambitie om mondiaal een gepersonaliseerde mobiele print solution te bieden. Wij zijn blij dat we ons innovatieve technologieplatform kunnen combineren met Canon’s portfolio aan digitale services om zo samen een nieuw printtijdperk te betreden. Het is voor ons inspirerend dat Canon onze visie deelt om op internet de printknop te worden die onderdeel is van elke imaging app of website. Kite.ly host honderden app clients over de hele wereld en samen met Canon kunnen we hun dienstverlening verbeteren, nieuwe omzetstromen genereren en op een veel betekenisvollere manier contact hebben met hun gebruikers.”

Kite.ly gaat deel uitmaken van de Canon Group en Canon-merken die aanvullende digitale services bieden, waaronder Lifecake en irista. Kite.ly helpt de onderneming een compleet imaging ecosysteem voor consumenten te creëren – van vastleggen, opnieuw beleven en delen tot printen via gebruiksvriendelijke mobiele apps en websites. Dankzij de acquisitie van Kite.ly kunnen ook Canon’s B2B-partners nieuwe zakelijke mogelijkheden ontginnen, terwijl retailers een complete end-to-end en gepersonaliseerde printoplossing kunnen aanbieden aan hun klanten – zowel online als in-store. Grafisch ondernemers kunnen de Canon-Kite.ly solution eenvoudig opnemen in hun bestaande infrastructuur en zo toegang krijgen tot nieuwe omzetstromen.