Canon lanceert drie nieuwe imageRUNNER ADVANCE MFP-series voor de moderne kantooromgeving

‘s-Hertogenbosch, 16 januari 2017 - Canon Europe, marktleider in imaging solutions, introduceert drie nieuwe MFP-series: de imageRUNNER ADVANCE C255/355-serie, de imageRUNNER ADVANCE C3500-serie en de imageRUNNER ADVANCE 4500-serie. Deze zijn zo ontworpen dat ze zowel gebruikers als beheerders van de MFP dezelfde gebruikerservaring bieden. Met hun intuïtieve bediening en veelzijdige connectiviteit maken deze compacte MFP’s deel uit van het vaak complexe ecosysteem in kantooromgevingen. Bovendien zijn ze uiterst kostenefficiënt en afgestemd op een breed scala aan document workflow-oplossingen. Ook garanderen ze een strikte end-to-end beveiliging.

Krachtig platform voor connected kantooromgeving
De printers in de drie nieuwe series functioneren op basis van het nieuwste imageRUNNER ADVANCE-platform. Dit platform wordt al gebruikt door de 6500-, C5500- en C7500-serie. Het is ontworpen om klanten te helpen op de werkplek een hogere productiviteit te realiseren met een smartphone-achtige gebruikersinterface die voor het gehele MFP-portfolio identiek is. Bovendien zorgt het platform voor een slimme bewaking van de printkosten, beheer en reparatie op afstand en een uitstekende operationele efficiency.

Gereed voor mobiel werken
Canon’s visie op mobiel werken betekent het mogelijk maken om overal op een veilige manier te kunnen werken, met de best passende oplossing. Om dit te ondersteunen, beschikken alle derde generatie imageRUNNER ADVANCE-modellen over gemeenschappelijke functies die nieuwe mogelijkheden bieden voor mobiel werken en een snelle connectiviteit. Het platform ondersteunt dynamische werkomgevingen door standaard mobiele connectiviteit te bieden in combinatie met specifieke instellingen om zowel de inzetbaarheid als de beveiliging in balans te houden. Moderne workflows dienen verbinding te maken met externe gegevensbronnen en een flexibele manier van werken te faciliteren. Het platform ondersteunt dit met uitgebreide mogelijkheden om apparaten aan te sluiten, taken uit te voeren en documenten te distribueren in de gehele organisatie. Het platform kan worden opgenomen in een breed scala aan workflows in de moderne kantooromgeving en ondersteunt de uitvoering van een reeks mobiele documentapplicaties, waaronder industriestandaarden als Apple® AirPrint®, Google Cloud Print en MOPRIATM. Het imageRUNNER ADVANCE-platform werkt harmonieus samen met Canon’s uniFLOW-platform voor documentservices. Dit leidt tot een verbeterde beveiliging en een hogere efficiency.

Vlekkeloze verwerking van digitale documenten
Het digitaliseren van documenten verhoogt zowel de samenwerking als de productiviteit, omdat medewerkers gemakkelijk toegang hebben tot hun documenten – ongeacht waar ze zich bevinden. Het imageRUNNER ADVANCE-platform biedt krachtige scanfuncties om informatie snel en nauwkeurig vast te leggen, zodat documenten sneller en efficiënter zijn te verwerken. De technologie van Canon maakt het eenvoudiger om bestanden aan te maken, te converteren en bewerkbaar te maken. Hierdoor kunnen ze worden verwerkt door software die is ontworpen voor het automatiseren van bedrijfsprocessen of voor verzending naar cloud-opslaglocaties, zoals Google Drive, Evernote, Dropbox en andere diensten.

Return on investment
Canon heeft het imageRUNNER ADVANCE-systeem gebouwd rond een infrastructuur die is gebaseerd op intuïtief onderhoud. Technici en beheerders van printerparken kunnen op afstand - via een pc of mobiel apparaat - de status van de MFP’s controleren en informatie ontvangen over benodigd onderhoud. Dit verbetert de responstijd en vergroot de kans op een ‘first-time fix’.

“Deze drie nieuwe series tonen aan dat Canon voortbouwt op de kracht van het imageRUNNER ADVANCE-portfolio. In technisch opzicht en als onderdeel van een Managed Print Service roll-out, passen deze MFP’s in dynamische, moderne werkomgevingen en hebben ze een minimale invloed op de beschikbare ruimte of middelen”, vertelt Dan Woodstock, Product Marketing Manager van Canon Europe. “Gelet op het groeiende belang van documenten en informatie voor organisaties, spelen deze nieuwe MFP’s een cruciale rol om workflows sneller en meer intuïtief te maken.”

Ondernemingen en organisaties streven volgens Woodstock steeds meer naar flexibilisering van de werkomgeving. “Hierdoor kunnen gebruikers werken met apparaten van hun keuze zonder dat dit ten koste gaat van de beveiliging of invloed heeft op het beheer van de kosten. Met dit als uitgangspunt heeft Canon de nieuwste generatie van het imageRUNNER ADVANCE-platform ontworpen. De consistente interface en cloud-connectiviteit garanderen dat het platform ondersteuning biedt aan groeiende ondernemingen.”

De drie nieuwe series zijn vanaf februari verkrijgbaar.