Canon Europe creëert immersieve belevingen met 4K-projectie tijdens ISE 2017

‘s-Hertogenbosch, 20 december 2016 – Canon Europe, marktleider in imaging solutions, demonstreert tijdens ISE 2017 diverse modellen uit haar nieuwste assortiment hoogwaardige projectoren. ISE is ‘s werelds snelst groeiende beurs voor professionele AV en elektronicasystemen en vindt van 7 – 10 februari 2017 plaats in de RAI in Amsterdam.


Canon presenteert haar meest recente 4K-projectortechnologie en werkt tijdens de beurs samen met diverse partners om zo een breed scala aan installaties te tonen die zijn gerealiseerd binnen diverse sectoren, waaronder onderwijs, entertainment en digitale bewegwijzering. Op de stand kan kennis worden gemaakt met een immersief koepelvormig 4K-projectievlak en een creatieve installatie voor het laten samenvloeien van beelden. Daarnaast kunnen bezoekers via ‘touch & try’-demonstraties in contact komen met diverse camera’s.

Immersieve, koepelvormig 4K-projectie
Voor het eerst toont Canon de XEED 4K600STZ laserprojector, die content op een panoramisch koepelscherm zal projecteren. Deze demonstratie door Elumenati laat zien hoe de XEED 4K600STZ, met een native 4K-resolutie (4.096 x 2.400) en Canon’s duurzame 6.000-lumen laser lichtbrontechnologie, met een consistente scherpstelling 4K-beelden projecteert op zowel gebogen als koepelvormige oppervlakken.

Bezoekers kunnen ook een immersieve demonstratie van AV Strumpfl ondergaan met de dubbele 4K-projectie via twee Canon XEED 4K501ST projectoren op een gebogen oppervlak. Dit is mogelijk dankzij Canon’s nauwkeurige focusaanpassing die ervoor zorgt dat beelden zelfs op een gebogen of koepelvormig scherm haarscherp blijven.

In dit gedeelte van de stand staat ook de XEED 4K501ST projector die in samenwerking met Phoenics 360° displays een naadloos 360 graden 4K-beeld projecteert op een multimediakolom – ideaal voor narrowcasting-toepassingen zoals reclame.

Creatieve oplossing voor flexibele projectie
De stand biedt ook plaats aan drie Canon XEED WUX450ST-projectoren langs een doorgang. Wanneer bezoekers deze doorgang passeren, zien zij superieure beelden zonder schaduwen. Dit is mogelijk dankzij de verticale lensverschuiving van de projector. Daarmee ontstaat een reeks aan installatieopties en zijn flexibele projecties met beeld-voor-beeld en ‘edge blending’ mogelijk.

‘Touch & try’-demonstraties
De Canon-stand biedt ook ruimte voor ‘touch & try’-demonstraties van onder andere de Canon XC15, de Canon EOS 5D Mark IV en de Canon EOS 1D X Mark II. Hier kunnen bezoekers kennismaken met de superieure functionaliteit van de camera’s en zelf ervaren dat de Canon-beeldkwaliteit het resultaat is van decennialange kennis en ervaring op het gebied van hoge resolutie imaging.

Andreas Herrnböck, European Business Development Manager voor Visual Communications bij Canon Europe: “Wij zijn verheugd dat we dit jaar tijdens ISE een breed scala aan toonaangevende 4K-projectoren kunnen tonen. Deze modellen zijn geschikt voor uiteenlopende installatietoepassingen – van simulatie tot onderwijs, van entertainment in musea, theaters en galerieën tot digitale bewegwijzering en narrowcasting. Wij zijn blij met de aanwezigheid van onze partners op de Canon-stand dit jaar. In samenwerking met hen blijven we onverminderd grenzen verleggen door innovatieve en fascinerende oplossingen te ontwikkelen voor een reeks aan installatieomgevingen.”

Voor Canon is dit het tiende jaar op rij dat de onderneming aanwezig is op ISE. Een bewijs van haar lange en intensieve betrokkenheid bij de AV-industrie. Tijdens de beurs toont Canon de voordelen van het werken met haar toonaangevende technologie.

Tijdens ISE 2017 staat de Canon-stand in hal 1. Het standnummer is F-42.