Beeldoverdracht onderweg met Canon’s nieuwe Wi-Fi Adapter W-E1

Amstelveen, 25 augustus 2016 – Canon introduceert vandaag de Wi-Fi Adapter W-E1, een speciale Wi-Fi-adapter voor Canon’s EOS 7D Mark II¹, EOS 5DS¹ en EOS 5DS R¹. Deze nieuwe accessoire biedt de vrijheid om onderweg foto’s rechtstreeks wireless te kopiëren naar compatibele EOS DSLR-camera’s², slimme iOS- en Android-apparaten en computers. De adapter maakt ook fotografie op afstand mogelijk en is daarmee ideaal om landschappen of de wildlife vanuit ongebruikelijke hoeken vast te leggen.


Compacte connectiviteit
De lichtgewicht Wi-Fi Adapter W-E1 heeft het formaat van een SD-kaart en past in de geheugenkaartsleuf van compatibele EOS DSLR’s² die plaats bieden aan twee geheugenkaarten. Voor optimaal gebruiksgemak kunnen fotografen de opnamen analyseren en weergeven op een tablet of beeldscherm, foto’s vanaf slimme apparaten uploaden naar het web en nog op de locatie zelf een kopie van de opnamen maken en opslaan.

Volledige controle bij fotografie op afstand
Met de Wi-Fi Adapter W-E1 kun je tot 10 meter op afstand fotograferen – rechtstreeks vanaf een slim apparaat met Canon’s Camera Connect-app of een pc of Mac met EOS Utility-software. Dit is ideaal om wildlife dichtbij vast te leggen of in de studio wireless te fotograferen met camerabediening en real time weergave op afstand – inclusief aanpassing van de sluitertijd en wijziging van het scherpstelpunt.

Meegeleverd met de EOS 7D Mark II
In lijn met Canon’s belofte om de connectiviteit binnen haar productlijnen te verbeteren, zal de Wi-Fi Adapter W-E1 vanaf eind oktober 2016 worden meegeleverd met de Canon EOS 7D Mark II en beschikken fotografen over de mogelijkheid de camera op afstand te bedienen en onderweg foto’s en mp4-movies te downloaden.

Wi-Fi Adapter W-E1 – de belangrijkste kenmerken:

  • Met Wi-Fi tot op 10 meter afstand fotograferen
  • Met Live View op afstand zien wat je EOS ziet
  • Opnamen kopiëren naar een slim apparaat of pc/Mac-computer
  • Praktisch SD-kaartontwerp om overal te gebruiken
  • Direct verbonden of via een bestaand netwerk


¹ Voor alle compatibele modellen is een firmware update nodig. De nieuwe firmware voor de EOS 7D Mark II is vanaf september 2016 beschikbaar en voor de EOS 5DS en EOS 5DS R zal de nieuwe firmware in november 2016 beschikbaar zijn.
² Met de vereiste software