CREATIEF PRINTEN

Breng het verhaal van je familie tot leven met print

Het printen van foto's van dierbare familieherinneringen kan je helpen de herinnering beter te bewaren, maar waarom zou je het daarbij laten? Ga een stapje verder met deze vijf creatieve tips!
Drie jonge kinderen zitten samen op een bed te kijken naar geprinte familiefoto's.

Het maken van familiefoto's is tegenwoordig bijna te gemakkelijk. Smartphones en andere gadgets zijn onze constante partners om elke seconde van het dagelijkse leven van onze kinderen vast te leggen. Deze beelden raken echter vaak begraven in de digitale archieven van een telefoon, en er wordt zelden meer naar gekeken. Gelukkig zijn er nog andere manieren om dierbare herinneringen dichtbij te houden.

Leti is een drukke moeder van vier kinderen tussen de één en acht jaar oud. Ook al is ze een fervente Instagram-influencer, ze is altijd een grote fan van fotoprints geweest. "We brachten vroeger altijd filmrolletjes naar de winkel en wachtten vol spanning tot we de prints terugkregen. Dat zijn we kwijtgeraakt nu alles in de cloud of op de telefoon staat. De foto's zijn er wel, maar we zien ze niet echt meer."

Met behulp van de Canon SELPHY Square QX10- en de Canon SELPHY CP1300-printer, samen met een Canon EOS 250D-camera, hebben Leti, haar man Zac en hun kinderen eindeloos veel manieren gevonden om hun verhalen te vertellen en het plezier van print terug te vinden. Hier delen ze hun creaties.

1. Houd contact met persoonlijke kaarten

Een vrouw aan een tafel die een familiefoto op een kaart plakt.

Met de Canon SELPHY CP1300 maakt Leti prints van familiefoto's en gebruikt ze deze om wenskaarten voor familie en vrienden te maken. Het voegt zeker een persoonlijk tintje toe.

Een vrouw met haar dochter op schoot, die haar helpt een kaart in een envelop te stoppen.

Het maken van kaarten met zelfklevende prints van de Canon SELPHY Square QX10 is een heel gemakkelijke activiteit waar het hele gezin aan mee kan doen.

Het versturen van zelfgemaakte kaarten is een geweldige manier om contact te houden met familie en vrienden, en Leti vindt dat het toevoegen van foto's een persoonlijk tintje geeft, bijna alsof je 'erbij bent', zelfs als je dat fysiek niet bent. "Ik koop gewone wenskaarten en de kinderen kunnen met de SELPHY CP1300 hun eigen prints maken om die eraan toe te voegen", zegt ze. "Op die manier kunnen ze iets speciaals en aparts maken dat echt een verhaal vertelt en mensen aanspreekt, of dat nu grootouders, tantes en ooms, vrienden of wie dan ook zijn."

Leti is van plan om de printer te gebruiken voor de verjaardagsuitnodigingen van haar kinderen en heeft ook een leuk idee voor bedankkaarten. "We kunnen foto's maken van de kinderen terwijl ze aan het spelen zijn met de cadeaus die ze kregen, en die gebruiken als persoonlijke bedankkaarten", zegt ze. Leti heeft veel familie die ver weg woont, dus het regelmatig maken van fotokaarten kan echt helpen om iedereen dichtbij te houden.

2. De groei van je gezin in kaart brengen

Een man helpt zijn dochter om een foto te plakken op een groeimeter die eruitziet als een langwerpige kikker.

De zelfklevende fotoprints van de SELPHY Square QX10 zijn ideaal voor op groeimeters. Het is een leuke manier voor de jongere gezinsleden om hun progressie bij te houden.

Twee jonge kinderen zitten op een bed met een Canon SELPHY Square QX10, een Canon EOS 250D en hun moeder, die een telefoon vasthoudt met de SELPHY Photo Layout-app open.

Het is eenvoudig om terug te gaan in de tijd om foto's van voorgaande jaren te selecteren en die vervolgens rechtstreeks vanaf de SELPHY Square QX10 te printen, met behulp van de SELPHY Photo Layout-app.

De kinderen van Leti vinden het prachtig om te zien hoe groot ze zijn geworden en hebben het altijd leuk gevonden dat hun lengte op de muur werd genoteerd. Leti heeft dit met fotografie naar een nieuw niveau getild. "Ik heb een groeimeter gekocht en die aan de muur bevestigd. Wanneer ze daar zin in hebben, kunnen de kinderen foto's van elkaar maken en deze printen op de SELPHY Square QX10. We kunnen ook teruggaan in de tijd met de geheugenfunctie op mijn mobiele telefoon en met de SELPHY Photo Layout-app kunnen de kinderen gemakkelijk foto's selecteren en printen.

Je kunt je eigen groeigrafiek printen en maken met verschillende ontwerpen op Canon's Creative Park.

"Ze zijn dol op de QX10-printer omdat deze zo makkelijk te gebruiken is. Hij is klein genoeg om in hun handen te houden en maakt naadloos verbinding met telefoons en andere apparaten via Wi-Fi. Het is ook geweldig dat hij zijn eigen oplaadbare accu heeft, zodat ze hem overal kunnen gebruiken zonder hem in het stopcontact te hoeven steken."

De printer produceert vierkante foto's, waardoor er voldoende ruimte overblijft om een bijschrift op de rand toe te voegen. Dit is ideaal om de datum van de opname te noteren, samen met de lengte. Je kunt ook de achterkant verwijderem om een zelfklevend oppervlak te verkrijgen, perfect om de foto's op de groeimeter te plakken.

3. Gebruik prints om je huis te versieren

Twee ingelijste portretfoto's op een lage plank, naast een foto van een aardbei, een speeltje in regenboogkleuren en een Canon SELPHY CP1300.

De SELPHY CP1300 print 10 x 15 cm foto's van hoge kwaliteit. Je kunt er ook fotostroken mee maken in verschillende lay-outopties, en zelfs een serie stickers. Fotolijsten van 10 x 15 cm zijn overal verkrijgbaar, waardoor het makkelijk wordt om complete kunstwerken te maken die je thuis kunt ophangen of cadeau kunt doen aan familie en vrienden.

Een lichtroze Canon SELPHY CP1300-printer, die bezig is een foto te printen, op een wit houten oppervlak, omringd door familiefoto's, sommige met lijsten en andere zonder, een Canon EOS 250D-camera en een paar roze bloemen.

Leti zegt dat het niet alleen een gezellige gezinsactiviteit was, maar dat het ook heel leuk was om de jongere generatie te laten kennismaken met printen. "Het was heel belangrijk voor de kinderen om hun foto's te kunnen printen."

Leti is ervan overtuigd dat foto's daglicht moeten zien in plaats van te worden bewaard op een elektronisch apparaat. De SELPHY CP1300 print standaard 10 x 15 cm foto's in slechts 47 seconden. Je kunt er ook ministickers van verschillende afmetingen mee maken, wat je nog meer creatieve mogelijkheden geeft. Net als bij de SELPHY Square QX10 kun je via Wi-Fi rechtstreeks printen vanaf slimme apparaten, maar de CP1300 beschikt ook over een geheugenkaartslot en een PictBridge-poort, ideaal voor het printen van foto's die zijn gemaakt met een camera zoals de Canon EOS 250D.

Het kantelbare kleurenscherm van de SELPHY CP1300 zorgt voor een intuïtieve bediening en als optie is een accu voor printen zonder netvoeding verkrijgbaar.

"Omdat de printer standaard 10 x 15 cm foto's prints, is het gemakkelijk om de juiste maat lijst te vinden, en er zijn er heel veel om uit te kiezen", zegt Leti. "Wat ik zo leuk vind aan het inlijsten van foto's en ze overal in huis neerzetten, is dat de beelden er gewoon 'zijn'. Je hoeft geen apparaat aan te zetten en te zoeken naar foto's, wat een ingewikkeld proces kan zijn en waar kinderen geen geduld voor hebben.

"De oudere kinderen vinden het leuk om foto's van zichzelf als baby en peuter te hebben. Ingelijste prints van speciale momenten zijn ook een heel leuk cadeau voor familie en vrienden. Uiteindelijk heb ik het gevoel dat een ingelijste print meer opvalt, in plaats van de zoveelste digitale afbeelding die verloren gaat in de cloud."

Je kunt ook prints van de SELPHY CP1300 en SELPHY Square QX10 gebruiken om een babykamer te versieren voor een aanstaande nieuwkomer, met familiefoto's en een print van de echo voordat je de eerste foto van de baby toevoegt.

4. Vertel een verhaal met foto's

Een vrouwenhand pelt de achterkant van een geprinte foto af waardoor de kleefzijde zichtbaar wordt, om die vervolgens op de omslag van een scrapbook te kunnen plakken.

De zelfklevende achterkant van prints uit de SELPHY Square QX10, maakt het gemakkelijk om ze in een scrapbook te plakken - en zonder lijm, dus geen rommel.

Een ouder met kind afgebeeld op de voorkant van een scrapbook met familiefoto's.

De kinderen vonden het geweldig om mee te doen aan het printproces. Bekijk de SELPHY Photo Layout-app voor meer leuke ideeën om aan je prints toe te voegen, zoals bijschriften, pictogrammen en stickers.

De kinderen van Leti zijn dol op het maken van scrapbooks. De familie heeft een aantal kampeertrips gepland, en ze maken allemaal graag foto's van hun avonturen. "De camera die we gebruikten voor direct printen van de foto's, zat altijd zonder papier. Met onze telefoons of een camera zoals de Canon EOS 250D kunnen we net zo lang blijven fotograferen als we willen, op het moment zelf meteen foto's maken en daarna eenvoudig kiezen welke beelden we later willen printen.

"De SELPHY Square QX10 is ideaal voor scrapbooks", voegt Leti toe. "Hij print vierkante formaten van 68 x 68 mm op grotere vellen papier van 72 x 85 mm. Hierdoor blijft er op de print ruimte over voor het toevoegen van een bijschrift. De kinderen vinden het erg leuk om icoontjes en schattige plaatjes aan de foto's toe te voegen bij het maken van de prints. En het papier heeft een verwijderbare achterkant waar een zelfklevend oppervlak onder zit. Dat is geweldig, want zo kunnen ze scrapbooks maken door de prints simpelweg op te plakken waar ze willen, zonder plakband of lijm te hoeven gebruiken."

5. Lijst jezelf in

Een stel lacht naar de camera, zittend op het bed van een kind op een zolderkamer.

De kinderen willen graag foto's van papa en mama op hun kamer, en de Canon EOS 250D is ideaal voor het maken van familieportretten. Deze camera is niet alleen ultracompact en gemakkelijk in gebruik, maar ook zeer geavanceerd en biedt een uitstekende beeldkwaliteit.

Een man helpt zijn dochter om de rest van het gezin te fotograferen met een Canon EOS 250D-camera.

Met het variangle scherm van de EOS 250D wordt het maken van foto's een zeer intuïtieve bezigheid, zelfs voor jonge kinderen. Het scherm kan worden omgedraaid, ideaal voor het maken van selfies.

Leti vindt de Canon EOS 250D perfect voor het hele gezin. Hij is makkelijk te hanteren door zowel volwassenen als kinderen. Bovendien maakt hij, dankzij de ingebouwde Bluetooth en Wi-Fi, naadloos deel uit van het volledige creatieproces, van het maken van foto's tot het printen ervan. "De kinderen vinden het geweldig om zichzelf op de foto te zetten, selfies te maken en bij te houden wat ze doen. Het variangle scherm is hiervoor ideaal omdat het volledig kan worden gekanteld, zodat je opnamen kunt maken terwijl je voor de camera staat."

Leti waardeerde de veelzijdigheid van de camera's en printers die ze gebruikte om haar prints te maken. "Het zijn werkelijk goede producten - supergebruiksvriendelijk, compact en heel eenvoudig, en met een fantastische kwaliteit. De prints zijn echt levendig en gaan eindeloos lang mee, en er zijn zoveel creatieve dingen die de kinderen kunnen doen. Het werkt ook heel goed voor Zac en mij. Ik ben van plan een speciaal project te maken om met hem te delen voor onze trouwdag, een kroniek van ons leven samen vanaf onze eerste ontmoeting. Canon-apparatuur is geweldig om creatief mee te kunnen worden. Ik vind het gewoon fantastisch."

Geschreven door Matthew Richards

Gerelateerde producten

Gerelateerde artikelen