PRINTEN

De beste printers voor ontwerpers

Printers zijn belangrijke tools voor freelance ontwerpers en mensen die vanuit huis werken, maar hoe kies je het juiste model voor jouw behoeften?
Een Canon PIXMA TR150 print een foto van een kleine blauwe vaas, die ook naast de printer staat.

We werken steeds flexibeler en het is daarom belangrijker dan ooit dat jouw thuiskantoor of studio is uitgerust met tools die je nodig hebt om je werk te doen. Voor mensen die in een creatieve industrie werken, en vooral ontwerpers, is een printer een belangrijke tool. Van het controleren van lay-outs tot het maken van voorbeeldprints voor de klant en het uitvoeren van administratieve taken: een goede printer bespaart tijd en helpt je klanten te werven. Maar op welke functies moet je letten?

Scherpe teksten en designdetails, vloeiende overgangen, kleurweergave en consistentie zijn belangrijke eisen. Veelzijdigheid is ook een belangrijke eigenschap voor goede printers. Als ontwerper werk je aan veel projecten, van visitekaartjes tot folders tot prints op posterformaat. Een printer waarmee je verschillende mediatypen en formaten kunt printen, geeft je meer creatieve opties waardoor je minder vaak naar je lokale printer hoeft te gaan. Betrouwbaarheid en gebruiksgemak zijn ook erg belangrijk, net als handige functies zoals wireless connectiviteit, automatische papierinvoer en hoge printsnelheden.

Om je te helpen met het kiezen van een printer die het beste aan jouw ontwerpbehoeften voldoet, hebben we een lijst gemaakt met geschikte Canon PIXMA-printers.

Beste printer voor grote ontwerpprojecten: Canon PIXMA TS9550-serie

Een Canon PIXMA TS9550-printer op een bureau naast een laptop, notitieboek, foto's en potloden.

De Canon PIXMA TS9550-printer kan A3-prints zonder witrand printen en is toch niet veel groter dan een standaard A4-printer. © Natasha Alipour

Een vrouwenhand draait een vel papier om te laten zien dat de Canon PIXMA TS9550-serie ook dubbelzijdig kan printen.

Automatisch dubbelzijdig printen en een ADF (automatische documentinvoer) voor 20 vel zijn slechts twee van de vele functies van de Canon PIXMA TS9550-serie. © Natasha Alipour

De Canon PIXMA TS9550-All-in-One printer neemt net zoveel ruimte in als een A4-printer, maar kan A3-prints zonder witrand printen. Daarnaast heeft deze printer een aantal functies waardoor designers productiever kunnen werken. Een 10,8 cm LCD-touchscreen zorgt ervoor dat je de printinstellingen gemakkelijk kunt aanpassen. Automatisch dubbelzijdig printen en een ADF (automatische documentinvoer) voor 20 vel A4-papier voorkomt dat je vaak nieuw papier in de printer moet plaatsen. Dit model heeft ook veel verbindingsmogelijkheden, zowel Ethernet als wireless, en biedt ondersteuning voor AirPrint (iOS), Mopria (Android) en de Canon PRINT-app. Zo kun je ideeën en inspiratie direct vanaf je smartphone of tablet printen, scannen en kopiëren.

Het belangrijkste is natuurlijk de printkwaliteit. De PIXMA TS9550 heeft vijf individuele ChromaLife100-inktcartridges, inclusief een pigmentzwarte inkt voor scherpe teksten, zodat je gedetailleerde prints kunt creëren die tot wel 100 jaar1 kunnen worden bewaard in een album. De PIXMA TS9550-serie ondersteunt verschillende soorten creatieve media, inclusief Canon High Resolution Paper, magnetisch fotopapier en kaarten van 21 x 21 inch (30 x 30 cm).

Voor grafische ontwerpers die geen prints groter dan A4 formaat hoeven printen, ziet de Canon PIXMA TS8350 All-in-One printer er net zo goed uit als de prints die je hiermee kunt maken. Het strakke design past goed in je werkruimte en het Single Inkt-systeem met zes inkten vermindert korreligheid voor ongelooflijke kwaliteit.

Beste printer voor lage gebruikskosten: Canon PIXMA G6050

Een Canon PIXMA G6050-printer print een foto van een logo.

De Canon PIXMA G6050 kan tot wel 18.0002 pagina's printen met slechts drie zwarte inktflessen, waardoor deze printer een goede keuze is als je een minder groot budget hebt. © Jake Baggaley

Een hand vult de zwarte inkttank van een Canon PIXMA G6050-printer bij.

Canon-inktflessen helpen je de inkttanks van de Canon PIXMA G6050 snel en gemakkelijk te vullen zonder knoeien. Zodra de inkttanks vol zijn stoppen de flessen automatisch met vullen.

Voor ontwerpers die veel voorbeeldprints moeten leveren, is een model uit het Canon PIXMA G-serie MegaTank printers een praktische optie. De Canon PIXMA G6050 heeft vier navulbare inkttanks voor grote volumes en kan tot wel 18.0002 pagina's met drie zwarte inktflessen printen, of 77002 pagina's met een set gekleurde inkt. De PIXMA G6050 heeft een papiercapaciteit van 350 vel normaal papier en automatisch dubbelzijdig printen zodat je de inkt en het papier niet constant hoeft bij te vullen en meer creatief werk kunt doen.

De printkoptechnologie in de PIXMA G6050 zorgt voor scherpe en gedetailleerde prints met een optie voor printen zonder witrand van vierkante media van 89x89 mm tot A4-formaat. Het is ook een veelzijdige drie-in-een-optie, met een kopieerfunctie en een A4-scanner waarmee je kunst en andere materialen in een designproject kunt importeren zonder dat je daar andere apparatuur voor nodig hebt. De PIXMA G6050 kan ook worden verbonden met de cloud zodat je je ontwerpen overal kunt printen met een compatibele service, zoals Google Drive en Dropbox.

Beste printer voor ontwerpers onderweg: Canon PIXMA TR150

Een man zit aan tafel en bekijkt de foto die zijn Canon PIXMA TR150-printer net heeft geprint.

De Canon PIXMA TR150 produceert heldere prints dankzij het hybride inktsysteem en heeft een printsnelheid van 5,5 ipm3 (beelden per minuut). © Jake Baggaley

Een man doet een Canon PIXMA TR150-printer in een zwarte rugzak.

De compacte en lichte Canon PIXMA TR150 past gemakkelijk in een rugzak en heeft wireless mogelijkheden, waardoor het de perfecte, draagbare printer is. © Jake Baggaley

Of je nu een grafisch ontwerper bent en voorbeeldprints wilt maken voor een klant terwijl je onderweg bent of op afstand werkt, of je gewoon wat ruimte in je thuiskantoor wilt terugwinnen; de slanke en lichte Canon PIXMA TR150-printer is een goede keuze. Lever documenten en foto's zonder witrand tot A4-formaat met deze draagbare printer die via een stopcontact of met een optionele accu kan worden gebruikt voor een echte mobiele oplossing.

De PIXMA TR150 gebruikt een hybride inktsysteem met een zwarte pigmentinkt en dye-based kleuren voor heldere levendige prints die tot wel 100 jaar mooi blijven. De printer is ook snel, met printsnelheden van 5,5 beelden ipm3 in kleur en 93 ipm in zwart-wit.

Alle verbindingen en kabels zitten aan een kant van de printer zodat je hem gemakkelijk in een krappe ruimte kunt zetten. De printer wordt geleverd met 2,4GHz en 5Ghz Wi-Fi-ondersteuning4 en Wi-Fi Direct zodat je wireless kunt blijven printen zonder toegang tot een internetrouter. De printer heeft zelfs een OLED-scherm van 1,44-inch zodat je de verbindingsstatus, toegangsinstellingen en inktniveaus kunt controleren.

Als je eisen voor mobiel printen niet heel groot zijn, kun je heldere foto's van 68 x 68 mm printen met de Canon SELPHY Square QX10. De fotoprints hebben een witrand voor notities of opmerkingen, perfect voor als je een moodboard wilt maken. Handige functies zijn het opladen via USB en Wi-Fi-connectiviteit, met navullingen voor SELPHY-inkt en -papier zodat je beide in een enkele stap kunt vervangen.

Geschreven door Marcus Hawkins

 1. Fotopapier dat compatibel is met ChromaLife 100: Photo Paper Pro Platinum, Photo Paper Plus Glossy II, Photo Paper Plus Semi-Gloss en Photo Paper Glossy. Gebaseerd op versnelde tests door Canon in een donkere ruimte onder gecontroleerde temperatuur-, vochtigheid- en gasomstandigheden, waarbij opslag in een album met plastic hoezen wordt nagebootst. Canon kan de levensduur van prints niet garanderen; resultaten kunnen variëren afhankelijk van de geprinte afbeelding, droogtijd, weergave- en opslagomstandigheden en milieufactoren.
 2. Paginavolume is de geschatte waarde gebaseerd op een afzonderlijke testmethode van Canon met behulp van de ISO / IEC 24712-grafiek en continue printsimulatie met de navulbare inkttanks na de eerste installatie.
 3. De printsnelheid voor A4-documenten op normaal papier wordt gemeten op basis van het gemiddelde van ESAT in de testnorm van ISO / IEC 24734.
 4. Ondersteuning voor 5 GHZ is mogelijk niet in jouw regio beschikbaar.

Gerelateerde artikelen

 • Een jonge man met zijn rug naar de camera leunt over een bureau met hierop een Canon PIXMA-printer, planten en kantoorbenodigdheden.

  PRINTEN

  De beste printers voor studenten

  Elke student heeft een printer nodig - ontdek de budgetvriendelijkste opties die aan je behoeften voldoen.

 • Geprinte Canon PosterArtist-ontwerpen op een bureau voor een Canon MAXIFY-printer.

  PRINTEN

  Canon PosterArtist

  Maak snel, eenvoudig en gratis professionele posterontwerpen.

 • Twee bouwvakkers printen documenten op een Canon PIXMA TR150. Ernaast ligt een oranje helm op een tafel.

  TIPS VOOR HET PRINTEN

  Print onderweg met de PIXMA TR150

  Ontdek hoe een draagbare printer je business een boost kan geven wanneer je onderweg bent.

 • A small office with a printer positioned in the middle compartment of a grey wall unit.

  TIPS VOOR HET PRINTEN

  MegaTank-printers en hun voordelen

  Ontdek zes redenen om een MegaTank-printer te kopen.