PRINTEN

De beste printers voor ontwerpers

Of je nu vanuit huis of in de studio werkt, met Canon's hulp vind je de perfecte printer voor grafisch ontwerp die bij je behoeften past.
Een Canon PIXMA TR150 print een foto van een kleine blauwe vaas, die ook naast de printer staat.

We werken steeds flexibeler en het is daarom belangrijker dan ooit dat jouw thuiskantoor of studio is uitgerust met tools voor grafisch ontwerp die je nodig hebt om je werk te doen. Voor mensen die in een creatieve industrie werken, en vooral ontwerpers, is een printer een belangrijke tool. Van het controleren van lay-outs tot het maken van voorbeeldprints voor de klant en het uitvoeren van administratieve taken: een goede printer bespaart tijd en helpt je klanten te werven. Maar op welke functies moet je letten?

Scherpe teksten en designdetails, vloeiende overgangen, kleurweergave en consistentie zijn belangrijke eisen. Veelzijdigheid is ook een belangrijke eigenschap voor goede printers. Als ontwerper werk je aan veel projecten, van visitekaartjes tot folders tot prints op posterformaat. Een printer waarmee je verschillende mediatypen en formaten kunt printen, geeft je meer creatieve opties waardoor je minder vaak naar je lokale printer hoeft te gaan. Betrouwbaarheid en gebruiksgemak zijn ook erg belangrijk, net als handige functies zoals wireless connectiviteit, automatische papierinvoer en hoge printsnelheden.

Om te bepalen welke professionele printopties het beste bij je behoeften passen, heeft Canon deze gids voor creatieve printtechnologie voor je samengesteld. Deze biedt een overzicht van de beste PIXMA-printers en kostenbesparende MAXIFY-modellen, die stuk voor stuk hoogwaardige prints leveren, zodat jij de printer kunt vinden die aan je eisen voldoet.

De beste thuisprinters voor grafisch ontwerpers

Een zakelijke flyer glijdt uit een Canon PIXMA-printer.

De Canon PIXMA TS7650i heeft een kleurentouchscreen met een innovatieve Switch UI-interface waarmee je functies kunt aanpassen aan je behoeften en je sneller kunt werken.

Enkele van de nieuwste PIXMA- en MAXIFY-printers van Canon zijn speciaal ontworpen voor hybride werksituaties. Compact, eenvoudige te installeren, met handige functies en een intuïtieve bediening: dit zijn stuk voor stuk belangrijke factoren, samen met lagere kosten. De Canon PIXMA TS7650i is een budgetvriendelijke printer die compact genoeg is voor kleine ruimtes, maar over grotere printkoppen van de nieuwe generatie beschikt die snelheden kunnen behalen van 15 ipm1 (impressions per minute, of pagina's per minuut) bij zwart-witdocumenten en 10 ipm bij kleurendocumenten, met verbeterde beeldverwerking voor de best mogelijke printkwaliteit.

De printer heeft eenvoud hoog in het vaandel staan en gebruikt slechts twee inktcartridges, beide met geïntegreerde printkoppen: een driekleurencartridge met inkt op dye-basis voor prachtige fotoprints en een zwarte inktcartridge op pigmentbasis. Het is Canon's eerste 'thuisprinter' met vlekbestendige zwarte pigmentinkt die uitstekend bestand is tegen het gebruik van markeerstiften. Wi-Fi-voordelen zijn onder andere direct printen en scannen van en naar smartphones en tablets. De PIXMA TS7750i voegt daar een automatische documentinvoer van 35 vel aan toe om eenvoudig meerdere pagina's te kunnen scannen en te kopiëren.

Beide modellen zijn compatibel met Canon's PIXMA Print Plan, een service op abonnementsbasis die de inktniveaus detecteert en ervoor zorgt dat je nieuwe cartridges thuisbezorgd krijgt wanneer de inkt bijna op is. Zo bespaar je tot wel 50% op de standaardinktkosten2.

Net als bij veel andere Canon-printers zijn er ook ondersteunende apps beschikbaar, zoals Easy-PhotoPrint Editor voor het bewerken van foto's en het maken van collages, posters en meer met behulp van een reeks sjablonen. Daarnaast is er de Canon Easy-Layout Editor voor het combineren, uitlijnen en printen van meerdere afbeeldingen. De Canon PRINT-app biedt realtime updates over de status en inktniveaus van je printer. Hij voert onderhoudstaken uit en biedt opties voor printen, scannen en kopiëren rechtstreeks vanaf je smartphone of tablet. En vergeet Canon PosterArtist niet, met een groot aantal aanpasbare sjablonen voor het maken en printen van flyers, posters, banners en meer.

De Canon PIXMA TS8750-serie bestaat ook uit opmerkelijk compacte printers ideaal voor het thuiskantoor, zoals de PIXMA TS7750i. Dit model blinkt uit in printkwaliteit bij documenten in zwart-wit en in kleur. Deze 3-in-1 multifunctionele printer heeft zes afzonderlijke cartridges met zwarte inkt op pigmentbasis, CMYK op dye-basis en grijs, voor de mooiste fotoprints in zwart-wit en een uitgebreid kleurengamma. Tekstdocumenten in zwart zien er scherp uit, ook de kleine lettertjes, terwijl de fotoprints rijk en levendig zijn. Hij bereikt dezelfde hoge printsnelheden als de PIXMA TS7650i, maar heeft een groter 4,3-inch kantelbaar kleurentouchscreen met een aanpasbare interface zodat je snel en eenvoudig toegang hebt tot de veelgebruikte functies en instellingen. De installatie verloopt bijzonder soepel, dankzij een QR-code op het kleurentouchscreen voor Wi-Fi Direct-connectiviteit.

De beste printers voor grafisch ontwerp voor grote projecten

Een Canon PIXMA TS9550-printer op een bureau naast een laptop, notitieboek, foto's en potloden.

De Canon PIXMA TS9550-printer kan A3-prints zonder witrand printen en is toch niet veel groter dan een standaard A4-printer. © Natasha Alipour

Een vrouwenhand draait een vel papier om te laten zien dat de Canon PIXMA TS9550-serie ook dubbelzijdig kan printen.

Automatisch dubbelzijdig printen en een ADF (automatische documentinvoer) voor 20 vel zijn slechts twee van de vele functies van de Canon PIXMA TS9550-serie. © Natasha Alipour

De Canon PIXMA TS9550-All-in-One printer neemt net zoveel ruimte in als een A4-printer, maar kan A3-prints zonder witrand printen. Daarnaast heeft deze printer een aantal functies waardoor designers productiever kunnen werken. Een 10,8 cm LCD-touchscreen zorgt ervoor dat je de printinstellingen gemakkelijk kunt aanpassen. Automatisch dubbelzijdig printen en een ADF (automatische documentinvoer) van 20 vel voor A4-papier voorkomt dat je vaak nieuw papier in de printer moet plaatsen. Dit model heeft ook veel verbindingsmogelijkheden, met zowel Ethernet als wireless mogelijkheden, en biedt ondersteuning voor AirPrint (iOS), Mopria (Android) en de Canon PRINT-app. Zo kun je ideeën en inspiratie direct vanaf je smartphone of tablet printen, scannen en kopiëren.

Maar de kwaliteit van een printer valt of staat natuurlijk met de printkwaliteit, en de Canon PIXMA TS9550-serie gebruikt vijf afzonderlijke ChromaLife100-inktcartridges, waaronder een zwarte pigmentinkt voor scherpe teksten en vier afzonderlijke CMYK-inkten op dye-basis voor gedetailleerde prints met een levensduur van tot wel 100 jaar.3 Daarnaast ondersteunt de printer ook een groot aantal creatieve media, waaronder glanzend, zijdeglanzend, mat en Fine Art-papier en printbare schijven. Om de bedrijfskosten te verlagen, zijn er XL-cartridges voor grote volumes verkrijgbaar, naast opties voor standaard volumes. De printer is ook compatibel met Canon's Auto-Ink Delivery-service. Als je je hiervoor aanmeldt, ontvang je vervangende cartridges in je brievenbus wanneer je oude cartridges bijna leeg zijn. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de inkt tijdens een belangrijke printtaak opraakt.

Als je geen printer met ingebouwde scanner nodig hebt, kun je ook de Canon PIXMA iX6850 overwegen. Deze A3+-printer is even compact en gebruikt ook dezelfde combinatie van vijf inkten pigment- en dye-basis. De A3+ PIXMA iP8750-printer met zes inktkleuren heeft echter een extra grijze inkt op dye-basis, waardoor het kleurengamma wordt vergroot en de printkwaliteit in zwart-wit nog verder wordt verbeterd.

Voor grafische ontwerpers die geen prints groter dan A4-formaat printen, zijn de All-in-One printers van de Canon PIXMA TS8750-serie even oogstrelend als de prints die je hiermee kunt maken. Het strakke design past goed in je werkruimte en het Single Inkt-systeem met zes inkten, inclusief een grijze inkt, vermindert korreligheid voor ongelooflijke kwaliteit.

De beste printers voor lage bedrijfskosten

Een Canon PIXMA G6050-printer print een foto van een logo.

De Canon PIXMA G6050 kan tot wel 18.0004 pagina's printen met slechts drie zwarte inktflessen, waardoor deze printer een goede keuze is als je een minder groot budget hebt. © Jake Baggaley

Een persoon zit aan een klein bureau op een laptop te werken. Op het bureau achter de laptop staat een Canon PIXMA-printer.

De gestroomlijnde Canon PIXMA GX1050 past perfect in het thuiskantoor en is zeer compact voor een MegaTank-printer. Net als bij andere navulbare Canon-printers zijn de inktflessen individueel afgestemd, zodat elke kleur alleen in de juiste tank kan worden gegoten. De ingebouwde spuitmonden voorkomen overmatig vullen en morsen.

Voor ontwerpers die creatieve printoplossingen nodig hebben omdat ze veel voorbeeldprints moeten leveren, is een model uit de Canon PIXMA G-serie MegaTank-printers een praktische optie. De Canon PIXMA G6050 heeft vier navulbare inkttanks voor grote volumes en kan tot wel 18.0004 pagina's met drie zwarte inktflessen printen, of 7700 pagina's met een set gekleurde inkt. De PIXMA G6050 heeft een papiercapaciteit van 350 vel normaal papier en automatisch dubbelzijdig printen zodat je de inkt en het papier niet constant hoeft bij te vullen en meer creatief werk kunt doen.

De printkoptechnologie in de PIXMA G6050 zorgt voor scherpe en gedetailleerde prints met een optie voor printen zonder witrand van vierkante media van 89x89 mm tot A4-formaat. Het is ook een veelzijdige drie-in-een-optie, met een kopieerfunctie en een A4-scanner waarmee je kunst en andere materialen in een ontwerpproject kunt importeren zonder dat je daar andere apparatuur voor nodig hebt. De PIXMA G6050 kan ook worden verbonden met de cloud zodat je je ontwerpen overal kunt printen met een compatibele service, zoals Google Drive en Dropbox.

Om de bedrijfskosten nog verder te verlagen, biedt de MAXIFY GX3050 MegaTank 3-in-1 multifunctionele printer je de beste kosten per pagina en de totale eigendomskosten in zijn klasse. De printer kan 60004 pagina's in zwart-wit of 14.000 pagina's in kleur printen vanuit één set inktflessen op pigmentbasis, met respectievelijk 9000 en 21.000 pagina's in de zuinige modus. De MAXIFY GX4050 is voorzien van een automatische documentinvoer van 35 vel en een kleurentouchscreeninterface. Beide printers hebben een hoge uitvoersnelheid van 18 ipm voor zwart-wit en 13 ipm voor kleur. Een ander voordeel van deze twee printers is dat ze zijn voorzien van een extra derde papierinvoer aan de achterkant. Dankzij het platte ontwerp van de handmatige lade kun je printen op kaarten tot 0,7 mm dik en banners tot 1,2 meter lang maken.

De bijzonder compacte 3-in-1 MegaTank-printer MAXIFY GX1050 is speciaal ontworpen voor hybride werknemers, met een aanpasbare kleurentouchscreeninterface die naadloze integratie mogelijk maakt voor ontwerpers die vanuit huis werken. De cartridge heeft voldoende capaciteit voor 30004 pagina's in zwart-wit of 3000 pagina's in kleur uit één set inktflessen. Net als bij de PIXMA G6050 zijn alle inkten op pigmentbasis en zeer goed bestand tegen vlekken en het gebruik van markeerstiften, zowel bij zwart-wit- als kleurendocumenten. De Canon MAXIFY GX2050 voegt een automatische documentinvoer van 35 vel toe.

De beste printers voor ontwerpers onderweg

Een man zit aan tafel en bekijkt de foto die zijn Canon PIXMA TR150-printer net heeft geprint.

De Canon PIXMA TR150 produceert heldere prints dankzij het hybride inktsysteem en heeft een printsnelheid van 5,5 ipm (images per minute, of afbeeldingen per minuut). © Jake Baggaley

Iemand houdt een Canon SELPHY Square QX10 vast terwijl deze een logo print voor een project.

De Canon SELPHY Square QX10 is compact genoeg om overal mee naartoe te nemen en maakt gebruik van een oplaadbare accu: ideaal als je op externe locaties werkt zonder netvoeding.

Of je nu een grafisch ontwerper bent en voorbeeldprints wilt maken voor een klant terwijl je onderweg bent of op afstand werkt, of je gewoon wat ruimte in je thuiskantoor wilt terugwinnen; de slanke en lichte Canon PIXMA TR150-printer is een goede keuze. Lever documenten en foto's zonder witrand tot A4-formaat met deze draagbare printer die via een stopcontact of met een optionele accu kan worden gebruikt voor een echte mobiele oplossing.

De PIXMA TR150 gebruikt een hybride inktsysteem met een zwarte pigmentinkt en dye-based kleuren voor heldere levendige prints die tot wel 100 jaar mooi blijven. De printer is ook snel, met printsnelheden van 5,5 ipm1 (images per minute, of afbeeldingen per minuut) in kleur en 9 ipm in zwart-wit. De printer is ook geschikt voor enveloppen en speciaal papier, waaronder Canon High Resolution Paper, mat fotopapier en dubbelzijdig mat papier.

Alle verbindingen en kabels zitten aan een kant van de printer zodat je hem gemakkelijk in een krappe ruimte kunt zetten. De printer wordt geleverd met 2,4GHz en 5Ghz Wi-Fi-ondersteuning5 en Wi-Fi Direct zodat je wireless kunt blijven printen zonder toegang tot een internetrouter. De printer heeft zelfs een OLED-scherm van 1,44-inch zodat je de verbindingsstatus, toegangsinstellingen en inktniveaus kunt controleren.

Als je eisen voor mobiel printen niet heel groot zijn, kun je foto's van 68 x 68 mm printen met de Canon SELPHY Square QX10 met een oplaadbare accu. De fotoprints hebben een witrand voor notities of opmerkingen, perfect voor als je een moodboard wilt maken.


Geschreven door Marcus Hawkins en Matthew Richards

 1. Documentprintsnelheden zijn de gemiddelden van de ESAT-testnorm voor de standaard simplexmodus ISO/IEC 24734. De printsnelheid voor foto's is gebaseerd op de standaardinstelling met behulp van ISO/JIS-SCID N2 op Photo Paper Plus Glossy II waarbij geen rekening is gehouden met de gegevensverwerkingstijd op de hostcomputer.
 2. PIXMA Print Plan is alleen beschikbaar voor inwoners van België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Ierland, Italië, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland.
 3. Fotopapier dat compatibel is met ChromaLife 100: Photo Paper Pro Platinum, Photo Paper Plus Glossy II, Photo Paper Plus Semi-Gloss en Photo Paper Glossy. Gebaseerd op versnelde tests door Canon in een donkere ruimte onder gecontroleerde temperatuur-, vochtigheid- en gasomstandigheden, waarbij opslag in een album met plastic hoezen wordt nagebootst. Canon kan de levensduur van prints niet garanderen; resultaten kunnen variëren afhankelijk van de geprinte afbeelding, droogtijd, weergave- en opslagomstandigheden en milieufactoren.
 4. Paginavolume is de geschatte waarde gebaseerd op een afzonderlijke testmethode van Canon met behulp van de ISO / IEC 24712-grafiek en continue printsimulatie met de navulbare inkttanks na de eerste installatie.
 5. Ondersteuning voor 5 GHZ is mogelijk niet in jouw regio beschikbaar.

Gerelateerde producten

Gerelateerde artikelen

 • PRINTEN

  De juiste Canon-printapp voor jou

  Word creatief en georganiseerd met de printapps van Canon - er is er een voor elk project.

 • PRINTEN

  De beste printers voor het kantoor aan huis

  Werk probleemloos vanuit huis met Canon PIXMA- en MAXIFY-printers.

 • PRINTEN

  Een wireless printer gebruiken

  Slimme manieren om je wireless printer optimaal te benutten

 • PRINTEN EN KNUTSELEN

  Uitleg over papiersoorten

  Ontdek de verschillende soorten Canon-papier met deze handige koopwijzer.