PRINTEN

De beste printer voor het maken van fotoprints

Van klein tot groot en voor elk budget: dit zijn de beste printers voor het produceren van hoogwaardige fotoprints, thuis en onderweg.
A top-down image of a Canon PIXMA printer outputting a large photo print. A phone displaying a camera roll is on the desk beside it.

Een foto kan een moment bevriezen en omtoveren tot een waardevolle herinnering. Maar die energie gaat helaas verloren wanneer de foto op een harde schijf wordt begraven of wordt bedolven onder pagina's vol digitale media.

Door je lievelingsfoto's te printen, worden ze omgezet in tastbare herinneringen die je thuis kunt inlijsten en tentoon kunt stellen, als aandenken aan anderen kunt geven, in een plakboek of fotoalbum kunt plakken of zelfs als sticker kunt printen om je bezittingen te personaliseren.

Er is een breed scala aan printers beschikbaar waarmee je je eigen prints kunt maken, waar en wanneer je maar wilt - van compacte printers die je mee kunt nemen tijdens uitstapjes, vakanties en naar speciale evenementen tot grootformaat modellen voor het produceren van grote prints om in te lijsten en aan de muur te hangen.

Hoe kies je de beste printer voor foto's? We nemen hier een kijkje in het printerassortiment van Canon.

De beste allround fotoprinters

Een vrouw met een geprinte fotocollage staat naast een Canon PIXMA-printer op een oppervlak met houteffect

De Canon PIXMA TS7450a-printer kan foto's met of zonder witrand printen in formaten variërend van 91 x 55 mm en vierkante opties, tot A4-formaat. De printer is ideaal voor het printen van een fotocollage of een selectie foto's in verschillende formaten die op een galeriewand worden getoond of in één grote lijst worden geplaatst.

Een stel zit op een bank en kijkt naar telefoons en tablets. Een PIXMA-printer staat op het dressoir achter hen.

De Canon PIXMA TS7650i produceert niet alleen prints van hoge kwaliteit, maar is ook een geweldige optie voor het printen van documenten en voor creatieve projecten. Dat maakt hem ideaal voor drukke gezinnen met uiteenlopende wensen.

Met een All-in-One-printer kun je snel en eenvoudig digitale herinneringen omzetten in prachtige prints om je huis te verfraaien of om te delen met dierbaren. Doordat je de print kunt vasthouden, lijkt deze veel meer waarde te hebben, vooral als geschenk.

De All-in-One Canon PIXMA TS7450a-serie is eenvoudig in gebruik, met een ingebouwde scanner en een Wi-Fi-verbinding met je computer of smartphone. De printer is compatibel met de gratis Canon PRINT-app en kan in slechts 43 seconden kleurenfoto's van 10 x 15 cm zonder witrand printen.

Een betaalbare fotoprinter die hoge kwaliteit levert: de PIXMA TS7450a-serie gebruikt zwarte inkt op pigmentbasis voor scherpe, vlekbestendige zwart-witteksten en de dye-inkten cyaan, magenta en geel voor foto's.

Als je op zoek bent naar een nog snellere optie voor het printen van je foto's, bijvoorbeeld voor grotere projecten zoals het maken van je eigen trouwalbum, ga dan voor de Canon PIXMA TS7650i. Deze produceert kleurenfoto's zonder witrand in slechts 19 seconden1.

Net als de PIXMA TS7450a-serie is de Canon PIXMA TS7650i een compacte maar zeer veelzijdige printer die zwarte pigmentinkt en een driekleurencartridge gebruikt. Het apparaat is eenvoudig en intuïtief in gebruik, en heeft een bedieningspaneel met kleurenscherm dat omhoog kan worden geklapt zodat het altijd duidelijk zichtbaar is.

Het laatste wat je wilt als je aan een printproject werkt, is dat de inkt ineens op is. Met de Canon PIXMA TS7650i heb je daar geen last van. Deze is namelijk ook compatibel met het PIXMA Print Plan2. Deze service op abonnementsbasis detecteert de inktniveaus en zorgt ervoor dat je nieuwe cartridges krijgt thuisbezorgd wanneer de inkt bijna op is. Zo bespaar je tijd en moeite en betaal je tot 50%3 minder dan voor standaardinkten. Print je veel foto's, dan is dit een voordelige optie. Zowel documenten als foto's tellen als één pagina.

De beste fotoprinter voor mobiel printen en plakboeken

Een paar handen houdt een geprinte babyfoto vast boven een Canon SELPHY CP1500, met nog meer geprinte foto's eromheen.

Een compacte printer zoals de Canon SELPHY CP1500 is ideaal voor het maken van een album dat je samenstelt voor de eerste verjaardag van een kind. Begin met zwangerschapsfoto's en voeg scans of foto's van geboortecertificaten toe, gevolgd door kaartjes waarmee je de hele ervaring kunt vastleggen. Print je foto's in verschillende formaten en experimenteer met de indeling en volgorde.

Een vrouw zit op een bank en plakt fotoprints uit een Canon SELPHY Square QX10 in een plakboek.

Met de Canon SELPHY Square QX10 met accuvoeding kun je overal foto's printen. Met Wi-Fi Direct maak je in een handomdraai verbinding met een smartphone, tablet of compatibele camera, terwijl prints op papier met zelfklevende achterkant ideaal zijn voor plakboeken of om overal op te plakken.

De printers die we tot nu toe hebben behandeld, zijn desktop-/tafelmodellen met ingebouwde Wi-Fi, zodat je ze overal in huis kunt plaatsen. Voor nog meer printopties kun je de compacte, mobiele printers van Canon overal mee naartoe nemen om rechtstreeks prints te maken vanaf je smartphone of compatibele camera. Het is een geweldige manier om een aandenken aan familie en vrienden te geven, of om je eigen ansichtkaarten van je reizen te maken en naar huis te sturen.

De compacte Canon SELPHY CP1500 ondersteunt meerdere papiersoorten, variërend van papier ter grootte van een briefkaart (RP-108 en KP-36IP) tot ministickers (KC-18IL), met daartussenin een creditcardformaat (KC-36IP en KC-18IF) en een vierkant formaat (KC-18IS). Elk pak papier bevat een inktcartridge met precies de benodigde hoeveelheid inkt. De printsnelheid voor foto's is ongeveer 41 seconden voor een print van 10 x 15 cm op briefkaartformaat.

De Canon SELPHY Square QX10 is een zelfstandige mobiele printer met een interne oplaadbare accu, die vierkante foto's van 68 mm print op stickerpapier dat met 72 x 85 mm iets groter is dan de foto, zodat je je eigen bijschriften kunt toevoegen onder je fotoprints. Net als bij de grotere Canon SELPHY CP1500 kun je verschillende indelingsopties kiezen en decoratieve stempels, randen en speciale effecten toevoegen via de Canon SELPHY Photo Layout-app.

De draagbare Canon Zoemini 2-printer is nog compacter en daardoor klein genoeg om overal mee naartoe nemen. Hij is ideaal voor het maken van een reisdagboek of om mee te nemen naar een festival om je selfies meteen te printen.

Je vindt meer informatie in onze handleiding voor creatief foto's maken met een compacte fotoprinter.

De beste fotoprinter voor grote projecten

Een Canon PIXMA-printer omringd door kleurrijke fotoprints, waarvan er één in de printerlade ligt

De Canon PIXMA G650 is voorzien van inkttanks op basis van dye-inkt in de kleuren cyaan, magenta, geel, rood, zwart en grijs voor een brede kleurruimte en toonbereik, en voor verbeterde fotoprints in zwart-wit.

MegaTank-inktflessen die in een Canon PIXMA-printer worden geplaatst.

De inkttanks met hoge capaciteit van de PIXMA G650 hebben doorzichtige vensters aan de voorzijde, zodat je eenvoudig de inktniveaus kunt nagaan.

Als je aan een langetermijnproject werkt waar je veel fotoprints voor nodig hebt, met name grote formaten, kan het vervelend zijn om de inktcartridges regelmatig te vervangen. Canon's MegaTank-printers zijn voorzien van inkttanks met een relatief hoge capaciteit waardoor je geen cartridges meer nodig hebt.

De Canon PIXMA G650 is een bijzonder indrukwekkende printer en levert een prachtige fotokwaliteit met zes inkten op basis van dye-inkt. Met elke set voordelige inktflessen kunnen er 3800 kleurenprints van 10 x 15 cm worden gemaakt. Printen zonder witrand wordt ondersteund tot A4-/Letter-formaat. Het bijvullen van de tanks is eenvoudig en kan zonder knoeien.

Net als bij de andere PIXMA-printers die we hebben behandeld, heeft de G650 ingebouwde Wi-Fi en ondersteunt hij cloudgebaseerd scannen en printen. Daarnaast kun je dankzij de ingebouwde scanner met een hoge resolutie foto's scannen en kopiëren.

De beste printer voor professionele fotoprints

Iemand die voor een Canon PIXMA-printer zit en een grote fotoprint van een stadsgezicht vasthoudt.

De Canon PIXMA TS8750-serie heeft een cartridge met zwarte inkt op pigmentbasis en vijf cartridges met de dye-inkten cyaan, magenta, geel, grijs en zwart. Deze geven een betere kleurweergave en meer details in helder belichte delen en donkere schaduwen.

Een vrouw staat naast een Canon PIXMA-printer, die op een bureau naast een computermonitor staat. Op de muur erachter hangen ingelijste geprinte foto's.

Als gespecialiseerde fotoprinter op basis van dye-inkten is de Canon PIXMA PRO-200 ongeëvenaard op het gebied van professionele kleuren- en zwart-witprints. De printer is ideaal voor glanzend en zijdeglanzend fotopapier, maar produceert ook prachtige prints op mat en fine art-papier.

Over het algemeen geldt dat hoe meer inkt een printer gebruikt, hoe beter de fotokwaliteit zal zijn. De Canon PIXMA TS8750-serie gebruikt zes afzonderlijke cartridges waarvan vijf dye-inkten voor een superieure fotokwaliteit, met een verbeterde kleurruimte en kleurtoonbereik, plus een zwarte inkt op pigmentbasis voor scherpe, vlekbestendige zwart-wittekst. Hij blinkt uit in alle fotogenres, van heldere, levendige landschapsfoto's tot prachtig subtiele huidtinten in portretten.

Deze 3-in-1 multifunctionele printer beschikt ook over een scanner met hoge resolutie en een kleurentouchscreen met intuïtieve interface. Bovendien kan hij in slechts 13 seconden kleurenfoto's van 10 x 15 cm zonder witrand printen1.

Met een geheugenkaartsleuf kun je je foto's rechtstreeks printen vanaf compatibele SD-kaarten. De connectiviteit is ook verbeterd dankzij de nieuwste versie van de Canon PRINT-app. Deze heeft een opnieuw ontworpen, intuïtiever hoofdmenu waardoor je sneller en gemakkelijker toegang krijgt tot cloudservices.

Als je je fotoprints naar een hoger niveau wilt tillen, levert de Canon PIXMA PRO-200 in slechts 90 seconden prints op A3+ (329 x 483 mm) zonder witrand. Je kunt daarnaast ook panoramafoto's printen met een lengte tot 990 mm, zodat je het grotere geheel kunt zien. Dit is ideaal voor landschapsfotografie.

De PIXMA PRO-200 gebruikt acht afzonderlijke inktcartridges op basis van dye-inkt, speciaal samengesteld voor professionele fotoprints. Het is daarom de perfecte printer voor de meest veeleisende creatieve fotografen die de hoogste fotokwaliteit en grotere prints willen.

Meerdere invoerladen zorgen voor compatibiliteit met relatief dik fine art-papier en normaal fotopapier, zodat je kunt experimenteren met de look and feel van je geprinte foto's. Om je hierbij te helpen, vereenvoudigt Canon's gratis Professional Print & Layout-software het indelen van pagina's met meerdere foto's, met eenvoudige opties voor het aanpassen van de kleurweergave, de helderheid en het contrast.

Goede foto's nog mooier maken

Iemand die voor een Canon PIXMA-printer zit en een aantal fotoprints bekijkt

Zowel de Canon PIXMA TS7650i- als de PIXMA TS8750-serie heeft een dubbele papierinvoer, zodat je gewoon papier in een interne cassette aan de voorzijde kunt plaatsen en fotopapier of ander speciaal materiaal in de verticale lade aan de achterzijde.

Een vóór-en-na-foto van een stel op hun trouwdag naast een meer, donker en onbewerkt links en de lichtere versie rechts, bewerkt in Digital Photo Professional.

Het is handig om te weten hoe je je foto's kunt bewerken, zodat je fouten kunt corrigeren, je compositie kunt verbeteren en instellingen kunt aanpassen. Ontdek hoe je je foto's kunt bewerken met software zoals Digital Photo Professional in onze eenvoudige gids met tips voor fotobewerking.

Voor hoogwaardige, duurzame fotoprints is de papierkeuze net zo belangrijk als de inkt. De verschillende profielen in Canon's printerstuurprogramma's zorgen ervoor dat het proces nauwkeurig is afgestemd op het gebied van kleur, helderheid en contrast, waardoor prints zeer goed bestand zijn tegen vlekken of vervagen.

Glanzend papier is bijzonder geschikt voor het maken van levendige, bruisende kleurenfoto's. Niet-reflecterend mat papier is geschikt voor indrukwekkende zwart-witfoto's en voor een subtielere kleurbehandeling bij bijvoorbeeld portretten en trouwfoto's.

Je kunt kiezen uit een groot aantal fotopapiersoorten van Canon, waaronder het voordelige Glossy Photo Paper 'Everyday Use', het dikkere en luxe Photo Paper Plus Glossy II, Photo Paper Plus Semi-Gloss met een luxe satijnglans, en Matte Photo Paper, dat niet alleen ideaal is voor matte fotoprints, maar ook voor wenskaarten en creatieve projecten. Al deze soorten fotopapier zijn verkrijgbaar in een scala aan formaten. Het is een goed idee om een paar verschillende soorten fotopapier te testen om te zien wat je het mooist vindt.

Er zijn ook veel verschillende maten om uit te kiezen. Als je kiest voor 127 x 127 mm vierkante foto's, kun je ze handig bewaren in de Canon Photo Cube. Deze doos is ook leuke manier om een verzameling fotoprints cadeau te doen. De cartridge wordt geleverd met twee inktcartridges en 40 vellen vierkant Plus Glossy II-fotopapier. Je kunt de Photo Cube bovendien personaliseren door de buitenkant ervan op te leuken met je favoriete afbeeldingen. Het vierkante fotopapier is geschikt voor de Canon PIXMA TS7650i- en PIXMA TS8750-serie printers, de PIXMA TS7450a-serie, de PIXMA G650 en de PIXMA PRO-200.

Met Canon's assortiment printers en papiersoorten kunnen fotografen er zeker van zijn dat hun fotoprints van het papier spatten, ongeacht hoe of waar ze deze tentoonstellen. Van mobiele modellen waarmee je bij speciale gelegenheden leuke prints kunt maken en desktopprinters die ideaal zijn voor het printen van zowel documenten als foto's, tot MegaTank-printers die handig en voordelig zijn voor grotere projecten. Als je echt een statement wilt maken, biedt de Canon PIXMA PRO-200 professionele grootformaat prints tegen een relatief betaalbare prijs.

Matthew Richards

Gerelateerde producten

Gerelateerde artikelen

 • PRINTEN EN KNUTSELEN

  Uitleg over papiersoorten

  Ontdek de verschillende soorten Canon-papier met deze handige koopwijzer.

 • BASISPRINCIPES VOOR BEWERKING

  Speciale foto's bewerken

  Verbeter je opnamen van speciale gelegenheden met deze eenvoudige tips om foto's te bewerken.

 • PRINTEN

  Foto's bewerken om te printen

  Maak meer van je prints met onze stapsgewijze handleiding voor het bewerken van prints en kom meer te weten over de beste printinstellingen om te gebruiken.

 • BASICS

  Opnamen maken voor print

  Zeven belangrijke tips voor het vastleggen van herinneringen om als print te bewaren.

  1. De printsnelheid voor foto's is gebaseerd op de standaardinstelling met behulp van ISO/JIS-SCID N2 op Photo Paper Plus Glossy II waarbij geen rekening is gehouden met de gegevensverwerkingstijd op de hostcomputer.
  2. PIXMA Print Plan is alleen beschikbaar voor inwoners van België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Ierland, Italië, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland.
  3. Gebaseerd op gemiddelde besparingen per pagina t.o.v. originele standaardinkten die zijn verkocht voor de top 20 Inkjet All-in-Ones in West-Europa (onderzoek van Key Point Intelligence - januari 2022). Kosten per pagina (CPP) bij het maandelijkse Canon PIXMA Print Plan-abonnement (abonnement voor 200 pagina's) zonder extra pagina's, vergeleken met de kosten per pagina voor het printen van ISO/IEC 24711-pagina's met de top 20 Inkjet All-in-One kleurencartridgeprinters met een prijs van minder dan 200 euro in West-Europa, bij gebruik van cartridges met een standaardcapaciteit. Gemiddelde CPP die wordt gebruikt om de procentuele besparing te bepalen ten opzichte van CPP bij het Canon PIXMA Print Plan (abonnement voor 200 pagina's). Inktverbruik en -prijzen op basis van informatie op de website van de fabrikant in Duitsland. Verkoopprijzen van inkt zijn buiten beschouwing gelaten voor dit onderzoek. Onderzoek van Keypoint Intelligence in januari 2022 in opdracht van Canon, gebaseerd op openbaar beschikbare informatie per januari 2022. Printers geselecteerd op basis van de verkoop per stuk in IDC Quarterly Hardcopy Peripherals Tracker - Final Historical 2021Q4, West-Europa.