TIPS VOOR HET PRINTEN

De vele voordelen van een MegaTank-printer

Met de MegaTank-printers van Canon kun je sneller en eenvoudiger printen, met een betere kwaliteit en enorme besparingen in ruimte en kosten. Hier vind je alles wat je moet weten om een model te kiezen dat perfect aansluit op je behoeften.
A small office with a Canon MAXIFY GX5040 printer positioned in the middle compartment of a grey wall unit.

Canon's MegaTank-printers hebben zeer lage gebruikskosten en gebruiksvriendelijke functies en zijn daardoor ideaal voor drukke omgevingen thuis en op kantoor, en voor studenten. Ze maken gebruik van geïntegreerde, navulbare inkttanks met inktflessen met een uitzonderlijk hoog volume in plaats van conventionele cartridges. Je kunt met een set inktflesjes duizenden pagina's printen, zodat je maanden of zelfs jaren kunt printen zonder bij te vullen. Dit betekent ook minder plastic afval, omdat vervangende inkt niet zo vaak hoeft te worden besteld.

Kies uit het assortiment MegaTank-printermodellen de printer die past bij jouw behoeften en budget. Modellen uit de PIXMA G-serie zijn zeer efficiënt, of je nu student bent, eigenaar van een klein bedrijf of een ouder die worstelt met de eisen van thuiswerken. Als printsnelheid je prioriteit heeft, kunnen de snelste MegaTank-modellen PIXMA G3560 en PIXMA G2560 je tijd besparen. De PIXMA G3560 beschikt over ingebouwde Wi-Fi net als de cloud-ready PIXMA G3520, zodat je op afstand met een smartphone of tablet kunt printen.

De PIXMA G2520, PIXMA G2560, PIXMA G3520, PIXMA G3560 en MAXIFY GX6050 zijn multifunctionele 3-in-1-printers waarmee je kunt printen, kopiëren en scannen, terwijl de MAXIFY GX7050 faxmogelijkheden toevoegt. Maar als je alleen wilt profiteren van de kostenbesparingen op de lange termijn met de MegaTank-printer, beschik je met de gestroomlijnde PIXMA G1520 en de nieuwe Canon MAXIFY GX5050 boordevol functies over een standalone printer zonder scan- en kopieermogelijkheden.

Of je nou op zoek bent naar een gebruiksvriendelijke all-round printer voor gebruik thuis, een betrouwbaar apparaat waarmee je gemakkelijk je studiedeadlines kunt halen of een optie voor hoge volumes met lage kosten, dit zijn zes redenen waarom een MegaTank-printer geschikt is voor jou.

1. Hoge kwaliteit, lage printkosten

Een bovenaanzicht van de Canon PIXMA G3520-printer met knutselpapier op het bureaublad.

De Canon MegaTank-serie gebruikt rijke kleuren en produceert bijzonder scherpe prints met de kleinste details.

Een bovenaanzicht van een PIXMA G650-printer omgeven door fotopapier, geprinte foto's en een Canon-camera.

Met zes dye-inkten bieden de MegaTank-printers PIXMA G550 en PIXMA G650 een onberispelijke fotokwaliteit, met name op glanzend papier, met voldoende capaciteit voor 3800 fotoprints van 10 x 15 cm, 3700 pagina's uit de fles zwarte inkt of 80001 pagina's uit de volledige set inktflessen.

De instapprinters uit het MegaTank-aanbod (PIXMA G3560, G2560, G3520, G2520 en G1520) kunnen allemaal tot 76001,2 pagina's met één fles zwarte inkt in de zuinige modus of tot 77001 pagina's met een volledige set flessen leveren. Deze MegaTank-printers bieden een papiercapaciteit van 100 vel met invoer aan de achterkant, zodat je meer tijd aan werken kunt besteden omdat je niet zo vaak papier hoeft bij te vullen.

De Canon PIXMA G5050-, G6050- en G7050-printers zijn met name ontwikkeld voor het kantoor aan huis met een uitvoer tot 83003 pagina's in de zuinige modus bij zwarte inkt, en automatisch dubbelzijdig printen en papierinvoer aan de voor- en achterzijde met hoge capaciteit (totaal 350 vel gewoon papier) voor zeer productieve omgevingen. De G7050 beschikt bovendien over een automatische documentinvoer voor 35 vel en een stand-alone faxfunctie.

Voor een drukke kantooromgeving met meerdere gebruikers is de Canon MAXIFY GX-serie MegaTank-printers de perfecte keuze. Tot de modellen behoren de MAXIFY GX6050 en de MAXIFY GX7050, die documenten van zakelijke kwaliteit in zwart-wit en kleur leveren met een gemiddelde besparing van 85% op de totale eigendomskosten in vergelijking met de 10 beste laser- en inkjetprinters4.

Voor degenen die de productiviteit willen verhogen en de kosten nog verder willen verlagen, zijn er de GM2050 en GM4050 3-in-1-printers met zwarte-inkttanks, met een volume van 18.000 pagina's met drie zwarte-inktflessen5.

De aanzienlijke kostenbesparingen en productiviteitswinst van Canon's MegaTank-printers gaan niet ten koste van de printkwaliteit. Bij het printen van documenten bieden de meeste PIXMA MegaTank-printers rijke kleuren met de dye-kleureninkten en uitzonderlijk scherpe prints van documenten met speciale zwarte pigmentinkt. Zelfs zeer kleine lettertypen en witte tekens op gekleurde achtergronden zijn bijzonder duidelijk. Ter vergelijking: de MAXIFY GX6050 en MAXIFY GX7050 gebruiken pigmentinkten voor alle drie de kleuren en zwart, waardoor zeer duurzame en hoogwaardige zakelijke documenten worden geproduceerd die markeerstiftbestendig, veegvast en bestand tegen water zijn.

Voor uitstekende kleurenprints zijn de PIXMA G550 en PIXMA G650 voorzien van zes dye-inkten. Ze bieden optimale kwaliteit met een uitgebreid tintbereik en kleurenspectrum.

2. Eenvoudig navulbare inkttanks

Een vrouw die foto's op een bord prikt. Op het bureau eronder staat een Canon PIXMA G3520-printer.

Canon MegaTank-printers maken gebruik van navulbare inkttanks waarmee duizenden pagina's kunnen worden geprint, zodat jij je op andere dingen kunt richten.

Navulbare inktflesjes voor Canon MegaTank-printers.

Maak je geen zorgen over het knoeien met inkt: wanneer de tank vol is, stoppen de flesjes automatisch met vullen.

Het bijvullen van de MegaTank-printers gaat heel gemakkelijk. Iedereen thuis en op kantoor kan dit doen. De geïntegreerde inkttanks zijn duidelijk zichtbaar aan de voorkant van de printer, zodat je het inktniveau gemakkelijk kunt controleren. Als je wilt bijvullen, doe je de gemakkelijk te openen, kleurgecodeerde doppen eraf en plaats je de inktflesjes om de inkt te injecteren.

Door het ontwerp voor gebruik zonder knijpen kun je met Canon's inktflesjes eenvoudig en zonder morsen bijvullen. MegaTank-printers maken ook gebruik van uniek gevormde inkttankaansluitingen. Deze aansluitingen passen bij de specifieke spuitmondjes op de nieuw ontworpen inktflesjes waardoor er niet per ongeluk de verkeerde inkt in een tank kan worden geïnjecteerd. Ook komt er automatisch geen inkt meer uit de speciaal ontworpen flesjes als de tanks vol zijn.

3. Hoge printsnelheden

De MAXIFY GX5050-printer op een overzichtelijk bureau met kantoorbenodigdheden, een monitor, een toetsenbord en een telefoon.

Wanneer je snelheid nodig hebt, maar in een klein kantoor werkt zonder veel beschikbare ruimte, biedt de MAXIFY GX5050 dezelfde bedrijfsgerichte voordelen en hoge printsnelheden als de MAXIFY GX6050 en GX7050, maar zonder scanner en automatische documentinvoer, waardoor hij bijzonder compact en gestroomlijnd is.

Een Canon PIXMA G3520-printer die wordt bijgevuld met inkt.

Met alle Canon MegaTank-printers kun je eenvoudig aan de voorkant van de printer het inktniveau bijhouden.

De Canon PIXMA G3560 en PIXMA G2560 behalen beide een printsnelheid van 10,86 ipm (images per minute) voor monochrome documenten en 6,06 ipm voor kleurenprints. Ze zijn een uitstekende optie als je aan strakke deadlines moet voldoen. Voor opdrachten die nog urgenter zijn, biedt de 4-in-1 PIXMA G7050 tot 136 ipm voor printen met zwarte inkt en 6,86 ipm voor kleurenprints. Verder bevat deze printer automatische documentinvoer voor 35 vel voor gebruikers die gemakkelijk documenten met meerdere pagina's moeten kunnen kopiëren en scannen.

De MAXIFY GX6050 en de MAXIFY GX7050 halen maximale printsnelheden van 246 ipm voor zwart-wit en 15,56 ipm voor kleur. Deze laatste biedt ook simultaan dubbelzijdig scannen en volledige faxmogelijkheden, voor het snel en eenvoudig scannen, kopiëren en faxen van dubbelzijdige documenten. Als je alleen wilt printen, biedt de ruimtebesparende MAXIFY GX5050 dezelfde snelheid en kwaliteit als de andere twee GX-modellen, maar zonder de ingebouwde scanner of automatische documentinvoer.

Voor dagelijkse printwerkzaamheden kunnen de PIXMA G3520, PIXMA G2520 en PIXMA G1520 met een snelheid van 9,16 ipm voor het printen in zwarte inkt en 56 ipm voor kleur snel documenten verwerken.

Alle MegaTank-printers zijn ontworpen om de uitvaltijd tot een absoluut minimum te beperken. Deze printers hebben een onderhoudscartridge die gemakkelijk te vervangen is zodat je de printer waarschijnlijk niet hoeft laten ophalen voor onderhoud. Je kunt het gebruik van de onderhoudscartridge bijhouden via de printerdriver van je pc of laptop, via de Canon PRINT-app (PIXMA G3520 en PIXMA G3560) of via het printerscherm (allemaal behalve PIXMA G1520). De printer waarschuwt je als er onderhoud nodig is. Fouten zijn dus heel gemakkelijk op te lossen.

4. Technologie voor wireless printen zonder gedoe

Een Canon PIXMA G3520-printer op een bureau naast een smartphone.

Met de Canon PIXMA G3520 en PIXMA G3560, die samen met andere printers deel uitmaken van de MegaTank-serie, kun je wireless printen vanaf je smartphone of tablet, wat gemakkelijk en efficiënt is als je een deadline hebt.

Zowel de Canon PIXMA G3520 als de PIXMA G3560, samen met een aantal andere modellen uit de MegaTank-serie, zijn voorzien van ingebouwde Wi-Fi. Je kunt met één druk op de knop verbinding maken en vanaf je computer of mobiele apparaat beginnen te printen. De PIXMA G5050, G6050, G7050, GM4050 en GM2050, en de MAXIFY GX6050, GX7050 en GX5050 beschikken ook over Ethernet voor netwerkomgevingen waarin een high-speed, stabiele en veilige verbinding nodig is.

Als je op afstand werkt en documenten met collega's op kantoor moet delen of als je studiemateriaal voor een onlinecursus moet printen, heb je vanaf je computer of smartphone/tablet op internet toegang tot een MegaTank-printer met Wi-Fi en kun je direct printen vanuit populaire cloudservices als Google Drive, Google Classroom, Dropbox, Evernote en meer.

Je kunt al je print- en onderhoudsbehoeften heel gemakkelijk vanaf je smartphone beheren met de Canon PRINT-app. Verder zijn er andere Canon-apps waarmee je thuis creatief aan de slag kunt gaan. De Creative Park-app7 heeft alles van papierkunst en aanpasbare kaartontwerpen tot feestdecoraties en 3D-modellen, terwijl je met de Easy-PhotoPrint Editor-app je favoriete foto's kunt gebruiken voor stijlvolle prints of unieke cadeaus met behulp van sjablonen voor kalenders, kaarten, posters en meer.

Wil je geen app downloaden? Met uitzondering van de GM2050 en GM4050 zijn MegaTank-printers compatibel met Apple AirPrint en Mopria voor Android, zodat gebruikers in hetzelfde netwerk als hun printer gemakkelijk verbinding kunnen maken en kunnen printen via het ingebouwde printprotocol van hun smartphone of tablet.

5. Ondersteuning voor veel verschillende media

Een vrouw die met een tablet wireless print op een MegaTank-printer.

Canon MegaTank-printers werken met diverse papiersoorten, waaronder herplakbaar fotopapier en strijkapplicaties, en veel kunnen zelfs banners van meer dan een meter printen.

MegaTank-printers leveren niet alleen dag in dag uit hoogwaardige documenten en prachtige foto's zonder witrand8 in formaten tot A4, maar ze bieden nog veel meer. De serie ondersteunt diverse mediaformaten en -soorten, is ideaal voor bedrijfsadministratie en veel meer, zoals het maken van visitekaartjes met mat en dubbelzijdig mat papier. De PIXMA G3560, G2560, G3520, G2520, G1520, G550 en G650, en de MAXIFY GX6050, GX7050 en GX5050, kunnen zelfs promotiebanners van 1,2 meter op normaal papier produceren. MegaTank-printers voor thuis kunnen huiswerk leuk maken en urenlang plezier bieden voor het hele gezin.

6. Gebruiksvriendelijk ontwerp

Een MAXIFY GX7050 en MAXIFY GX6050 op een werkblad naast een grote stapel papier en printerinkt.

MegaTanks-printers zoals de MAXIFY GX6050 en MAXIFY GX7050 zijn zo gebruiksvriendelijk mogelijk, van hun compacte, ruimtebesparende ontwerp tot eenvoudig te navigeren functies.

Het merendeel van Canon's MegaTank-printers9 beschikt over een tweeregelig LCD waardoor je de printerinstellingen in meer detail kunt zien. Met het scherm is het niet alleen gemakkelijk de status van je printer en wireless instellingen te bekijken maar hiermee kun je ook de printopties direct op de printer aanpassen en onderhoudsvereisten zoals het reinigen van printkoppen controleren. Om de fouten gemakkelijk op te lossen zie je op het scherm duidelijke instructies of codes die verwijzen naar de gebruikershandleiding. De MAXIFY GX6050 en MAXIFY GX7050 hebben ook grotere touchscreens voor meer gebruiksgemak en betere bediening.

MegaTank-printers hebben een functie voor automatische uitschakeling om energie te besparen wanneer ze niet worden gebruikt, en een optie voor automatische inschakeling waarmee je kunt beginnen te printen zonder dat je eerst de aan-uitknop hoeft in te drukken. Hierdoor zijn ze nog gemakkelijker in het gebruik, vooral bij het op afstand printen van documenten naar Wi-Fi- en cloudmodellen.


Geschreven door Marcus Hawkins en Matthew Richards

 1. Paginavolume is de geschatte waarde gebaseerd op een afzonderlijke testmethode van Canon met behulp van de ISO/IEC 24712-grafiek en continue printsimulatie met de vervangende inktflesjes na de eerste installatie.
 2. De zuinige modus vermindert het verbruik van zwarte inkt door de dichtheid te verlagen. Zo kunnen er 26% meer pagina's worden geprint dan in de standaardmodus.
 3. De zuinige modus vermindert het verbruik van zwarte inkt door de dichtheid te verlagen. Daarmee kun je 38% meer pagina's in kleur en zwart-wit printen dan in de standaardmodus.
 4. Geschatte gemiddelde besparing bij 1000 geprinte pagina's per maand gedurende 5 jaar, gebaseerd op de oorspronkelijke aanschafkosten voor hardware en de kosten voor inkt of toner. De modellen waarmee de totale eigendomskosten zijn vergeleken, omvatten de top 10 van best verkochte kleurenlaserprinters en de top 10 van best verkochte inkjetprinters volgens de IDC EMEA Hardcopy Tracker (op basis van gegevens van het eerste t/m het derde kwartaal 2020). Zie de Canon-website voor meer informatie.
 5. Paginavolume is de geschatte waarde gebaseerd op een afzonderlijke testmethode van Canon met behulp van de ISO/IEC 19752 monochrome chart en continue printsimulatie met de vervanging na de eerste installatie. Het paginavolume is o.a. sterk afhankelijk van wat er wordt geprint.
 6. De printsnelheid voor A4-documenten op normaal papier wordt gemeten op basis van het gemiddelde van ESAT in de testnorm van ISO / IEC 24734.
 7. Ga voor ondersteunde modellen naar https://ugp01.c-ij.com/ij/webmanual/WebPortal/PTA/pta_app_models.html?lng=en&type=non&app=cp. Als je printer niet wordt ondersteund, kijk dan op de website van Creative Park.
 8. Behalve voor de Canon PIXMA GM2050 en GM4050.
 9. De Canon PIXMA G1520- en GM2050-printers hebben geen LCD.

Gerelateerde producten

 • MAXIFY GX6050

  MegaTank-printers

  MAXIFY GX6050

  Krijg elke dag documenten van professionele kwaliteit met een gemiddelde besparing van 90% op de totale eigendomskosten ten opzichte van de top 10 van laser- en inkjetprinters met deze navulbare MegaTank-printers voor grote volumes.
 • MAXIFY GX7050

  MegaTank-printers

  MAXIFY GX7050

  Krijg elke dag documenten van professionele kwaliteit met een gemiddelde besparing van 90% op de totale eigendomskosten ten opzichte van de top 10 van laser- en inkjetprinters met deze navulbare MegaTank-printers voor grote volumes.
 • MAXIFY GX

  MegaTank-printers

  MAXIFY GX5050

  Profiteer elke dag van documenten van professionele kwaliteit met deze compacte, navulbare MegaTank-printer voor grote volumes.
 • PIXMA G3560 FRT afbeelding

  MegaTank-printers

  PIXMA G3560

  Maak verbinding en bespaar – je kunt altijd rekenen op de productieve en voordelige printopties
 • Canon PIXMA G2560 FRT afbeelding

  MegaTank-printers

  PIXMA G2560

  Deze All-in-One-printer is razendsnel, gebruiksvriendelijk en biedt een hoog volume in de vorm van scherpe documenten en levendige foto's, elke dag opnieuw.
 • MegaTank-printers

  PIXMA G7050

  Print tot 18.000 pagina's en zorg ervoor dat de productie soepel verloopt met een ADF voor 35 vel, voor hoge kwaliteit en lage gebruikskosten.
 • MegaTank-printers

  PIXMA G6050

  Printer met navulbare inkttanks voor hoge opbrengst, kwaliteit en functionaliteit met lage kosten per pagina.
 • MegaTank-printers

  PIXMA G5050

  Rek uptime en verlaag kosten met een probleemloze printer met navulbare inkttanks
 • Gerelateerde artikelen

 • PRINTEN

  Canon PosterArtist

  Maak snel, eenvoudig en gratis professionele posterontwerpen.

 • TIPS VOOR HET PRINTEN

  Veelgestelde vragen over printers, inkt en papier

  Canon-expert Suhaib Hussain beantwoordt veelgestelde vragen over printertechnologie, inkt en papier.

 • TIPS VOOR HET PRINTEN

  Welke printer past bij jou?

  Vind de Canon-printer die het beste bij je behoeften past, voor gezinnen, studenten en thuiswerkers.

 • PRINTEN

  Inkjet of laser: welke past het beste bij jou?

  Ontdek de verschillen tussen inkjet- en laserprinters van Canon, en ontdek welke printer het beste bij je behoeften past.