PRINTEN

Kies de beste thuisprinter die aan al je wensen voldoet

Of je nu een printer voor het hele gezin zoekt, voor het thuiskantoor of voor het maken en printen van foto's, er is altijd een Canon-printer die aan je wensen en budget voldoet.
Een vrouw kijkt naar een stapel papier, met een Canon PIXMA-printer en meer kantoorartikelen op de tafel.

Het kan nog vrij ingewikkeld zijn om de printer te kiezen die het beste bij je behoeften past. Sommigen willen zo nu en dan iets printen, maar anderen maken deel uit van een druk gezin die hun printer overal voor gebruiken, van eenvoudige zwart-witprints en kleurendocumenten voor het huiswerk en het thuiskantoor, tot knutselprojecten en glanzende fotoprints.

Wireless printers zijn van essentieel belang geworden en bieden de mogelijkheid om documenten te scannen en te printen vanaf laptops, smartphones en tablets. En aangezien er steeds vaker gebruik vanuit huis wordt gewerkt, is het ook belangrijk om rechtstreeks vanuit de cloud te kunnen scannen en printen

Denk hierbij ook aan het printvolume. Wanneer je zo nu en dan een document print, zijn inkjetprinters met cartridges kostenbesparend, maar bij het printen van grote volumes kunnen MegaTank-printers met navulbare inkttanks de totale eigendomskosten aanzienlijk verlagen.

Lees verder om te zien welke Canon-printers de beste keuze voor je zijn.

Beste printer voor algemene printtaken thuis

Een laptop en een Canon PIXMA-printer staan op een houten tafel in een woning, met een zwarte lamp die boven de printer staat.

Met zowel de Canon PIXMA TS7650i als de PIXMA TS7750i kun je je aanmelden voor het PIXMA Print Plan1. Deze service op abonnementsbasis detecteert automatisch de inktniveaus van je printer via internet en zorgt ervoor dat je vervangende cartridges worden bezorgd voordat je zonder inkt komt te zitten.

Een veelzijdige printer voor kinderen, studenten en het hele gezin moet vooral betaalbaar en gebruiksvriendelijk zijn. De printer uit de Canon PIXMA TS3450-serie is eenvoudig in te stellen en te gebruiken, met slechts twee FINE-inktcartridges (zwart en driekleur) en een optie voor cartridges met hoge capaciteit voor nog meer voordeel.

De PIXMA TS3450-serie is een compacte en lichte printer, met een ingebouwde scanner voor scannen en kopiëren. Naast documenten van hoge kwaliteit kan de printer ook foto's zonder witrand printen van 15x12 cm, 12,5x12,5 cm en 17,5x12,5 cm. De printer heeft ook ingebouwde Wi-Fi-connectiviteit zodat je overal in huis kunt printen vanaf je computer, smartphone of tablet.

De PIXMA TS7650i is een sprong voorwaarts op het gebied van prestaties, veelzijdigheid en gebruiksgemak. Hij heeft een compact ontwerp dat in elke woning past, maar zit toch boordevol handige functies voor verbeterde productiviteit. De nieuwe generatie printcartridges met ingebouwde printkoppen behalen hoge printsnelheden van ongeveer 15 ipm (impressions per minute, ofwel pagina's per minuut) voor zwart-wit en 10 ipm voor kleurendocumenten. De cartridge is ook voorzien van nieuwe zwarte pigmentinkt, waardoor dit de eerste Canon-thuisprinter is met dezelfde duurzame zwarte tekst als de zakelijke printers van Canon. Kopiëren met één druk op de knop gaat razendsnel. Daarnaast kun je ook rechtstreeks naar een smartphone of tablet scannen met behulp van een QR-code op het touchscreen. De PIXMA TS7750i beschikt over een automatische documentinvoer voor het scannen en kopiëren van documenten die uit meerdere pagina's bestaan. Bovendien kun je dankzij de gestroomlijnde Switch UI-interface in een handomdraai schakelen tussen verschillende taken voor het dagelijks leven, je opleiding en je werk.

Een persoon zit te werken aan een houten bureau met daarop een monitor, een toetsenbord en een Canon-printer. Aan de muur boven het bureau hangen verschillende kleine vellen papier met aantekeningen erop.

De Canon PIXMA G2570-serie bestaat uit vier modellen met lage gebruikskosten, waardoor de totale eigendomskosten bijzonder laag blijven. De hier getoonde Canon PIXMA G3570-serie beschikt over een scanner en Wi-Fi-connectiviteit. Alle printers zijn eenvoudig te gebruiken en te onderhouden, en bieden hoge printsnelheden en grote paginavolumes dankzij de navulbare MegaTank-inkttanks. Dit houdt in dat ze meer dan geschikt zijn voor diverse toepassingen, van veelzijdig gebruik door gezinnen tot het kantoor aan huis.

Als je veel thuis print, is er een tijd- en geldbesparend alternatief voor het kopen en vervangen van inktcartridges. Canon's serie navulbare MegaTank-inkjetprinters heeft grote inkttanks in plaats van cartridges, die voldoende inkt bevatten voor maximaal 6000 A4-pagina's in zwart-wit of maximaal 7700 pagina's in kleur.2

Ze zijn iets duurder in aanschaf dan sommige printers die cartridges gebruiken, maar de gebruikskosten zijn veel lager. Je kunt de inkttanks snel, eenvoudig en zonder geknoei bijvullen. De inkt wordt door de zwaartekracht uit de flessen gegoten zonder dat je hoeft te knijpen, en de flessen hebben unieke spuitmonden om te voorkomen dat de verkeerde kleur in de verkeerde tank wordt gegoten.

Canon PIXMA G2570-printers zijn ook snel: ze produceren pagina's met een snelheid van 11 ipm (images per minute, of afbeeldingen per minuut) voor zwart-wit en 6 ipm voor kleur. De Canon PIXMA G1530 is een single-function printer, terwijl de Canon PIXMA G2570 een ingebouwde scanner heeft. De Canon PIXMA G3570-serie heeft zowel een scanner als Wi-Fi-connectiviteit. De Canon PIXMA G4570 beschikt ook over een automatische documentinvoer voor 35 vel en een functie voor direct faxen.

Beste printer voor thuis en kleine kantoren

Een Canon MegaTank-printer op een houten bureau in een klein kantoor. Op de achtergrond zijn meerdere mensen aan het werk.

De Canon MAXIFY GX4050 is ideaal voor kleine kantoren en thuiskantoren, en beschikt over een 6,9-cm touchscreen, Ethernet- en Wi-Fi-connectiviteit, een automatische documentinvoer voor 35 vel en een drievoudig papierinvoersysteem, zodat je verschillende laden kunt gebruiken voor verschillende soorten uitvoer. De functie voor automatisch dubbelzijdig printen is in een handomdraai ingeschakeld.

Veel mensen werken een deel van de tijd thuis en hebben een meer bedrijfsgerichte printer nodig die meerdere taken tegelijk kan uitvoeren. Canon's MAXIFY-printers zijn ontworpen voor het snel printen van documenten van hoge kwaliteit, waardoor ze de ideale keuze zijn voor een klein kantoor. Canon's MAXIFY GX-printers zijn MegaTank-modellen, met nog lagere gebruikskosten dankzij de hoge volumes kleurenpagina's.

De Canon MAXIFY GX3050 is een slimme, voordelige keuze. Het is een snelle 3-in-1 printer die ideaal is voor kantoordocumenten, waarmee pagina's met snelheden van tot wel 19 ipm in zwart-wit worden geprint en tot 13 ipm in kleur. Je kunt de voortgang van de printtaken volgen, zelfstandige kopieertaken uitvoeren en de printerstatus controleren dankzij het 3,4-cm LCD-scherm en de eenvoudige interface met drukknoppen. De printer heeft een invoercassette voor 250 vel aan de voorzijde, een extra invoerlade voor 100 vel aan de achterzijde en een vlakke lade voor dikkere papiersoorten. De printer beschikt ook over een functie voor automatisch dubbelzijdig printen en Wi-Fi-connectiviteit.

De Canon MAXIFY GX4050 heeft dit en nog veel meer, met een 6,9-cm kleurentouchscreen en een automatische documentinvoer voor 35 vel voor het eenvoudig scannen en kopiëren van documenten van meerdere pagina's. De printer beschikt tevens over volledig zelfstandige faxfuncties en heeft naast Wi-Fi en USB ook Ethernet-connectiviteit voor eenvoudig netwerken.

Een vrouw zit achter een laptop aan een houten bureau. Naast haar staat een Canon MAXIFY-printer op het bureau.

De Canon MAXIFY GX1050 en MAXIFY GX2050 zijn bedrijfsgericht. Net als de PIXMA TS7650i en PIXMA TS7750i hebben ze een onderhoudscartridge die snel en eenvoudig kan worden vervangen door de gebruiker zelf. Als en wanneer de onderhoudscartridge vol raakt, hoeft de printer niet te worden opgestuurd voor onderhoud, wat niet alleen in de kosten scheelt, maar ook in uitvaltijd.

Als er weinig ruimte is, is de Canon MAXIFY GX1050 een slimme keuze. Hoewel deze printer relatief compact en licht is, beschikt hij over veel functies en is hij speciaal ontworpen volgens de behoeften van gebruikers die (deels) vanuit huis werken. Zo kun je ingewikkelde maar vaak herhalende taken toewijzen aan het aanpasbare touchscreen, zodat je probleemloos thuis en op kantoor kunt werken. De MAXIFY GX1050 is volledig aan de voorzijde te bedienen, zodat hij in kleine ruimten en tegen een muur of kast kan worden gebruikt. Met het oog op het bedrijfsleven is de printkwaliteit zeer hoog en bijzonder robuust. De vier pigmentinkten zijn speciaal samengesteld zodat ze niet vlekken, ook niet bij het gebruik van markeerstiften. De MAXIFY GX2050 voegt ADF en een fax toe voor het scannen, kopiëren en faxen van documenten die uit meerdere pagina's bestaan.

Als je voor je werk veel hoogwaardige prints nodig hebt, is een premium optie zoals de Canon MAXIFY GX6050 of MAXIFY GX7050 een uitstekende keuze. Beide modellen houden het printen, scannen en kopiëren eenvoudig, met een kantelbaar 6,9-cm kleurentouchscreen en een automatische documentinvoer voor 50 vel. De MAXIFY GX7050 beschikt ook over een extra invoerlade voor een totale invoercapaciteit van 600 vel, evenals directe faxfuncties en dubbelzijdig scannen.

Beste printer voor gezinnen en studenten

Een man zit achter een laptop die op een tafel staat. Daarnaast staat een Canon-printer met een vel papier in de uitvoerlade

De Canon PIXMA TR4650-printer is ideaal voor drukke gezinnen met schoolgaande kinderen, en ook voor studenten. De printer biedt een scala aan functies, waaronder een scanner, automatische documentinvoer, standalone faxfuncties en automatisch dubbelzijdig printen.

Als je kinderen in de schoolleeftijd hebt, wil je een eenvoudige printer voor regelmatige printtaken met een scala aan creatieve opties. Studenten en kleinere kinderen, en ook de rest van het gezin, kunnen dankzij de ingebouwde scanner in een handomdraai documenten en illustraties kopiëren en ze zo nodig uploaden naar mobiele apparaten of de cloud.

De voordelige Canon PIXMA TR4650-serie wordt geleverd met een automatische documentinvoer voor 20 vel voor eenvoudig scannen en kopiëren en heeft ook een functie voor automatisch dubbelzijdig printen. De printer is compatibel met voordelige XL-cartridges met een hoog volume: ideaal voor studenten die krap bij kas zitten en veel pagina's moeten printen, zoals hun scriptie.

Om de gebruikskosten nog verder te verlagen, bieden de premium Canon PIXMA G3560 en de Canon PIXMA G2570-serie alle voordelen van Canon's navulbare MegaTank-inkttanks, waaronder een duurzame inktcapaciteit voor efficiënt printen en minder uitvaltijd.

Beste printer voor fotoprints

Een bovenaanzicht van een Canon-printer en een camera, omgeven door een aantal kleurrijke prints van landschaps-, reis- en portretfoto's.

De Canon PIXMA G650 is een MegaTank-printer met navulbare inkttanks. Het is de ideale printer voor het printen van grote hoeveelheden foto's tot A4-formaat zonder witrand. De zes dye-inkten zijn cyaan, magenta, geel en zwart, evenals rode en grijze inkten om het kleurengamma uit te breiden voor het printen van superieure zwart-witfoto's.

Een Canon-printer en een monitor op een houten bureau. Aan de muur erboven hangen 11 kleurrijke, ingelijste prints met eten.

Dankzij de ongeëvenaarde fotokwaliteit op glanzend en zijdeglanzend fotopapier is de Canon PIXMA PRO-200 de droom van elke fotograaf. Hij heeft acht verschillende dye-inkten voor perfecte kleurreproductie en een uitstekend tintbereik, en produceert tevens indrukwekkende zwart-witfoto's.

Als je een fotografiestudent of fotografieliefhebber bent, gaat er niets boven je foto's in geprinte vorm zien in plaats van alleen op het scherm. Fotoprints vereeuwigen speciale gelegenheden en herinneringen in een duurzame vorm en zijn ook geweldige cadeaus voor vrienden en dierbaren. Zelfs als je slechts af en toe foto's wilt printen, geeft een printer voor glanzende fotoprints je directere resultaten dan het online bestellen van prints, en meer creatieve controle over het proces.

De stijlvolle 3-in-1-printer met Wi-Fi uit de PIXMA TS8750-serie gebruikt zes afzonderlijke inkten voor kleurrijke, hoogwaardige fotoprints en prachtige documenten in zwart-wit en kleur, waardoor hij van alle markten thuis is. Je kunt foto's van hoge kwaliteit zonder witrand printen in formaten tot A4, zodat je alle details kunt bewonderen. Voortbordurend op het succes van de veelzijdige PIXMA TS8350a-serie vereenvoudigt hij de Wi-Fi-installatie door de informatie op je smartphone te gebruiken en eenvoudige Wi-Fi Direct-connectiviteit toe te voegen met een QR-code die wordt weergegeven op het kleurentouchscreen. Dankzij de Switch UI-interface kun je eenvoudig schakelen tussen printtaken voor het dagelijks leven, je werk en je opleiding.

De Canon PIXMA G650 3-in-1-printer heeft de voordelen van MegaTank, met een uitgebreid assortiment van zes dye-inkten voor mooiere kleuren en een beter tintbereik, waardoor de totale kosten voor het printen van foto's aanzienlijk afnemen. Een set inkten is voldoende voor maximaal 3800 kleurenfotoprints van 15x12 cm van fotolabkwaliteit, met de mogelijkheid voor foto's zonder witrand tot A4-formaat. Voor het printen van documenten is een set inkten voldoende voor maximaal 3700 zwart-witpagina's of maximaal 8000 A4-kleurenpagina's.3

Als je grote foto's wilt printen, met een uitvoer zonder witrand van A3+ (33x43 cm) om je prints tentoon te stellen en te verkopen op beurzen en in galerieën, levert de Canon PIXMA PRO-200 dankzij de acht dye-inkten een ongeëvenaarde fotoprintkwaliteit op glanzend en zijdeglanzend fotopapier. Voor matglans fotopapier en fine art-papier is de Canon imagePROGRAF PRO-300 een toonaangevende professionele A3+-fotoprinter die 10 pigmentinkten gebruikt voor ultieme kleurintensiteit en betrouwbaarheid. Beide fotoprinters kunnen ook banners en panoramische prints maken met een lengte van maximaal 99 cm.

Beste printer voor creativiteit en knutselwerken

Er staat een printer op een bureau die een gestileerde foto van een vlinder print. De handen van een gebruiker zijn gereed om de foto uit de lade te halen Er liggen verschillende pakken printerpapier en kleurrijke uitgeknipte vlinders naast de printer.

Haal alles uit magnetisch papier en dubbelzijdig matglans fotopapier met de Canon PIXMA TS5350a-serie. Deze krachtige printer is ideaal voor het printen van knutselprojecten, waarbij creatievelingen van alle leeftijden zelf de touwtjes in handen hebben.

Creatievelingen van alle leeftijden kunnen zich uitleven met een Canon-printer, van kinderprojecten tot aangepaste wenskaarten, uitnodigingen voor feestjes, bedankbriefjes en nog veel meer. Met Canon's Creative Park-app kun je gratis kleurplaten, doolhoven en andere printbare materialen downloaden in het gedeelte Kinderen!

De Canon PIXMA TS5350a-serie en de Canon PIXMA TS7450-serie zijn beide ideaal voor creatieve projecten die op verschillende papiersoorten kunnen worden geprint, van magnetisch papier tot dubbelzijdig matglans fotopapier. Dit geldt ook voor de PIXMA TS7650i en PIXMA TS7750i, die vlekbestendige zwarte pigmentinkt combineren met drie dye-inkten in cyaan, magenta en geel.

De Canon PIXMA G650 met zes dye-inkten en het navulbare MegaTank-tanksysteem is de beste optie voor de mooiste creaties en prints van topkwaliteit.

Canon's assortiment inkjetprinters heeft voor ieder wat wils. Of je nu jong van lijf of jong van geest bent, een student, een toegewijde ouder of een drukke professional: er is altijd wel een Canon-printer die aan al je behoeften voldoet.

Voor meer hulp bij het bepalen van welke printers het best aansluiten op jouw wensen, kun je de pagina Vind de juiste printer op de Canon-website gebruiken.


Geschreven door Matthew Richards en Alex Summersby

 1. PIXMA Print Plan is alleen beschikbaar voor inwoners van België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Ierland, Italië, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland.
 2. Paginavolume is de geschatte waarde gebaseerd op een afzonderlijke testmethode van Canon met behulp van de ISO / IEC 29103-grafiek en continue printsimulatie met de vervanging na de eerste installatie.
 3. Paginavolume is de geschatte waarde gebaseerd op een afzonderlijke testmethode van Canon met behulp van de ISO / IEC 24712-grafiek en continue printsimulatie met de vervanging na de eerste installatie.

Gerelateerde producten

Gerelateerde artikelen

 • PRINTEN

  De beste printers voor studenten

  Elke student heeft een printer nodig - ontdek de budgetvriendelijkste opties die aan je behoeften voldoen.

 • TIPS VOOR HET PRINTEN

  De beste printer voor het kantoor aan huis

  Werk probleemloos vanuit huis met Canon PIXMA- en MAXIFY-printers.

 • PRINTEN

  De beste Canon-printers voor foto's

  Of je je foto's nu inlijst, in een plakboek plakt of als een sticker overal op wilt plakken: vind de printer die het beste bij je creatieve wensen past.

 • TIPS VOOR HET PRINTEN

  Veelgestelde vragen over printers, inkt en papier

  Canon-expert Suhaib Hussain beantwoordt veelgestelde vragen over printertechnologie, inkt en papier.