PRINTEN

De beste printers voor thuis voor hybride werknemers

Ontdek de beste Canon-printer voor je kantoor aan huis, je specifieke behoeften en je budget.
Een vrouw zit aan een bureau en markeert iets op een print. Naast haar staat een Canon MAXIFY-printer en door het grote venster voor haar is een tuin te zien.

Tijden veranderen. Meer mensen dan ooit doen een deel of het grootste deel van hun werk thuis en gaan alleen naar kantoor wanneer dit echt nodig is. Jamie Watson is hiervan een goed voorbeeld. Hij is strategiedirecteur bij een reclamebureau in Bristol en werkt samen met klanten, een onderzoeksteam en een creatief conceptteam. Zijn eetkamer heeft hij veranderd in een kantoor aan huis.

"Als ik veel te doen heb, is thuis werken een goede manier om geen last te hebben van de afleidingen op kantoor", zegt hij. "Je kunt je tijd iets beter plannen en het is net wat minder strikt dan de traditionele werkuren. Bovendien heb je geen reistijd, dus je kunt wat meer gedaan krijgen op een dag. Ik fiets heel graag, en zo kan ik een fietstocht maken zonder rekening te hoeven houden met de reistijd naar kantoor of omgekeerd."

Jamie ontdekte al heel vroeg dat een betrouwbare printer essentieel was en besloot dat de Canon PIXMA TR4650-serie voor zijn specifieke behoeften de ideale printer voor zijn kantoor aan huis was. Maar dit is echter zeker niet de enige optie. Canon's uitgebreide assortiment PIXMA- en MAXIFY-printers omvat modellen zoals de PIXMA TS7750i, MAXIFY GX1050 en MAXIFY GX2050: perfecte printers voor het kantoor aan huis voor mensen die net als Jamie gewend waren om te printen in een kantooromgeving. Daarom zijn deze printers eenvoudig te installeren en intuïtief in het gebruik. Ze zijn ook ontworpen op snelheid, efficiëntie en kosteneffectiviteit, terwijl ze een professionele printkwaliteit leveren waarop je met je bedrijf kunt vertrouwen.

Hier vertelt Jamie hoe zijn thuisprinter hem de mogelijkheid biedt zijn scherm te laten voor wat het is, zodat hij volledig kan opgaan in projecten waar hij thuis aan werkt. We verkennen ook enkele andere voordelen van Canon-printers voor het kantoor aan huis.

Een man steekt zijn hand uit naar de voorkant van een Canon PIXMA-printer.

Thuis heb je niet het voordeel van de supportmedewerkers die je op kantoor wel hebt. Betrouwbaarheid en onderhoudsgemak zijn daarom belangrijker dan ooit. De 4-in-1 Canon PIXMA TR4650-printerserie is voorzien van hybride inkt in 4 kleuren en het vervangen van cartridges is nu nog gemakkelijker geworden.

Je hoofd helder maken met print

Jamie's printer uit de PIXMA TR4650-serie helpt hem om zijn laptop even links te laten liggen, zijn schermtijd te beperken en zich te concentreren op papieren documenten die nodig zijn voor zijn werk. "Ik lees briefings van klanten liever op papier", zegt Jamie, "zodat ik de inhoud beter in me kan opnemen en niet afgeleid raak door wat er op het scherm gebeurt, zoals een e-mail of een teamchatmelding die binnenkomt. Je kunt je zo makkelijker concentreren op wat je leest, tekst markeren en vragen toevoegen. Ik kan dan meer opgaan in wat ik doe en wat ik lees.

"Wanneer ik van onderzoeksbureaus enquêteresultaten ontvang met veel verschillende grafieken en diagrammen, is het voor mij het gemakkelijkst om die op papier voor me te hebben in plaats van door de slides te klikken", voegt hij eraan toe.

Als je op kantoor werkt, hoef je je nooit echt zorgen te maken over de printerinstellingen en het papier- en inktniveau. Thuis hoeft het niet anders te zijn. Eigenschappen als een herinnering voor het verwijderen van documenten, een verbeterde papierlade aan de voorzijde voor makkelijk en snel papier aanvullen en eenvoudige plaatsing van cartridges maken dit apparaat tot een gebruiksvriendelijke en efficiënte thuisprinter voor professionals zoals Jamie.

Op abonnementen gebaseerde inktservices zijn in bepaalde regio's beschikbaar voor geselecteerde Canon-printers. Met de Automatische inktleveringsservice van Canon hoef je je geen zorgen te maken over beheertaken, omdat de inktniveaus van de printer automatisch worden gecontroleerd en vervangende cartridges of flessen inkt bij je worden afgeleverd voordat je ze nodig hebt. Je kunt je gratis aanmelden voor de service en op elk gewenst moment annuleren. Met het PIXMA-printabonnement kies je het printabonnement dat bij je past waarbij je maandelijks een vast bedrag betaalt op basis van je printgebruik en nieuwe inkt ontvangt wanneer deze bijna op is.

Een gebruiker drukt op een knop op het bedieningspaneel van een Canon PIXMA-printer die op een bureau staat.

De Canon PIXMA TS7650i en PIXMA TS7750i zijn misschien voordelig, ze zijn toch bijzonder veelzijdig. De zwarte pigmentinkt zorgt voor scherpe, uiterst vlekbestendige zwart-witdocumenten, zelfs als je een markeerstift gebruikt, terwijl de op kleurstof gebaseerde kleureninkt hoogwaardige fotoprints op glanzend fotopapier levert.

Multifunctionele printers voor hybride werken

De PIXMA TS7650i is net als Jamie's printer uit de Canon PIXMA TR4650-serie een betaalbare All-in-One printer die geschikt is voor fotoprinten en ontwerpen, maar ook voor het verwerken van zakelijke documenten. Dankzij het compacte formaat is de printer perfect voor kleine ruimten, terwijl printkoppen van de volgende generatie hoge printsnelheden van ongeveer 15 ipm (impressions per minute, ofwel pagina's per minuut) mogelijk maken voor documenten in zwart-wit en 10 ipm voor documenten in kleur. Het is ook de eerste Canon-printer voor thuisgebruik met zwarte inkt die bestand is tegen markeerstiften, vergelijkbaar met de GX-bedrijfsmodellen, zodat je markeerstiften kunt gebruiken zonder dat er vlekken op de tekst ontstaan. Hij heeft zelfs een kantelbaar kleurentouchscreen met alternatieve interfaces voor werk-, studie- en lifestylescenario's. De printkwaliteit is uitstekend en met de geavanceerde Wi-Fi-printfuncties kun je rechtstreeks naar een smartphone of tablet scannen. De PIXMA TS7750i beschikt over een automatische documentinvoer voor het scannen of kopiëren van documenten die bestaan uit meerdere pagina's. Ideaal voor het kantoor aan huis.

De Canon MAXIFY GX1050 is een meer bedrijfsgerichte All-in-One printer die is gericht op naadloze integratie tussen het werken thuis en op kantoor. De aanpasbare interface op het kleurentouchscreen biedt je de mogelijkheid om complexe, maar vaak herhaalde taken zoals printen en scannen naar de cloud toe te wijzen aan één of twee tikken. Dankzij de navulbare MegaTank-inkttanks print je duizenden zwart-wit- en kleurendocumenten met één set inktflessen, wat tijd en geld bespaart in vergelijking met standaardprinters met cartridge voor het kantoor aan huis. Alle inkten zijn op pigmentbasis en bestand tegen vlekken, voor zowel kleuren- als zwart-witdocumenten. Net als de PIXMA TS7650i is hij snel, met printsnelheden van ongeveer 15 ipm voor zwart-wit en 10 ipm voor kleur. De MAXIFY GX2050 biedt bovendien het gemak van een automatische documentinvoer voor de scanner, evenals faxmogelijkheden.

Iemand die een smartphone gebruikt om te printen met een Canon-thuisprinter.

Met de Canon PRINT-app kun je Canon-printers met Wi-Fi bedienen vanaf je smartphone of tablet, van instellen, printen, kopiëren en scannen tot onderhoud, het controleren van het inktniveau en zelfs het kopen van vervangende inkt. Voor Jamie betekent dit dat hij zijn laptop even helemaal links kan laten liggen, als hij dat wil. "Ook als je op afstand werkt," zegt hij, "zijn er voortdurend mensen die je bellen en je berichten sturen. Door je laptop even links te laten liggen, word je niet meer afgeleid. Ik print iets en lees het vervolgens beneden in de keuken, zodat ik me beter kan concentreren."

Iemand schrijft op een geprinte slide van een presentatie, met een Canon-printer op het bureau ernaast.

Prints hebben veel voordelen: je kunt ze uitspreiden en meerdere prints tegelijk bekijken om ze te vergelijken, er aantekeningen op te maken en ze overal mee naartoe te nemen. Jamie begint soms een taak op papier en maakt gebruik van de scanmogelijkheden van zijn printer. "Als ik bezig ben met merkstrategieprojecten of ik moet een framework voor een merk voorbereiden, dan doe ik dat het liefste met de hand", zegt hij. "Vervolgens scan ik alles en e-mail ik de bestanden als concept naar de rest van het team, in plaats van veel tijd te besteden aan het ontwerpen ervan in de presentatiesoftware."

Digitaal pen en papier samenvoegen

Met Canon-printers met Wi-Fi kun je eenvoudig printen, kopiëren en scannen vanaf je smartphone of tablet met de Canon PRINT-app. Daarnaast kun je, waar je ook bent binnen het Wi-Fi-netwerk, de printerstatus en inktniveaus controleren.

Jamie ontdekt dat het gebruik van de Canon PRINT-app veel voordelen biedt. "De printer was heel eenvoudig te installeren, wat voor mij het belangrijkste was, want het lijkt wel alsof ik voor elke printer die ik ooit heb gehad vijf dagen nodig had om die aan de gang te krijgen. Nu heeft deze printer alles gewoon zelf gedaan", zegt hij enthousiast.

De printer beschikt ook over een handige verbinding met de Easy-Layout Editor, waarmee je documenten zoals PDF's en beeldbestanden op één pagina kunt plaatsen voordat je ze print. Dit is ideaal voor het soort werk dat Jamie doet.

Een vrouw plaatst een stapel documenten in de documentinvoer boven op een Canon PIXMA-printer op het bureau naast haar.

In een kantoor aan huis is vaak weinig ruimte, maar de PIXMA TS7650i heeft een interne papierinvoercassette om ruimte te besparen, en een invoer aan de achterzijde met een handige transparante klep voor speciale media en fotopapier. De PIXMA TS7750i (hier getoond) heeft een automatische documentinvoer om eenvoudig meerdere pagina's te scannen en te kopiëren.

Het voordeel van Canon-apps voor hybride werken

Met de Canon PRINT-app kun je scannen en printen van en naar de cloud.1 Dit is een groot voordeel voor hybride werknemers die documenten moeten delen met collega's die op kantoor of op andere externe locaties werken.

De PIXMA Cloud Link is perfect voor kleine bedrijven die content delen en opslaan op een gedeelde cloudservice zoals Google Drive™, Dropbox™ of de Evernote®-service2. Dit betekent dat deze bestanden overal toegankelijk zijn en geprint kunnen worden.

Wanneer teams hun ontwerpen delen, helpt het Jamie om de documenten en tekeningen te printen en ze vervolgens ergens zichtbaar op te hangen. Terwijl hij werkt, kan hij zo over ontwerpen nadenken.

"Wanneer we creatieve ideeën terugkrijgen van onze conceptteams, zoals tekeningen van ontwerpen, hoef je vaak alleen maar verder te gaan met je werk en de ideeën krijgen bijna als vanzelf vorm in je achterhoofd", zegt Jamie. "Ik vind het daarom fijn om ze te printen zodat ik er onbewust over na kan denken terwijl ze boven mijn bureau of aan de muur hangen. Zo kan ik er makkelijker op terugkomen en over blijven nadenken."

Een ander zakelijk voordeel voor hybride werknemers is de gratis Canon PosterArtist-software. Deze bevat duizenden volledig aanpasbare lay-outs die worden ondersteund door hoogwaardige illustraties voor het maken van flyers, banners en posters. Als je veel marketingmateriaal maakt, is dit een zeer voordelige aanvulling op de grote inktcapaciteit en lage bedrijfskosten van de MAXIFY GX1050- en andere Canon MegaTank-printers.

Een Canon-printer naast een kamerplant, een telefoon en wat prints.

Jamie is enthousiast fotograaf en houdt ervan om eropuit te gaan met zijn camera, en met zijn printer uit de Canon PIXMA TR4650-serie kan hij hoogwaardige prints maken die hij thuis ingelijst op kan hangen.

Een man bekijkt een aantal fotoprints. Op zijn bureau op de achtergrond staat een Canon PIXMA-printer.

Als je een veelzijdige printer nodig hebt voor zowel alledaagse klusjes als voor het werk, dan voldoen de PIXMA TS7650i en PIXMA TS7750i uitstekend. Ze zitten boordevol functies die eenvoudig toegankelijk zijn via het kleurentouchscreen en zijn perfect voor een breed scala aan document-, foto- en ontwerptaken.

Veelzijdigheid voor thuis printen

De Canon PIXMA- en MAXIFY-printerseries zijn niet alleen geweldig voor hybride werken, maar ook veelzijdig genoeg om te worden gebruikt voor thuisstudie, schoolopdrachten van kinderen en familiefoto's. Met Canon's Easy-PhotoPrint Editor-app kun je eenvoudig een verscheidenheid aan originele foto-items maken, zoals op maat gemaakte prints, kalenders en vierkante fotolay-outs: perfect voor zowel persoonlijke projecten thuis als op je werk.

Als enthousiaste beginnende fotograaf gebruikt Jamie zijn printer uit de PIXMA TR4650-serie om prints serie te maken die hij kan inlijsten, dankzij de optie om in enkele seconden foto's van 10 x 15 cm zonder witrand te printen. Hetzelfde geldt voor de PIXMA TS7650i en PIXMA TS7750i, die ook op kleurstof gebaseerde kleureninkt gebruiken voor hoogwaardige printkwaliteit op glanzend fotopapier.

Uiteindelijk is een printer noodzakelijk als je vanuit huis werkt. Of je nu een compacte printer zoekt die in je kantoor aan huis past, een snelle printer om je productiviteit te maximaliseren of een cloudprinter om vanuit huis werken naadloos te integreren met kantoor, er is altijd een Canon-printer die aan je behoeften voldoet. Lees meer over Canon's printer-aanbod voor thuis en kleine bedrijven en probeer Canon's online printerwijzer om de printer te vinden die aansluit bij jouw behoeften.


Geschreven door Lorna Dockerill en Matthew Richards

 1. Scannen naar de cloud en scannen naar e-mail zijn alleen beschikbaar voor gebruikers van originele Canon-inkt.
 2. Google en Google Drive zijn handelsmerken van Google LLC, en deze website wordt op geen enkele manier gesponsord door en is op geen enkele manier gelieerd aan Google. Dropbox is een handelsmerk van Dropbox, Inc. Evernote is een gedeponeerd handelsmerk van Evernote Corporation en wordt onder licentie gebruikt.

Gerelateerde producten

 • PIXMA TR4650 Series

  Inkjetprinters

  PIXMA TR4650-serie

  Printen, kopiëren, scannen en faxen - alles is zo eenvoudig met deze compacte en gebruiksvriendelijke allrounder voor als je thuiswerkt.
 • Printers voor kleine kantoren

  MAXIFY GX1050

  Blijf thuis ook productief met deze snelle, compacte, gebruiksvriendelijke en voordelige 3-in-1 printer met navulbare inkttanks.
 • Printers voor kleine kantoren

  MAXIFY GX2050

  Blijf thuis ook productief met deze snelle, compacte en voordelige 4-in-1 printer met ADF voor 35 vel.
 • Gerelateerde artikelen

 • TIPS VOOR HET PRINTEN

  Veilig printen

  8 manieren om de beveiligingsfuncties van Canon-printers te gebruiken voor veilig printen.

 • PRINTEN

  Een wireless printer gebruiken

  Slimme manieren om je wireless printer optimaal te benutten

 • PRINTEN

  De juiste Canon-printapp voor jou

  Word creatief en georganiseerd met de printapps van Canon - er is er een voor elk project.

 • PRINTEN

  Inkjet of laser: welke past het beste bij jou?

  Ontdek de verschillen tussen inkjet- en laserprinters van Canon, en ontdek welke printer het beste bij je behoeften past.