PRINTEN

Geef je creatieve potentieel de ruimte met de printapps en -software van Canon

Canon biedt een serie printoplossingen voor scrapbooken, administratief printen, het promoten van je bedrijf en meer. Ontdek welke geschikt is voor je volgende project.
Een laptop staat open op een bureau met de Canon Easy-PhotoPrint-software op het scherm, Canon-papier aan de linkerkant en een Canon-printer aan de rechterkant.

Met printen kun je zoveel bereiken, van het uiten van je creativiteit op spannende nieuwe manieren tot het wegwerken van je administratieve achterstand. Canon biedt een serie printapps en -software die je stuk voor stuk helpen het beste uit je Canon-printer te halen, of dat nu voor belangrijke werkdocumenten, kunst en papierkunst is of om je dierbare foto's tot leven te brengen.

Maar niet elke app is geschikt voor elk doel of compatibel met elke printer, dus hoe weet je welke app je moet gebruiken? Om je te helpen bepalen welke Canon-applicatie het beste bij jouw behoeften past, hebben we deze handige gids samengesteld om je wegwijs te maken in een serie printtaken en de apps en software die je kunnen helpen die taken sneller, gemakkelijker en creatiever uit te voeren.

Perfecte fotoprints: Canon PRINT

Een tablet met de geopende Canon PRINT-app ligt op een Canon-printer waar een foto uitkomt, en er liggen andere foto's naast op een bureau.

De Canon PRINT-app is niet alleen bedoeld voor wireless printen, maar kan ook worden gebruikt voor kopiëren en scannen. Scans kunnen rechtstreeks naar je smartphone worden verzonden om ze te gebruiken of te delen zoals jij wilt.

Compatibele printers: Canon PIXMA- en MAXIFY-modellen

Compatibele apparaten: IOS en Android

De beste manier om een fantastische foto te laten zien is met een al even mooie print. Matige prints kunnen ook al het harde werk en de creativiteit die je in je foto's hebt gestoken teniet doen, dus als je je fotocollectie omzet in een fysieke portfolio is het belangrijk om het goed te doen. Als je foto's vanaf je smartphone print, is de Canon PRINT-app het perfecte hulpmiddel om digitale foto's om te zetten in prachtige kunstwerken. Je kunt de app zelfs gebruiken om de status en inktniveaus van je printer te controleren en ervoor te zorgen dat je prints er elke keer perfect uitzien.

Lekker knutselen: Canon Creative Park

Een hand houdt een smartphone vast met daarop de geopende Creative Park-app naast een selectie papiersoorten en sjablonen voor knutselwerk.

Canon Creative Park is de ideale plek voor iedereen die graag zelf dingen maakt. Of je nu verjaardagsfeestdecoraties creëert, met de hand kerstkaarten maakt of gewoon op een regenachtige dag iets met het gezin wilt doen, de app biedt een ruime keuze aan ontwerpen.

Compatibele printers: ondersteunde Canon Inkjet -modellen

Compatibele apparaten: IOS en Android

De enige echte grens bij knutselen is je fantasie, maar het helpt om een grote hoeveelheid hulpmiddelen tot je beschikking te hebben voor ideeën en om sjablonen of ontwerpen te printen. De Canon Creative Park-app is een hub voor iedereen die van papierkunst houdt, alleen of met het gezin. Hij is gemakkelijk te doorzoeken en bevat meer dan 4.000 gratis te gebruiken sjablonen en ontwerpen, van kaarten tot origamimodellen. Sterker nog, je kunt er ontwerpen mee bewerken en aanpassen en direct printen vanaf je Canon printer.

Je bedrijf in de spotlight zetten: Canon PosterArtist

Een poster voor een bedrijf genaamd Maria's Cakes is bevestigd aan een muur, met het bedrijfslogo in het midden en foto's van cakes eromheen.

Wat je bedrijf ook doet, je wilt dat het zich onderscheidt van de concurrentie. Canon PosterArtist geeft je toegang tot honderden professioneel ontworpen sjablonen die je met je eigen woorden en afbeeldingen kunt bewerken.

Compatibele printers: Canon MegaTank-, MAXIFY- en PIXMA-modellen

Compatibele apparaten: macOS- en Windows-computers

Waar de Canon Easy-PhotoPrint Editor-app je kan helpen om de kleinere administratieve taken onder controle te krijgen, zul je gebruik willen maken van Canon PosterArtist om reclame te maken voor je bedrijf of voor jezelf. De webtoepassing geeft je toegang tot duizenden stockfoto's en ontwerpideeën waarmee je je kunt onderscheiden.

Print posters, banners en flyers om de aandacht van nieuwe klanten te trekken, of reclameborden om je nieuwste aanbiedingen te laten zien. Gebruik de intuïtieve bewerkingstools om de sjablonen aan te passen en ontwerpen te maken die passen bij je bedrijf en je persoonlijkheid. Je kunt zelfs QR-codes genereren - ideaal om potentiële klanten een eenvoudige manier te bieden om meer te weten te komen over je producten of diensten.

Collages, scrapbooks en kalenders: Canon Easy-PhotoPrint Editor

Een vrouw houdt een pagina uit een agenda vast voor een Canon-printer, met de Canon Easy-PhotoPrint Editor geopend op een laptop naast haar.

De Canon Easy-PhotoPrint Editor-software is ontworpen met het hele gezin in het achterhoofd. Met de optie Kalender kun je je eigen kalender ontwerpen, zodat je het hele jaar door familiefoto's kunt laten zien of hem als persoonlijk cadeau aan een dierbare kunt geven.

Compatibele printers: ondersteunde Canon PIXMA- en grootformaat modellen

Compatibele apparaten: IOS en Android; macOS- en Windows-computers

Zet al je herinneringen met dierbaren op één plek door een collage of plakboek met foto's te maken met de Canon Easy-PhotoPrint Editor op je smartphone of tablet en computer.

Met zijn opmaakbewerker en serie sjablonen kun je Easy-PhotoPrint Editor gebruiken om printbare collages te maken, of stickers te printen die je direct in je scrapbook of op de achterkant van je telefoonhoesje kunt plakken. Je kunt de app ook gebruiken om kalenders met je favoriete foto's te maken.

Deze app heeft niet voor niets 'Easy' in de naam - Easy-PhotoPrint Editor is makkelijk en gebruiksvriendelijk, zodat je je kunt concentreren op het ontwerpen en printen van je dierbare herinneringen.

De administratie overboord: Canon Easy-PhotoPrint Editor

Een schermafbeelding van de Canon Easy-PhotoPrint Editor-app met opties voor sjablonen, waaronder visitekaartjes, pasfoto's, scrapbooks en collages.

Canon Easy-PhotoPrint Editor biedt verschillende opties om je projecten tot leven te laten komen, van visitekaartjes en pasfoto's tot scrapbooks en collages.

Een vrouw gebruikt de Canon Easy-PhotoPrint Editor-app op haar telefoon terwijl ze op een bank zit met een glimlachende baby naast zich.

Je kunt afbeeldingen en documenten rechtstreeks vanaf je apparaat of vanuit cloudopslag of sociale accounts kiezen en vervolgens bewerken, personaliseren en printen.

Als je takenlijst er een beetje rommelig uitziet, kan de Canon Easy-PhotoPrint Editor-app je helpen tijd en moeite te besparen door het printen van administratie te versnellen dankzij een serie sjablonen. Als je net gestart bent met een nieuw bedrijf, gebruik dan het sjabloon voor visitekaartjes om je naam bekend te maken, of het sjabloon voor foto-ID's om je personeelsbadges te verzorgen. Opslag regelen? Je kunt ook de schijflabelsjablonen van de Easy-PhotoPrint Editor gebruiken om je fysieke media te ordenen.

Je workflow vereenvoudigen: Canon Easy-Layout Editor

Een schermafbeelding van Canon Easy-Layout Editor, met links een vak voor het neerzetten van bestanden, en opties zoals Verzamelen en Printen, Vrije indeling en Mozaïek/Poster aan de rechterkant.

Canon Easy-Layout Editor is een snelle en eenvoudige manier om verschillende types documenten op één plaats te verzamelen, zodat je bestanden zoals PDF's en afbeeldingen op één pagina kunt combineren.

Een schermafbeelding van de Canon Easy-Layout Editor toont een afbeelding van een hond die in vieren is verdeeld in de optie Mozaïek/Poster.

Canon Easy-Layout Editor beschikt ook over een handige optie voor Mozaïek/Poster, waarmee je een foto in meerdere vellen kunt opsplitsen en als één grote afbeelding kunt printen.

Compatibele printers: Canon Inkjet-modellen

Compatibele apparaten: Windows-computers

Of je nu hand-outs maakt voor die grote presentatie op je werk, of gewoon je fysieke documentatie op orde wilt krijgen, met de Canon Easy-Layout Editor software voor Windows-computers kun je PDF's, Word-documenten, afbeeldingen en webpagina's snel en gemakkelijk ordenen, zodat je niet vanuit meerdere apps hoeft te printen.

Omdat je met de Easy-Layout Editor allerlei soorten bestanden en documenten bij elkaar kunt brengen en organiseren, bespaar je papier en tijd door alles wat belangrijk is op één plek te zetten.

Plezier met minifoto's: Canon SELPHY Photo Layout

Een telefoon met de Canon SELPHY Photo Layout-app op een bureau naast een draagbare Canon SELPHY Square QX10-printer en een telefoonbedel met kralen.

De Canon SELPHY Photo Layout-app is snel, intuïtief en gebruiksvriendelijk en past perfect bij Canon SELPHY-printers, zoals de SELPHY Square QX10. Print je smartphonefoto's rechtstreeks vanuit de app en maak beeldoptimalisatie gaandeweg mogelijk voor perfect uitgebalanceerde prints.

Een scherm binnen de Canon SELPHY Photo Layout-app, met rechts een foto van een hond en links opties voor verschillende printafwerkingen.

De app bied een serie afwerkingen en sjablonen, zodat je je afbeeldingen kunt aanpassen om de gewenste look te bereiken.

Compatibele printers: Canon SELPHY CP1500, SELPHY CP1300 en SELPHY Square QX10

Compatibele apparaten: IOS en Android

Als je een van de SELPHY-printers van Canon gebruikt, is de Canon SELPHY Photo Layout-app voor iOS en Android ideaal om je foto's te bewerken en er plezier aan te beleven. Je kunt kiezen uit vele sjablonen, zodat je in één keer enkele of meerdere afbeeldingen kunt opmaken en printen. Er is zelfs een verticale bladwijzerindeling, zodat je je eigen bladwijzers kunt maken1.

Met de app kun je ook je afbeeldingen aanpassen met tekst, randen en stempels om je foto's echt uniek te maken. Je kunt de afwerking van je prints kiezen om de look and feel van het eindproduct aan te passen, en stickers printen voor scrapbooks of voor het aanpassen van je technologie.

Met de SELPHY Photo Layout-app kun je ook QR-codes1 toevoegen, die kunnen worden gebruikt om een koppeling te maken naar een webpagina, onlinealbums of video's. Dit is ideaal als je foto's aan vrienden en familie wilt geven, omdat je ze kunt verrassen met een hele serie van je favoriete herinneringen. Zoals je kunt verwachten, is de SELPHY Photo Layout-app intuïtief in gebruik en biedt hij een snelle en naadloze manier om rechtstreeks vanaf je smartphone te printen naar een SELPHY-printer.

Een persoonlijk tintje toevoegen: Canon Mini Print

Een paar handen houdt een smartphone en een Canon Zoemini 2-printer vast en gebruikt de Canon Mini Print-app om een collage te maken.

Met de Canon Mini Print-app kun je de volledige draagbaarheid van je Canon Zoemini 2 of Canon Zoemini S2 benutten. Bewerk snel foto's onderweg, of je ze nu op je smartphone of de Canon Zoemini S2 hebt gemaakt, en print ze rechtstreeks vanuit de app om ze aan vrienden en familie cadeau te doen.

Compatibele printers: Canon Zoemini-modellen

Compatibele apparaten: IOS en Android

Als je een van de Canon Zoemini-modellen hebt, wil je waarschijnlijk je instant foto's een persoonlijk tintje kunnen geven. Met de Canon Mini Print-app kun je je creativiteit de vrije loop laten door seizoensstickers, frames, filters en tekst toe te voegen aan je foto's van familie, vrienden en avonturen. De ideale afwerking voordat je je stickerfoto's print. Enthousiaste scrapbookers kunnen met de Canon Mini Print-app ook hun individualiteit ontplooien en kiekjes tot leven brengen met tekeningen en notities.

De Mini Print-app maakt naadloos verbinding met je camerarol en kan ook worden gekoppeld aan je socialemedia- en cloudopslagaccounts, zodat je ook je smartphone- en camerafoto's kunt bewerken, personaliseren en printen. De app kan ook worden gebruikt om foto's te maken met live effecten en augmented reality - voor selfies die net zo uniek zijn als jij.


Geschreven door Peter Wolinski en Claire Gillo


macOS is een handelsmerk van Apple Inc., gedeponeerd in de Verenigde Staten en andere landen en regio's.

 1. Functie niet beschikbaar voor alle printers. Raadpleeg de tabel met compatibele functies.

Gerelateerde producten

Gerelateerde artikelen

 • A top-down image of a Canon PIXMA printer outputting a large photo print. A phone displaying a camera roll is on the desk beside it.

  PRINTEN

  De beste Canon-printers voor foto's

  Of je je foto's nu inlijst, in een plakboek plakt of als een sticker overal op wilt plakken: vind de printer die het beste bij je creatieve wensen past.

 • Uitleg over papiersoorten

  PRINTEN EN KNUTSELEN

  Uitleg over papiersoorten

  Ontdek de verschillende soorten Canon-papier met deze handige koopwijzer.

 • Een vrouw snijdt Creative Park-sjablonen uit terwijl ze achter een houten bureau zit. Op het bureau staat een Canon PIXMA-printer en liggen hobbymaterialen.

  PRINTEN

  De beste printers voor creatieve projecten

  Van familieprojecten tot een professionele afwerking: Canon heeft de perfecte printer voor je.

 • Een foto van bovenaf van een open bullet journal naast randsjablonen uit Creative Park en een Canon PIXMA-printer.

  CREATIEF PRINTEN

  Lijsten, plannen en doelen printen

  Laat je creativiteit de vrije loop met een Canon PIXMA-printer en wees het hele jaar door goed georganiseerd en mindful.