PRINTEN

Slimme manieren om je wireless printer te gebruiken

Met een wireless printer en de apps van Canon kun je overal met een Wi-Fi-verbinding printen wat je maar wilt, en vanaf je smartphone je werk, studie en thuisadministratie bijhouden. Ontdek de vele mogelijkheden.
Een persoon gebruikt de Easy-PhotoPrint Editor-app op een tablet om wireless een foto van een gezin te printen met een Canon PIXMA-printer op een bureau.

Elk kantoor en elk klaslokaal heeft een printer nodig. Nu de tijden veranderen en steeds meer mensen op afstand werken en studeren, heeft elk huis er ook een nodig.

Een van de fijnste dingen van thuiswerken is dat je kunt werken in de kamer die bij je stemming past. Als je een wireless printer met cloudondersteuning toevoegt, hoef je niet naast je printer te zitten. Je kunt vanaf elke gewenste locatie printen. Dus als je in de ochtend lekker op de bank wilt werken en 's middags naar de tuin wilt verhuizen om te genieten van de middagzon, dan kan dat. Stuur je documenten naar de printer wanneer je er klaar voor bent en haal ze vervolgens op wanneer je ze nodig hebt.

Een gebruiker heeft een smartphone vast met daarop een scherm dat laat zien dat via Wi-Fi verbinding is gemaakt met een printer uit de Canon PIXMA G3570-serie.

Wireless printers van Canon zijn eenvoudig te installeren en te gebruiken. Met Wi-Fi-connectiviteit en apps zoals de Canon PRINT-app kun je je printerfuncties bedienen vanaf je smartphone of tablet. Meer daarover volgt later. De installatie is eenvoudig met de smartphone-app of de online supporthandleiding van Canon. Zoek het modelnummer van je printer en volg de stapsgewijze handleiding.

Wireless printen voor een smart home

Een persoon bestudeert een print die uit een Canon PIXMA-printer op een tafel komt.

De PIXMA TR4650-serie is compact maar zeer veelzijdig en een uitstekende keuze voor wireless printen thuis. Er zijn geldbesparende opties voor hoog volume beschikbaar voor de zwarte en driekleurencartridges, en hij is gemakkelijk te gebruiken voor printen, scannen, kopiëren en zelfs faxen.

Een Canon MegaTank-printer staat op een wit bureau tussen een laptop, een plant en kantoorbenodigdheden.

De MAXIFY GX6050 is een MegaTank-printer met inkttanks met een hoge capaciteit die uitzonderlijk lage totale eigendomskosten bieden in vergelijking met conventionele laser- en inkjetprinters. De printer is geschikt voor zowel een klein kantoor als een kantoor aan huis. Dankzij de niet-knijpbare, vervangende inktflessen met afzonderlijke spuitmonden is het bijvullen een snel, eenvoudig en volledig knoeivrij proces.

Het leven in huis is tegenwoordig met elkaar verbonden door Wi-Fi. Individuen, stellen en gezinnen vertrouwen dagelijks op een heel scala aan computers, laptops, tablets en smartphones. Voeg een Canon printer toe aan je Wi-Fi-thuisnetwerk om wireless te kunnen printen vanaf al deze apparaten en meer, overal in huis. Bovendien kun je met de apps van Canon op afstand printen of scannen, waar je ook maar een Wi-Fi-verbinding hebt, bijvoorbeeld documenten of foto's printen op je thuisprinter terwijl je in de trein of in een koffiezaak zit.

Een printer is niet alleen handig voor het maken van brieven en etiketten voor dagelijkse zakelijke werkzaamheden, maar kan je ook helpen om productiever en effectiever te zijn. Bij het lezen van een print ben je veel minder snel afgeleid door bijvoorbeeld meldingen op het scherm of inkomende e-mails. Bovendien hebben je ogen ook geregeld een pauze van het scherm nodig.

De PIXMA G3570-serie met Wi-Fi-functionaliteit (zie bovenstaande video) is ideaal voor een druk huis met slimme apparaten. Hij combineert printen, scannen en kopiëren met inkttanks met een hoge capaciteit voor 6000 zwart-wit- en 7700 kleurendocumenten.1 Met het MegaTank-systeem van Canon is het bijvullen ook eenvoudig, zonder knoeien en met zeer voordelige inktflessen. De PIXMA G4570 heeft een automatische documentinvoer om probleemloos meerdere pagina's te scannen en te kopiëren.

Een essentieel instrument voor leerlingen en studenten

Een tiener zit met gekruiste benen op bed en leest studieboeken. Er staat een Canon PIXMA-printer naast het bed op de tafel.

Een wireless printer is onmisbaar voor leerlingen en studenten, die deze kunnen gebruiken om opdrachten te printen of hun werk nog een laatste keer te controleren. PIXMA Cloud Link ondersteunt ook Google Classroom, wat het voor studenten makkelijker maakt om in contact te blijven met hun docenten terwijl ze thuis studeren.

Het zijn niet alleen professionals die profiteren van een wireless printer thuis. PIXMA Cloud Link ondersteunt ook Google Classroom, wat betekent dat het handig is voor leerlingen en studenten. Google Classroom is ontworpen om de communicatie tussen docenten en studenten te ondersteunen. Dankzij de combinatie van PIXMA Cloud Link en Google Classroom, kunnen studenten hun roosters en huiswerk rechtstreeks printen vanaf het printerscherm of vanaf hun smartphone of tablet via de Canon PRINT-app. Een bijkomend voordeel voor leraren is dat ze eenvoudig de leerlinglijst van een specifieke les kunnen printen.

Met Canon-apps kom je verder

Een persoon pakt een print vast die uit een Canon PIXMA-printer komt. Op de tafel naast de printer liggen verschillende andere prints.

De Canon PRINT-app is de perfecte printpartner voor zowel gezinnen als kantoormedewerkers. Je kunt scannen, printen, kopiëren en hebt zelfs toegang tot de cloud.

Een persoon die een tablet vasthoudt met een foto van een groep vrienden op het scherm. Op de achtergrond print een Canon PIXMA-printer dezelfde afbeelding.

Met de verschillende apps van Canon, waaronder Easy-PhotoPrint Editor en de webgebaseerde PosterArtist-software, is printen eenvoudig en kun je ook je creatieve kant laten zien.

Voor de ultieme eenvoud, veelzijdigheid, efficiëntie en creativiteit biedt Canon een groot aantal gratis apps en software om de wireless printervaring te verbeteren. Met de Canon PRINT-app kun je draadloos printen, kopiëren én scannen vanaf je smartphone of tablet. Je kunt ook de printinstellingen wijzigen, inktniveaus controleren en standaard onderhoud uitvoeren.

Zoals te zien is, kun je met de apps van Canon gemakkelijk rechtstreeks vanaf je telefoon printen met een wireless printer. Als je thuis of op een andere locatie werkt, kun je met de Canon PRINT-app met PIXMA Cloud Link wireless verbinding maken met een printer op kantoor, zodat je documenten kunt delen met collega's. Daarnaast kun je documenten ook op afstand scannen met de camera van je smartphone om ze op kantoor te printen, of scan de documenten met de printer en stuur ze dan naar een smartphone. Dat geldt ook andersom.

Met de Easy-PhotoPrint Editor-app maak je van je digitale foto's stijlvolle prints en unieke cadeaus, met sjablonen voor kalenders, kaarten, posters en meer.

Er is ook de online PosterArtist-service voor het maken van je eigen posters, banners en flyers. De MegaTank-printers MAXIFY GX3050 en MAXIFY GX4050 zijn hier bijzonder goed voor, met een vlakke invoerlade aan de achterkant waarmee je banners tot 1,2 m lang en op kartonnen media tot 0,7 mm dik kunt maken.

Voor Windows computers is Easy-Layout Editor een handige uitbreidingsmodule voor printerdrivers om op het scherm te zien hoe je meerdere afbeeldingen kunt opmaken en printen. Zonder een app te downloaden kun je met Canon-printers die compatibel zijn met Chromebooks, Apple AirPrint en Mopria® voor Android gewoon verbinding maken en wireless printen via het ingebouwde printprotocol van je smartphone of tablet.

Een Canon PIXMA-printer op een tafel print een sjabloon van een zonnebloem, terwijl een vader en dochter op de achtergrond dezelfde zonnebloem maken.

Wireless printen betekent dat je niet naast je printer hoeft te zitten, dat je geen speciale ruimte voor een thuiskantoor hoeft te hebben en dat je kunt werken, en creatief kunt zijn, waar je maar wilt.

Canon's Wi-Fi-printers en apps zijn zo ontworpen dat ze naadloos samenwerken. Van de fysieke bedieningspanelen van de printers tot de functies en interfaces van de apps, alles is ontworpen voor eenvoudig en intuïtief gebruik, terwijl het je de vrijheid geeft om allerlei scan- en printtaken zo snel en moeiteloos mogelijk uit te voeren. Met Canon aan je zijde is wireless printen een fluitje van een cent.


Geschreven door Angela Nicholson en Matthew Richards

  1. Paginavolume is een geschatte waarde gebaseerd op een afzonderlijke testmethode van Canon met behulp van de ISO/IEC 24712-grafiek en continue printsimulatie met de vervangende inktcartridges na de eerste installatie.

Gerelateerde producten

Gerelateerde artikelen