PRINTEN

Vereenvoudig je leven met het PIXMA Print Plan

Kies een printabonnement dat bij je past waarbij je maandelijks een bedrag betaalt op basis van je printgebruik, en nieuwe inkt ontvangt wanneer je inkt bijna op is.
Iemand loopt met een vel papier naar een balie waar Canon PIXMA Print Plan-verzenddozen, prints en een laptop staan.

Waarom je een inktabonnement nodig hebt

Het leven kan hectisch zijn. Of je nu student bent, een druk gezin hebt of een klein bedrijf hebt, er is altijd veel te doen en het kan erg belastend zijn om alles in de gaten houden. En dat is zeker het geval als het gaat om printen. Nu zo velen van ons thuis studeren of werken, kan het even duren voordat je weer een ritme hebt gevonden in het bijhouden en op tijd kopen van nieuwe cartridges, om te voorkomen dat je zonder inkt zit als je net een belangrijk document moet printen.

Als je je aanmeldt voor een abonnementsservice voor Canon inkt zoals het PIXMA Print Plan neemt Canon deze zorg van je over. Heb je een compatibele Canon PIXMA-printer? Dan is dit de ideale oplossing: gemakkelijk en op elk moment eenvoudig aan te passen, zodat je nooit meer zonder inkt zit, zelfs als je veel foto's en documenten met veel afbeeldingen print. Je betaalt alleen voor wat je nodig hebt, zodat je tijd en geld bespaart.

Aanmelden voor het Canon PIXMA Print Plan

Pixma_Print_Plan_Educational

Hier legt Suhaib Hussain, lead productmarketing van Canon Europe uit hoe het allemaal werkt. "Bij het PIXMA Print Plan draait alles om gebruiksgemak", zegt Suhaib. "Er wordt hierbij gekeken naar alles wat met inkt te maken heeft. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over wanneer je cartridges nodig hebt, welke cartridges je nodig hebt, waar je ze moet kopen en hoeveel ze kosten. Alles gaat automatisch; je ontvangt vervangende cartridges gewoon thuis, zo vaak je ze nodig hebt."

"Je kunt niet altijd plannen wanneer je inkt nodig hebt", vervolgt Suhaib. "Met deze abonnementsservice weet je zeker dat je nooit zonder zit als je iets belangrijks moet printen, of het nu gaat om een hypotheekaanvraag of het huiswerk van de kinderen. Je hoeft geen inkt meer te kopen."

Hoe het werkt

Dit is hoe het Canon PIXMA Print Plan werkt: je betaalt een maandelijks bedrag op basis van het pagina-abonnement dat je kiest, je ontvangt gratis inkt voordat je inkt opraakt en je kunt de kosten per pagina tot wel 50% verlagen1.
  • Aanmelden voor een abonnement met gratis inschrijving en annulering
  • Je abonnement online beheren via Mijn account
  • De printer bestelt automatisch inkt wanneer de inkt bijna op is
  • Ontvang je printer en activeer de service om aan de slag te gaan

Planning op paginabasis

Een familie zit aan tafel te kleuren en knutselen. Er rolt een zoek-de-verschillenafbeelding uit een Canon-printer naast PIXMA Print Plan-verzenddozen.

Met het PIXMA Print Plan hoef je je geen zorgen te maken over de hoeveelheid inkt die je gebruikt. In plaats daarvan kun je printen wat je wilt, hoe je wilt, zonder dat dit ten koste gaat van creativiteit of kwaliteit.

Een belangrijke factor van het PIXMA Print Plan is dat de verschillende abonnementsopties niet afhankelijk zijn van de hoeveelheid inkt die je gebruikt. In plaats daarvan zijn ze gebaseerd op het aantal pagina's dat je per maand verwacht te printen. Zo voorkomt je dat je je zorgen moet maken over de kosten van inkt. Als je dus veel foto's of afbeeldingen wilt printen waarvoor je per pagina veel inkt nodig hebt, is dat geen probleem. Dat betekent dat kinderen zo creatief kunnen zijn als ze willen met hun huiswerk en knutselprojecten. Je hoeft je geen zorgen te maken over het printen van concepten in zwart-wit of met een lagere kwaliteit, omdat je betaalt voor het aantal pagina's en niet voor de hoeveelheid inkt die je gebruikt.

"Het verandert de manier waarop je naar printen kijkt", legt Suhaib uit. "Je kunt gewoon printen wat je wilt zonder na te denken over hoeveel inkt je gebruikt."

Hoe werk het? Met een compatibele PIXMA-printer die via Wi-Fi is verbonden met internet, houdt de smart service op afstand de inktniveaus in de gaten terwijl je print. Als de cartridges bijna leeg zijn, worden vervangende cartridges automatisch naar je opgestuurd, zonder verzendkosten, voordat de inkt echt op is. Er is geen limiet aan het aantal cartridges - je ontvangt ze gewoon als je ze nodig hebt, zonder dat je er iets voor hoeft te doen.

Wat is het beste abonnement voor jou?

Iemand werkt op een laptop in een kantoor aan huis, met kleurrijke prints en een Canon PIXMA Print Plan-verzenddoos op het bureau ernaast.

Het assortiment printers dat in eerste instantie onder het PIXMA Print Plan valt, is ideaal voor thuis en kantoor aan huis. Canon zal de compatibiliteit uitbreiden naar meer modellen. Let op printers met het label 'Compatibel met het PIXMA Print Plan'.

Niemand geeft graag meer uit dan nodig. En als je als beginnend thuis-chef elke maand een paar recepten print, heb je waarschijnlijk een lichter abonnement nodig dan iemand die vanuit huis een eigen bedrijfje heeft en bij wie dagelijks meerdere documenten uit de printer rollen. Aan welk uiteinde van de schaal je ook zit, met een PIXMA Print Plan kun je tot 50% besparen op de inktkosten in vergelijking met het gebruik van conventionele cartridges1, terwijl je er zeker van bent dat je originele Canon-inkt gebruikt, om de printkwaliteit en betrouwbaarheid van je printer te maximaliseren.

Je kunt kiezen uit vier verschillende PIXMA Print Plan-abonnementen, die elk geschikt zijn voor verschillende niveaus van thuis printen. Het abonnement Weinig thuis printen is voor 30 pagina's per maand, terwijl de optie voor Gemiddeld thuis printen goed is voor 60 pagina's per maand. Voor mensen die vaker printen, biedt het abonnement Vaak thuis printen 100 pagina's per maand, terwijl het abonnement Printen voor het kantoor aan huis 200 pagina's per maand omvat.

Flexibele oplossingen

Een paar handen houdt een print met afbeeldingen vast, terwijl er een tweede pagina uit een Canon-printer komt.

Het printen van foto's, afbeeldingen en foto's kan veel inkt kosten. Door te betalen per geprinte pagina in plaats van de hoeveelheid inkt die je gebruikt, hoef je geen concessies te doen aan je ontwerpen of printopties om geld te besparen. Je kunt ook een abonnement nemen voor iemand anders, zoals een kind dat studeert aan de universiteit.

Het leven is niet alleen druk, maar kan ook opeens veranderen. Je krijgt bijvoorbeeld een nieuwe baan, gaat een cursus volgen aan de universiteit of wilt je bruiloft helemaal zelf voorbereiden. Canon-printabonnementen kunnen op verschillende manieren worden aangepast aan veranderende behoeften, zodat je altijd de beste service en waar voor je geld krijgt, zelfs als je printbehoeften veranderen.

"Het is een heel flexibele oplossing", legt Suhaib uit. Alle ongebruikte pagina's van de ene maand worden automatisch meegenomen naar de volgende maand. En als je denkt dat je meer of minder pagina's per maand nodig hebt, kunt je het abonnement op elk gewenst moment wijzigen. Je kunt je snel en eenvoudig online aanmelden voor een abonnement. Zodra je alles hebt ingesteld, kunt je het abonnement beheren en wijzigen via je online Canon-account. Als je het abonnement verhoogt, gaat dit onmiddellijk in. Als je het abonnement verlaagt, gaat dit aan het einde van de huidige maandelijkse factureringsperiode in. Je kunt je abonnement ook op elk gewenst moment annuleren.

Alle gegevens van je account zijn online beschikbaar, zodat je kunt bijhouden hoeveel pagina's je in een bepaalde maand hebt geprint en hoeveel er nog over zijn in het abonnement. En mocht je onverhoopt eens wat meer printen, dan zijn daar geen grote kosten aan verbonden. De extra pagina's worden gewoon afzonderlijk in rekening gebracht tegen een nominaal bedrag per pagina, zonder verrassingen.

"Alles is heel transparant", zegt Suhaib. Je ontvangt meldingen en e-mails om je op de hoogte te houden van alle aspecten van het abonnement, om eventuele wijzigingen te bevestigen en om je te vertellen dat er nieuwe cartridges onderweg zijn."

Compatibele PIXMA-printers

Een van bovenaf gemaakte foto van voeten die op een deurmat achter een Canon PIXMA Print Plan-verzenddoos staan.

Alle PIXMA Print Plan-abonnementen worden via internet gemonitord. Zo weet je zeker dat vervangende cartridges gratis bij je thuis worden bezorgd en dat ze klaar staan als je ze nodig hebt.

Het PIXMA Print Plan is in eerste instantie beschikbaar voor iedereen met een van de volgende vier PIXMA-printers: de Canon PIXMA TS7450i-serie, de PIXMA TS5350i-serie, de PIXMA TS3550i-serie en de PIXMA TR4750i-serie. Ze zijn zeer betaalbaar, dus er zijn geen grote kosten vooraf, en ze zijn zo ontworpen dat ze voldoen aan verschillende printbehoeften voor thuis.

De PIXMA TS7450i-serie is perfect voor het kantoor aan huis. Het is een 3-in-1 All-in-One met functies voor scannen en kopiëren, via een intuïtieve interface op een OLED-scherm van 3,7 cm. De printer beschikt ook over een automatische documentinvoer voor 35 pagina's voor het scannen en kopiëren van meerdere pagina's, terwijl je met de auto duplex-functie geld kunt besparen op papier met dubbelzijdig printen. De PIXMA TS5350i-serie biedt dezelfde hoge printsnelheden van 13 ipm (impressions per minute) voor zwart-wit en 6,8 ipm voor kleur, en werkt met dezelfde cartridges, maar in een slanker ontwerp zonder automatische documentinvoer: ideaal dus voor kleinere ruimten. Met beide printers print je full-size A4-fotoprints zonder witrand.

De PIXMA TS3550i-serie is eenvoudig te installeren en perfect voor iedereen die een printer zoekt die eenvoudig te gebruiken is, maar toch slimme functies heeft, zoals printen vanaf je smartphone. De printer heeft een ingebouwde scanner en een LCD-scherm van 3,8 cm voor het eenvoudig aanpassen van de printinstellingen en voor scannen en eenvoudig kopiëren. Foto's zonder rand zijn beschikbaar in groottes tot 13 x 18 cm, waaronder 10 x 15 cm en 13 x 13 cm. Printsnelheden voor documenten zijn 7,7 ipm voor zwart-wit en 4 ipm voor kleur. De PIXMA TR4750i-serie heeft dezelfde inktcartridges als de PIXMA TS3550i-serie, maar heeft hogere printsnelheden van 8,8/4,4 ipm, beschikt over een automatische documentinvoer voor 20 pagina's, een afzonderlijke faxfunctie en A4-fotoprints zonder witrand.

Al deze PIXMA-printers worden geleverd met cartridges, zodat je niet hoeft te wachten, maar meteen kunt beginnen met printen. Vervolgens kun je je aanmelden voor een abonnement als en wanneer je dat wilt. De opties zijn altijd beschikbaar, zodat je zelf de volledige controle hebt en niet gebonden bent aan iets dat toch niet bij jouw behoeften past.

"Als je je aanmeldt voor een van de abonnementen, ontvang je direct een set cartridges", legt Suhaib uit. "Ze hebben een andere chipset dan gewone cartridges die je in de winkel kunt kopen, waardoor ze worden gekoppeld aan je abonnement en de inktniveaus automatisch worden bijgehouden. De cartridges die worden toegestuurd, kunnen daarom alleen worden gebruikt met de printer die je in het abonnement hebt ingesteld. Als je echter besluit het abonnement op te zeggen, kun je gewoon teruggaan naar het gebruik van normale cartridges."

Handen openen een Canon PIXMA Print Plan-verzenddoos naast een laptop, prints en briefpapier.

De abonnementen kunnen een echte geldbesparing opleveren voor het drukke kantoor aan huis en voor gezinnen die werk en algemene documenten combineren met huiswerkopdrachten, knutselsessies en andere projecten van kinderen.

Een nieuwe kijk op printen

Dankzij de flexibele abonnementen en verrekening op paginabasis, zorgt het PIXMA Print Plan uiteindelijk voor een heel nieuwe kijk op printen. Dit betekent dat je die grappige familiefoto's of gestroomlijndere hand-outs voor vergaderingen kunt printen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de kosten van nieuwe cartridges of dat je mogelijk op een onhandig moment zonder inkt komt te zitten.

Met deze service op abonnementsbasis kost het printen van full-size foto's en afbeeldingen net zo veel als het printen van enkele regels tekst op een pagina, en je kunt er altijd zeker van zijn dat je op tijd vervangende cartridges ontvangt. Zo kun je printen wat je wilt, wanneer je maar wilt.


Geschreven door Matthew Richards

  1. *Gebaseerd op gemiddelde besparingen per pagina t.o.v. originele standaardinkten die zijn verkocht voor de top 20 Inkjet All-in-Ones in West-Europa (onderzoek van Key Point Intelligence - januari 2022). Kosten per pagina (CPP) bij het maandelijkse Canon PIXMA Print Plan-abonnement (abonnement voor 200 pagina's) zonder extra pagina's, vergeleken met de kosten per pagina voor het printen van ISO/IEC 24711-pagina's met de top 20 Inkjet All-in-One kleurencartridgeprinters met een prijs van minder dan 200 euro in West-Europa, bij gebruik van cartridges met een standaardcapaciteit. Gemiddelde CPP die wordt gebruikt om de procentuele besparing te bepalen ten opzichte van CPP bij het Canon PIXMA Print Plan (abonnement voor 200 pagina's). Inktverbruik en -prijzen op basis van informatie op de website van de fabrikant in Duitsland. Verkoopprijzen van inkt zijn buiten beschouwing gelaten voor dit onderzoek. Onderzoek van Keypoint Intelligence in januari 2022 in opdracht van Canon, gebaseerd op openbaar beschikbare informatie per januari 2022. Printers geselecteerd op basis van de verkoop per stuk in IDC Quarterly Hardcopy Peripherals Tracker - Final Historical 2021Q4, West-Europa.

Gerelateerde producten

Gerelateerde artikelen