PRINTEN

De beste printers voor studenten

Vind een studentenprinter die perfect aansluit op je behoeften en budget.
Een jonge man met zijn rug naar de camera leunt over een bureau met hierop een Canon PIXMA-printer, planten en kantoorbenodigdheden.

In de digitale wereld van vandaag vindt het grootste deel van onze schriftelijke communicatie plaats via sms, e-mail en elektronische documenten, maar er zijn toch nog steeds veel momenten dat je dingen moet printen.

Printers van Canon staan bekend om hun kosteneffectiviteit, efficiëntie en betrouwbaarheid. Sommige printers zijn het meest geschikt voor tekst, terwijl andere gericht zijn op grafische en fotografische output, en er zijn veel modellen die uitstekende resultaten opleveren, zelfs als je budget beperkt is.

Voor studenten is er niet alleen de noodzaak om soms werk in geprinte vorm te moeten indienen, maar zijn er ook andere, minder voor de hand liggende voordelen van printen. Het maken van fysieke notities die snel en gemakkelijk kunnen worden geraadpleegd, kan een geweldig hulpmiddel zijn bij het leren en reviseren. En zelfs als je documenten elektronisch wilt verzenden, kun je fouten veel gemakkelijker opsporen door de documenten eerst in geprinte vorm door te lezen. Bovendien is het een welkome pauze voor de ogen om niet alles op het scherm te bekijken. Voor grafische en fotografische cursussen, waarbij je vaak fysieke projecten moet inzenden, kun je door prints te maken je eigen werk beter beoordelen en verbeterpunten bepalen.

Een laptop op een bureau met houteffect naast een Canon PIXMA-printer.

Canon heeft een reeks print-apps en -software waarmee je het beste uit je printer kunt halen.

Als je niet gewend bent om projecten op te maken voor printen, kun je ook de Canon Easy-PhotoPrint Editor-app gebruiken om foto's te bewerken en collages, posters en meer maken met behulp van een reeks kant-en-klare sjablonen. Bovendien kun je meerdere bestanden (tekst, spreadsheets, PDF's, afbeeldingen) samen op één vel papier printen met de Canon Easy-Layout Editor.

Veel hogescholen en universiteiten gebruiken nu Google Classroom om opdrachten te organiseren. Als die van jou er daar een van is, kun je je Canon-printer gebruiken om je werkbladen via de cloud te printen. Meld je gewoon aan bij Google Classroom via het touchscreen van de printer of de app op je smartphone of tablet en je kunt naar afzonderlijke lessen doornemen en opdrachten voor je docenten printen. Als je klaar bent met het werk en je wireless Canon-printer een ingebouwde scanner heeft, kun je zelfs de voltooide pagina's scannen en verzenden, ook weer rechtstreeks via het printerscherm of de app.

Lees verder om je perfecte printpartner te ontdekken.

Budgetvriendelijke printers voor studenten

Een Canon PIXMA-printer op een donkergrijs werkoppervlak. Op de achtergrond staan een kleine houten tafel en drie stoelen.

De Canon PIXMA TS205-serie is de voordeligste single-function printer in het assortiment. Hij heeft geen ingebouwde scanner, maar is robuust en produceert documenten van hoge kwaliteit in zwart-wit en kleur, evenals levendige foto's van 10 x 15 cm zonder witrand.

Als student is het altijd weer een uitdaging om binnen budget te blijven. Gelukkig zijn de inkjetprinters van Canon al vanaf een zeer bescheiden prijs verkrijgbaar. De compacte en stijlvolle Canon PIXMA TS205-serie is bovendien een ideale printer voor studenten.

De PIXMA TS205 is eenvoudig, overzichtelijk en gebruiksvriendelijk en ook nog eens snel. Hij produceert zwart-wit A4-pagina's met een snelheid van 7,7 ipm (beelden per minuut) en full-color pagina's met een snelheid van 4 ipm. Hij kan ook in iets meer dan een minuut glanzende foto's van 10 x 15 cm zonder witrand printen1.

De printer is niet alleen betaalbaar om aan te schaffen, maar ook de gebruikskosten zijn laag. Je hebt maar een paar inktcartridges nodig, één zwart-wit en één kleur, die snel en eenvoudig te vervangen zijn. Er zijn opties met een hoog rendement beschikbaar voor een grotere kosteneffectiviteit als je in grotere volumes moet printen. Elk paar XL-cartridges is geschikt voor ongeveer 400 A4-documenten in zwart-wit of maximaal 300 in kleur.

De Canon PIXMA TS305-serie biedt Wi-Fi-connectiviteit voor wireless printen en is ook compatibel met de gratis Canon PRINT-app, zodat je naadloos kunt printen vanaf je smartphone of tablet. Dit betekent ook dat je documenten kunt kopiëren, zelfs als de printer zelf geen scanner heeft.

Een zwarte Canon PIXMA-printer print een vel A4-papier en is omgeven door foto's en prints. Een hand houdt een smartphone vast.

Met de Canon PIXMA TS3350-serie kun je draadloos printen vanuit de cloud en vanaf smartphones en tablets met de Canon PRINT-app. Deze heeft een 3,8 cm zwart-wit LCD-scherm en kan vierkante foto's van 13x13 cm en conventionele formaten tot 13x18 cm printen.

De Canon PIXMA TS3150-serie All-in-One printer heeft een ingebouwde scanner waarmee je snel en eenvoudig geprinte afbeeldingen en documenten kunt digitaliseren of kopiëren. De printer beschikt ook over Wi-Fi-connectiviteit en is compatibel met Apple AirPrint en Mopria™ voor Android, zodat je rechtstreeks vanaf je apparaat kunt printen. De printer gebruikt dezelfde inktcartridges als de Canon PIXMA TS205-serie en de Canon PIXMA TS305-serie, met dezelfde lange tijd tussen het vervangen van de cartridges.

Net als de PIXMA TS3150 heeft de vriendelijk geprijsde printer uit de Canon PIXMA TS3350-serie een handig scherm van 3,8 cm waarmee je de status van de printer kunt controleren en grotere fotoprints zonder witrand kunt maken tot een formaat van 13 x 18 cm. Hij kan ook vanuit de cloud printen met de PIXMA Cloud Link via de Canon PRINT-app.

Beste compacte printers voor studenten

Een Canon PIXMA-printer aan de rand van een tafel. Op de achtergrond zijn verschillende bureaus en stoelen te zien.

De compacte Canon PIXMA TS305-serie is ideaal als je weinig ruimte hebt, maar toch hoogwaardige documenten en foto's wilt printen.

Studentenhuizen staan meestal niet bekend om hun ruime indeling, dus lichte printers die weinig ruimte in beslag nemen hebben vaak de voorkeur. De Canon-printers voor studenten die hier worden genoemd, beginnen bij een formaat van ongeveer 426 x 255 x 31 mm en een gewicht van 2,5 kg voor alleen-printers, en 435 x 316 x 145 mm en 3,9 kg voor All-in-One-apparaten. Ze nemen heel weinig ruimte in en kunnen gemakkelijk van de ene plek naar de andere worden verplaatst wanneer dat nodig is.

Een voordeel van de wifi-connectiviteit in de meeste Canon-printers is dat je de printer op een handige plek kunt houden, zonder dat je de printer aan een computer hoeft te koppelen. Het is ook handig om vanaf elke locatie met je laptop of smartphone te kunnen printen, zonder dat je de printer fysiek met een lange kabel hoeft aan te sluiten. Je kunt bijvoorbeeld een printtaak van een laptop naar de printer verzenden voordat je 's ochtends uit bed stapt, en de printtaak uit de uitvoerlade halen wanneer je klaar bent om te vertrekken.

De compacte Canon PIXMA TS305-serie is slechts 430 x 282 x 143 mm, weegt 2,9 kg en print A4-documenten van volledig formaat met een snelheid van 7,7 ipm (zwart-wit) en 4 ipm (kleur). Bovendien kun je in slechts 65 seconden glanzende foto's van 10 x 15 cm zonder witrand printen.

Naar een hoger niveau

Een vrouw houdt een document vast dat uit een Canon PIXMA-printer rolt.

De Canon PIXMA TS7650i gebruikt dezelfde samenstelling van zwarte inkt op pigmentbasis als Canon's GX-serie zakelijke sprinters, voor bijzonder robuuste tekst die zeer vlekbestendig is.

De Canon PIXMA TS5350i-serie gaat nog verder en geeft je een hogere productiviteit. Hij beschikt over wifi-connectiviteit en is direct compatibel met Apple AirPrint, Mopria™ voor Android en Canons eigen PIXMA Cloud Link. De printer is ook voorzien van een scanner met een hogere resolutie, waarmee zeer fijne details kunnen worden vastgelegd en gekopieerd bij het scannen van documenten, foto's en andere afbeeldingen. De printer is ook sneller en produceert zwart-wit A4-documenten met een snelheid van maximaal 13 ipm en maximaal 6,8 ipm (kleur). De printer kan ook glanzende foto's zonder witrand tot A4-formaat produceren, en in slechts 43 seconden foto's van 10 x 15 cm zonder witrand printen.

De PIXMA TS5350i-serie heeft een A4-cassette aan de voorzijde en een papierinvoerlade aan de achterzijde die geschikt is voor verschillende papierformaten tot A4. Dit is handig als je illustraties, foto's en documenten wilt printen, omdat je de cassette aan de voorzijde kunt gebruiken voor normaal papier en speciale media of, wanneer nodig, fotopapier in de achterste lade kunt plaatsen. Een ander voordeel dat de printer zowel voordelig als milieuvriendelijk maakt, is een functie voor automatisch dubbelzijdig printen, zodat je automatisch dubbelzijdige documenten kunt printen zonder dat je de pagina's handmatig hoeft om te keren.

De compacte Canon PIXMA TS7650i-printer is een andere betaalbare optie voor studenten. Deze printer is snel en produceert zwart-witpagina's en kleurenpagina's met een snelheid van respectievelijk 15 ipm en 10 ipm. De zwarte inkt op pigmentbasis vlekt bovendien minder snel op normaal papier, wat een groot voordeel is wanneer je markeerstiften gebruikt.

De PIXMA TS7650i is eenvoudig te installeren dankzij een intuïtieve interface op basis van een kantelbaar kleurenscherm. Hij is goed verbonden, met snelle en eenvoudige koppeling met iOS-apparaten via Wi-Fi, zodat je geen wachtwoorden meer nodig hebt. Je kunt ook verbinding maken via Wi-Fi Direct op iOS- en Android-apparaten, met een QR-code die wordt weergegeven op het scherm van de printer.

Net als bij de PIXMA TS5350i-serie kun je met een aparte interne papiercassette en invoerlade aan de achterzijde gewoon papier en fotopapier tegelijk plaatsen. Er is ook een iets hogere PIXMA TS7750i-versie met een ingebouwde ADF (automatische documentinvoer) voor 35 vel, waarmee je veel tijd kunt besparen bij het scannen of kopiëren van documenten met meerdere pagina's.

Beide modellen zijn ook compatibel met het PIXMA Print Plan2, waardoor de kosten van inktcartridges met wel 50% kunnen worden verlaagd3. De service op abonnementsbasis detecteert de inktniveaus en zorgt ervoor dat je nieuwe cartridges krijgt thuisbezorgd wanneer de inkt bijna op is. Zo bespaar je tijd en moeite.

Lagere gebruikskosten

Een Canon PIXMA-printer met hiernaast een Canon-camera, en eromheen een selectie van reis-, voedsel- en portretprints.

De Canon PIXMA G650, die ideaal is voor het printen van foto's, is een MegaTank-printer met zes navulbare tanks inkt op kleurstofbasis. Dit zorgt voor een groter toonbereik en een grotere kleurruimte, zodat je verzekerd bent van fotografische prints van optimale kwaliteit. Er is ook een Canon PIXMA G550 single function-printer met hetzelfde inktaanbod, maar zonder ingebouwde scanner.

Alle genoemde printers voor studenten zijn scherp geprijsd en hebben zeer concurrerende gebruikskosten.

Hoewel inktcartridges handig zijn, zijn ze minder kosteneffectief als je regelmatig grote hoeveelheden pagina's moet printen. De MegaTank-printers van Canon bieden een geldbesparend en duurzamer alternatief dat de gebruikskosten enorm kan verlagen.

In plaats van inktcartridges hebben MegaTank-printers inkttanks, die je kunt bijvullen met originele flesseninkt van Canon, wat een fractie van de prijs van cartridges kost. De niet-knijpflessen zijn ook zo ontworpen dat bijvullen een eenvoudig proces is zonder geknoei. Elke kleur heeft een uniek gevormd mondstuk, zodat je niet per ongeluk een inkttank vult met de verkeerde inkt.

Een jonge vrouw die een smartphone vasthoudt, staat aan een bureau met daarop een Canon PIXMA-printer.

De Canon PIXMA G2520 biedt een geweldige prijs-kwaliteitverhouding voor een MegaTank-printer en is een goede investering als je bedenkt dat je de rest van je studentendagen mogelijk geen inktkosten meer hebt. Bovendien hoef je geen vervangende cartridges aan te schaffen. De Canon PIXMA G3520 (afgebeeld) biedt dezelfde voordelen en is voorzien van ingebouwde wifi.

De Canon PIXMA G3520 is een multifunctionele MegaTank-printer met de gebruikelijke print-, scan- en kopieerfuncties, en Wi-Fi- en cloudconnectiviteit. Hij wordt geleverd met voldoende inkt om tot maar liefst 6.000 zwart-witpagina's (meer dan 7.600 in de economy-modus) of tot 7.700 kleurenpagina's te printen.

Als je al deze voordelen wilt, maar geen Wi-Fi-connectiviteit nodig hebt, is de Canon PIXMA G2520 nog betaalbaarder en heeft deze precies dezelfde lage gebruikskosten. Bovendien kun je met beide modellen zelfs banners in kleur printen tot een lengte van 1,2 meter, alleen op normaal papier.

De keuze is aan jou

Om een stap voor te blijven in het drukke studentenleven, is het geweldig om te kunnen printen wat je wilt, wanneer je maar wilt, in plaats van dat je op andere mensen of diensten moet vertrouwen om het werk voor je te doen. Canons budgetvriendelijke PIXMA-printers bieden je het ultieme in handig, snel en probleemloos printen, met de hoogste betrouwbaarheid. En de meeste daarvan voegen de luxe van wifi-connectiviteit toe, gecombineerd met apps voor je smartphone en tablet, en zorgen voor nog meer gemak en veelzijdigheid bij het printen van je werk.Geschreven door Matthew Richards

 1. De printsnelheid voor foto's is gebaseerd op de standaardinstelling met behulp van ISO/JIS-SCID N2 op Photo Paper Plus Glossy II waarbij geen rekening is gehouden met de gegevensverwerkingstijd op de hostcomputer.
 2. PIXMA Print Plan is alleen beschikbaar voor inwoners van België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Ierland, Italië, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland.
 3. Gebaseerd op gemiddelde besparingen per pagina t.o.v. originele standaardinkten die zijn verkocht voor de top 20 Inkjet All-in-Ones in West-Europa (onderzoek van Key Point Intelligence - januari 2022). Kosten per pagina (CPP) bij het maandelijkse Canon PIXMA Print Plan-abonnement (abonnement voor 200 pagina's) zonder extra pagina's, vergeleken met de kosten per pagina voor het printen van ISO/IEC 24711-pagina's met de top 20 Inkjet All-in-One kleurencartridgeprinters met een prijs van minder dan 200 euro in West-Europa, bij gebruik van cartridges met een standaardcapaciteit. Gemiddelde CPP die wordt gebruikt om de procentuele besparing te bepalen ten opzichte van CPP bij het Canon PIXMA Print Plan (abonnement voor 200 pagina's). Inktverbruik en -prijzen op basis van informatie op de website van de fabrikant in Duitsland. Verkoopprijzen van inkt zijn buiten beschouwing gelaten voor dit onderzoek. Onderzoek van Keypoint Intelligence in januari 2022 in opdracht van Canon, gebaseerd op openbaar beschikbare informatie per januari 2022. Printers geselecteerd op basis van de verkoop per stuk in IDC Quarterly Hardcopy Peripherals Tracker - Final Historical 2021Q4, West-Europa.

Gerelateerde producten

Gerelateerde artikelen

 • PRINTEN

  De beste Canon-printers voor foto's

  Of je je foto's nu inlijst, in een plakboek plakt of als een sticker overal op wilt plakken: vind de printer die het beste bij je creatieve wensen past.

 • PRINTEN

  De juiste Canon-printapp voor jou

  Word creatief en georganiseerd met de printapps van Canon - er is er een voor elk project.

 • PRINTEN

  De beste printers voor ontwerpers

  Printers zijn belangrijke tools voor ontwerpers - Canon helpt je het juiste model te kiezen voor jouw behoeften.

 • CREATIEF PRINTEN

  De beste draagbare printers van Canon

  Bekijk Canon's assortiment compacte printers om te ontdekken welke printer het beste bij je past.