TIPS VOOR HET PRINTEN

Ontdek de beste printers voor studenten

Als je er goed wilt uitzien op papier, zit je met een Canon-printer altijd goed. Vind de beste opties voor jouw behoeften en budget.
Een Canon-printer waarop wordt geprint staat op een houten bureau. Een vrouw zit er met een paar pakken printerpapier voor en kijkt naar een afbeelding op een tablet.

In de digitale wereld van vandaag vindt het grootste deel van onze schriftelijke communicatie plaats via sms, e-mail en elektronische documenten, maar er zijn toch nog steeds veel momenten dat je dingen moet printen. En het maken van een papieren exemplaar kan betaalbaar en eenvoudig zijn.

Printers van Canon staat bekend om hun kosteneffectiviteit, efficiëntie en betrouwbaarheid. Sommige zijn het meest geschikt voor tekst, terwijl andere gericht zijn op grafische en fotografische uitvoer, en er zijn veel modellen die uitstekend resultaten opleveren, zelfs als je budget beperkt is.

Voor studenten is er niet alleen de noodzaak om soms werk in geprinte vorm te moeten indienen, maar zijn er ook andere, minder voor de hand liggende voordelen van printen. Het maken van fysieke notities die snel en gemakkelijk kunnen worden geraadpleegd, kan een geweldig hulpmiddel zijn bij het leren en reviseren. En zelfs als je documenten elektronisch wilt verzenden, kun je fouten veel gemakkelijker opsporen door de documenten eerst in geprinte vorm door te lezen. Bovendien is het een welkome pauze voor de ogen om niet alles op het scherm te bekijken. Voor grafische en fotografische cursussen, waarbij je vaak fysieke projecten moet inzenden, kun je door prints te maken je eigen werk beter beoordelen en verbeterpunten bepalen.

Als je niet gewend bent om projecten op te maken voor printen, kun je ook de Easy-PhotoPrint Editor-app van Canon gebruiken. Hiermee kun je foto's bewerken en collages, posters en meer maken met behulp van een reeks kant-en-klare sjablonen. En met de Canon Easy-Layout Editor-software kun je zelfs meerdere bestanden (tekstdocumenten, spreadsheets, PDF's, afbeeldingen enz.) als één bestand opmaken en deze samen op één vel papier printen. Je kunt deze software ook gebruiken om de specifieke delen van een webpagina te kiezen die je wilt printen.

Veel hogescholen en universiteiten gebruiken nu Google Classroom om opdrachten te organiseren. Als die van jou er daar een van is, kun je je Canon-printer gebruiken om je werkbladen via de cloud te printen. Meld je gewoon aan bij Google Classroom via het touchscreen van de printer of de app op je smartphone of tablet en je kunt naar afzonderlijke lessen doornemen en opdrachten voor je docenten printen. Als je klaar bent met het werk en je Canon-printer een ingebouwde scanner heeft, kun je zelfs de voltooide pagina's scannen en verzenden, ook weer rechtstreeks via het printerscherm of de app.

Er is een grote keuze aan printers beschikbaar die aan alle behoeften voldoen, maar hieronder volgen wat tips om je te helpen een printer voor studenten te vinden die perfect is afgestemd op jouw behoeften en budget. Lees verder om je perfecte printpartner te ontdekken.

Budgetvriendelijke printers voor studenten

Een Canon PIXMA-printer op een donkergrijs werkoppervlak. Op de achtergrond staan een kleine houten tafel en drie stoelen.

De Canon PIXMA TS205-serie is de voordeligste single-function printer in het assortiment. Hij heeft geen ingebouwde scanner, maar is robuust en produceert documenten van hoge kwaliteit in zwart-wit en kleur, evenals levendige foto's van 6 x 4 inch zonder witrand.

Als student is het altijd weer een uitdaging om binnen budget te blijven. Gelukkig zijn de inkjetprinters van Canon al vanaf een zeer bescheiden prijs verkrijgbaar in de compacte en stijlvolle vorm van de Canon PIXMA TS205-serie.

De PIXMA TS205 is eenvoudig, overzichtelijk en gebruiksvriendelijk en ook nog eens snel. Hij produceert zwart-wit A4-pagina's met een snelheid van 7,7 ipm (beelden per minuut) en full-color pagina's met een snelheid van 4 ipm. Hij kan ook in iets meer dan een minuut glanzende 6x4-inch foto's zonder witrand printen.

De printer is niet alleen betaalbaar om aan te schaffen, maar ook de gebruikskosten zijn laag. Je hebt maar een paar inktcartridges nodig, één zwart-wit en één kleur, die snel en eenvoudig te vervangen zijn. Er zijn opties met een hoog rendement beschikbaar voor een grotere kosteneffectiviteit als je in grotere volumes moet printen. Elk paar XL-cartridges is geschikt voor ongeveer 400 A4-documenten in zwart-wit of maximaal 300 in kleur.

De Canon PIXMA TS305-serie biedt wifi-connectiviteit voor wireless printen en is ook compatibel met de gratis Canon PRINT-app voor smartphones en tablets, zodat je naadloos kunt printen vanaf je smart-apparaten. Dit betekent ook dat je documenten kunt kopiëren met de camera van je smart-apparaat, ook al heeft de printer zelf geen scanner, met behulp van de Smartphone Copy-functie in de app. Je kunt ook de Canon Easy-PhotoPrint Editor-app op je apparaat gebruiken om je foto's te bewerken of collages, kaarten en andere gepersonaliseerde items te maken om te printen.

Een zwarte Canon PIXMA-printer print een vel A4-papier en is omgeven door foto's en prints. Een hand houdt een smartphone vast.

Met de Canon PIXMA TS3350-serie kun je draadloos printen vanuit de cloud en vanaf smartphones en tablets met de gratis Canon PRINT-app. Deze heeft een 3,8 cm zwart-wit LCD-scherm en kan vierkante foto's van 5 x 5 inch en conventionele formaten tot 7 x 5 inch printen.

De Canon PIXMA TS3150-serie heeft een ingebouwde scanner waarmee je snel en eenvoudig geprinte afbeeldingen en documenten kunt digitaliseren of kopiëren. De printer beschikt ook over wifi-connectiviteit en is compatibel met Apple AirPrint en Mopria™ voor Android, zodat je rechtstreeks vanaf je apparaat kunt printen. De printer gebruikt dezelfde inktcartridges als de Canon PIXMA TS205-serie en de Canon PIXMA TS305-serie, met dezelfde lange tijd tussen het vervangen van de cartridges.

Net als de PIXMA TS3150 heeft de PIXMA TS3350-serie een handig scherm van 3,8 cm waarmee je de status van de printer kunt controleren en grotere fotoprints zonder witrand kunt maken tot een formaat van 7 x 5 inch. Hij kan ook vanuit de cloud printen met de PIXMA Cloud Link via de Canon PRINT-app.

Beste compacte printers voor studenten

Een Canon PIXMA-printer aan de rand van een tafel. Op de achtergrond zijn verschillende bureaus en stoelen te zien.

De compacte Canon PIXMA TS305-serie is ideaal als je weinig ruimte hebt, maar toch hoogwaardige documenten en foto's wilt printen.

Studentenhuizen staan meestal niet bekend om hun ruime indeling, dus lichte printers die weinig ruimte in beslag nemen hebben vaak de voorkeur. De Canon-printers voor studenten die hier worden genoemd, beginnen met een formaat van ongeveer 426 x 255 x 131 mm en een gewicht van 2,5 kg voor alleen-printers, en 435 x 316 x 145 mm en 3,9 kg voor All-in-One-apparaten. Ze nemen heel weinig ruimte in en kunnen gemakkelijk van de ene plek naar de andere worden verplaatst wanneer dat nodig is.

Een voordeel van de wifi-connectiviteit in de meeste Canon-printers is dat je de printer op een handige plek kunt houden, zonder dat je de printer aan een computer hoeft te koppelen. Het is ook handig om vanaf elke locatie met je laptop of smartphone te kunnen printen, zonder dat je de printer fysiek met een lange kabel hoeft aan te sluiten. Je kunt bijvoorbeeld een printtaak van een laptop naar de printer verzenden voordat je 's ochtends uit bed stapt, en de printtaak uit de uitvoerlade halen wanneer je klaar bent om te vertrekken.

De compacte Canon PIXMA TS305-serie is slechts 430 x 282 x 143 mm, weegt 2,9 kg en print A4-documenten van volledig formaat met een snelheid van 7,7 ipm (zwart-wit) en 4 ipm (kleur). Bovendien kun je in slechts 65 seconden glanzende 6x4-inch foto's zonder witrand printen.

Naar een hoger niveau

Een witte Canon-printer staat op een bureau. Een vrouw houdt een print met verschillende vlindercontouren vast.

De Canon PIXMA TS5350a-serie is ideaal voor creatieve projecten en voor documenten, en heeft twee papierinvoerladen. De verticale lade aan de achterkant is ideaal voor dikker papier en fotopapier, omdat het materiaal niet wordt omgedraaid wanneer het door de printer wordt gevoerd, in tegenstelling tot het papier in de voorste cassette. Het OLED-display aan de voorzijde geeft de menukeuzes duidelijk weer en er is een LED-statusbalk die tijdens het printen oplicht.

De Canon PIXMA TS5350a-serie gaat nog verder en geeft je een hogere productiviteit. Hij beschikt over wifi-connectiviteit en is direct compatibel met Apple AirPrint, Mopria™ voor Android en Canons eigen PIXMA Cloud Link. De printer is ook voorzien van een scanner met een hogere resolutie, waarmee zeer fijne details kunnen worden vastgelegd en gekopieerd bij het scannen van documenten, foto's en andere afbeeldingen. De printer is ook sneller en produceert zwart-wit A4-documenten met een snelheid van maximaal 13 ipm en maximaal 6,8 ipm (kleur). De printer kan ook glanzende foto's zonder witrand tot A4-formaat produceren, en in slechts 43 seconden foto's van 6 x 4 inch zonder witrand printen.

De PIXMA TS5350a-serie heeft een A4-cassette aan de voorzijde en een papierinvoerlade aan de achterzijde die geschikt is voor verschillende papierformaten tot A4. Dit is handig als je illustraties, foto's en documenten wilt printen, omdat je de cassette aan de voorzijde kunt gebruiken voor normaal papier en speciale media of, wanneer nodig, fotopapier in de achterste lade kunt plaatsen. Een ander voordeel dat de printer zowel voordelig als milieuvriendelijk maakt, is een functie voor automatisch dubbelzijdig printen, zodat je automatisch dubbelzijdige documenten kunt printen zonder dat je de pagina's handmatig hoeft om te keren.

Lagere gebruikskosten

Een Canon PIXMA-printer met daarop een Canon-camera, van bovenaf gezien. Onder de printer bevindt zich een montage van reis-, voedsel- en portretprints.

De Canon PIXMA G650, die ideaal is voor het printen van foto's, is een MegaTank-printer met zes navulbare tanks inkt op kleurstofbasis. Dit zorgt voor een groter toonbereik en een grotere kleurruimte, zodat je verzekerd bent van fotografische prints van optimale kwaliteit. Er is ook een Canon PIXMA G550 single function-printer met hetzelfde inktaanbod, maar zonder ingebouwde scanner.

Alle genoemde printers voor studenten zijn scherp geprijsd en hebben met zeer concurrerende gebruikskosten. Om te voorkomen dat de inkt op raakt net wanneer je de printer nodig hebt, geven Canon-printers aan dat de inkt bijna op is en maken ze het bestelproces intuïtief en probleemloos. Het vervangen van inktcartridges is een snel en eenvoudig proces dat slechts enkele seconden in beslag neemt.

Hoewel inktcartridges handig zijn, zijn ze minder kosteneffectief als je regelmatig grote hoeveelheden pagina's moet printen. De MegaTank-printers van Canon bieden een geldbesparend en duurzamer alternatief dat de gebruikskosten enorm kan verlagen.

In plaats van inktcartridges hebben MegaTank-printers inkttanks, die je kunt bijvullen met originele flesseninkt van Canon, wat een fractie van de prijs van cartridges kost. De niet-knijpflessen zijn ook zo ontworpen dat bijvullen een eenvoudig proces is zonder geknoei. Elke kleur heeft een uniek gevormd mondstuk, zodat je niet per ongeluk een inkttank vult met de verkeerde inkt.

Een jonge vrouw die een smartphone vasthoudt, staat aan een bureau met daarop een Canon PIXMA-printer.

De Canon PIXMA G2520 biedt een geweldige prijs-kwaliteitverhouding voor een MegaTank-printer en is een goede investering als je bedenkt dat je de rest van je studentendagen mogelijk geen inktkosten meer hebt. Bovendien hoef je geen vervangende cartridges aan te schaffen. De Canon PIXMA G3520 (afgebeeld) biedt dezelfde voordelen en is voorzien van ingebouwde wifi.

De Canon PIXMA G3520 is een multifunctionele MegaTank-printer met de gebruikelijke print-, scan- en kopieerfuncties, en wifi- en cloudconnectiviteit. Hij wordt geleverd met voldoende inkt om tot maar liefst 6.000 zwart-witpagina's (meer dan 7.600 in de economy-modus) of tot 7.700 kleurenpagina's te printen.

Als je al deze voordelen wilt, maar geen wifi-connectiviteit nodig hebt, is de Canon PIXMA G2520 nog betaalbaarder en heeft deze precies dezelfde lage gebruikskosten. Bovendien kun je met beide modellen zelfs banners in kleur printen tot een lengte van 1,2 meter, alleen op normaal papier.

De keuze is aan jou

Om een stap voor te blijven in het drukke studentenleven, is het geweldig om te kunnen printen wat je wilt, wanneer je maar wilt, in plaats van dat je op andere mensen of diensten moet vertrouwen om het werk voor je te doen. Canons budgetvriendelijke PIXMA-printers bieden je het ultieme in handig, snel en probleemloos printen, met de hoogste betrouwbaarheid. En de meeste daarvan voegen de luxe van wifi-connectiviteit toe, gecombineerd met apps voor je smartphone en tablet, en zorgen voor nog meer gemak en veelzijdigheid bij het printen van je werk.Geschreven door Matthew Richards

Gerelateerde producten

Gerelateerde artikelen

 • Een vrouw zit aan een bureau van een kantoor aan huis, met daarop een laptop, een monitor en een Canon MegaTank-printer en vier inktflessen.

  TIPS VOOR HET PRINTEN

  Welke printer past bij jou?

  Vind de Canon-printer die het beste bij je behoeften past, voor gezinnen, studenten en thuiswerkers.

 • Een persoon gebruikt de Easy-PhotoPrint Editor-app op een tablet om wireless een foto van een gezin te printen met een Canon PIXMA-printer op een bureau.

  PRINTEN

  Een wireless printer gebruiken

  Slimme manieren om je wireless printer optimaal te benutten.

 • A small office with a printer positioned in the middle compartment of a grey wall unit.

  TIPS VOOR HET PRINTEN

  MegaTank-printers en hun voordelen

  Ontdek zes redenen om een MegaTank-printer te kopen.

 • Een foto van bovenaf van een open bullet journal naast randsjablonen uit Creative Park en een Canon PIXMA-printer.

  CREATIEF PRINTEN

  Lijsten, plannen en doelen printen

  Laat je creativiteit de vrije loop met een Canon PIXMA-printer en wees het hele jaar door goed georganiseerd en mindful.