INSTANTPRINTERS

De kleine cameraprinter die foto's de ruimte geeft: laat zien wie je bent met de Canon Zoemini S2

Fashionblogger Izzy Manuel gebruikt de Canon Zoemini S2 om haar vintagestijl te versterken met instant prints.
Drie Canon Zoemini S2's, in wit, groen en roségoud, op een tafel omringd door kleding en geprinte selfies.

Wanneer heb je voor het laatst door de foto's op je smartphone gebladerd? De kans is groot dat je wat verrassingen tegenkwam – gebeurtenissen die je was vergeten en je plotseling weer te binnen schoten. "Ik heb iets van 24.000 foto's op mijn telefoon", zegt duurzame fashion- en lifestyleblogger Izzy Manuel, die van vintagekleding houdt. "De helft is selfies. Maar de andere helft bestaat uit herinneringen die ik graag vaker zou bekijken, zoals een kerstdiner of gewoon een avond stappen met mijn studievrienden. Het zijn niet alleen de mijlpalen, maar ook de kleine dingen die het leven speciaal maken, iets wat we ons tijdens de coronapandemie zijn gaan realiseren", voegt ze toe.

Nu we altijd en overal smartphones en draagbare camera's bij ons hebben, maken we meer foto's dan we ooit. Elk jaar worden er miljarden foto's gemaakt, maar veel van deze foto's staan digitaal stof te verzamelen op SD-kaarten en in telefoongalerijen.

Een vrouw ligt lachend op een bed terwijl ze op haar smartphone kijkt.

Vintagefashionblogger Izzy Manuel gebruikt de Canon Zoemini S2 en de Canon Zoemini om met randen en filters gepersonaliseerde prints te maken en zo haar eigen stijl te creëren.

Een vrouw zit op een blauwe kast en balanceert haar Canon Zoemini S2 op een stapel boeken op de voorgrond.

"Je kunt de Canon Zoemini S2 met je smartphone koppelen, op een stapel boeken of iets dergelijks zetten, een timer instellen en vervolgens op je telefoon zien wat je opneemt", zegt Izzy.

Zet alle discussies over telefoon versus camera overboord, want die twee kunnen prima samengaan. Je hebt geen speciaal apparaat nodig om de Canon Zoemini S2 en Canon Mini Print-app te gebruiken. Je kunt foto's rechtstreeks naar de app downloaden via je smartphone. Je kunt zelfs foto's van een digitale camera zoals de Canon PowerShot G7 X Mark III downloaden naar je smartphone en op deze manier via de app printen. Je kunt ook foto's bekijken die zijn opgeslagen op Facebook, Instagram, Google Photo, Dropbox of iCloud voordat je ze onderweg print.

Izzy laat zien hoe je met de draagbare printers creatief kunt zijn, oude foto's nieuw leven inblaast en nieuwe foto's maakt om steeds weer te bekijken als prints die je kunt bewaren en koesteren.

1. Pas je prints aan

Een vrouw voegt in de Canon Mini Print-app op een smartphone pictogrammen en filters toe aan een foto.

Met Bluetooth® kun je de Canon Mini Print-app koppelen aan je socialemedia-accounts om je foto's te bekijken en ze met de filters, frames en stickers in de app een make-over te geven.

Een vrouw kijkt naar de verschillende pictogrammen en stickers in de Canon Mini Print-app.

Behalve pictogrammen en emoji's kun je ook tekst toevoegen aan je Canon Zoemini S2- en Canon Zoemini-prints.

Izzy is lid van een generatie die is opgegroeid met digitaal, maar ook waarde hecht aan prints en de authentieke look van analoog. Visueel wordt dat retrogevoel gecombineerd met haar liefde voor vintage en duurzame fashion, en de Canon Zoemini S2 is de perfecte tool voor deze combinatie van modern en vintage.

De Canon Zoemini S2 is verkrijgbaar in diverse kleuren en is klein en intuïtief in gebruik. De camera heeft drie modi (buiten, portret en selfie) en maakt opnamen met een levendige, ouderwetse stijl en de mogelijkheid om een rand toe te voegen. "Aan de voorkant zit een spiegel met rondom een ringlicht, wat geweldig is voor selfies", aldus Izzy.

Met de Canon Zoemini S2 kun je ook een liveview van je foto bekijken om je ervan te verzekeren dat je vrienden en jij er perfect scherp op staan voordat je gaat printen.

Frames, stickers, verschillende vormen en lay-outs — de Canon Mini Print-app biedt je veel manieren om je foto's te personaliseren.

"Ik ben niet erg technisch, maar ik vond de app heel gebruiksvriendelijk", zegt Izzy. "De filters geven leuke effecten en ik vond het leuk om emoji-stickers met hartjes en smileys toe te voegen aan de selfies die ik met vrienden had gemaakt om op een speelse manier te illustreren wat er op de foto gebeurt. Ze zijn zo schattig, ze doen me denken aan het Japanse idee van kawaii."

2. Gebruik prints om outfits te plannen

Een vrouw in een felgekleurde trui haalt een jack uit een kledingkast.

Als fashionblogger heeft Izzy een hele kledingkast vol verschillende kleurrijke outfits die ze gebruikt voor shoots. Ze vond het leuk om die te fotograferen met de Canon Zoemini S2.

Een vrouw maakt een foto van zichzelf in een spiegel met de Canon Zoemini S2.

Het maken van prints van verschillende outfits was voor Izzy een geweldige manier om verschillende kledingstukken te combineren en haar stijl te laten zien.

In Izzy's werk als fashionblogger hebben de draagbare printers van Canon bewezen een geweldig tool te zijn voor de voorbereiding van looks. "Als ik een grote shoot had waarbij ik verschillende outfits moest dragen, kon ik vooraf foto's van mezelf maken in alle outfits en die printen, zodat ik precies wist wat ik moest aantrekken", vertelt ze. De Canon Zoemini S2 heeft een zelfontspanner, waardoor dit proces heel eenvoudig is, en dankzij die elegante, slanke look is de camera een modeaccessoire op zich, volgens Izzy. "Het metallic effect en de kleuren zijn zo mooi. Als ik een shoot deed, zou ik het apparaat als rekwisiet in mijn hand houden!"

Wat ook het onderwerp van je passie is, de Canon Zoemini S2-cameraprinter brengt het tot leven. "Je zou je tuin of favoriete plekje in de natuur het hele jaar door kunnen fotograferen om de seizoensveranderingen te laten zien," zegt Izzy.

3. Laat je foto's op een creatieve manier zien

Een vrouw hangt prints aan een memobord van metaaldraad.

Je kunt je Canon Zoemini S2-prints als foto's op sociale media delen, maar ook als aandenken aan je vrienden geven.

Een persoon houdt een foto vast die wordt geprint met een Canon Zoemini-printer.

De witte randen die je kunt toevoegen op de Canon Zoemini S2 geven foto's een nostalgische, analoge uitstraling, wat past bij Izzy's vintagevibe. Wanneer je de Canon Zoemini gebruikt, kun je randen toevoegen in de Canon Mini Print-app. Met de Canon Zoemini S2 kun je dit ook op de camera doen door de knop Terug te gebruiken.

"Toen ik studeerde, had ik een hele muur volgeplakt met fotocollages van mijn vrienden", herinnert Izzy zich. De Canon Zoemini-printer en Canon Zoemini S2 maken dit supereenvoudig en transformeren je digitale foto's binnen een paar minuten in duurzame, zelfklevende prints van 2 x 3 inch. Elke foto wordt geprint met ZINK™-technologie, waardoor die vlekvrij en scheur- en waterbestendig is. Je kunt de collagetool ook gebruiken om een plakposter te maken die bestaat uit een raster met vier of negen foto's. Met de draagbare printers van Canon kun je spontaan foto's maken en die direct printen.

Dankzij deze mogelijkheid, in combinatie met hun draagbaarheid, vormen de printers een geweldige aanwinst voor feesten en bruiloften, alsof je je eigen persoonlijke fotohokje hebt. "Je zou in real time een tijdlijn van het evenement kunnen maken of het verhaal van jouw jaar kunnen delen door twee foto's per maand te maken", zegt Izzy. De geprinte foto's kun je ordenen als kunstwerk of verhaal in een scrapbook, op een muur of waar dan ook, van koelkastdeuren tot verjaardagskaarten.

Een persoon stopt de blauwe Canon Zoemini S2 in een handtas.

De Canon Zoemini S2-cameraprinter is ongeveer even groot als een smartphone en past dus makkelijk in je handtas of zak. Zo kun je het apparaat overal mee naartoe nemen voor onbeperkte spontaniteit.

Een persoon maakt een selfie met de Canon Zoemini S II met gebruik van de spiegel en het ringlicht.

Dankzij de spiegel en het ringlicht aan de voorkant is de Canon Zoemini S2 ideaal voor het maken van perfecte selfies.

De mogelijkheid om tekst op foto's te zetten en die onderweg te printen heeft nog andere voordelen, aldus Izzy. "Het apparaat zou ook handig zijn om visuele notities te maken als ik op pad ben. Ik zou het op dezelfde manier gebruiken als Pinterest, maar dan zonder dat ik voortdurend op een scherm hoef te kijken. Als ik iets inspirerends tegenkom, zou ik een foto kunnen maken, de print in mijn zak bewaren en die vervolgens gebruiken als richtlijn wanneer ik op zoek ga naar vintagekleding, zodat ik op een betaalbare en duurzame manier dezelfde look kan creëren.

"Wees nooit verlegen als je foto's wilt maken. Als er iets is wat we de afgelopen anderhalf jaar hebben geleerd, dan is het wel dat je elke kans moet grijpen." Gewapend met een multifunctionele camera en printer zoals de Canon Zoemini S2, of met een camera-printercombinatie, zoals je smartphone of vlogcamera en de Canon Zoemini-printer, kun je alledaagse momenten omtoveren tot magische herinneringen. De enige grens aan wat je met prints kunt doen is je eigen fantasie.

Ontdek hoe je je creativiteit kunt delen en Free Your Story.Geschreven door Rachel Segal Hamilton

Gerelateerde producten

Gerelateerde artikelen