CREATIEF PRINTEN

Print herinneringen terwijl je ze maakt: kies de draagbare fotoprinter die het beste bij je past

Canon maakt een reeks compacte fotoprinters die je thuis of onderweg kunt gebruiken. Ontdek welke printer het beste bij je wensen past.
Een zwarte Canon SELPHY CP1500, een groene Canon SELPHY Square QX10, een blauwgroene Canon Zoemini S2 en een Canon Zoemini 2 in roségoud staan tegen een grijze achtergrond, omgeven door prints, stickers en accessoires.

Draagbare printers zijn een leuke manier om herinneringen te maken en te delen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Canon's draagbare fotoprinters kunnen worden gebruikt voor allerlei creatieve taken, van het printen van stickers voor het personaliseren van je gadgets tot het maken van scrapbooks, het vastleggen van je leven of het maken van briefkaarten om de hele wereld over te sturen.

Ze bieden een scala aan formaten, papierafmetingen, kenmerken en technologieën om aan je printbehoeften te voldoen, afhankelijk van wat je precies wilt printen en wat je met het eindresultaat van plan bent.

Laten we eens kijken naar de modellen en de verschillen ertussen, en ontdekken wat elk model te bieden heeft op het gebied van draagbaarheid, papiersoort, printformaat en meer, zodat je je perfecte printer kunt vinden.

Canon Zoemini-serie

Een Canon Zoemini 2 in roségoud staat tegen een helderblauwe achtergrond naast een witte en een blauwgroene Canon Zoemini S2.

Canon Zoemini-camera's en -printers zijn draagbaar en daardoor ideaal voor het produceren van prints die je ter plekke kunt delen terwijl je herinneringen maakt.

Printers van de tweede generatie Canon Zoemini-modellen zijn zo compact dat ze in je zak passen en wegen minder dan de meeste smartphones. Ze zijn perfect om onderweg mee te printen. Als je met vrienden hebt afgesproken, kun je je digitale foto's in een paar tellen omzetten in fysieke prints en ze cadeau doen als aandenken aan een speciale dag. Ze zijn ook ideaal voor festivals, stapavondjes en meer – alle momenten die je wilt vastleggen, zodat je meteen van je print kunt genieten.

Waar je ook bent, de vellen stickerpapier zijn ideaal om je mooiste foto's overal op te plakken, van de koelkast tot een drankfles. Dankzij de ZINK™-printtechnologie (Zero INK) van Canon heb je geen last van rommel. De verpakking is tot een minimum beperkt, terwijl de Canon Mini Print-app je de volledige creatieve controle geeft voor de unieke look die jij wilt.

Canon Zoemini S2

Een hand houdt een witte Canon Zoemini S2 omhoog, terwijl een andere hand een print verwijdert. Op de achtergrond liggen pakken printerpapier en een notitieblok met twee geprinte stickers erop.

Met de Canon Mini Print-app kun je lijsten, filters en tekeningetjes toevoegen aan je afbeeldingen voordat je ze print. Er zijn ook opties voor het bedienen van de camera van de Canon Zoemini S2 vanaf je telefoon, compleet met live-weergave en opties voor de zelfontspanner wanneer je jezelf in het frame wilt plaatsen.

Ondanks de compacte constructie is de Canon Zoemini S2 volledig autonoom. De printer wordt gevoed door een eigen, interne oplaadbare accu met voldoende vermogen om tot 25 fotoprints te maken op één lading. Er wordt geen gebruik gemaakt van inktcartridges of een inktlint. Het papier is voorzien van ZINK-technologie en alle chemische eigenschappen voor het ontwikkelen van fotoprints zit al in het papier van 50 x 76 mm, dat in verpakkingen van 10 in de printer wordt geplaatst.

De twee-in-één Canon Zoemini S2 beschikt ook over een ingebouwde digitale camera van 8 Megapixel en wordt geleverd met een spiegel voor het maken van selfies en een ringlicht voor extra verlichting. Er is naast het interne geheugen ook een microSD-kaartsleuf zodat je je foto's kunt opslaan en printen.

Dankzij Bluetooth-connectiviteit kun je de printer verbinden met je smartphone voor een live-weergave in de Canon Mini Print-app voor een nauwkeurigere compositie en de mogelijkheid om foto's aan te passen met creatieve filters en afwerkingen.

Canon Zoemini 2

Een hand houdt een Canon Zoemini 2 in roségoud omhoog, terwijl een andere hand een vel stickerpapier verwijdert, met twee ronde stickers waarop foto's zijn geprint.

Met de Canon Zoemini 2- en de Canon Zoemini S2-modellen kun je ronde stickers printen, met de optie Canon ZINK™ ZP-Circle-fotopapier.

De Canon Zoemini 2 is nog lichter dan de Canon Zoemini S2 en beperkt het gewicht tot een absoluut minimum door de ingebouwde camera weg te laten. Het opladen gaat ook sneller en met de Canon Mini Print-app kun je optimaal gebruikmaken van foto's die je met je smartphone of tablet maakt. Daarnaast heb je ook toegang tot je foto's op je accounts op Facebook, Instagram, Google Photos, Dropbox of iCloud.

De Canon Mini Print-app draait om plezier, met opties voor het toevoegen van tekeningetjes en bijschriften en voor het maken van collages met meerdere prints. De ZINK-technologie levert ook hoogwaardige fotoprints op papier van 50 x 76 mm met een afpelbare, recyclebare achterkant. De prints zijn vlekbestendig, scheurbestendig en waterbestendig.

Een andere handige optie bij beide Canon Zoemini-printers is dat je zowel ronde stickers als reguliere rechthoekige prints kunt maken. Deze zijn ideaal als labels op voorwerpen in huis en voor gebruik in schoolprojecten van kinderen.

Specificaties Canon Zoemini

Printerformaat

121 x 80,3 x 22,4 mm
120 x 84 x 21,5mm

Gewicht

188 g
177 g

Beschikbare kleuren

Groenblauw, wit, roségoud
Marineblauw, parelmoerwit, roségoud

Printtijd

ongeveer 50 sec.
ongeveer 50 sec.

Printtype

ZINK
ZINK

Printresolutie

314 x 600 dpi
313 x 500 dpi

Camera

8MP
N.v.t.

Oplaadtijd

Maximaal 120 minuten
Maximaal 50 minuten

Capaciteit per lading

25 prints
20 prints

Interne opslag

512 MB
N.v.t.

Extra opslag

microSD, tot 256 GB
N.v.t.

App

Canon Mini Print
Canon Mini Print

Papierformaat

50 x 76mm
Voorgesneden ronde stickers van 33 mm
50 x 76mm
Voorgesneden ronde stickers van 33 mm

Canon SELPHY-serie

Twee Canon SELPHY CP1500-printers staan naast twee Canon SELPHY Square QX10-printers tegen een felroze achtergrond.

De compacte printers uit de SELPHY-serie van Canon werken naadloos samen met je slimme apparaten en bieden eindeloos veel creatieve mogelijkheden.

Voor een superieure printkwaliteit en een levensduur van ongeveer 100 jaar maken Canon SELPHY-printers gebruik van een printtechnologie met dye-sublimation in plaats van ZINK. Dit betekent dat ze een ander soort gespecialiseerd fotopapier gebruiken. Aangezien er geen vloeibare inkt wordt gebruikt, werken ze met een lint op cassettebasis. Canon SELPHY-printers bieden ook de optie Auto Image Optimize voor je foto's, waarmee onvolkomenheden worden gedetecteerd en gecorrigeerd. De helderheid en kleur van gezichten worden aangepast en ongewenste ruis wordt verminderd.

Bij het maken van een print beweegt het papier vier keer door de printer, waarbij opeenvolgende lagen inkten in cyaan, magenta en geel worden toegevoegd, gevolgd door een beschermende glanzende coating. In tegenstelling tot inkjetprinters kunnen verschillende kleuren inkten over elkaar heen worden aangebracht, in plaats van inktdruppels die naast elkaar moeten worden geplaatst, zodat zeer fijne details behouden blijven.

Canon SELPHY Square QX10

Een Canon SELPHY Square QX10-printer staat tegen een roze achtergrond, omgeven door prints, een scrapbook en accessoires. Een hand haalt een print uit de printer.

De volledig draagbare Canon SELPHY Square QX10 is ideaal voor het mobiel printen van foto's op bruiloften, feesten en andere evenementen.

Twee handen plaatsen inktcartridges in de zijkant van een Canon SELPHY Square QX10-printer.

De Canon SELPHY Square QX10 heeft inschuifbare papiercassettes en inktcassettes voor dye-sublimation, zodat er geen onderdelen uitsteken. De printer kan maximaal 20 prints maken op één volledige acculading.

De volledig draagbare Canon SELPHY Square QX10 heeft een interne oplaadbare accu en bevat interne cassettes voor het papier en het lint met dye-sublimation. De printer kan daardoor overal mee naartoe worden genomen om hoogwaardige vierkante foto's van 68 mm te printen. En hoewel de foto's zelf vierkant zijn, heeft het fotopapier een iets grotere afmeting van 72 x 85 mm, waardoor je een bijschrift onder de foto kunt schrijven.

Net als bij Canon's ZINK-fotopapier hebben de vellen voor de SELPHY QX10 een afpelbare achterkant met daaronder een zelfklevend oppervlak. Daardoor kun je je prints op vrijwel elk oppervlak plakken en zijn ze ideaal voor scrapbooks. Dankzij de ingebouwde Wi-Fi kun je snel en eenvoudig draadloos printen vanaf een smartphone of tablet, waar je ook bent, zonder dat je een Wi-Fi-hotspot hoeft op te zoeken. De Canon SELPHY Photo Layout-app biedt vergelijkbare snelheid en gebruiksgemak voor creativiteit, zodat je uit een breed scala aan lay-outs, stempels en lijsten kunt kiezen.

Canon SELPHY CP1500

Een Canon SELPHY CP1500-printer met een gezinsfoto in de papierlade. Ernaast liggen een selectie fotoprints en een pakket printerpapier. Een hand houdt een smartphone vast met daarop de SELPHY Photo Layout-app.

Met de Canon SELPHY CP1500 is het supereenvoudig om je smartphone of tablet en compatibele camera's via Wi-Fi Direct aan te sluiten. Je kunt ook een QR-code weergeven op het ingebouwde LCD-kleurenscherm, die door slimme apparaten kan worden gescand voor een snelle verbinding.

Met printformaten tot 100 x 148 mm is de Canon SELPHY CP1500 compact en eenvoudig te verplaatsen. Je maakt in een handomdraai prints van briefkaartformaat, compleet met een beschrijfbare achterkant voor adressen. Het printen van foto's in creditcardformaat gaat zelfs nog sneller.

Net als de SELPHY Square QX10 beschikt de printer over Wi-Fi Direct voor draadloos printen vanaf slimme apparaten, maar hij heeft ook een USB-C-poort zodat je hem eenvoudig kunt aansluiten op computers, camera's en USB-flashdrives, en een SD / SDHC / SDXC-sleuf voor het rechtstreeks printen vanaf geheugenkaarten. Hij beschikt ook over een LCD-kleurenscherm van 8,9 cm voor optimaal gebruiksgemak. Ook nu zorgt dye-sublimation voor prints van labkwaliteit met een levensduur van maar liefst 100 jaar1.

In tegenstelling tot de SELPHY Square QX10 kan de SELPHY CP1500 printen in verschillende formaten, zoals briefkaarten, foto's op creditcardformaat en vellen ministickers, wat mogelijk is dankzij verschillende papiercassettes. Als je bijvoorbeeld foto's en etiketten op creditcardformaat (54 x 86 mm) wilt printen, heb je de PCC-CP400-papiercassette nodig.

Met de SELPHY Photo Layout-app kun je dankzij een breed scala aan bijbehorend papier en dye-sublimation-cartridges voor de SELPHY CP1500 aangepaste foto's, briefkaarten, ministickers en bladwijzers maken vanaf je mobiele telefoon of tablet. Met dit model kun je ook een QR-code toevoegen aan prints die ontvangers kunnen scannen met hun smartphone of tablet, zodat ze direct naar een online album, video of webpagina worden doorgestuurd.

Printerformaat

102 x 143 x 31 mm
182 x 58 x 133 mm

Gewicht

445 g
850 g

Beschikbare kleuren

Zwart, wit roze, mintgroen
Zwart, wit, roze

Printtijd

43 sec,
23 sec (54 x 85 mm)
41 sec (100 x 148 mm)

Printtype

Dye-sublimatie
Dye-sublimatie

Printresolutie

287 x 287 dpi
300 x 300 dpi

Accu

Intern oplaadbaar
Optionele extra's

Connectiviteit

Wi-Fi
Wi-Fi, USB, SD / SDHC-kaart

LCD-scherm

N.v.t.
8,9 cm

App

SELPHY Photo Layout
SELPHY Photo Layout

Papierformaat

Printbaar gebied van 72 x 85 mm, 68 x 68 mm
100 x 148 mm
54 x 86 mm
54 x 54 mm
22 x 17,3 mm

Een Canon SELPHY CP1500, SELPHY Square QX10 en Canon Zoemini 2 staan op een grijs oppervlak, met een print onder elke printer.

Hoe je je foto's ook wilt laten zien, er is altijd een compacte printer van Canon die aan je wensen voldoet.

Een selectie printerpapier ligt voor Canon SELPHY- en Canon Zoemini-printers, met daaronder een geprinte versie van elke papiersoort.

De Canon SELPHY CP1500 biedt vier papierformaten, waaronder prints op briefkaart- en creditcardformaat, stickers op creditcardformaat, vierkante stickers en ministickers. De SELPHY Square QX10 heeft een papierformaat van 72 x 85 mm met een printbaar gebied van 68 x 68 mm. De Canon Zoemini S2 en Canon Zoemini 2 printen stickers van 50 x 76 mm en vooraf gesneden cirkelstickers van 33 mm.

Je lievelingsfoto's dreigen al snel ondergesneeuwd te raken onder al die andere digitale foto's op je telefoon of tablet. Met Canon's assortiment draagbare printers kun je snel, eenvoudig en efficiënt fysieke fotoprints, stickers, briefkaarten en nog veel meer maken, zodat je foto's de aandacht krijgen die ze verdienen.

Matthew Richards
 1. Indien bewaard in een album. Gebaseerd op versnelde tests, uitgaande van een temperatuur van 23° C en een luchtvochtigheid van 50%.

Gerelateerde producten

Gerelateerde artikelen

 • CREATIEF PRINTEN

  Mijn eerste jaar in geprinte vorm

  Portretfotograaf Jemella Ukaegbu deelt haar beste tips om het eerste jaar van je baby vast te leggen en te vereeuwigen.

 • PRINTEN EN KNUTSELEN

  Maak zelf een verrassingsdoos

  Lini Trinh deelt haar papieren verrassingsdoos, die ze heeft gemaakt met een Canon SELPHY CP1500.

 • CREATIEF PRINTEN

  Maak een DIY Canon Zoemini-fotohokje

  Met alleen je Canon Zoemini S2 en de Mini Print-app kun je je volgende feestje nog leuker maken met herinneringen in pasfotostijl.

 • CREATIEF PRINTEN

  Creatieve ideeën met de Canon Zoemini-serie

  Geef onderweg je creativiteit de vrijheid met een instant camera en printer in zakformaat.