TIPS VOOR HET PRINTEN

Terug naar school: vijf manieren om alles op orde te krijgen met print

Ontdek hoe je het nieuwe schooljaar goed begint met een beetje hulp van Canon's gebruiksvriendelijke printers, van stickers tot je eigen boekenleggers.
Een afbeelding van bovenaf van een selectie kleurrijke oefenboeken, een kalender, stickers en Canon-printerpapier.

Elk jaar is het hetzelfde. Het lijkt alsof de zomervakantie eeuwig duurt, zodat je genoeg gelegenheid hebt om al die vervelende organisatorische taken af te vinken die tijdens de drukke maanden nooit van de takenlijst lijken te komen: naametiketten op uniformen, een kalender met roosters, opslag voor geliefde kunstwerken.

Maar dan zijn er sportkampen, vakanties in het buitenland en dagjes naar het strand. Voor je het weet, is het tijd voor de start van het schooljaar. Dit jaar kan anders zijn, zoals mama Elisha ontdekte voordat haar dochter India op school begon. Canon's gebruiksvriendelijke serie printers en papierproducten biedt tal van oplossingen, van etiketten tot bedrukbare magneten, om je te helpen alles op orde te krijgen voordat de schoolbel gaat. En je kunt ook het hele gezin erbij betrekken.

Een draagtas met de initialen IB staat op een tafel naast een foto van een jong meisje, een kalender en een pak met Canon's magnetische fotopapier.

Als je van de voorbereiding voor het schooljaar een leuke activiteit maakt die je samen doet, hebben kinderen misschien nog meer zin om weer naar school te gaan.

Wat je nodig hebt:

 • Een Canon-printer die goed werkt met creatieve apps, en papier. Hier is gebruik gemaakt van de Canon PIXMA TS7450 Series-printer en de compacte Canon SELPHY CP1500, omdat beide modellen draadloos creatief printen met professionele kwaliteit bieden en op verschillende formaten kunnen printen.
 • Creatieve print-app. De Canon SELPHY Photo Layout-app voor de SELPHY-serie heeft veel lay-outs en personalisatieopties. Voor PIXMA-bezitters biedt de Easy-PhotoPrint Editor-app een groot aantal kant-en-klare fotosjablonen, terwijl de Canon Creative Park-app honderden creatieve ontwerpen bevat.
 • Creatief printpapier. Voor de SELPHY CP1500 kun je kiezen uit verschillende formaten, met of zonder klevende achterzijde. Voor PIXMA-gebruikers bieden Canon's strijkapplicaties (voor lichte of donkere stoffen), Canon's magnetische fotopapier en matglans fotopapier veel creatieve opties.

1. Personaliseer je spullen met strijkapplicaties

Een vrouw snijdt de letter B uit een vel papier. Op de achtergrond zijn op een houten tafel een Canon-printer en een vaas met zonnebloemen te zien.

Print de ontwerpen vanaf je computer of rechtstreeks vanaf je smartphone of tablet met de Creative Park-app van Canon. Ga naar de App Store of Google Play om de app te downloaden. Je hebt alleen een Canon-id en een ondersteunde Canon-printer nodig.

Een vrouw helpt een klein meisje in een groene schooljurk een rugzak op haar rug te doen in hun keuken. Op de rugzak staan de initialen IB.

Je kunt strijkapplicaties op verschillende materialen gebruiken, zodat kinderen hun eigen illustraties kunnen kiezen voor T-shirts en draagtassen.

Laten we eerlijk zijn, elke schooltas, elk T-shirt en elk etui ziet er ongeveer hetzelfde uit, dus waarom zou je geen speciaal gemaakt ontwerp toevoegen zodat je kind zijn of haar spullen makkelijk kan herkennen tijdens het gedrang aan het eind van de dag.

Creative Park, Canon's gratis hub met creatieve hulpmiddelen, biedt een reeks leuke sjablonen die je kunt downloaden en met een Canon PIXMA-printer op A4-strijkapplicaties* kunt printen. Deze zijn beschikbaar voor lichte of donkere stoffen. Kinderen kunnen ook meedoen door een ontwerp te kiezen dat hun persoonlijkheid weerspiegelt, bijvoorbeeld door hun initialen te combineren met een favoriet dier, zoals een walvis of parkiet. India heeft gekozen voor een basketbalontwerp en haar initialen om haar draagtas te personaliseren.

Knip de ontwerpen na het printen voorzichtig uit met een schaar en volg daarna de eenvoudige instructies die bij de strijkapplicaties worden geleverd om ze op de stof te strijken.

Lees meer over het gebruik van Canon's strijkapplicatiepapier in het artikel over het aanpassen van je garderobe met textielprints.

2. Plak stickers op flessen en lunchtrommels

Een witte Canon-printer print een klein vel papier met acht keer dezelfde afbeelding van een jong meisje.

Print met de Canon SELPHY CP1500-printer je eigen etiketten op vierkant (KC-18IS, 54 x 54 mm), creditcardformaat- (KC-18IF, 54 x 86 mm) of mini- (KC-18IL, 22 x 17,3 mm) stickerpapier.

Twee handen plakken voorzichtig een sticker op een groene waterfles met daarop een rennend jong meisje.

Verwijder het beschermende papier en plak de sticker op de lunchtrommel of waterfles van je kind.

Veel scholen vragen kinderen nu om elke dag hun eigen waterfles mee te nemen. Maar aangezien op de basisschool vooral eenhoorns, dinosaurussen en bepaalde tekenfilmfiguren zeer populair zijn, kunnen ze gemakkelijk door elkaar gehaald worden, zoals Elisha en India op het punt staan te ontdekken.

Maak met de compacte printer Canon SELPHY CP1500 en de Canon SELPHY-stickervellen je eigen labels voor flessen, lunchtrommels en brillendozen. De Canon SELPHY Photo Layout -app heeft een optie Etiketlay-out, zodat je een foto in je cameragalerij kunt selecteren en deze kunt aanpassen met tekst, stempels en kleuren. Er is ook een optie Mini-etiket waarmee je acht kleinere afbeeldingen - identiek of verschillend - op één vel kunt printen.

Metalen lunchtrommel? Geen probleem! Print je etiketten gewoon met je Canon PIXMA-printer op Canon's magnetische fotopapier. De stickers blijven op het oppervlak plakken en je kunt ze verwijderen wanneer je de lunchtrommel moet afwassen.

3. Blijf de schema's de baas

Een afbeelding van bovenaf van een iemand die datums voor de maand september invult op een zelfgemaakte kalender.

Maak van je favoriete familiefoto's gepersonaliseerde kalenders, zodat je nooit meer een naschoolse activiteit of speelafspraak vergeet. Je kunt zelfs kleine magneten maken met Canon's magnetische fotopapier om je roosters en kalenders aan de koelkast te hangen.

Een witte Canon-printer die een afbeelding van een jong meisje in schooluniform print. De afbeelding bevat ook een kleine QR-code.

De Canon SELPHY CP1500 kan ook QR-codes printen, zodat je koppelingen naar clubs en organisaties aan je prints kunt toevoegen voor eenvoudige toegang tot adresgegevens en tijdschema's.

Tekenen op maandag, gym op dinsdag, natuurwetenschap op woensdag. Het is al moeilijk genoeg om bij te houden wat de verschillende kinderen en tieners in je huis allemaal moeten meenemen voor verschillende lessen gedurende de week, en dan heb je het nog niet gehad over naschoolse en buitenschoolse activiteiten, van zwemmen tot zingen, en van fluitles tot scouting.

Als je hun roosters print en op een prikbord of de koelkast hangt, kunnen jij en de kinderen in één oogopslag zien wat ze op een bepaalde dag moeten meenemen. Je hoeft niet meer naar de receptie te sprinten om een paar vergeten voetbalschoenen af te leveren.

Je kunt ook kalenders printen via de Easy-PhotoPrint Editor-app, waarop je verjaardagsfeestjes, speelafspraken of andere aankomende familiegebeurtenissen kunt toevoegen en kunt noteren wie op een bepaalde dag de kinderen aflevert op school of ze ophaalt.

4. Mappen ordenen en kunstwerken tentoonstellen

Een jong meisje in een groene schooljurk haalt een sticker van een stickervel af. Op de achtergrond zijn twee kleurrijke oefenboeken te zien.

Print etiketten op karton of papier en steek ze in de voorkant van plastic teken- of leesboekmappen. Voor oefenboeken kun je stickers maken en printen met de naam, klas of het schoolvak van je kind.

Een zwarte Canon-printer print het kleurrijke schilderij van een kind. Het originele kunstwerk ligt naast de printer.

Je kunt prachtige, duurzame afbeeldingen printen die rijk zijn aan details, zodat je recht kunt doen aan de kunst van je kinderen. Als je printer een scanner heeft, kun je hun kunstwerken ook scannen en printen.

Kinderen komen vaak thuis met stapels handgemaakte kunstwerken. Je kunt deze in dozen op zolder bewaren. Met stickers met de naam van je kleintje of een bijzonder schattig portret van hem of haar en de leeftijd of het jaar, kun je deze handig ordenen, zodat je ze weer kunt vinden wanneer de kinderen wat ouder zijn en je even terug in de tijd wilt.

Voordat je alles veilig opbergt, kun je, net als Elisha, je favoriete kunstwerken fotograferen en printen op Canon's assortiment fotopapier, zodat je er duurzame kwaliteitsprints van kunt maken. (Als je printer een scanner heeft, kun je hun kunstwerken ook scannen en printen.) Vervolgens kun je ze inlijsten en in de kamer van je kinderen hangen, maar het is ook een geweldig cadeau voor grootouders.

Je kunt er zelfs een paar op Canon's magnetische fotopapier printen om op de koelkast te hangen, zodat je je geen zorgen hoeft te maken dat het origineel vuil of lelijk wordt of scheurt. Elk vel papier is slechts 10 x 15 cm, dus je kunt veel kunstwerken tegelijk tentoonstellen.

5. Boekenleggers printen

Een afbeelding van bovenaf van kleurrijke oefenboeken, stickervellen en een Canon-printer die een foto van een jong meisje in schooluniform print.

Je kunt Canon SELPHY-printers onderweg gebruiken met alle slimme apparaten. Zo kun je, waar je ook bent, snel en eenvoudig etiketten maken wanneer je even tijd hebt, en deze later op je items plakken.

Kinderen kunnen met de SELPHY Photo Layout-app hun eigen boekenleggers ontwerpen en printen, zodat ze kunnen bijhouden waar ze zijn in het schoolboek dat ze momenteel lezen.

Selecteer de optie Boekenleggerlay-out en het papier van briefkaartformaat (100 x 148 mm) en kies vervolgens of je wilt dat de gekozen afbeeldingen, van favoriete dieren tot minivakantieprints, zijn uitgelijnd aan de boven- of onderkant van de boekenlegger.

PIXMA-gebruikers kunnen vooraf ontworpen boekenleggers met verschillende soorten dieren vinden op de Creative Park-website. Er zijn zelfs schattige huisvormige opties.

Bij zowel de SELPHY- als PIXMA-printers hoef je alleen maar te printen en uit te knippen.

De optie Boekenleggerlay-out in de SELPHY Photo Layout-app is ook handig voor het printen van pasfoto's voor bus- of bibliotheekkaarten.

Met een Canon-printer en -papier hoeven deze taken niet saai te zijn. Kies een project en maak er een leuke en fantasierijke creatieve activiteit van waaraan het hele gezin op een regenachtige middag kan meedoen.


* Strijkapplicaties voor lichte stoffen LF-101, compatibiliteit: PRO-100/PRO-100S, TS-serie (behalve TS31xx-serie/TS20x-serie), TR-serie (behalve TR45xx-serie), MG77xx-serie/MG75xx-serie/MG67xx-serie/MG57xx-serie/MG56xx-serie/MG36xx-serie, iX68xx-serie

Strijkapplicaties voor donkere stoffen DF-101, compatibiliteit: PRO-100/PRO-100S, TS-serie (behalve TS31xx-serie/TS20x-serie), TR-serie (behalve TR45xx-serie), G-serie (behalve GM40xx-serie/GM20xx-serie), MG77xx-serie/MG75xx-serie/MG67xx-serie, iP87xx-serie/iX68xx-serieGeschreven door Rachel Segal Hamilton

Gerelateerde producten

 • Printers voor thuis

  SELPHY CP1500

  Maak in enkele seconden kleurrijke, zeer duurzame prints met deze gebruiksvriendelijke, compacte fotoprinter.
 • Printers voor thuis

  SELPHY SQUARE QX10

  Koester je speciale herinneringen als prachtige prints die je overal wireless kunt maken.
 • Printers voor thuis

  PIXMA TS7450 Series

  Een stijlvolle All-in-One printer met verschillende creatieve printmogelijkheden en ADF-technologie om meerdere vellen gemakkelijker te kopiëren en te scannen.
 • Inkjetprinters

  Magnetic Photo Paper MG-101

  Maak je fotoprints creatiever en interactiever met Canon's magnetische fotopapier MG-101.
 • Gerelateerde artikelen