CREATIEF PRINTEN

Lijsten, plannen en doelen: blijf georganiseerd met print

Van printbare maaltijdplanners tot dankbaarheidsnotitieboeken: ontdek hoe je je eigen organisatiehulpmiddelen kunt maken met een Canon PIXMA-printer en Creative Park.
Een foto van bovenaf van een open bullet journal naast randsjablonen uit Creative Park en een Canon PIXMA-printer.

Goed georganiseerd zijn is voor veel mensen een goed voornemen voor het nieuwe jaar, maar we kunnen veel baat hebben bij het gebruik van strategieën om het hele jaar door ons drukke leven overzichtelijk te houden. Het gaat ook niet alleen om dagplanners – met een beetje creatief denken kun je de kracht van print benutten om allerlei uitstekende hulpmiddelen te maken om de vele uitdagingen van het leven het hoofd te bieden. 

Het kan gaan om iets eenvoudigs als een boodschappenlijst of maaltijdplannen als geheugensteuntje voor wat je allemaal nodig hebt in de supermarkt, of een dankbaarheidsnotitieboek waarin je alle dingen waarvoor je dankbaar bent bijhoudt. Of misschien is het een stemmingsmeter, zodat je kunt terugkijken naar wat je geestelijke gezondheid mogelijk beïnvloedt. 

Wat het doel ook is, Canon's serie PIXMA-printers kan je helpen je organisatievermogen te verbeteren en tegelijkertijd creatief te zijn.

Waarom lijstjes en plannen maken, en doelen stellen?

Een vrouw zit aan een houten bureau en schrijft in een notitieboek; naast haar staat een warme drank.

Creator Temi Manning maakt graag tijd vrij om aan haar bullet journals te werken. Ze doet dit op zondagavonden onder het genot van een warme drank, en dat is voor haar de perfecte gelegenheid om de nieuwe week te organiseren.

Een vrouw gebruikt een schaar om motieven met een thema uit te knippen die zijn gedownload van Creative Park. Op het bureau staat een Canon PIXMA-printer. 

Temi heeft geëxperimenteerd met de Canon PIXMA TS7450a-serie-printer en Canon Creative Park, op zoek naar nieuwe manieren om haar planners visueel te verbeteren met randen en thema-motieven.

Het maken van lijsten, plannen en doelen kan veel meer zijn dan dingen snel opschrijven en afvinken. Temi Manning, die woont in Portsmouth (VK), begon met het bijhouden van een notitieboek voor haar mentale gezondheid. Sinds ze haar prachtig geïllustreerde bullet journals op sociale media begon te publiceren, heeft ze een indrukwekkend aantal volgers opgebouwd. "Het is een manier om mindful te zijn en ook om iets te doen wat ik leuk vind, terwijl ik alles wat er in mijn hoofd omgaat op papier zet", legt ze uit. Met bullet journals kun je allerlei doelen en prestaties in je leven vastleggen, van je fitnessoefeningen en wat je eet tot de boeken die je wilt lezen of de films die je wilt zien.

Voor Temi is het bijhouden van een notitieboek en planning nu een manier van leven en ze heeft ontdekt dat het maken van je eigen notitieboek of planner, en het in kaart brengen van wat je wilt bereiken, je doelen minder intimiderend kunnen maken. "Zonder zou ik niet zo effectief als nu kunnen functioneren", zegt ze. "Het is belangrijk omdat het me motiveert, me georganiseerd houdt en ik vind het ook leuk om mindful bezig te zijn met creativiteit, en prachtige pagina's en set-ups te maken waarmee ik anderen inspireer om dat ook te doen."

Hier deelt ze haar tips en technieken voor hoe je efficiënter en creatiever kunt worden met print.

Een thema selecteren

Een vrouw knipt een illustratie van een blad uit terwijl ze aan een bureau zit. Op het bureau staat een Canon-printer en liggen notitieblokken en pennen.

Als je nog niet eerder een bullet journal hebt gemaakt, raadt Temi je aan om je favoriete illustraties aan je pagina's toe te voegen om het project echt helemaal je eigen stijl te geven. Temi heeft deze bladmotieven zelf gemaakt, maar je kunt ook kant-en-klare ontwerpen uit Creative Park gebruiken. Er zijn er honderden om uit te kiezen.

Twee handen die Canon Creative Park-stickers met een koffiethema in een dagboek plakken. Ernaast op het bureau zijn verschillende geprinte ontwerpen, een roze toetsenbord en kantoorartikelen te zien.

Volgens Temi is het kiezen van iets dat jouw stijl is of dat je interesseert essentieel voor een succesvol persoonlijk notitieboek. Voor dit project koos Temi voor een koffie- en herfstthema, waarbij ze haar met de hand getekende ontwerpen heeft gecombineerd met sjablonen uit Creative Park.

Temi voorziet haar notitieboeken en affirmatievermeldingen vaak van met de hand getekende illustraties, maar je kunt ook kant-en-klare ontwerpen zoeken en die vervolgens printen en aan je pagina's toevoegen. Temi stelt voor om elke maand een thema te kiezen. Daarmee kun je op een eenvoudige manier je persoonlijke creatieve stijl laten zien. Dit kunnen levendige patronen, specifieke kleuren of een bepaald onderwerp zijn, zoals het koffie-/herfstthema van Temi voor oktober. "Ik gebruik deze als decoratie op elke pagina en ben een avond bezig met de lay-out van de pagina's voor de komende week", zegt ze.

Op de Creative Park-website en in de Creative Park-app vind je talloze sjablonen, patronen en ontwerpen die je kunt downloaden en in verschillende formaten kunt printen op de verschillende papiersoorten die geschikt zijn voor PIXMA-printers. Je kunt randen toevoegen om je maaltijdplannen op te fleuren en kleurrijke patroonpapieren gebruiken voor opvallende, zelfgemaakte kalenders. Als je iets uitprobeert en het niet leuk vindt, kun je het oude ontwerp gemakkelijk recyclen en opnieuw beginnen.

"Met Creative Park kan ik zoeken in een uitgebreide bibliotheek met kant-en-klare ontwerpen, en die snel downloaden en printen via de Canon PRINT-app of rechtstreeks met de Creative Park-app", legt Temi uit. "Ik was helemaal weg van de set muurstickers in café-stijl - ik ben dol op het gedurfde, moderne ontwerp en het grote aantal verschillende illustraties. Ik heb ook Vogelkooi / Parijs gebruikt om mijn keuken te versieren."

Printen, scannen en dupliceren 

Een Canon PIXMA-printer staat op een bureau en op de printer wordt een boodschappenlijst geprint.

Met de printer uit de Canon PIXMA TS7450a-serie, die een ingebouwde scanner heeft en waarmee je heel snel meerdere vellen kunt kopiëren, kan Temi snel haar favoriete ontwerpen dupliceren en haar proces versnellen.

Een vrouw gebruikt een pen om een item toe te voegen aan de prachtige boodschappenlijst die aan haar koelkast is bevestigd.

Boodschappenlijsten zijn een eenvoudige manier om je aan je wekelijkse routine te houden. Met magnetisch fotopapier van Canon kun je je lijsten op je koelkast hangen. Zo vergeet je nooit meer een belangrijk artikel.

De scanoptie van de PIXMA TS7450a-serie is ideaal voor het dupliceren van pagina's, zodat je niet elke week een gloednieuwe spread hoeft te maken als je geen tijd hebt. Je kunt deze optie ook gebruiken om kopieën te maken van je eigen ontwerpen en illustraties, en daar dan meerdere versies van te printen om aan je projecten toe te voegen.

Met behulp van de Canon PRINT-app is het ook mogelijk om ontwerpen rechtstreeks vanaf je smartphone te printen in de formaten, instellingen en papiersoort die je wilt. Hoewel de ontwerpen van Temi vooral zijn geprint op Canon Matglans Foto Papier, is magnetisch fotopapier van Canon ideaal voor het bevestigen van lijsten op magnetische oppervlakken in huis.

Routine bij het plannen

Een Canon-printer, een tablet en diverse kantoorartikelen op een houten bureau. Boven het bureau zijn ansichtkaarten en notities aan de muur bevestigd aan een metalen wandhanger. 

"Er gaat niets boven de voldoening en het plezier van het werken met papier en planners, en het maken van prachtige lay-outs met je handen", zegt Temi.

Een foto van bovenaf van een houten bureau met daarop een open bullet journal met lijsten met dagelijkse taken en blad- en bekermotieven.

Je hoeft je creaties ook niet voor jezelf te houden. Het kunnen unieke cadeaus zijn voor vriend(inn)en en dierbaren die ook graag goed georganiseerd willen zijn.

Het mooie van het thuis maken van notitieboeken met producten zoals de Canon PIXMA TS7450a-serie is dat iedereen dat kan doen. "Het is geweldig om al deze ontwerpen te kunnen printen als je tijd wilt besparen en creatief bezig wilt zijn met een bibliotheek met downloads ter beschikking", zegt Temi.

Ze denkt ook dat de beste manier om je aan je planning te houden, is om van organiseren een routine te maken. "Ik maak elke zondagavond de pagina's voor mijn notitieboek met mijn illustraties en ontwerpen, zodat alles klaar is voor de nieuwe week. Ik maak een kopje thee, zit lekker ontspannen aan mijn bureau en geniet van het hele proces."

In tegenstelling tot de gemiddelde planner die je in de winkel koopt, heb je met zelfgemaakte organisatiehulpmiddelen de mogelijkheid om creatieve en betaalbare resultaten te ontdekken, waarmee je dagelijkse, maandelijkse en jaarlijkse plannen echt waarde krijgen. Het gaat ook niet alleen om het eindproduct; je kunt genieten van het proces en in de toekomst terugkijken op alles wat je hebt bereikt.


Geschreven door Rowan Davies

Gerelateerde producten

 • Printers voor thuis

  PIXMA TS7450a Series

  Een stijlvolle All-in-One printer met verschillende creatieve printmogelijkheden en ADF-technologie om meerdere vellen gemakkelijker te kopiëren en te scannen.
 • Inkjetprinters

  Matte Photo Paper MP-101

  Matte Photo Paper zorgt met een matte afwerking voor hoge kwaliteit prints van foto's, illustraties en tekst. Ook geschikt voor meer creatieve toepassingen, zoals wenskaarten, displays en papierkunst.
 • Inkjetprinters

  Magnetic Photo Paper MG-101

  Maak je fotoprints creatiever en interactiever met Canon's magnetische fotopapier MG-101.
 • Gerelateerde artikelen

 • TIPS VOOR HET PRINTEN

  Printtips voor het nieuwe schooljaar

  Wees creatief en maak je met een Canon-printer klaar voor het nieuwe schooljaar.

 • CREATIEF PRINTEN

  Personaliseer je gadgets

  Maak aangepaste stickers voor je telefoon en andere apparatuur met de draagbare printers van Canon.

 • PRINTEN

  De beste printers voor studenten

  Elke student heeft een printer nodig - ontdek de budgetvriendelijkste opties die aan je behoeften voldoen.

 • UITRUSTING

  Maak kennis met de Canon Speakerlamp ML-A

  Combineer stijl en functionaliteit met deze alles-in-één Bluetooth speakerlamp, die zowel productiviteit als ontspanning kunnen bevorderen.