UITRUSTING

Creëer de perfecte sfeer met de Canon Speakerlamp ML-A.

Ontdek de voordelen van geluid en licht voor concentratie en creativiteit, met geluidstherapeut Lyz Cooper.
Een zilverkleurige Canon Speakerlamp ML-A staat op een betegeld oppervlak, het licht iets opzij gericht om het rooster van de luidspreker te laten zien.

Met alle vormen van afleiding die tegenwoordig om onze aandacht vechten, kan het lastig zijn om de diepe focus te vinden die nodig is om je op een taak te concentreren. De wireless Speakerlamp ML-A van Canon - een stijlvolle Bluetooth-luidspreker van aluminium die tevens dienst doet als bureaulamp - is bedoeld als hulpmiddel voor concentratie en creativiteit, maar ook om te ontspannen en tot rust te komen.

Lyz Cooper, geluidstherapeut en medeoprichter van de British Academy of Sound Therapy, gelooft in het potentieel van muziek om stemmingen te veranderen. Ze zegt dat de muziek zorgvuldig moet worden samengesteld voor het gewenste effect en legt uit dat "het proces van creativiteit en diepe focus twee delen van de hersenen stimuleert, dus dat er verschillende geluiden nodig zijn."

Lyz is een groot voorstander van pauzes tijdens het werk: "Het is echt belangrijk als je die intense focus hebt of met een deadline werkt, dat je hersenpauzes neemt." In de Spotify-playlist die ze mede heeft samengesteld voor de lancering van de Speakerlamp ML-A, staat een track die is bedoeld om je te helpen ‘even weg te dromen’: een essentiële tip voor aanhoudende focus.

Deze strakke luidspreker is niet alleen een hulpmiddel voor productiviteit, maar door zijn veelzijdigheid kun je hem ook als een lantaarn oppakken en overal in huis mee naartoe nemen. En dankzij de stijlvolle, minimalistische vormgeving en de keuze uit twee kleuren (zilver of zwart) past hij in de inrichting van elke kamer waar je hem wilt neerzetten.

Blijf scherp

Een Canon Speakerlamp ML-A staat op een houten bureau naast een vrouw die aan het werk is en verlicht het notitieblok waarin ze leest.

Lyz zegt dat koele tinten zich beter lenen voor stimulatie en productiviteit, dus schakel over van het warme licht naar het koele licht van je Canon Speakerlamp ML-A als je je moet concentreren op dat belangrijke project.

Een Canon Speakerlamp ML-A is op een bureau geplaatst en schijnt licht op een rekenmachine en enkele pennen.

De speciaal ontworpen unieke kantel- en draaibare arm en roterende lampkop van de Canon Speakerlamp ML-A zorgen voor de perfecte hoek voor elke situatie. Een harmonieuze combinatie van vorm en functionaliteit in een strak en minimalistisch ontwerp waarmee je de perfecte verlichtingsoplossing voor elke taak kunt creëren en elke ruimte kunt opwaarderen.

Als het op concentratie aankomt, zijn er verschillende productiviteitstools en -technieken die werken voor verschillende persoonlijkheden, maar een aantal voordelen van de Canon Speakerlamp ML-A zijn universeel. Bijvoorbeeld de opties voor warm of koel licht, zoals Lyz bespreekt: "Warm licht geeft een knus gevoel, terwijl koel licht meer opwekkend en stimulerend is." Dus als je op zoek bent naar productiviteit en alertheid, is koel licht de juiste keuze. De verstelbare arm van de lamp kan ook een spot produceren die in elke gewenste richting kan worden gekanteld, ideaal om te lezen of voor werk dat precisie vereist.

Geluid kan echt helpen bij het bereiken van diepe concentratie: die staat waarin "je zo opgaat in waar je mee bezig bent, dat je vergeet te eten", legt Lyz uit. "Dan heb je de muziek bijna als achtergrond nodig, als een soort folie voor je creativiteit en je focus", vervolgt ze. "We hebben een groot onderzoek uitgevoerd met 3500 deelnemers. De meeste mensen zeiden dat ze tijdens het studeren voor achtergrondmuziek of klassieke muziek kozen: iets dat niet zou storen."

Maar het gaat niet alleen om muziek: Lyz is gefascineerd door geluiden en hun diepgaande effect op de hersenen. "Ik stop nogal wat witte ruis en bruine en roze ruis in mijn muziekcomposities", zegt ze. "Ze hebben verschillende eigenschappen. Als je tinnitus hebt, kan witte ruis erg handig zijn omdat dat de tinnitus maskeert, maar roze ruis en bruine ruis zijn zachter. Bruine ruis kan het geluid zijn van een ventilatorkachel of een gasfornuis, of zoiets. Dit kan gunstig zijn om angst te kalmeren."

De Canon Speakerlamp ML-A maakt gebruik van Bluetooth 5.0, zodat je toegang hebt tot playlists op elke gewenste muziekstreamingdienst en kunt uitvinden wat voor jou werkt. Lyz heeft zelfs een speciale Spotify-playlist samengesteld om te laten zien wat de Speakerlamp ML-A te bieden heeft. Het album heet AutoFocus. Het is het allereerste album van Canon en het is ontworpen om de perfecte sfeer voor creativiteit te creëren.

Een werkplek vinden

Een Canon Speakerlamp ML-A staat op een houten bureau naast een boek, een plant en wat kantoorartikelen.

De strakke en discrete Canon Speakerlamp ML-A is 12,2 cm breed en 31 cm hoog en weegt slechts 1,6 kg. Je kunt hem gemakkelijk door het hele huis verplaatsen en elke omgeving voorzien van licht en muziek.

Een Canon Speakerlamp ML-A staat op een bijzettafel naast een fauteuil.

De Canon Speakerlamp ML-A is een veelzijdig hulpmiddel waarmee je overal in huis je verlichting en soundtrack kunt aanpassen.

Stel een duidelijk doel en schrijf dit op voordat je met een taak begint. Zelfdiscipline en jezelf verantwoordelijk houden, vormen de basis voor het bereiken van je doelen. Het is ook belangrijk om een routine te ontwikkelen. Je kunt klein beginnen, maar besteed elke dag een bepaalde hoeveelheid tijd aan een project - de regelmaat kan je hersenen helpen om in die periodes in de creatieve modus te staan.

Het hebben van een aparte werkruimte is erg bevorderlijk voor je productiviteit, maar er zijn nog veel meer manieren waarop je een willekeurige ruimte geschikt kunt maken om in te werken. Als je alleen je keukentafel hebt, zorg er dan voor dat deze schoon en voorbereid is met alle hulpmiddelen die je nodig hebt om te studeren, en laat alle afleiding achter in een andere ruimte. Zorg voor een playlist met de muziek die voor jou werkt, of misschien een favoriete podcast.

De Speakerlamp ML-A biedt ook tot acht uur licht, vijf uur muziek en drie uur van beide tegelijk op één lading. Opladen gaat eenvoudig via USB-C en het duurt drie uur om volledig op te laden.

Tijd maken voor ontspanning

Iemand knielt op een yogamat naast een Canon Speakerlamp ML-A.

"Mensen zeggen wel: "Ik kan niet mediteren, ik wil niet mediteren, mijn hersenen worden niet uitgeschakeld". Maar als je een muziekstuk of geluid hebt dat is ontworpen [om te helpen bij meditatie], dan kun je een hele diepe, ontspannen staat bereiken - en op een heel gemakkelijke manier, zonder er zelfs maar bij na te denken", legt Lyz uit.

Een persoon ligt ontspannen in bed met een boek, een Canon Speakerlamp ML-A op het nachtkastje.

De Canon Speakerlamp ML-A werkt als een spotlight, een werklamp, een lantaarn of zelfs een bedlampje, ideaal voor als je even een werkpauze wilt nemen en wilt ontspannen.

Om een burn-out te voorkomen, is de belangrijkste boodschap van Lyz om hersenpauzes te nemen. Zo kun je je hersenen herstarten en jezelf helpen betrokken te blijven bij een project. "Muziek kan worden gebruikt om de hersengolven in een lagere staat te brengen en daardoor meer ontspannen te worden", legt Lyz uit. "Er zijn dus veel manieren waarop muziek het brein in een veranderde toestand brengt en neurotransmitters beïnvloedt."

Zoals Lyz zegt, "de grootste dips in concentratie zijn rond 11 uur 's ochtends en rond 3 uur 's middags, dus het is echt goed voor je optimale gezondheid en welzijn om die hersenpauzes te nemen".

Luisteren naar achtergrondmuziek op een lager volume is een geweldige manier om te ontspannen, maar door het lagere geluidsregister worden de bastonen (die een belangrijke rol spelen in sommige omgevingsgeluiden) op een laag volume vaak bijna onhoorbaar . Dankzij de passieve zender in de voet van de Canon Speakerlamp ML-A komt de bas duidelijker naar voren, zelfs als de muziek zachter staat. Je hoeft dus niet in te leveren op geluidskwaliteit om te ontspannen.

Warm omgevingslicht kan ook helpen om te ontspannen en creëert 's avonds een gezellige en comfortabele sfeer.

Je thuismaatje

Twee Canon Speakerlampen ML-A staan op een volle eettafel, omgeven door borden met eten en mensen die op stoelen zitten. Een hand reikt uit en past de bedieningsknoppen aan van de dichtstbijzijnde Speakerlamp ML-A.

Voeg sfeer toe aan een gezellig etentje met de instelbare verlichting van de Canon Speakerlamp ML-A, die ook voor sfeermuziek kan zorgen terwijl je aan het entertainen bent.

Een Canon Speakerlamp ML-A staat op een plank en verlicht een stel kamerplanten in een warme gloed.

De warme verlichting van de Canon Speakerlamp ML-A kan helpen om 's avonds een gezellige, ontspannen achtergrond te creëren en ziet er geweldig uit wanneer je andere delen van je inrichting verlicht, zoals kamerplanten, die ook goed zijn voor je gevoel van welzijn.

Stream je favoriete muziek, radioprogramma of podcast wireless vanaf elk mobiel apparaat of elke computer met de Canon Light & Sound ML-A Bluetooth 5.0-technologie. Het is heel fijn om overal in huis een ontspannen omgeving te creëren. "Als we naar muziek luisteren, worden er dopamine en stikstofmonoxide in de hersenen aangemaakt . En dat heeft een helende werking op het lichaam", legt Lyz uit.

De Canon Speakerlamp ML-A is een ideaal cadeau voor de stijlvolle creatieveling in je leven, en zijn draagbaarheid biedt de mogelijkheid om werkplekken aan te passen aan de verschillende behoeften van mensen. Hij is gemaakt van hoogwaardig aluminium met een afwerking van alumiet. Alle schroeven zitten verborgen in de behuizing, en omdat je kunt kiezen uit zilver of zwart past hij in elk huis.

Het belang van de mentale rustpauzes die Lyz bepleit, wordt weerspiegeld in het tweevoudige doel van de ML-A: gebruikers herinneren aan de balans tussen inspanning en ontspanning, en ons in staat stellen het beste van technologie te gebruiken voor een harmonieus leven.

Geschreven door Natalya Paul

Gerelateerde artikelen