FAMILIEFOTOGRAFIE

Ontdek hoe je het beste uit je Canon PowerShot PX kunt halen

Deze veelzijdige, compacte camera zit boordevol functies waarvan het hele gezin kan profiteren, van het verbeteren van je kantoor aan huis tot het maken van video's voor sociale-mediakanalen.
Een skateboarder halverwege een jump, gefotografeerd tegen een helderblauwe lucht. Rechts van hem staat een Canon PowerShot PX op een statief.

Met de Canon PowerShot PX is het alsof je je eigen persoonlijke fotograaf en videograaf hebt. Of je nu een feestje organiseert of hem als webcam gebruikt, de compacte PTZ-camera (pannen, kantelen en zoomen) legt momenten automatisch vast. Zet de camera op een vlakke ondergrond of een statief en schakel hem in. Zodra de PowerShot PX een gezicht herkent, begint hij op een intelligente manier foto's en video's te maken. Deze camera met accu heeft een lens met een uitgebreid draai-, kantel- en zoombereik.

Zo kun je genieten van het moment - en zelf aan de actie deelnemen - zonder dat je fotograaf of filmmaker hoeft te zijn. Je bent ook geen uren kwijt aan het bekijken van de opnamen om de beste foto's en video's te kiezen. Alles op de geheugenkaart van de PowerShot PX wordt weergegeven in de Connect-app voor Mini PTZ Cam op je smartphone, zodat je handmatig je favorieten kunt selecteren die je kunt overzetten en kunt delen op sociale media. De camera is ook slim genoeg om de beste foto's en clips aan te bevelen. Zo bespaar je tijd en moeite.

Bekijk de onderstaande video voor meer informatie over hoe je je Canon PowerShot PX kunt instellen zodat hij klaar is voor gebruik.

A still showing an illustrated Canon camera on an orange background next to text that reads: PowerShot PX.

De Canon PowerShot PX heeft echter veel meer te bieden dan alleen gemak – als je maar weet hoe je de sterke punten van de camera kunt benutten.

Hieronder vind je verschillende manieren waarop jij en je dierbaren optimaal kunnen profiteren van de speciale mogelijkheden van deze slimme camera, en tips om in elke situatie optimaal gebruik te maken van de functies.

1. Familiebijeenkomsten en gelegenheden: leg spontane momenten vast

Een zittende, oudere vrouw geeft een cadeau aan een opgewonden kind. Er staat een Canon PowerShot PX op de tafel naast hen die de glimlachende groep vastlegt.

De Canon PowerShot PX is compact en discreet, waardoor hij ideaal is voor het vastleggen van spontane familiemomenten, die veel meer impact kunnen hebben dan geposeerde groepsportretten.

Een Canon PowerShot PX die op een bijzettafel is gezet om vier etende mensen vast te leggen tijdens een tuinfeest.

De Canon PowerShot PX heeft een accu, dus je kunt hem buiten instellen, mits het droog blijft. De camera werkt het beste wanneer je deze in de schaduw zet en niet in direct zonlicht.

Plan je een feestje? De Canon PowerShot PX is ideaal voor het vastleggen van sociale gelegenheden en familiebijeenkomsten. Het bereik van een selfiestick is niet meer dan een paar meter van de gebruiker, maar de PowerShot PX kan verder weg worden geplaatst om de hele scène vast te leggen.

Stel de PowerShot PX in voordat je gasten arriveren, zet hem op ooghoogte op een vlakke, stabiele ondergrond met uitzicht op de plek waar mensen samenkomen en zorg ervoor dat de scène goed verlicht is en dat niets de panboog belemmert.

Daarna neemt de camera al het werk van je over. Met behulp van gezichtsherkenningstechnologie zal de camera pannen, kantelen en zoomen voor de beste composities, ervoor zorgen dat groepen feestgangers helemaal in beeld zijn, en vervorming in de afbeeldingen automatisch corrigeren.

Wil je wat meer controle? Met de Connect-app voor Mini PTZ Cam kun je de camera zodanig instellen dat er prioriteit wordt gegeven aan gezichten, zoals de persoon voor wie je het feestje hebt georganiseerd, en vervolgens de beelden op onderwerp sorteren.

En je hoeft niet bang te zijn dat je geheugen vol zit. Als de microSD-kaart van de camera vol raakt, is er een optie voor het automatisch verwijderen van opnamen, zodat je kunt blijven opnemen. De oudste opnamen worden het eerst verwijderd, maar je favorieten blijven.

2. Content maken: leg leuke activiteiten vast

Een moeder glimlacht naar haar dochter terwijl ze een taart uit de oven haalt. Op de voorgrond is een wazige Canon PowerShot PX te zien die het moment vastlegt.

Met de Connect-app voor Mini PTZ Cam kun je opnamen op afstand maken via je smartphone. Je kunt pannen, kantelen en zoomen om de gewenste compositie te krijgen en vervolgens op de opname- of sluiterknop drukken om je video of foto te maken.

Als je een beginnende bakker, kunstenaar of andere creatieve gebruiker bent die op zoek is naar een betere manier om je vakmanschap vast te leggen, dan is de Canon PowerShot PX de oplossing.

Dankzij de autonome opnamemogelijkheden is deze camera de ideale optie om opnamen van jezelf te maken als je je handen al vol hebt aan iets anders of als ze vies zijn. Als je handen tot aan je pols in het beslag zitten of als je druk in de weer bent met een kwast en palet, is het bedienen van de camera immers het laatste waar je je druk over wilt maken. Met spraakopdrachten ben jij de regisseur: zeg gewoon "Hallo, Pixie" om de camera te activeren, "Maak een opname" om een clip te maken of "Maak een foto" om een foto te maken en zeg vervolgens "Stop" om het automatisch maken van opnamen te beëindigen*.

3. Actie filmen: word een ster op sociale media

Een PowerShot PX op een statief om een tiener op een skateboard te filmen.

De hulpfunctie voor tracking, die beschikbaar is via een firmware-update, is ideaal voor het filmen van bewegingen, zoals skateboardjumps en -trucs.

Een kleine hond rent een jongen achterna die een bal vasthoudt. Een PowerShot PX-camera is op een statief op de voorgrond bevestigd.

Activeer de hulpfunctie voor tracking in de Connect-app voor Mini PTZ Cam. Al je video's zijn direct klaar om te worden bekeken op je telefoon, zodat je je favorieten kunt kiezen, bewerken en rechtstreeks naar je sociale kanalen kunt uploaden.

Voor enthousiaste sociale-mediasterren die hun video's met zo min mogelijk gedoe online willen zetten, kan de Canon PowerShot PX de sleutel zijn tot direct succes op sociale kanalen zoals YouTube.

Wanneer je de camerafunctie voor automatisch opnamen maken gebruikt, kun je met de functies voor pannen, kantelen en zoomen opvallende effecten aan je clips toevoegen. Afhankelijk van de omstandigheden worden de camerafuncties voor groothoekpannen, multipannen (scannen naar mensen die naast elkaar staan - ideaal als je met een of meerdere vrienden aan het optreden bent) of eenvoudig in- en uitzoomen en inkaderen (verplaatsen om mensen buiten het beeld in het kader te plaatsen) automatisch uitgevoerd.

Als je op afstand opnamen maakt, kun je een firmware-upgrade downloaden via de Connect-app voor Mini PTZ Cam. Hiermee voeg je een hulpfunctie voor tracking toe waarmee je bewegende onderwerpen kunt opnemen, zelfs als ze niet naar de camera zijn gericht. Je kunt beginnen met filmen via het opnamescherm van de app of door de opnamefunctie toe te wijzen aan de knop voor draadloze communicatie van de camera.

Dankzij het compacte, lichte formaat kun je de PowerShot PX vrijwel overal neerzetten. Overweeg een statief om de beste invalshoek te krijgen. Aan de onderkant van de camera zit een standaardvatting, zodat je de camera in de perfecte stand kunt zetten en veilig je jumps en trucs kunt laten zien in de wetenschap dat de camera stabiel is en alle actie in beeld kan brengen.

4. Thuiswerken: upgrade je webcam

Een witte Canon PowerShot PX staat op een kleine stapel boeken op een houten tafel.

Als je de Canon PowerShot PX gebruikt als wireless webcam, blijf je in beeld, ook als je rondloopt. De camera werkt op een accu, maar voor langere vergaderingen wordt het aanbevolen een compatibele USB-C PD-oplader en bijbehorend netsnoer te gebruiken.

Vaste webcams waarbij je tijdens een vergadering stil moet zitten, zijn de (tamelijk saaie) norm, maar met de Canon PowerShot PX in je set-up voor thuiswerken voeg je een dynamische, nieuwe dimensie toe aan je virtuele vergaderingen en online presentaties. De PowerShot PX werkt wireless via Wi-Fi en Canon's Wireless Webcam Utility voor Mini PTZ Cam (gratis beschikbaar voor PC's met Windows 10) en gebruikt trackingfuncties om je te volgen als je in je kantoor aan huis rondloopt. Je collega's die aan hun bureaus moeten blijven zitten, zullen je ongetwijfeld benijden.

Of je nu een bijeenkomst voor vrienden en familie plant, dynamische videoclips voor je sociale kanalen wilt maken of gewoon je werkvergadering wilt opfleuren: de compacte maar slimme Canon PowerShot PX kan al het zware werk voor je doen.Geschreven door Sam Kielsden

Gerelateerde producten

Gerelateerde artikelen