UITRUSTING

Vier redenen waarom een goede camera je kan helpen betere foto's te maken

Belangrijke gelegenheden verdienen het om herinnerd te worden met mooie foto's en video's. De EOS R100 is gebruiksvriendelijk en heeft een uitstekende beeldkwaliteit, waardoor je speciale momenten goed tot hun recht komen.
Een Canon EOS R100-camera ligt op een fotoalbum op een houten tafel, omringd door familiefoto's.

Of het nu gaat om gezellige bijeenkomsten met vrienden en familie, een belangrijke verjaardag of de eerste stapjes van je kind, sommige gelegenheden verdienen meer dan een kiekje met een smartphone.

Wat je echter niet wilt, is al je tijd besteden aan de vraag hoe je een goede kwaliteit foto of video kunt maken. Een camera als de Canon EOS R100 kan al het zware werk voor je doen, met geautomatiseerde functies, creatieve filters en een handige Creative Assist-modus, zodat jij je kunt concentreren op de gelegenheid die je wilt vastleggen in de zekerheid dat je fantastische resultaten krijgt.

Het is een ideale oplossing voor wie de gebruiksvriendelijkheid van een smartphone wil, maar de superieure beeldkwaliteit en creatieve flexibiliteit die een volwaardige camera biedt. Hier zijn de belangrijkste redenen waarom je zou moeten upgraden naar een goede camera om die momenten vast te leggen die het waard zijn om herinnerd te worden.

1. Indrukwekkende beeldkwaliteit

Een persoon zet een Canon EOS R100-camera op een statiefgreep van Canon om een kind met een verjaardagstaart te fotograferen.

De Canon EOS R100 is ideaal voor het vastleggen van gelegenheden die er echt toe doen en geeft je de scherpe resolutie en verbluffende details die je nodig hebt voor grote prints van hoge kwaliteit. © Gary Morrisroe

Een glimlachende familie rond een 65e-verjaardagstaart met kaarsjes, gefotografeerd met een Canon EOS R100.

Een grotere sensor maakt betere opnamen bij weinig licht mogelijk. Gefotografeerd met een Canon EOS R100 en een Canon RF 16mm F2.8 STM-lens, ingesteld op 1/64 sec, f/3.5 en ISO 1600. © Gary Morrisroe

Uiteindelijk gaat het om de beeldkwaliteit. De 24,1 Megapixel APS-C-sensor in de Canon EOS R100 is veel groter dan de sensor in een smartphone-camera, waardoor scherpere beelden met minder ruis worden geproduceerd, terwijl je toch meer dan genoeg details krijgt zodat je je foto's kunt bijsnijden of er grote prints van kunt maken.

Het extra licht dat door de grotere sensor wordt opgevangen, geeft je beelden van betere kwaliteit als je opnamen maakt bij weinig licht. Het geeft je ook meer controle over de scherptediepte (hoeveel van een scène scherp is) en je kunt echte bokeh (achtergrondvervaging) fotograferen.

Telefooncamera's kunnen het effect van geringe scherptediepte digitaal nabootsen, maar de berekening heeft vaak moeite met complexe scènes, waardoor ook plukjes haar of de randen van brillen met de achtergrond mee vervagen. Van lastige uitsneden tot vlekkerige details, de sensoren van smartphones kunnen gewoon niet concurreren met de grotere sensor in het hart van de EOS R100.

Als camera met verwisselbare lens is de EOS R100 compatibel met de uitgebreide serie RF- en RF-S-lenzen van Canon, inclusief portretopties voor beginnende fotografen. De optische zoom, die gebruikmaakt van de lens om het beeld fysiek te vergroten in plaats van het elektronisch te vergroten, geeft je ook beelden van veel betere kwaliteit wanneer je dichterbij wilt komen bij gelegenheden zoals bruiloften, diploma-uitreikingen of sportwedstrijden.

2. Handige technologie en Auto-standen

Een persoon houdt een Canon EOS R100-camera omhoog om twee familieleden van achteren te fotograferen.

Met de Creative Assist-modus van Canon kun je met een simpele beweging van een schuifknop snel aanpassingen doen aan achtergrondonscherpte, helderheid en contrast. © Gary Morrisroe

Ook al biedt een speciale camera je meer controle, soms is het fijn om de techniek het te laten overnemen en, als je volledig in het moment wilt zijn, dan kun je met de automatische standen de EOS R100 het zware werk voor je laten doen.

Special Scene (Speciale scène) modi zijn Portrait (Portret), Landscape (Landschap) en Night Scene (Nachtscène), en er is ook een stille modus voor het fotograferen van slapende baby's of schoolvoorstellingen. Je kunt ook creatieve filters gebruiken om je foto's een ander uiterlijk te geven, zoals zwart-wit, fisheye- en Miniature effect.

Om je te helpen betere foto's te maken, beschikt de EOS R100 ook over rasterlijnen en digitale waterpassen voor een perfecte compositie. Daarnaast is er een Creative Assist-modus met een set effecten, filters en hulpmiddelen voor kleuraanpassing, zodat je je foto's kunt bewerken naar je eigen stijl en uitstekende resultaten kunt bereiken zonder ingewikkelde camera-instellingen te hoeven beheersen.

Als je meer wilt leren over het maken van foto's, is de EOS R100 de eerste EOS R System-camera met het witte menu met functiehandleiding en uitleg, waarin nuttige informatie wordt getoond over de geselecteerde modus of functie.

3. Haarscherpe scherpstelling en slowmotionvideo's

Een glimlachend kind zit op een driewieler tussen zijn lachende grootouders, die bij een buitenzwembad zitten. Gefotografeerd met een Canon EOS R100.

Met de DIGIC 8-processor van Canon kan de EOS R100 alles aan, van 4K-video-opnamen tot burstopnamen van 6,5 fps en meer. Gefotografeerd met een Canon EOS R100 en een Canon RF 50mm F1.8 STM-lens, ingesteld op 1/1300 sec, f/3.5 en ISO 400. © Gary Morrisroe

Een paar handen houdt een Canon EOS R100-camera vast en stelt scherp op een peuter die naar de camera toe komt lopen.

Wanneer de modus Face Detect + Tracking is geselecteerd, stelt de camera automatisch scherp op het oog dat zich het dichtst bij de camera bevindt. Met een AF-systeem dat mensen zo gemakkelijk kan detecteren en volgen, kun je zorgeloos opnamen maken in de wetenschap dat je op een belangrijk moment nooit de mist in gaat met je scherpstelling. © Gary Morrisroe

De DIGIC 8-processor van Canon is de drijvende kracht achter veel van de indrukwekkende functies van de EOS R100. Dual Pixel CMOS AF-technologie zorgt voor haarscherpe scherpstelling, en de modi Eye Detect AF en Face Detect + Tracking kunnen op intelligente wijze een gezicht of het dichtst bij de camera zijnde oog detecteren en de scherpstelling in minder dan een seconde vergrendelen. De EOS R100 kan dit alles doen bij lichtniveaus tot -4 EV - in feite een maanverlichte nacht.

De EOS R100 kan niet alleen 4K-video's maken, maar ook Full HD-beelden met 60 fps (HD met 120 fps). Omdat je met deze hogere framerates kunt opnemen, kun je je opnamen vertragen om slowmotionvideo's te maken die de speciale momenten benadrukken.

4. Smartphone- en cloudconnectiviteit

Een persoon houdt een Canon EOS R100 camera naast een smartphone, met hetzelfde beeld op het camerascherm als op de Canon Camera Connect app op de telefoon.

Met de Canon Camera Connect-app kun je snel en eenvoudig foto's en video's overzetten naar een smartphone of tablet om te delen met familie en vrienden.

Als je je camera net krijgt, download dan de Canon Photo Companion-app die je wegwijs kan maken in de instellingen, eigenschappen en mogelijkheden van je camera.

Het mooie van de Canon EOS R100 is dat hij symbiotisch kan werken met je smartphone, zodat je het beste van beide apparaten kunt benutten. Met de EOS R100 kun je professioneel ogende foto's en video's maken en deze vervolgens via de gratis Canon Camera Connect-app downloaden naar je smartphone om ze te delen met vrienden en familie, of op sociale media.

Met Canon Camera Connect kun je de EOS R100 ook op afstand bedienen via je smartphone, wat handig is als je een groepsfoto wilt maken.

De EOS R100 is ook compatibel met het webopslagplatform image.canon van Canon. Dankzij de ingebouwde Wi-Fi-verbinding van de camera kun je je afbeeldingen uploaden naar de cloud om ze veilig op te bergen en te delen op sociale media.

Met slechts 356 gram is de Canon EOS R100 een van de lichtste camera's met verwisselbare lens die er zijn - snel bij de hand en klein genoeg om overal mee naartoe te nemen. De camera is eenvoudig en intuïtief te gebruiken en een flinke stap vooruit ten opzichte van een smartphone, zodat je perfecte opnames van levensmomenten in uitstekende kwaliteit kunt maken. Dus als je bijzondere herinneringen wilt vastleggen, maak dan liever een foto in plaats van een kiekje.


Geschreven door Jeff Meyer & Sarah Bakkland

Gerelateerde producten

Gerelateerde artikelen

 • BASISBEGINSELEN FOTOGRAFIE

  Aan de slag met fotografie

  Wil je upgraden van een smartphone naar een camera? Onze fotografiegids voor beginners heeft alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan.

 • BASISBEGINSELEN FOTOGRAFIE

  Een lens kiezen

  Alles wat je moet weten over lenzen, van lenstypen tot functies waar je op moet letten.

 • BASISBEGINSELEN FOTOGRAFIE

  Een prachtig bokeh creëren

  Volg deze tips & tricks om je achtergronden een prachtige vervaging te geven.

 • BASICS

  Opnamen maken voor print

  Zeven belangrijke tips voor het vastleggen van herinneringen om als print te bewaren.