VLOGGEN

De beste camera's en lenzen van Canon voor vloggen

Vind de ideale Canon-vlogcamera's en -lenzen om je content naar een hoger niveau te tillen en hoogwaardige video's te maken.
The screen of a Canon PowerShot V10 shows a smiling woman with a guitar recording a vlog.

Via vlogs kunnen andere mensen je pas echt leren kennen. En om een vlog te maken, heb je natuurlijk een vlogcamera nodig. Of je nu een influencer wilt worden met duizenden volgers en YouTube-abonnees, of er gewoon plezier in hebt om je hobby of vakantieavonturen op video vast te leggen, er zijn talloze manieren om creatief te zijn en met een vlog je echte ik te laten zien. Het klopt dat er al veel vloggers zijn, maar sympathieke, creatieve personen met een krachtige boodschap zullen altijd een manier vinden om gehoord te worden.

Jij kiest de boodschap en de stijl. Met de Canon-camera's en -lenzen die worden genoemd breng je met plezier en gemak je ideeën tot leven, terwijl je de videokwaliteit en creatieve controle krijgt die je nodig hebt om een stijlvolle vlog te maken. Al deze vlogcamera's van Canon hebben ingebouwde Wi-Fi en Bluetooth, plus mogelijkheden voor livestreaming, zodat je je video's en foto's direct kunt delen door ze wireless naar je smartphone of tablet over te zetten en ze naar social media te uploaden.

Hier zijn de beste Canon-vlogcamera's en -lenzen voor iedereen die wil beginnen met vloggen of klaar is om de volgende stap te zetten. Lees verder voor meer informatie.

Een groep mensen glimlacht en poseert terwijl ze naar een Canon PowerShot V10 kijken die de persoon aan de linkerkant vasthoudt.

De draagbare en gebruiksvriendelijke Canon PowerShot V10 is ontworpen om te vloggen. De camera heeft stereomicrofoons, een kantelbaar scherm en zelfs een ingebouwde standaard.

Een gebruiker houdt in de ene hand een Canon PowerShot V10 vast en in de andere hand een smartphone met de Canon Camera Connect-app die bestanden van de camera overzet.

Dankzij de ingebouwde Bluetooth- en Wi-Fi-connectiviteit kun je met de Canon PowerShot V10 eenvoudig je vlogs delen met je volgers. Installeer de gratis Canon Camera Connect-app op je smartphone om je video's over zetten en te uploaden. Je kunt er zelfs de PowerShot V10 op afstand mee bedienen.

1. Canon PowerShot V10

De meest compacte en gebruiksvriendelijke vlogcamera van Canon met ingebouwde standaard

 • Sensor: 13,1 Megapixel CMOS 1-inch1
 • AF-systeem: continue AF met onderwerptracking
 • Scherm: 5 cm kantelbaar touchscreen
 • Beeldstabilisatie (in videomodi): Movie Digital IS of Auto Level
 • Max. videoresolutie: 4K (3840 x 2160)
 • Audio: ingebouwde stereomicrofoons en microfooningang
 • Standaard: ingebouwde standaard
 • Video's: verticaal video-aspect beschikbaar
 • Gewicht: 211g

Dankzij de eenvoudige bediening, het compacte ontwerp en de volledig automatische modi van de Canon PowerShot V10 kun je eenvoudig beginnen met vloggen. Bovendien kun je met de handmatige modus en een reeks geavanceerde creatieve functies later ook je vaardigheden verder ontwikkelen. De lichte en compacte camera past moeiteloos in je zak, dus je kunt hem overal mee naartoe nemen en vloggen of livestreamen wanneer je maar wilt.

Begin je net met vloggen? Probeer dan eens de automatische videomodus, de videomodus Gave huid en de automatische scherpstelling met gezichtstracking van de PowerShot V10. De PowerShot V10 kan tot 4K UHD-video opnemen met 30 fps en Full HD met 60 fps. De 6,6 mm f/2.8-ultragroothoeklens (35mm-equivalente brandpuntsafstand 19 mm) vangt veel licht op wanneer je binnen of later op de dag opnamen maakt en produceert een geringe scherptediepte. De camera heeft een kantelbaar scherm, zodat je eenvoudig de kadrering kunt controleren tijdens het vloggen. De ingebouwde stereomicrofoon biedt uitstekende geluidskwaliteit en er is ook een 3,5mm-microfoonaansluiting als je een externe microfoon wilt gebruiken, zoals de Canon Stereo Microphone DM-E100.

In tegenstelling tot je smartphone heeft de PowerShot V10 een ingebouwde standaard die je kunt afstellen om opnamen vanuit zowel een hoge als lage hoek te maken, zonder statief. De camera heeft wel een standaard statiefbevestiging, mocht je er toch een willen gebruiken.

Met de PowerShot V10 is delen net zo eenvoudig als het maken van opnamen via de gratis Canon Camera Connect-app op je smartphone. De camera is ook compatibel met de image.canon-cloudservice, zodat je je content automatisch naar de cloud kunt uploaden en naar webservices zoals Google Drive™ en YouTube kunt doorsturen.

Een man filmt zichzelf met de Canon PowerShot G7 X Mark III op een gimbal.

Videograaf en fotograaf Jamie James stelde de Canon PowerShot G7 X Mark III op de proef tijdens zijn outdoorshoot.

Een Canon PowerShot G7 X Mark III op een turquoise mat, met een externe microfoon en afstandsbediening.

Zorg ervoor dat het geluid je niet in de steek laat. De PowerShot G7 X Mark III is voorzien van een 3,5 mm aansluiting voor een externe microfoon, waardoor je niet alleen een fantastische videokwaliteit krijgt, maar bovendien perfect geluid.

2. Canon PowerShot G7 X Mark III

Canon's vlogcamera in zakformaat, gewoon voor onderweg

 • Sensor: 20,1 Megapixel stacked CMOS 1.0
 • Scherm: 7,5 cm kantelbaar touchscreen
 • AF-systeem: 31-punts continue AF met gezicht- en objecttracking
 • Beeldstabilisatie: IS met 4-stops lensverschuiving, Intelligent IS met 5-assige Advanced Dynamic IS en Auto Level
 • Max. videoresolutie: 4K (3840 x 2160)
 • Filter: ingebouwd ND-filter
 • Video's: verticaal video-aspect beschikbaar

De Canon PowerShot G7 X Mark III is een compactcamera in zakformaat, met een grote sensor en een ingebouwde 24-100mm (equivalent) f/1.8-2.8 lens. De combinatie van het lichte gewicht en de grote sensor maken het tot een beest voor vloggers en de beste camera om onderweg te vloggen voor YouTube. Je kunt hem in je zak stoppen en overal mee naartoe nemen - alles wat je op je pad tegenkomt, kan hiermee worden vastgelegd. De ingebouwde lens is supersnel, zodat je nooit meer een moment hoeft te missen. En dankzij het kantelbare scherm ben je zelf ook onderweg in een handomdraai in beeld.

De PowerShot G7 X Mark III biedt je een enorm bereik qua brandpuntsafstand en beeld. Bij een sportevenement kun je bijvoorbeeld de volledige scène in beeld krijgen en vervolgens inzoomen tot 100 mm van de brandpuntsafstand om de actie vast te leggen. Zoom vervolgens uit, klap het touchscreen omhoog, tik op het scherm en neem je reactie op!

De PowerShot G7 X Mark III beschikt ook over een geweldige gezichtsdetectie- en trackingmodus. Dit betekent dat je je vrij kunt bewegen, je handen van puur enthousiasme in de lucht kunt steken en je reactie op wat er gebeurt kunt laten zien zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat je gezicht buiten het scherptegebied valt.

De PowerShot G7 X Mark III presteert uitstekend onder alle lichtomstandigheden, of dat nou fel zonlicht is of een door lampen verlichte slaapkamer. Met deze camera kun je overal uit de voeten.

Dankzij de 5-assige Advanced Dynamic IS, ontworpen om cameratrilling tegen te gaan, kun je ongelooflijk stabiele filmopnamen maken, zelfs bij volledig inzoomen en tijdens het pannen of wanneer je ergens naartoe loopt.

Een Canon EOS R50 op een statief boven op een tafel die opnamen maakt van een vrouw in een roze jumpsuit die wordt omringd door knutselgereedschap.

De Canon EOS R50 is compatibel met RF-lenzen (en ook EF-lenzen via verschillende EF-EOS R-vattingadapters) en geeft je zo veel creatieve opties. Gebruik een snelle prime-lens zoals de Canon RF 24mm F1.8 MACRO IS STM voor een geringe scherptediepte en een filmische look, of kies voor een ultragroothoek met de Canon RF 16mm F2.8 STM-lens om je omgeving vast te leggen, zelfs als je relatief dicht bij de camera staat.

Een bord eten staat op een tafel naast een Canon EOS R50 op een statief. Iemand houdt een smartphone vast, waarop hetzelfde beeld als op het scherm van de camera te zien is.

De EOS R50 werkt ook met de gratis Canon Camera Connect-app, die je kunt gebruiken om content te delen op je socials en om de camera op afstand te bedienen.

3. Canon EOS R50

Een lichte 4K Canon-vlogcamera met verwisselbare lenzen om thuis of onderweg mee te filmen

 • Sensor: 24,2 Megapixel CMOS APS-C
 • AF-systeem: Dual Pixel CMOS AF II met Oog-/gezichtsdetectie en Tracking AF (mensen, dieren en voertuigen)
 • Scherm: 7,5 cm, variangle LCD-touchscreen met 1,62 miljoen dots
 • Max. videoresolutie: 4K (3840 x 2160) met oversampling van 6K
 • Lenssysteem: RF- en RF-S-lenzen; EF- en EF-S-lenzen via vattingadapters
 • Zoeker: OLED-kleuren-EVF met 2,36 miljoen dots
 • Audio: Ingebouwde stereomicrofoons; microfooningang
 • Modus Video zelfontspanner: 2 seconden, 10 seconden, afstandsbediening
 • Video's: verticaal video-aspect beschikbaar
 • Gewicht: 375g

Dankzij de APS-C-sensor met 24,2 Megapixel is de EOS R50 krachtig genoeg om thuis niet-bijgesneden 4K-content van hoge kwaliteit te maken. De camera is ook zo licht dat je eenvoudig onderweg kunt vloggen. Dankzij het compacte ontwerp, het volledig kantelbare variangle-touchscreen en de intuïtieve bediening kun je de EOS R50 ook eenvoudig gebruiken in elke situatie waarin je opeens inspiratie hebt.

Klaar om je content naar een hoger niveau te tillen? De EOS R50 is voorzien van het nieuwste intelligente automatische scherpstelsysteem van Canon met oog-, gezicht-, hoofd- en lichaamstracking in video's en een speciale productdemo-modus waarin de scherpstelling betrouwbaar schakelt tussen jou en de producten die je presenteert.

Voor maximale kwaliteit maakt de EOS R50 4K-video's door oversampling van gegevens van de 6K-sensor. Daarnaast biedt de camera ook Full HD 120 fps voor slow-motion-effecten van bioscoopkwaliteit. Je kunt opnamen maken die direct klaar zijn voor sociale media dankzij het verticale 9:16-beeldformaat en Wi-Fi-connectiviteit van de EOS R50. De EOS R50 is niet alleen voorzien van een multi-function shoe voor accessoires, maar heeft ook een micro-HDMI- en een 3,5mm-stereoaansluiting voor het aansluiten van accessoires zoals monitors en microfoons.

Een buitenfoto die is gemaakt met een Canon EOS R10-camera, met microfoon en ministatief, ingesteld voor video-opnames.

De Canon EOS R10 is speciaal gemaakt voor avontuurlijke creators. Met een gewicht van slechts 429 g is dit de perfecte metgezel voor reisvloggers en degenen die vanuit de hand en onderweg opnamen maken. Hier wordt de camera gebruikt met een Canon Stereo Microphone DM-E1D en Tripod Grip HG-100TBR (beide apart verkrijgbaar).

4. Canon EOS R10

Canon's beste vlogcamera voor casual social media creators

 • Sensor: 24,2 Megapixel APS-C
 • AF-systeem: Dual Pixel CMOS AF met tracking van ogen, gezichten, dieren en voertuigen
 • Scherm: 7,6 cm, variangle LCD-touchscreen met 1,04 miljoen dots
 • Max. videoresolutie: 4K (3840 x 2160); 6K (met oversampling)
 • Lenssysteem: RF-S-lenzen; RF-lenzen (met een bijsnijdfactor van 1,6x); EF- en EF-S-lenzen via vattingadapters
 • Zoeker: Elektronische zoeker (EVF) van 2,36 miljoen dots met een vergroting van 0,95x
 • Audio: Ingebouwde microfoon met interne ruisreductie; microfooningang
 • Modus Video zelfontspanner: 2 seconden, 10 seconden, afstandsbediening
 • Video's: verticaal video-aspect beschikbaar
 • Gewicht: 429g

Of je nu een enthousiaste videograaf bent met een groeiend socialmedia-account, of een beginnende vlogger die op zoek is naar de beste camera om je YouTube-carrière te beginnen, met de Canon EOS R10 zit je goed. De EOS R10 is een betaalbaar instapmodel in Canon's EOS R System-systeemcamera's, maar geeft je ook de mogelijkheid om gebruik te maken van Canon's professionele RF-vatting, voor razendsnelle automatische scherpstelling met speciale RF-S-lenzen. Het gaat onder meer om de betaalbare en compacte Canon RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM, een ideale lens voor algemeen gebruik en om mee te beginnen met een systeemcamera.

Met de intelligente deep-learning AF van Canon kan de EOS R10 moeiteloos ogen en gezichten volgen in 100% van het frame2. Wat de lichtomstandigheden dus ook zijn, je bent altijd de blikvanger. Om ervoor te zorgen dat je huisdieren niet over het hoofd worden gezien, kan de EOS R10 ook dieren volgen.

De APS-C-sensor met 24,2 Megapixel biedt de kwaliteit die je nodig hebt om je content er fantastisch uit te laten zien, met 4K bij tot 60p zonder beperkte opnametijd. Voor filmische slow-motion maakt de EOS R10 opnamen van 120 fps in Full HD, terwijl de verticale opnamemodi geschikt zijn voor Instagram Stories en TikTok.

De EOS R10 is mede ontworpen voor vloggers die opnamen maken vanuit de hand. De camera heeft een variangle touchscreen voor meer veelzijdigheid en om jezelf te zien tijdens het opnemen. Zo kun je de hele dag door op armlengte vloggen. Combineer hem met de lichte en compacte Canon RF 16mm F2.8 STMeen geweldige lens voor beginnende vloggers – met een scherp en helder ultragroothoekperspectief. Houd er rekening mee dat het gebruik van een RF-lens, die is ontworpen voor een full-frame camera, op een camera met een APS-C-sensor het bereik van de lens in feite met een factor 1,6x vergroot, wat betekent dat het onderwerp een groter deel van het beeld vult.

In het verleden hadden zelfs sommige van de beste vlogcamera's voor YouTubers en creators externe microfoons nodig. De EOS R10 heeft echter een ingebouwde microfoon die automatisch interne cameraruis reduceert voor zuiver geluid, ideaal voor vloggen onderweg.

Een vrouw, met haar rug naar de camera, die een Canon EOS R7 met een microfoon in haar uitgestrekte hand vasthoudt.

De EOS R7 heeft een sensor met 32,5 Megapixel en heeft hetzelfde geavanceerde autofocussysteem dat wordt gebruikt in professionele Canon-camera's zoals de EOS R5 en EOS R5 C, en is daardoor een fantastische optie voor creators die hun content naar een hoger niveau willen tillen.

5. Canon EOS R7

De ideale Canon-vlogcamera voor makers en liefhebbers van digitale content die professionele functies willen

 • Sensor: APS-C met 32,5 Megapixel
 • AF-systeem: Dual Pixel CMOS AF met tracking van ogen, gezichten, dieren en voertuigen
 • In-body Image Stabilizer (IBIS): Ja
 • Scherm: 7,6 cm, variangle LCD-touchscreen met 1,62 miljoen dots
 • Max. videoresolutie: 4K (3840 x 2160); 7K (met oversampling)
 • Opslag: Twee SD-kaartsleuven
 • Zoeker: EVF van 2,36 miljoen dots met een vergroting van 1,15x
 • Lenssysteem: RF-S-lenzen; RF-lenzen (met een bijsnijdfactor van 1,6x); EF- en EF-S-lenzen via vattingadapters
 • Audio: Ingebouwde microfoon met interne ruisreductie; microfooningang
 • Modus Video zelfontspanner: 2 seconden, 10 seconden, afstandsbediening
 • Video's: verticaal video-aspect beschikbaar
 • Gewicht: 539g

Of je nu een ervaren digitale-contentcreator bent of gewoon de content van je vlog wilt verbeteren om het te laten opvallen, een professionele EOS R System APS-C-camera zoals de Canon EOS R7 is de perfecte oplossing. De EOS R7 combineert een sensor met 32,5 MegaPixel met de RF-lensvatting, waardoor je gebruik kunt maken van Canon's professionele serie RF-lenzen, of van je bestaande EF-S- en EF-lenzen. Bovendien krijgt je content met de EOS R7 het strakke, professionele effect dat je nodig hebt om op te vallen op YouTube of Instagram. Met de EOS R7 profiteer je van dezelfde intelligente automatische scherpstelling als op de EOS R10. De camera maakt gebruik van 527 AF-zones (651 voor foto's) om onderwerpen, gezichten en ogen in 100% van het frame te volgen2, zodat elke seconde van je videocontent scherp blijft.

De EOS R7 is gemaakt voor vooruitstrevende, onafhankelijke contentcreators en levert 4K resolutie bij 60p en 7K-video's met oversampling bij 30p, wat ongelooflijke details oplevert bij het terugschalen naar 4K. De interne opname in Canon Log 3 geeft je ook veel creatieve flexibiliteit bij de nabewerking.

De EOS R7 heeft een ingebouwde 5-assige IBIS en is ontworpen om stabiel opnamen te maken vanuit de hand, zelfs bij heel weinig licht en met lenzen zonder Image Stabilizer. De EOS R7 biedt tot wel 7 stops3 beeldstabilisatie in combinatie met een RF-lens met IS, zoals de veelzijdige Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM, waarin een grote kijkhoek wordt gecombineerd met een helder groot diafragma. Zo krijg je vloeiende, trillingsvrije content, zelfs als je opnamen maakt terwijl je loopt.

De EOS R7 is stof- en waterbestendig en heeft ook twee kaartsleuven met gelijktijdige opname, zodat je van al je opnamen een back-up hebt. Dankzij al deze eigenschappen is de EOS R7 ideaal voor avontuurlijke creators die nooit weten in welke omstandigheden ze opnamen gaan maken.

Net als de EOS R10 heeft de EOS R7 ook een variangle LCD-touchscreen voor vloggen vanuit de hand en een ingebouwde microfoon met interne ruisreductie, voor audio die bij de kwaliteit van je video past.

Een Canon EOS R5-camera is op een statief geplaatst.

De Canon EOS R8 levert indrukwekkende UHD 4K 60p-video's dankzij de full-frame sensor van 24,2 Megapixel en de DIGIC X-processor.

6. Canon EOS R8

Een krachtige full-frame systeemcamera voor vloggers met nieuwe creatieve mogelijkheden

 • Sensor: Full-frame CMOS met 24,2 Megapixel
 • AF-systeem: Dual Pixel CMOS AF II met Oog-/gezichtsdetectie en Tracking AF (mensen, dieren en voertuigen) en detectie tot -6.5 EV
 • Scherm: 7,5 cm, variangle LCD-touchscreen met 1,62 miljoen dots
 • Max. videoresolutie: 4K (3840 x 2160)
 • Lenssysteem: RF-lenzen, RF-S-lenzen; EF- en EF-S-lenzen via vattingadapters
 • Zoeker: OLED-kleuren-EVF met 2,36 miljoen dots
 • Audio: Ingebouwde stereomicrofoons; microfooningang, hoofdtelefoonuitgang
 • Modus Video zelfontspanner: 2 seconden, 10 seconden, afstandsbediening
 • Video's: verticaal video-aspect beschikbaar
 • Gewicht: 461 g

Een full-frame camera zoals de Canon EOS R8 is een geweldige manier om je creatieve horizon te verbreden. De grote sensor van 35 mm zorgt voor betere prestaties in uitdagende en veranderende lichtomstandigheden en geeft je meer controle over de scherptediepte met verbeterde bokeh, voor extra stemming en sfeer van je content.

De Canon EOS R8 heeft een bijzonder sterke functie voor video, waardoor de sensor met 24,2 Megapixel en de DIGIC X-processor optimaal gebruikmaken van UHD 4K 60p-kwaliteit (oversampled van 6K) en Full HD 1080p met maximaal 180 frames per seconde voor superslow-motion. Je kunt ook langere opnamen maken zonder op de tijd te hoeven letten, want met de EOS R8 kun je in één opname tot twee uur video opnemen met een framerate tot 30p.

De Canon EOS R8 is voorzien van Movie Digital IS, waarmee je onderweg kunt vloggen. Hiermee houd je alles stabiel en worden de trillingen voor het vastleggen van video vanuit de hand vermeden, op basis van beeldstabilisatie over 5 assen die bewegingen in elke richting tegengaan. De effectiviteit wordt nog verder verbeterd bij het gebruik van lenzen met optische beeldstabilisatie.

Naast een kristalheldere OLED-zoeker heeft de camera aan de achterkant een groot variangle-touchscreen. Dit is volledig beweegbaar, zodat je precies kunt zien wat je doet terwijl je voor de camera presenteert. En om je vlogs connected te houden met de wereld, beschikt de EOS R8 over ingebouwde Bluetooth-, Wi-Fi- en USB-C-connectiviteit.

Koppelen via USB-C is vooral handig voor livestreaming. Overige mogelijkheden voor connectiviteit bevatten aansluitingen voor zowel een stereomicrofoon als een stereohoofdtelefoon, plus een mini-HDMI-poort. De EOS R8 beschikt ook over een multifunctieschoen waarmee je Android-smartphones kunt bevestigen en rechtstreeks kunt aansluiten via de Canon AD-P1-smartphoneadapter, of voor het gebruik van de speciale richtinggevoelige DM-E1D-stereomicrofoon. Al met al is de Canon EOS R8 een vlog-camera waar je niet omheen kunt

Een vrouw in een roze jurk houdt een Canon-camera met een Canon RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM-lens aan een statiefgreep voor zich terwijl ze naar de lens glimlacht.

De Canon RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM is de ideale vloglens voor APS-C-camera's, met een van de breedste zichthoeken die verkrijgbaar zijn in combinatie met een ongelooflijk licht en compact ontwerp.

Als je kiest voor een van de camera's met verwisselbare lenzen, zijn er veel Canon-lenzen die geweldig zijn voor vlogs en die een grote beeldhoek combineren met een uitstekende beeldkwaliteit.

Voor APS-C-camera's zoals de EOS R50, EOS R10 en EOS R7 is de Canon RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM een ideale keuze als je lange dagen onderweg bent. Deze lichte en compacte lens zorgt voor scherpe, stabiele video wanneer je vanuit de hand opnamen maakt. Het is de ideale eerste lens voor onderweg, van groothoekopnamen tot strakkere portretten.

De nieuwe
Canon RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM is een compacte ultragroothoeklens voor APS-C-camera's die een enorm grote kijkhoek combineert met een verbluffend klein ontwerp. Een belangrijk voordeel van de brede zichthoek is dat je voor de camera kunt presenteren terwijl je de rest van het kader vult met een brede achtergrond, zodat je letterlijk in de bredere context van de scène wordt geplaatst. En dankzij de beeldstabilisatie kun je onderweg opnamen maken, en stabiele opnamen maken wanneer je stilstaand opnamen maakt vanuit de hand.

In combinatie met een full-frame camera, zoals de EOS R8 is de betaalbare, ultragroothoek Canon RF 16mm F2.8 STM een geweldige eerste lens voor beginnende fotografen en biedt deze fantastische creatieve mogelijkheden voor contentcreators die zowel binnenshuis opnamen willen maken als grote vergezichten willen vastleggen. De RF 24mm F1.8 MACRO IS STM combineert daarentegen grote kijkhoeken met een helder maximaal diafragma en interne stabilisatie, terwijl de RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM een veelzijdig brandpuntbereik biedt om aan je behoeften te voldoen, van ultra-groothoek voor vloggen vanuit de hand tot smallere hoeken als je wat extra bereik nodig hebt. De compacte, intrekbare en lichte Canon RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM is ook een ideale keuze als je lange dagen onderweg bent.

De beste vlogcamera kiezen

De camera's hier maken deel uit van het volledige assortiment vlogcamera's van Canon en zijn allemaal geschikt voor iedereen die net begint met vloggen of klaar is om de volgende stap te zetten: van de speciale, gebruiksvriendelijke all-in-one PowerShot V10 tot veelzijdige camera's met verwisselbare lenzen zoals de EOS R50.

Wil je nog betere vlogs maken? Lees meer over de eerste ervaring van contentcreator Alexandra Andreeva met het maken van video-opnamen met de full-frame Canon EOS R84 en hoe ze de camera gebruikte om een videohaiku te maken4. Wil je volledige videoproducties gaan maken? Bekijk dan eens de gids van Canon voor de beste camera's en lenzen voor YouTube-video's4.

Geschreven door Jeff Meyer, Peter Wolinski en Matthew Richards

 1. Ca. Video's opnemen met circa 13,1 Megapixel, foto's maken met circa 15,2 Megapixel.
 2. Van toepassing wanneer het onderwerpframe wordt weergegeven tijdens het volgen en er een compatibele lens op de camera is bevestigd terwijl de AF met volledig bereik actief is of wanneer het onderwerp wordt gedetecteerd in een andere gebiedsmodus.
 3. 7-stops gebaseerd op de CIPA-norm met de Canon RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM-lens bij een brandpuntsafstand van 150 mm.
 4. Alleen beschikbaar in geselecteerde talen.

  Google, Google Drive en YouTube zijn handelsmerken van Google LLC, en deze website wordt op geen enkele manier gesponsord door en is op geen enkele manier gelieerd aan Google.

Gerelateerde producten

Gerelateerde artikelen

 • Een Canon PowerShot V10 staat op een aanrecht met een snijplank op de achtergrond. De hand van een vlogger ligt op het oppervlak ervoor.

  VLOGGEN

  Dit is de PowerShot V10

  Ontdek waarom Canon's compacte 4K-vlogcamera de perfecte alles-in-één starterset is.

 • Socialmedia-influencer Fatou N'Diaye, in een pluizige bruine jas, zit gehurkt voor een Canon EOS R50-camera op een statief en glimlacht.

  VLOGGEN

  Content maken met de EOS R50

  Til je socialmedia-feeds naar een hoger niveau met de EOS R50

 • Een vrouw houdt een camera op een statief op armlengte, gericht op zichzelf, met een terras met veelkleurige gebouwen op de rivieroever achter haar.

  VLOGGEN

  Zo word je een vlogger

  Ga aan de slag en produceer hoogwaardige vlogs met onze tips & tricks voor beginnende vloggers

 • Fotograaf Martin Bissig leunt uit een trein die is gestopt om passagiers te laten instappen op een viaduct in Sri Lanka. In zijn hand heeft hij een Canon EOS R10, achter hem zien we een heuvel met kleine houten huizen. Gefotografeerd door Monika Bissig met een Canon EOS R7. 

  REIZEN

  De ideale reisgenoot

  Professioneel fotograaf Martin Bissig maakt een reis naar Sri Lanka met de EOS R10.