VLOGGEN

De beste Canon-camera's om mee te vloggen

Ontdek hoe deze geweldige vlogcamera's van Canon je vlog gemakkelijk tot leven kunnen brengen, met veel controle en verbluffende videokwaliteit.
Canon Camera

Vloggen is een geweldige manier om anderen je echt te leren kennen - en om een vlog te maken, heb je een vlogcamera nodig. Of je nu een influencer wilt worden met duizenden volgers, of er gewoon plezier in hebt om je hobby of vakantie-avonturen op video vast te leggen, er zijn talloze manieren om creatief te zijn en met een vlog je echte ik te laten zien. Het klopt dat er al veel vloggers zijn, maar sympathieke, creatieve personen met een krachtige boodschap zullen altijd een manier vinden om gehoord te worden.

Wat betreft je glimlach en de juiste boodschap, daar ga je zelf over. Maar als het gaat om de beste Canon-camera's om mee te vloggen, zorgen deze drie ervoor dat je met plezier en gemak je ideeën tot leven brengt, terwijl je de videokwaliteit en creatieve controle krijgt die je nodig hebt om een gepolijste vlog te maken. Alle drie de vlogcamera's van Canon hebben ingebouwde Wi-Fi en Bluetooth, zodat je je video's en foto's direct kunt delen door ze wireless naar je smartphone of tablet over te zetten en ze naar social media te uploaden.

1. Canon EOS M50 Mark II

Een veelzijdige Canon-systeemcamera die is ontworpen voor zowel binnen als buiten

 • Sensor: 24,1 Megapixel APS-C
 • Scherm: 7,5 cm variangle touchscreen
 • AF-systeem: Dual Pixel CMOS AF met gezichts- en onderwerptracking
 • Max. videoresolutie: 4K (3840 x 2160)
 • Lenssysteem: speciaal ontworpen kleine, lichte EF-M-lenzen en compatibiliteit voor EF- en EF-S-lenzen met een Canon-vattingadapter EF-EOS M.
 • Audio: microfooningang
 • Modus Video zelfontspanner: 2 seconden, 10 seconden, afstandsbediening
 • Video's: verticaal filmaspect beschikbaar


De Canon EOS M50 Mark II is ontwikkeld met video - en vloggen in het bijzonder - in het achterhoofd. Om te beginnen biedt de Canon EOS M50 Mark II tot wel 143 autofocuspunten (afhankelijk van de gebruikte lens) met Dual Pixel AF met gezichts- en onderwerptracking. Selecteer een onderwerp vanaf een willekeurige plek over bijna het hele frame, sleep niet met je vinger maar raak gewoon aan waar je wilt scherpstellen om het AF-punt te verplaatsen of een professioneel pull-focuseffect te creëren.

De EOS M50 Mark II is uitstekend om te filmen bij weinig licht. Wanneer je opnamen maakt in 4K, biedt de camera een gevoeligheid tot ISO 6400. Dit wil zeggen dat je kunt rekenen op heldere beelden met nauwkeurige kleuren, of je nu 's avonds filmt in je slaapkamer met een lamp aan of door de straten van een grote stad wandelt in de felle middagzon. Als je geen 4K-opnamen hoeft te maken, kun je bij het filmen in HD-kwaliteit dat ISO-bereik vergroten van 100 tot maar liefst 25600. Je kunt dan zelfs filmen bij maanlicht terwijl je gezicht nog steeds goed te zien is!

Met het volledig kantel- en draaibare variangle scherm kun je het scherm snel omdraaien en direct wat opnamen van jezelf maken wanneer je langs de marktkraampjes loopt of over de Appalachian Trail wandelt. Met het fantastische AF-systeem van de EOS M50 wordt een vierkant over je gezicht geplaatst om aan te geven dat je scherp in beeld bent. De Movie Digital IS in de camera zorgt daarnaast voor stabiele beelden, zelfs wanneer je opnamen uit de hand maakt.

Er is ook nog een ingebouwde stereomicrofoon en een 3,5 mm stereominiplug voor het aansluiten van een externe microfoon. En wanneer de Canon EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM is bevestigd, ligt de EOS M50 Mark II comfortabel in je hand. Dit betekent dat je jezelf op armlengte afstand kunt filmen zonder moe te worden.

2. Canon PowerShot G7 X Mark III

Canon's vlogcamera in zakformaat, gewoon voor onderweg

 • Sensor: 20,1 Megapixel stacked CMOS 1.0
 • Scherm: 7,5 cm kantelbaar touchscreen
 • AF-systeem: continue AF met gezichts- en onderwerptracking, 31-punts AF; 4-stops IS met lensverschuiving, Intelligent IS met 5-assige Advanced Dynamic IS en Auto Level
 • Max. videoresolutie: 4K (3840 x 2160)
 • Filter: ingebouwd ND-filter
 • Video's: verticaal filmaspect beschikbaar


De Canon PowerShot G7 X Mark III is een compactcamera in zakformaat, met een grote sensor en een ingebouwde 24-100mm (equivalent) f/1.8-2.8 lens. De combinatie van het lichte gewicht en de grote sensor maken het tot een beest voor vloggers en de beste camera om onderweg te vloggen voor YouTube. Je kunt hem in je zak stoppen en overal mee naartoe nemen - alles wat je op je pad tegenkomt, kan hiermee worden vastgelegd. De ingebouwde lens is supersnel, zodat je nooit meer een moment hoeft te missen. En dankzij het kantelbare scherm ben je zelf ook onderweg in een handomdraai in beeld.

De PowerShot G7 X Mark III biedt je een enorm bereik qua brandpuntsafstand en beeld. Bij een sportevenement kun je bijvoorbeeld de volledige scène in beeld krijgen en vervolgens inzoomen tot 100 mm van de brandpuntsafstand om de actie vast te leggen. Zoom vervolgens uit, klap het touchscreen omhoog, tik op het scherm en neem je reactie op!

De PowerShot G7 X Mark III beschikt ook over een geweldige gezichtsdetectie- en trackingmodus. Dit betekent dat je je vrij kunt bewegen, je handen van puur enthousiasme in de lucht kunt steken en je reactie op wat er gebeurt kunt laten zien zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat je gezicht buiten het scherptegebied valt.

De PowerShot G7 X Mark III presteert uitstekend onder alle lichtomstandigheden, of dat nou fel zonlicht is of een door lampen verlichte slaapkamer. Met deze camera kun je overal uit de voeten.

Dankzij de 5-assige Advanced Dynamic IS, ontworpen om cameratrilling tegen te gaan, kun je ongelooflijk stabiele filmopnamen maken, zelfs bij volledig inzoomen en tijdens het pannen of wanneer je ergens naartoe loopt.

3. Canon EOS M6 Mark II

De ultieme Canon-vlogcamera voor contentcreators

 • Sensor: 32,5 Megapixel APS-C
 • Scherm: 7,5 cm kantelbaar touchscreen
 • AF-systeem: Dual Pixel CMOS AF met gezichts- en onderwerptracking en Eye AF
 • Max. videoresolutie: 4K (3840 x 2160)
 • Lenssysteem: speciaal ontworpen kleine, lichte EF-M-lenzen en compatibiliteit voor EF- en EF-S-lenzen met een Canon-vattingadapter EF-EOS M.
 • Audio: microfooningang


De Canon EOS M6 Mark II is het ultieme pakket voor contentcreators. Dankzij het draagbare ontwerp in zakformaat en de ingebouwde compatibiliteit met compacte EF-M-lenzen kun je de EOS M6 Mark II overal mee naartoe nemen waar creativiteit en avontuur je brengen.

Met een 32,5 Megapixel-sensor geeft de EOS M6 Mark II 4K-videobeelden weer met schitterende details, terwijl de gevoeligheid tot wel ISO 25600 tijdens het filmen ervoor zorgt dat hij overal presteert, van heldere studio-opstellingen tot nachtelijke stadsgezichten. De camera maakt ook Full HD-opnamen bij max. 120 fps voor cinematografische slowmotionopnamen.

Ben je op zoek naar de beste vlogcamera met een kantelbaarscherm? Het touchscreen van de EOS M6 Mark II kan 180 graden omhoog tilten om jezelf thuis of in de studio te filmen en 45 graden naar beneden, wat betekent dat je altijd de perfecte opname krijgt, ongeacht de hoek.

Dankzij het geavanceerde Dual Pixel CMOS-autofocussysteem kan de EOS M6 Mark II automatisch gezichten en onderwerpen detecteren en deze over het hele beeld volgen. Met een simpele aanraking van het scherm kun je er ook het scherpstelpunt handmatig mee selecteren, zodat je altijd precies datgene scherpstelt wat je scherp wilt hebben.

Als je de Canon vattingadapter EF-EOS M bevestigt, is de EOS M6 Mark II ook compatibel met EF-S- en EF-lenzen, zodat je vloeiende, geringe scherptediepte-effecten kunt bereiken die je video's een professioneel tintje geven.

Geschreven door Jeff Meyer en Peter Wolinski

Gerelateerde producten

Gerelateerde artikelen

 • Een vrouw zet haar Canon PowerShot G7 X Mark III naast haar laptop om een yogales vanuit haar woonkamer te filmen.

  COMPACTCAMERA'S

  De beste compactcamera voor content

  Ontdek waarom je met de PowerShot G7 X Mark iedere dag weer je creativiteit de vrije loop kunt laten.

 • De beroemde bakker Matt Adlard maakt een foto van een chocoladedessert met de Canon EOS M50 Mark II.

  FOODFOTOGRAFIE

  Een recept voor succes: maak kennis met de Canon EOS M50 Mark II

  De autodidactische bakker en social media-ster Matt Adlard krijgt een voorproefje van de EOS M50 Mark II.

 • VLOGGEN

  Begin vandaag nog met vloggen

  Volg de Canon-tips voor vloggers en ontdek hoe je mooie beelden kunt vastleggen die liefhebbers blij maken.

 • YouTube-ster en vlogger Mike Gray tikt op de opnameknop op het touchscreen van de Canon PowerShot G7 X Mark III.

  VLOGGEN

  Creatief vloggen met de PowerShot G7 X Mark III

  YouTube-ster MikeVisuals laat zien hoe hij fascinerende vlogs maakt met de compacte Canon PowerShot G7 X Mark III en deelt zijn beste vlogtips.