VLOGGEN

Til het maken van content naar een hoger niveau met de Canon EOS R50

Van mode en eten tot fitness en lifestyle, vier prominente influencers laten zien hoe het vastleggen en delen van verhalen met de Canon EOS R50 hun socialmediacontent heeft verbeterd.
Socialmedia-influencer Fatou N'Diaye, in een pluizige bruine jas, zit gehurkt voor een Canon EOS R50-camera op een statief en glimlacht.

De concurrentie bij het maken van content is groter dan ooit. Of je nu snelle foodvlogs of inspirerende fitnessfilms maakt, er komt een moment waarop het de moeite waard is om te overwegen of je je video's kunt verbeteren met een camera die betere prestaties, functies en beeldkwaliteit biedt.

En dan is de Canon EOS R50 precies wat je nodig hebt. Deze systeemcamera op instapniveau uit Canon's EOS R System heeft een sensor met hoge resolutie van 24,2 Megapixel, geavanceerde automatische modi en een intuïtieve interface, waardoor hij ideaal is voor ambitieuze contentcreators en socialmedia-influencers.

Er zijn zoveel manieren waarop de EOS R50 het maken van content eenvoudiger maakt, van het compacte en draagbare ontwerp tot de scherpe weergave op het variangle touchscreen. Hierdoor is de EOS R50 ideaal voor zelfopnamen en livestreaming.

Vier makers van dynamische content uit het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland gebruiken de Canon EOS R50 om de passies vast te leggen die hen na aan het hart liggen. Ze vertellen ieder een ander verhaal, maar ze hebben allemaal hun content kunnen verbeteren met deze krachtige APS-C-camera.

Lees verder en ontdek hoe de EOS R50 het maken en delen van content eenvoudiger, sneller en beter dan ooit maakt.

Fatou N'Diaye: een modeshoot in Parijs

Contentcreator Fatou N'Diaye staat in een straat met weinig verlichting. Ze houdt een Canon EOS R50 voor haar gezicht en kijkt in de zoeker.

De Canon EOS R50 levert uitstekende prestaties bij weinig licht, met automatische scherpstelling tot -4 EV om ervoor te zorgen dat content die 's avonds of 's nachts of in een donkere ruimte wordt gemaakt, scherp is.

Een portret dat is gemaakt met een Canon EOS R50 van contentcreator Fatou N'Diaye; ze draagt een trenchcoat, kleurrijke sjaal en een zonnebril met driehoekige glazen.

De bediening van de Canon EOS R50 is ideaal voor beginnende fotografen; je kunt bijvoorbeeld snel schakelen tussen foto's, video's en stapsgewijze menu's op het touchscreen. Fatou heeft met geavanceerde spiegelreflexcamera's en hybride camera's van Canon gewerkt, maar vond de eenvoud van de EOS R50 heel aantrekkelijk. "Ik was er vanaf de eerst foto die ik heb gemaakt helemaal weg van", zegt ze. "Hij heeft alles wat ik nodig heb. Het is een camera waarmee je echt van fotografie gaat houden.” Gefotografeerd met een Canon EOS R met een Canon RF 50mm F1.8 STM-lens, ingesteld op 1/200 sec, f/2.8 en ISO200.

De in Parijs gevestigde beautyblogger Fatou ontwikkelde op jonge leeftijd een passie voor fotografie, nadat ze zag dat haar vader zijn Canon-filmcamera overal mee naartoe nam. In 2007 begon ze met het blog Black Beauty Bag om over mode te praten, vooral voor zwarte vrouwen, en nu deelt ze haar foto's met meer dan 150.000 volgers op @blackbeautybag. "Voor mij gaan mode en fotografie hand in hand", zegt ze.

Fatou reisde door Parijs met de Canon EOS R50 om zichzelf vast te leggen op de fiets, bij het winkelen en bij het filmen van outfits. De Movie Digital-beeldstabilisatie (IS) van de camera hield haar opnamen uit de hand scherp, en dankzij het veelzijdige variangle scherm met een resolutie van 1,62 miljoen dots kon ze zichzelf gemakkelijk fotograferen. "Je kunt de automatische scherpstelling aanpassen door op het onderwerp op het touchscreen te tikken", vertelt Fatou. De camera zal jou of een geselecteerd onderwerp dan automatisch volgen.

Fatou zegt dat ze helemaal weg was van het formaat van de EOS R50. "Ik had niet verwacht dat zo'n compacte camera de mogelijkheden van een grote spiegelreflexcamera zou hebben", vervolgt ze. "Met de EOS R50 kun je verschillende fotostijlen kiezen uit de automatische creatieve bracketingmodus."

Net als smartphones beschikt de EOS R50 over voorinstellingen en filters, en de creatieve bracketingmodus past automatisch vier verschillende creatieve effecten toe op elke foto die je maakt, zodat je je favoriete versie kunt selecteren.

Hoewel Fatou geen beginnende fotografe is, ontdekte ze dat deze tools haar workflow sneller maakten. "Voor iemand die niet veel van fotografie afweet, is de EOS R50 een goede keuze", concludeert ze.

Elena Bulkowski: een dag in het leven van een fitness influencer

Een foto gemaakt met een Canon EOS R50 van contentcreator Elena Bulkowski die door een veld hardloopt in de richting van de camera. Ze draagt een koraalrode top en een zwarte legging.

De EOS R50 beschikt over hetzelfde autofocussysteem als de Canon EOS R10, waardoor Elena haar opnamen scherp kan houden. "Als ik een flink stuk ga hardlopen of een work-out doe, hoef ik me geen zorgen te maken dat ik niet scherp in beeld ben, omdat de camera me automatisch volgt", zegt ze. Gefotografeerd met een Canon EOS R50 met een Canon RF-S 55-210mm F5-7.1 IS STM-lens, ingesteld op 77 mm, 1/500 sec, f/7.1 en ISO100.

Lifestyle and fitness influencer Elena Bulkowski zit aan een tafel en eet ontbijtgranen uit een kom. Voor haar staat een Canon EOS R50 op een statiefgreep, met het touchscreen omhoog geklapt.

Het compacte formaat van de EOS R50 bleek ideaal voor contentcreators die altijd onderweg zijn. "Ik sta op, maak mijn ontbijt, post een receptvideo, gooi de camera in mijn rugzak en ga wandelen", legt Elena uit. "Hij past perfect in mijn workflow, omdat ik hem overal mee naartoe kan nemen."

Fitnessfan Elena lanceerde @trainhard_eatwell in 2014 nadat ze naar het Duitse Stuttgart was verhuisd, en ontdekte dat er geen sportclubs bij haar in de buurt waren. Ze deelt haar passie voor lichaamsbeweging online en motiveert haar volgers met gezonde recepten en trainingsvideo's - en heeft een camera nodig die haar kan bijhouden.

De continue-opnamesnelheid van 12 fps en de 120p slow-motion-video van de Canon EOS R50 zijn perfect voor Elena's snelle content. Het Dual Pixel CMOS AF II-autofocussysteem volgde Elena tijdens haar work-outs en hield haar scherp in beeld. "Mijn hardloopvideo's zijn zo vloeiend", zegt ze. "Ik maak veel sportcontent en het is geweldig dat de autofocus je bij het sporten blijft volgen."

Elena was gewend om te fotograferen en filmen met een smartphone, en vond het gebruik van de EOS R50 intuïtief. "Het is zo gemakkelijk om te schakelen tussen de video- en fotomodus", vervolgt ze.

De EOS R50 beschikt daarnaast over 14 scènemodi voor foto's, waarbij instellingen voor bijvoorbeeld zelfportretten en sport automatisch worden geconfigureerd. De camera heeft ook zes filmmodi.

Martyn Odell: recepten voor een revolutie in foodfotografie

Food influencer Martyn Odell leunt op een aanrecht met de Canon EOS R50, hij stelt de lens af om een bord eten te filmen.

Food influencer Martyn heeft veelzijdige content gemaakt met de Canon EOS R50, dankzij het uitgebreide assortiment compatibele RF- en RF-S-lenzen. "Dankzij de verwisselbare lenzen kan ik met verschillende brandpuntsafstanden spelen", zegt hij. "Het is ongelofelijk dat ik met een groothoeklens alles kan vastleggen tijdens het filmen en dan kan overschakelen naar een 50 mm voor foodfotografie."

Een Canon EOS R50 die verticaal is opgesteld op een statief met een ringlicht en een microfoon. Op het variangle-touchscreen is food influencer Martyn Odell zichtbaar met een rode ui in zijn handen.

De nieuwe filmmodus voor close-updemo's van de EOS R50 was perfect voor het laten zien van ingrediënten voor de camera. "Nadat ik een ingrediënt heb laten zien, gaat de focus direct terug naar mijn gezicht, en dat precies wat ik nodig heb", zegt Martyn.

De TikTok-video's van Martyn (@lagomchef) leert mensen minder eten te verspillen en plezier te hebben in de keuken. Martyn heeft fotografie gestudeerd en ervaring met spiegelreflexcamera's. Hij gebruikt een smartphone voor het spontaan maken van content, maar hij stond versteld van de mogelijkheid van de EOS R50 om 4K 30p-video's én 120p Full HD te maken.

"Kwaliteit met één druk op de knop is voor mij zo belangrijk omdat mijn content heel ongepland is", vertelt Martyn. "Maar ik weet dat ik de camera kan pakken, op opnemen kan drukken en direct prachtige 4K-beelden kan vastleggen. De mogelijkheid om slow-motion-beelden vast te leggen heeft ook een nieuwe dynamiek aan mijn foodcontent toegevoegd."

De gebruiksvriendelijke opnamemodi van de Canon EOS R50 hebben hem ook geholpen om close-upfoto's van eten te maken. "Een van de geweldige functies is focusbracketing, waarmee macrofotografie heel gemakkelijk wordt en je precies de juiste scherptediepte kunt kiezen."

Dankzij de Bluetooth-camerabediening en wireless connectiviteit van de EOS R50 kon Martyn content direct op zijn socialmediakanalen plaatsen. "Het is heel gemakkelijk om foto's en video's op de EOS R50 naar mijn telefoon te verzenden via de Canon Camera Connect-app, waarmee je content online kunt zetten zodra die is vastgelegd", zegt hij.

Zeena Shah: ontwerpinspiratie was nog nooit zo gemakkelijk

Contentcreator Zeena Shah die een foto maakt van een prachtig versierde tafel met een Canon EOS R50-camera.

Voor iemand als mij, die niet bijzonder technisch onderlegd is, was de EOS R50 heel eenvoudig en superintuïtief om te gebruiken", zegt Zeena. "Het is ongelooflijk dat ik foto's kan maken en die dan binnen paar seconden automatisch op mijn telefoon kan laten verschijnen. Daarmee kan ik zoveel tijd besparen.

Een portret gemaakt met een Canon EOS R50 van style influencer Zeena Shah, waarin ze een roze jumpsuit en blauwe hoed draagt. Ze staat tegen een witte muur en lacht.

Stijl is erg belangrijk voor Zeena, dus het is voor haar een groot voordeel om de EOS R50 thuis in haar handtas te kunnen stoppen en mee naar de studio te nemen. "Ik neem hem overal mee naartoe en hij helpt me echt om een stap vooruit te zetten in kwaliteit", zegt ze. "Het voelt alsof ik een echte fotograaf ben, en het maken van foto's van heel hoge kwaliteit is geweldig." Gefotografeerd met een Canon EOS R50 met een Canon RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM-lens, ingesteld op 18 mm, 1/500 sec, f/9 en ISO160.

Zeena uit Londen (@heartzeena) is een ontwerper, stylist, presentator en auteur die tijdens de lockdown de eeuwenoude kunst van het marmeren opnieuw ontdekte. Nadat ze haar werk op een smartphone had vastgelegd, was ze op zoek naar een stap vooruit in kwaliteit.

De nauwkeurige en scherpe beelden van de EOS R50 sloten perfect aan op Zeena's artistieke oog voor levendige tinten en details. "De kleur is zo mooi", zegt ze. "Het is zo levensecht en het is zo fijn dat ik die hoge definitie en prachtige verzadiging met mijn volgers kan delen."

Met creatieve bracketing kun je voor elke afbeelding meerdere bewerkingen uitvoeren, waardoor Zeena haar content rechtstreeks naar social media kon sturen. "Dankzij de kant-en-klare filters kun je de beelden meteen posten", legt ze uit.

Zeena vond het vooral leuk om de slow motion-functie van de EOS R50 te gebruiken om het betoverende effect van de wervelende inkten in haar video's te filmen. "Het is hét ding dat ontbrak aan de content op mijn telefoon", vervolgt ze. "De focusbracketing op de EOS R50 is ook supercool. Hiermee kan ik beelden combineren om een heel mooie scherptediepte toe te voegen die ik gewoon op geen enkele andere manier zou kunnen vastleggen."

De voordelen van de EOS R50 voor contentcreators

Talented creators put Canon EOS R50 through its paces

Of je nu op zoek bent naar functies voor gezichtstracking en automatische scherpstelling, intuïtieve opnamemodi, een variangle-touchscreen voor het controleren van je compositie en instellingen, gedetailleerde en levendige beeldkwaliteit of toegang wilt tot de veelzijdige serie lenzen die een EOS R System-camera kan bieden, de EOS R50 is de ideale metgezel voor het maken van verbluffende content die je met vrienden en volgers kunt delen.


Geschreven door Lauren Scott

Gerelateerde producten

Gerelateerde artikelen

 • FOTOGRAFIE

  EOS R50 versus EOS R10

  We vergelijken de belangrijkste eigenschappen en het ontwerp van twee APS-C EOS R System-camera's.

 • VIDEO

  Tips voor het verbeteren van je socialmediavideo's

  Vier creators bespreken wat content goed maakt en hoe je online kunt opvallen.

 • VIDEO

  Zo maak je hoogwaardige video's over voedsel als een pro

  Jessie Bakes Cakes heeft meer dan 100.000 volgers verzameld met haar indrukwekkende video's over voedsel. Hier legt ze uit hoe je het filmen van voedsel onder de knie kunt krijgen.

 • VLOGGEN

  Zo word je een vlogger

  Ga aan de slag en produceer hoogwaardige vlogs met onze tips & tricks voor beginnende vloggers