VLOGGEN

Nieuw: de eenvoudige 4K-vlogcamera Canon PowerShot V10

De beste vlogcamera voor beginners. Ontdek hoe Canon's gebruiksvriendelijke, lichtgewicht 4K-vlogcamera je helpt met vloggen en streamen.
Een Canon PowerShot V10 staat op een aanrecht met een snijplank op de achtergrond. De hand van een vlogger ligt op het oppervlak ervoor.

Als je je passie met de wereld wilt delen, heb je een probleemloze vlogoplossing nodig zonder poespas. Als je altijd een smartphone hebt gebruikt om je verhalen te vertellen, is de PowerShot V10 echt iets voor jou: het is dé lichtgewicht alles-in-één vlogoplossing voor een snellere en eenvoudigere workflow.

De PowerShot V10 is speciaal ontworpen voor iedereen die op zoek is naar een speciale vlogcamera die gemakkelijk te bedienen en snel en eenvoudig te gebruiken is, of je nu je stedentrip wilt delen of over je hobby's wilt vertellen.

Een kok zet een ovenschaal op een onderzetter voor een Canon PowerShot V10, die op de ingebouwde standaard staat en in de richting van het gerecht is gekanteld.

De compacte PowerShot V10 is zeer gebruiksvriendelijk, ook als je nog nooit eerder een vlog hebt gemaakt. Je kunt hem rechtop zetten met de ingebouwde verstelbare standaard, het kantelscherm openklappen zodat je jezelf kunt zien en vervolgens de camera instellen op Auto (automatisch). Tik op Record (opnemen) wanneer je klaar bent om te filmen.

PowerShot V10: ontwerp en functies

Met een gewicht van slechts 211 g, bijna de helft van de compacte PowerShot G7 X Mark III, is de PowerShot V10 de kleinste vlogcamera van Canon. Dankzij dit compacte formaat kun je hem overal mee naartoe nemen voor spontane vlogberichten.

Ondanks het compacte formaat beschikt de PowerShot V10 over twee ingebouwde microfoons met een grote diameter en een betere geluidskwaliteit dan je smartphone. Dit komt doordat de microfoons in smartphones zijn geoptimaliseerd voor telefoongesprekken waarbij het apparaat naast je gezicht wordt gehouden. De microfoons in de PowerShot V10 zijn echter speciaal ontworpen om stereo-audio vast te leggen op gebruikelijke vlogafstanden, afgestemd op je stem. Ze leggen tegelijkertijd de sfeer van je omgeving vast, of je je nu op een markt of op een feestje bevindt. Als je je vlogs opneemt in winderige omstandigheden, kun je het meegeleverde windscherm gebruiken om ongewenst windgeluid te verminderen.

Indien je nog meer controle over de audio wilt, heeft de PowerShot V10 ook een 3,5mm-microfoonaansluiting aan de zijkant waar je een externe microfoon op aan kunt sluiten. Een optionele vatting, afzonderlijk verkrijgbaar, biedt maximale flexibiliteit bij het bevestigen van een externe microfoon.

De PowerShot V10 is ook uniek vanwege een ingebouwde standaard waarmee je vanuit verschillende kantelhoeken kunt filmen, variërend van -30° tot -10° voor opnamen in een hoge hoek, en 10° tot 30° voor opnamen in een lage hoek. De standaard kan met de hand worden gebruikt en worden ingeklapt om te worden opgeborgen. Voor nog meer veelzijdigheid heeft de PowerShot V10 een standaard statiefbevestiging. Je kunt hem dus op elk gewenst statief bevestigen, waaronder de compacte Canon statiefgreep HG-100TBR.

Een Canon PowerShot V10 is bevestigd op de ingebouwde standaard en filmt een gamer, wiens handen op de voorgrond een gamecontroller vasthouden.

De ingebouwde standaard van de PowerShot V10 kan worden aangepast voor opnamen uit een hoge en lage hoek, en het kantelscherm kan ook in een handige hoek worden gezet.

Een van de belangrijkste sleutels tot het maken van succesvolle vlogs is het verfijnen van je compositie. De PowerShot V10 helpt je hierbij dankzij het lcd-kantelscherm. Klap het scherm omhoog om jezelf in het frame te zien of stel het in op verschillende hoeken om te zien wat je precies filmt. De camera beschikt ook over touchbediening voor alle standaard opnamefuncties in een eenvoudige interface. Als je opnamen maakt voor een sociaal platform dat gebruik maakt van een bepaalde hoogte-breedteverhouding, kun je hoogte-breedtemarkeringen op het scherm weergeven zodat je kunt zien of de belangrijkste elementen wel in het kader verschijnen.

De lens van 6,6mm (35mm-equivalente brandpuntsafstand: 19mm) biedt een grote beeldhoek, ideaal om jezelf eenvoudig in beeld te brengen en om ook genoeg van je omgeving vast te leggen. De grote 1,0-inch sensor verzamelt zelfs in het donker nog genoeg licht, zodat je de hele dag kunt vertrouwen op natuurlijk ogende opnamen.

De hand van een fotograaf haalt een Canon PowerShot V10 uit de zak van een gele sporttop met lange mouwen.

De PowerShot V10 is compact en licht genoeg om mee te nemen in je zak, en is altijd klaar voor gebruik wanneer je hem nodig hebt. Hij is speciaal ontworpen om in een handomdraai livestreams en vlogs te maken, en is ook geschikt voor het vastleggen van foto's met 15,2 MP: ideaal voor coverfoto's of miniaturen voor je vlog.

Twee personen gebruiken een Canon PowerShot V10 en houden hem op armlengte afstand om zichzelf te kunnen filmen voor een boom die is versierd met lampjes.

De PowerShot V10 presteert uitstekend bij weinig licht. Dankzij het brede gezichtsveld van de lens kun je alles vastleggen, en de beeldkwaliteit is beter dan die van de selfiecamera van de meeste smartphones.

PowerShot V10: videomodi en creatieve opties

De PowerShot V10 kan tot 4K UHD-video opnemen met 25/30 fps en Full HD met maximaal 50/60 fps. De camera beschikt daarnaast over autofocus met gezichtsdetectie, waarbij personen in het kader automatisch worden gedetecteerd. Je kunt ook op onderwerpen op het scherm tikken zodat de camera weet wie hij moet volgen.

Je kunt tevens kiezen uit verschillende opnamemodi. De filmmodi Auto Movie en Smooth Skin bieden opnameopties met één druk op de knop wanneer je alleen je verhaal wilt delen en de camera al het denkwerk wilt laten doen. Geavanceerde ingebouwde functies zoals Auto Lighting Optimizer (auto optimalisatie helderheid), Auto ND Filter (automatisch ND-filter) en Auto White Balance (automatische witbalans) zorgen voor prachtige resultaten. Als je nog meer controle wilt, kun je in de filmmodus Manual exposure (handmatige belichting) veel opties instellen.

Activeer bijvoorbeeld Movie Digital IS om het beeld stabiel te houden wanneer je opnamen maakt vanuit de hand of wanneer je beweegt, of gebruik de automatische waterpas voor stabiele beelden.1

Als je op zoek bent naar een bepaalde look en sfeer, kun je gebruik maken van 14 kleurenfilters (allemaal beschikbaar in de filmmodi Automatische en Handmatige belichting). Dit zijn voorinstellingen die je met één druk op de knop kunt toepassen voordat je je opname start. Denk hierbij aan RetroGreen en Sepiatone voor een retrolook voor een stad of landschap, TastyWarm voor smakelijke opnamen van warme gerechten, en nog veel meer. Er zijn ook kleurtooninstellingen met schuifregelaars voor nauwkeurigere aanpassingen. De camera slaat al je kleurinstellingen op, dus de volgende keer dat je de camera gebruikt, is hij meteen klaar om opnamen te maken met je unieke look.

Als je je vlogs naar een hoger niveau wilt tillen, krijg je met de Q-toets toegang tot extra opties en instellingen, zoals videocompressieformaat, automatische scherpstelmethode, digitale zoom en meer.

Een gebruiker houdt in de ene hand een Canon PowerShot V10 vast en in de andere hand een smartphone met de Canon Camera Connect-app die bestanden van de camera overzet.

Installeer de gratis Canon Camera Connect-app op je smartphone om je video's over zetten en te uploaden. Je kunt er zelfs de PowerShot V10 op afstand mee bedienen.

Een vrouw speelt gitaar en kijkt in een Canon PowerShot V10 met een externe microfoon en een Canon statiefgreep HG-100TBR, die op een lage tafel staat.

Naarmate je ambitie en expertise toenemen, groeit de PowerShot V10 met je mee. De camera heeft een microfoonaansluiting van 3,5mm zodat je een externe microfoon kunt aansluiten, zoals de Canon DM-E100 stereomicrofoon. Hij heeft ook een standaard statiefbevestiging, zodat je het gewenste statief kunt gebruiken, inclusief de compacte Canon statiefgreep HG-100TBR (met de camera in verticale stand, indien nodig), en zelfs HDMI Out voor directe uitvoer.

Verbinding maken en bestanden delen met de PowerShot V10

Met de ingebouwde Bluetooth- en Wi-Fi-connectiviteit van de PowerShot V10 kun je je vlogs ook snel en eenvoudig delen met volgers Installeer de gratis Canon Camera Connect-app op je smartphone om je opnamen naadloos over te zetten op je telefoon. Met deze app kun je de camera zelfs op afstand bedienen. Films kunnen automatisch worden geconverteerd wanneer ze van de camera naar je telefoon worden overgezet. Het is nog nooit zo eenvoudig geweest om video's te maken en ze op al je sociale kanalen te plaatsen.

Om te voorkomen dat de opslagruimte van je telefoon vol raakt met grote videobestanden kun je je content uploaden naar de cloudservice image.canon: zelfs automatisch, als je dat wilt. Vanaf hier kun je je bestanden ook uploaden naar Google Drive™, YouTube en Frame.io, en andere webservices. Video's en afbeeldingen die zijn opgeslagen in Frame.io kunnen naadloos worden geïmporteerd in videobewerkingssoftware zoals Adobe Premiere Pro en Final Cut Pro, waar je ze kunt bewerken en verbeteren.

Livestreamen is nog nooit zo makkelijk geweest met de PowerShot V10, met slechts een paar tikken op het LCD-scherm. Nadat je je gewenste streamingbestemming hebt ingesteld in de Camera Connect-app (en ervan uitgaande dat streamen is toegestaan met je sociale media-account), selecteer je YouTube Live of Facebook Live, of voeg je een RTMP-link toe2 om te beginnen met uitzenden.3

Je kunt de PowerShot V10 ook gebruiken als webcam. De camera beschikt over ingebouwde UVC- en UAC-stuurprogramma's die voldoen aan de industriestandaard. Dit betekent dat je geen extra software nodig hebt: sluit de camera simpelweg aan via USB (met de meegeleverde kabel) op Windows en MacOS. Je kunt de PowerShot V10 ook gebruiken in Full HD bij 30 fps met populaire apps voor videobellen. Digitale zoom is ook beschikbaar voor streaming of bij gebruik van de camera als webcam. Stel de camera in zoals je wilt en je bent klaar om te beginnen. Je kunt ook kiezen uit een reeks voorinstellingen voor de camera, waaronder de filmmodus Smooth Skin en automatische filmmodi, AF met gezichtsdetectie of opgegeven AF-kaders, kleurenfilters en nog veel meer.1

PowerShot V10: de eenvoudige vlogoplossing

Wat je passie of doelgroep ook is, de PowerShot V10 helpt je in contact te blijven zonder ingewikkelde opstellingen of een tas vol accessoires. Dankzij de ingebouwde standaard is het apparaat vrijwel overal in te stellen en te gebruiken, of je nu vlogs maakt over koken of over gamen. Dankzij de eenvoudige bediening, het compacte ontwerp en de geautomatiseerde modi kun je meteen beginnen met vloggen zonder over specialistische kennis te beschikken. Bovendien heeft de camera verschillende opties en geavanceerde functies waarmee je een stap verder kunt gaan.

Geschreven door Jeff Meyer & Alex Summersby

 1. Vanwege de manier waarop ze werken, kunnen verschillende modi niet tegelijkertijd worden gebruikt. Movie Digital IS kan bijvoorbeeld niet tegelijkertijd met Auto Level (automatische waterpas) worden gebruikt, digitale zoom kan niet met IS worden gebruikt en Auto Level kan niet worden gebruikt in de filmmodus Smooth Skin. Raadpleeg de specificaties van de camera voor meer informatie.
 2. Houd er rekening mee dat de services van het livestreamingplatform op elk moment en zonder kennisgeving kunnen worden gewijzigd, stilgezet of beëindigd. Raadpleeg de livestreamingplatforms voor de nieuwste vereisten. Canon doet geen toezeggingen en geeft geen garanties met betrekking tot producten of services van derden, waaronder livestreaming.
 3. Voor de beste resultaten wordt een stabiele Wi-Fi-verbinding in de minder volle 2,4 GHz wireless band met een hoge uploadsnelheid aanbevolen.

  Adobe, Adobe Premiere en Frame.io zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Adobe in de Verenigde Staten en/of andere landen. Google, Google Drive en YouTube zijn handelsmerken van Google LLC, en deze website wordt op geen enkele manier gesponsord door en is op geen enkele manier gelieerd aan Google. Final Cut Pro en macOS zijn handelsmerken van Apple Inc., gedeponeerd in de Verenigde Staten en andere landen en regio's.

Gerelateerde producten

 • Compactcamera

  PowerShot V10 (Black)

  Onderscheid jezelf online en val minder op tijdens het maken van opnamen met Canon's alles-in-een 4K-camera.
 • Compactcamera

  PowerShot G7 X Mark III

  Een connected camera die adembenemende video's en foto's vastlegt waar je volgers echt van kunnen genieten.
 • Systeemcamera's

  EOS R50

  Maak met je duimen de beste content met deze EOS R-systeemcamera, van scherpe foto's tot 4K-video en live streams. Alles in één speciaal apparaat.
 • Statief

  Tripod Grip HG-100TBR

  Maak langer opnamen met meer stabiliteit en creatieve flexibiliteit dankzij deze unieke statiefgrip met afneembare afstandsbediening.
 • Audio

  Stereo Microphone DM-E100

  Neem eenvoudig uitstekende audio op dankzij een kleine plug-and-play-stereomicrofoon die altijd gebruiksklaar is.
 • Gerelateerde artikelen

 • VLOGGEN

  Canon's beste camera's en lenzen voor vloggen

  Canon maakt een serie camera's en lenzen die ideaal zijn voor contentcreators. Deze gids helpt je bij het vinden van de perfecte match.

 • VLOGGEN

  Zo word je een vlogger

  Ga aan de slag en produceer hoogwaardige vlogs met onze tips & tricks voor beginnende vloggers

 • VIDEO

  Tips voor het verbeteren van je socialmediavideo's

  Vier creators bespreken wat content goed maakt en hoe je online kunt opvallen.

 • VLOGGEN

  Onderweg vloggen

  De Canon PowerShot V10 is in de praktijk getest door vier topinfluencers.