TIPS VOOR HET PRINTEN

Terug naar school: Organiseer alles met een Canon-printer

Ontdek hoe een Canon-printer jou en je kinderen kan helpen je klaar te maken voor het nieuwe schooljaar en leren leuk kan maken.
Een kind op de schoot van een glimlachende vrouw kleurt prints van een Canon PIXMA-printer in. Op de achtergrond zijn handen die een smartphone vasthouden te zien.

De meeste kinderen vinden de schoolvakanties heerlijk en er zijn tegenwoordig attracties te kust en te keur die hun aandacht trekken, maar voordat je het weet, moeten ze weer terug naar school. Met een Canon-printer kun je wat van dat zomervakantie-enthousiasme benutten en kids betrokken houden bij de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar.

Het is heel eenvoudig om PIXMA- en SELPHY CP1500-printers te verbinden met computers en mobiele apparaten, zodat het hele gezin ze kan gebruiken. Kinderen zullen ook zonder enig probleem kunnen printen met een van de vele print-apps van Canon. Onze handleiding voor de print-apps en -software van Canon helpt je de juiste tool voor je project te kiezen. Hier zijn een paar ideeën om aan de slag te gaan.

Een Canon PIXMA-printer op een houten bureau naast een prikbord, boeken en briefpapier.

Wanneer je nadenkt over wat je kind het komende schooljaar nodig zal hebben, zou een flexibele gezinsprinter bovenaan de lijst moeten staan. De Canon PIXMA TR4750i-serie is een geweldige keuze: gebruiksvriendelijk, betaalbaar en compatibel met je smartphone.

Handen die een smartphone vasthouden met daarop een print-app van Canon. Op de achtergrond komt de afbeelding op het scherm van de smartphone uit de printer rollen.

Met de Canon PRINT-app kun je printen vanaf een smartphone. En als je kinderen creatief willen zijn met projecten voor school, kunnen ze hun eigen ontwerpen bewerken en aanpassen in de Canon Easy-PhotoPrint Editor- of Creative Park-apps.

1. Print de roosters

Een witte Canon SELPHY CP1500-printer die een afbeelding van een jong meisje in schooluniform print. De afbeelding bevat ook een kleine QR-code.

De Canon SELPHY CP1500 kan QR-codes printen, zodat je koppelingen naar clubs en organisaties aan je prints kunt toevoegen voor eenvoudige toegang tot adresgegevens en roosters.

Een afbeelding van bovenaf van iemand die datums voor de maand september invult op een zelfgemaakte kalender.

Gebruik je Canon-printer om je favoriete familiefoto's om te toveren in gepersonaliseerde kalenders, zodat je nooit meer een naschoolse activiteit of speelafspraak vergeet. Je kunt zelfs kleine magneten maken met Canon's magnetische fotopapier om je roosters en kalenders aan de koelkast te hangen.

Tekenen op maandag, gym op dinsdag, natuurwetenschap op woensdag. Het is al moeilijk genoeg om bij te houden wat de verschillende kinderen en tieners in je huis allemaal moeten meenemen voor verschillende lessen gedurende de week, en dan heb je het nog niet gehad over naschoolse en buitenschoolse activiteiten.

Als je hun roosters print en op een prikbord of de koelkast hangt, kan de hele familie in één oogopslag zien wat ze op een bepaalde dag moeten meenemen. Je hoeft niet meer naar de receptie te sprinten om een paar vergeten voetbalschoenen af te leveren.

Je kunt ook kalenders printen via de Easy-PhotoPrint Editor-app, waarop je verjaardagsfeestjes, speelafspraken of andere aankomende familiegebeurtenissen kunt toevoegen en kunt noteren wie op een bepaalde dag de kinderen aflevert op school of ze ophaalt.

Je kunt eenvoudig draadloos printen vanaf je smartphone met de Canon PRINT-app die compatibel is met de meeste PIXMA-printers. Je kunt de app ook gebruiken om te printen van of te scannen naar de verschillende cloudservices die veel scholen tegenwoordig gebruiken voor werk in de klas en huiswerk, bijvoorbeeld image.canon, Dropbox™, Google Classroom™, Google Drive™ en Microsoft OneDrive®. De meeste Canon PIXMA-printers zijn na een eerste installatie ook compatibel met Apple® AirPrint® en Mopria® voor Android, zodat je met één druk op de knop vanaf elk willekeurig Apple-product of Android-apparaat kunt printen, overal waar je een netwerkverbinding hebt.1

2. Plak stickers op flessen en lunchtrommels

Een witte Canon-printer print een klein vel papier met acht keer dezelfde afbeelding van een jong meisje.

Print met de Canon SELPHY CP1500-printer je eigen etiketten op vierkant papier (KC-18IS, 54 x 54 mm), papier van creditcardformaat (KC-18IF, 54 x 86 mm) of mini-stickerpapier (KC-18IL, 22 x 17,3 mm).

Twee handen plakken voorzichtig een sticker met een foto van een jong meisje op een groene waterfles.

Verwijder het beschermende papier en plak de sticker op de lunchtrommel of waterfles van je kind.

Veel scholen vragen kinderen nu om elke dag hun eigen waterfles mee te nemen. Maar aangezien op de basisschool vooral eenhoorns, dinosaurussen en bepaalde tekenfilmfiguren zeer populair zijn, kunnen ze gemakkelijk door elkaar gehaald worden.

Gebruik de compacte Canon SELPHY CP1500-printer om je eigen etiketten voor flessen, lunchtrommels en brillendoosjes te maken op Canon SELPHY-stickervellen in plaats van op gewoon papier dat wordt gebruikt voor het printen van foto's of documenten. Stickervellen zijn beschikbaar in veel verschillende formaten. De Canon SELPHY Photo Layout-app heeft een optie Etiketlay-out, zodat je een foto in je cameragalerij kunt selecteren en deze kunt aanpassen met tekst, stempels en kleuren. Er is ook een optie voor mini-etiketten waarmee je acht kleinere afbeeldingen - identiek of verschillend - op één vel kunt printen.

Metalen lunchtrommel? Geen probleem. Dan print je de etiketten gewoon met je Canon PIXMA-printer op Canon's magnetische fotopapier. De stickers blijven op het oppervlak plakken en je kunt ze verwijderen wanneer je de lunchtrommel moet afwassen.

3. Laat je creativiteit de vrije loop met illustraties

Een zwarte Canon-printer print de tekening van een kind op magnetisch fotopapier van Canon. Het originele kunstwerk ligt op de tafel naast de printer.

Je kunt prachtige, duurzame afbeeldingen printen die rijk zijn aan details, zodat je recht kunt doen aan de kunst van je kinderen. Als je printer een scanner heeft, kun je hun kunstwerken ook scannen en printen.

Kinderen maken hun tekeningen vaak op papier met potloden, krijtjes, viltstiften en verf. Met de scanners die in de meeste Canon PIXMA-printers zijn ingebouwd of met de Smartphone Copy-optie kun je de kunstwerken van je kinderen snel en eenvoudig digitaliseren, zodat je ze kunt printen. Je kunt natuurlijk ook gewoon meteen kopieën van de originelen maken. Je kunt ook vanaf je smartphone scannen met de Canon PRINT-app. Je kunt er zelfs een paar op Canon's magnetische fotopapier printen om op de koelkast te hangen, zodat je je geen zorgen hoeft te maken dat het origineel vuil of lelijk wordt of scheurt. Elk vel papier is slechts 10 x 15 cm, dus je kunt veel kunstwerken tegelijk tentoonstellen.

De Canon Photo Cube is ook een geweldige manier om de illustraties van je kinderen te vertonen. Het is niet alleen een slimme manier om foto's en vierkante prints te bewaren, maar je kunt hem aan de buitenkant ook versieren met afbeeldingen voor een persoonlijk tintje. Kinderen kunnen het gebruiken om hun favoriete vakantiefoto's te laten zien, maar ook voor projecten zoals het illustreren van de veranderende seizoenen. De Photo Cube wordt geleverd met twee inktcartridges en 40 vellen rechthoekig Photo Paper Plus Glossy II.

4. Ontwerp je eigen boekenleggers

Boekenleggers in de vorm van een huis, gemaakt met Canon Creative Park-sjablonen, liggen op de open pagina's van een boek.

Creative Park biedt allemaal sjablonen voor boekenleggers, waaronder deze leuke huisvormige ontwerpen.

Een afbeelding van bovenaf van kleurrijke werkboeken, stickervellen en een Canon SELPHY CP1500 die een foto van een jong meisje in schooluniform print.

SELPHY-printers kunnen met alle smartphone of tablets worden gebruikt, zodat je snel en eenvoudig boekenleggers en etiketten kunt maken.

Kinderen kunnen hun PIXMA- of SELPHY-printer ook gebruiken om boekenleggers voor het nieuwe schooljaar te ontwerpen.

PIXMA-gebruikers kunnen vooraf ontworpen boekenleggers vinden op de Creative Park-website, bijvoorbeeld verschillende soorten dieren, maar ook leuke pinguïnvormige boekenleggers.

Met de Canon SELPHY Photo Layout-app kun je gepersonaliseerde boekenleggers maken op je SELPHY CP1500. Selecteer de optie Boekenleggerlay-out en het papier van briefkaartformaat (100 x 148 mm) en kies vervolgens of je wilt dat de gekozen afbeeldingen worden uitgelijnd met de boven- of onderkant van de boekenlegger. De optie Boekenleggerlay-out is ook handig voor het printen van pasfoto's voor bus- of bibliotheekkaarten.

5. Print wat je wilt

Een glimlachende vrouw en een kind zitten aan een tafel naast een Canon PIXMA MegaTank-printer. De vrouw vult de inkttanks van de printer bij terwijl het kind aan het kleuren is op een print.

Voor gezinnen die de printer gebruiken voor alles van huiswerk tot thuiswerken hebben de Canon PIXMA G3570-serie MegaTank-printers navulbare inkttanks die een voordeligere optie zijn voor het printen van grote volumes.

In een huis waar iedereen dezelfde printer gebruikt, kan het geruststellend zijn om te weten dat het papierinvoersysteem ruim voldoende capaciteit heeft. Je kunt de Canon PIXMA TR4750i-serie met maximaal 100 vel gewoon papier laden in de verstelbare cassette aan de voorkant of maximaal 20 vel fotopapier. De printer kan ook automatisch dubbelzijdig printen, waardoor het papierverbruik tot een minimum wordt beperkt en er minder afval wordt geproduceerd.

De Canon PIXMA TR4750i-serie werkt met twee inktcartridges (zwart en kleur) voor sprankelende resultaten. De cartridges zijn verkrijgbaar in standaardformaat of XL-formaat. Met de XL-cartridge kun je twee keer zoveel pagina's printen, waardoor de kosten per print lager zijn. Voor scannen, kopiëren en zelfs faxen is de printer voorzien van een scanner met hoge resolutie, compleet met een automatische documentinvoer voor 20 vel, ideaal voor het invoeren van school- en huiswerk op meerdere vellen papier.

Met de PIXMA TR4750i-serie en een aantal andere PIXMA-printers kun je je abonneren op het PIXMA Print Plan2. Dan worden automatisch de inktniveaus van de printer gecontroleerd en krijg je nieuwe cartridges thuisbezorgd voordat je ze nodig hebt. Dat is ideaal voor ouders die niet willen dat hun studerende kinderen ooit zonder inkt komen te zitten. Er zijn verschillende tarieven beschikbaar die aan verschillende behoeften voldoen.

Voor drukke huishoudens met hogere printvolumes is de PIXMA G3570-serie ook een goede optie. Deze MegaTank-printers hebben grote bijvulbare tanks die je eenvoudig en zonder te knoeien kunt bijvullen met inktflessen. Een complete set inktflessen levert tot 81003 pagina's voor een fractie van de prijs van cartridges. Zo worden de verbruikskosten voor het printen van grote volumes veel lager.

Terug naar school brengt vaak organisatorische uitdagingen met zich mee voor ouders, verzorgers en kinderen. Het kan nog ingewikkelder worden wanneer een kind een nieuw schooljaar begint of naar een nieuwe school gaat. Dankzij de veelzijdigheid, flexibiliteit en uitgebreide connectiviteit maken Canon-printers dit hele proces eenvoudiger, waarbij alle gezinsleden hun creativiteit de vrij loop kunnen laten en alles op rolletjes loopt.

Geschreven door Matthew Richards, Claire Gillo en Rachel Segal Hamilton

 1. Dropbox is een handelsmerk van Dropbox, Inc.
  Google, Google Classroom en Google Drive zijn handelsmerken van Google LLC en deze website wordt op geen enkele manier gesponsord door en is op geen enkele manier gelieerd aan Google.
  Microsoft OneDrive is een gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en andere landen.
  Apple en AirPrint zijn handelsmerken van Apple Inc., geregistreerd in de V.S. en andere landen en regio's.
  Mopria is een handelsmerk van Mopria Alliance, Inc.
 2. PIXMA Print Plan is alleen beschikbaar voor inwoners van België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Ierland, Italië, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland.
 3. De zuinige modus vermindert het verbruik van zwarte inkt door de dichtheid te verlagen. Daarmee kun je 26% meer pagina's in kleur en zwart-wit printen dan in de standaardmodus. Paginavolume is de geschatte waarde gebaseerd op een afzonderlijke testmethode van Canon met behulp van de ISO / IEC 29103-grafiek en continue printsimulatie met de vervanging na de eerste installatie.

Gerelateerde producten

 • Canon PIXMA G3570

  MegaTank-printers

  PIXMA G3570-serie

  Print, kopieer en scan thuis met deze snelle printer met navulbare inkttanks en Wi-Fi
 • Printers voor thuis

  SELPHY CP1500

  Maak in enkele seconden kleurrijke, zeer duurzame prints met deze gebruiksvriendelijke, compacte fotoprinter.
 • Inkjetprinters

  Magnetic Photo Paper MG-101

  Maak je fotoprints creatiever en interactiever met Canon's magnetische fotopapier MG-101.
 • Gerelateerde artikelen

 • CREATIEF PRINTEN

  Lijsten, plannen en doelen printen

  Laat je creativiteit de vrije loop met een Canon PIXMA-printer en wees het hele jaar door goed georganiseerd en mindful.

 • PRINTEN

  De beste printers voor het kantoor aan huis

  Werk probleemloos vanuit huis met Canon PIXMA- en MAXIFY-printers.

 • PRINTEN

  Een wireless printer gebruiken

  Slimme manieren om je wireless printer optimaal te benutten

 • PRINTEN

  De beste printers voor studenten

  Elke student heeft een printer nodig - ontdek de budgetvriendelijkste opties die aan je behoeften voldoen.