CREATIEF PRINTEN EN PLAKBOEKEN MAKEN

Planten, fotograferen, printen: 100 dagen in de tuin

Ontdek hoe de groene vingers van TikTokker Chloe Mckechnie met een Canon Zoemini 2 en 100 mini-fotoprints de groei in haar tuin vastlegden.
Er komt een print uit een draagbare Canon Zoemini 2-printer die op een dagboek staat, omringd door stickers, prints, briefpapier en een pak van 100 vel Canon ZINK™-fotopapier van 5 x 7,6 cm.

De groei documenteren van een moestuin of van een levendige tuin met wilde bloemen is een fantasierijke manier om niet alleen te onthouden hoe je je planten moet verzorgen, maar ook om de groei van je tuin in kaart te brengen en vast te leggen hoe alles tot leven komt.

TikTokker Chloe Mckechnie woont in Torquay in het Verenigd Koninkrijk en heeft veel volgers dankzij haar handige en inspirerende updates van haar tuin, tips hoe je je planten kunt redden en video's met instructies. Om haar vorderingen bij te houden en een handig hulpmiddel voor de toekomst te maken, besloot Chloe 100 dagen tuinieren te documenteren met de compacte Canon Zoemini 2 en een pak van 100 vel Canon ZINK™-fotopapier van 5 x 7,6 cm. Ze hield al een tuindagboek bij, maar nu kon ze naast haar handgeschreven notities mini-afdrukken toevoegen met daarin haar groeimethoden en stapsgewijze plannen.

De Canon Zoemini-serie en een pak fotopapier zijn ideaal voor transformatieprojecten zoals dit - of het nu gaat om 100 dagen klussen in je huis, 100 kostbare dagen met je pasgeboren baby of de eerste 100 dagen van je nieuwe huisdier.

"Een project van 100 dagen is een spannende en leuke manier om te zien hoe ver je bent gekomen. Ik was erg enthousiast over alle manieren waarop ik de Canon Zoemini 2-printer kon gebruiken voor mijn tuinprojecten," zegt Chloe.

Hier vertelt ze het verhaal achter haar 100-daagse tuinproject.

Kiezen wat je wilt documenteren

Een jonge vrouw die een plant vasthoudt, staat in een schuur met een spade en een gieter. Achter haar hangt een vaas aan de muur.

"Ik voel me zo blij en helemaal op mijn gemak als ik in mijn tuin ben," zegt Chloe. "Het is echt mijn favoriete plek, zelfs als het regent en ik onder de modder zit."

Een jonge vrouw verzorgt rijen zaailingen op een plank in haar schuur.

Chloe zegt dat het fotograferen van de nieuwe groei van elke dag haar inspireerde om met verschillende planten te experimenteren. "Het motiveerde me om nieuwe groenten en bloemen te planten en hun groei bij te houden," legt ze uit.

Chloe begon enkele jaren geleden met tuinieren toen ze met haar partner naar haar appartement verhuisde. Toen ze de buitenruimte ging aanpakken, groeide haar liefde voor tuinieren. "Ik begon gewoon met opruimen, want de tuin stond vol met uit hun krachten gegroeide planten en onkruid," legt ze uit. "Mijn passie voor de tuin is sindsdien elk jaar gegroeid. Ik ben dol op tuinieren en de ruimte die we hebben gecreëerd - het is mijn lievelingsplek."

Chloe besloot een dagelijks hoogtepunt te fotograferen om in haar dagboek op te nemen en maakte een maandelijks overzicht van de planten die op dat moment bloeiden. "Ik heb ook mijn eigen instructiepagina's gemaakt," legt ze uit. "Bij tuinieren leer je het beste van wat je in het verleden hebt gedaan, dus deze pagina's maken was echt leuk.

"Het is het eerste jaar dat ik serieus mijn eigen groente heb verbouwd," voegt ze toe. "In het verleden heb ik wel spinazie en worteltjes verbouwd, maar dit jaar heb ik ook erwten, aardappelen, tomaten en pepers gekweekt. Ik heb foto's gemaakt van mijn moes- en bloementuin om de overgang van de lente naar de zomer te laten zien," zegt ze.

Chloe heeft tulpen, krokussen en sieruien geplant naast haar favoriete suikererwten. "De leukste groente om te documenteren zijn absoluut de suikererwten, omdat ze heel snel groeien en gemakkelijk ontkiemen," zegt ze. "Ze daagden me ook echt uit als tuinier, omdat ik klimsteunen voor ze moest maken."

Foto's een persoonlijk tintje geven

Handen houden een smartphone vast met de ontwerpopties in de Canon Mini Print-app.

De Canon Mini Print-app voor de Canon Zoemini 2 en Canon Zoemini S2 biedt tal van opties, waaronder de mogelijkheid om vooraf ontworpen lay-outs, collages en etiketten te selecteren.

Handen die met de Canon Mini Print-app tekst toevoegen aan een foto van tulpen op een smartphone.

Met de app kun je ook creatief met je afbeeldingen aan de slag gaan door stickers, kaders en tekst toe te voegen.

Chloe gebruikte de gratis Canon Mini Print-app om haar smartphone te verbinden met de Canon Zoemini 2. De app is geschikt voor iOS- en Android-apparaten en bood haar de mogelijkheid om creatief aan de slag te gaan en haar foto's tot leven te brengen.

In de app kun je je foto's een persoonlijk tintje geven met stickers en kaders. Er is ook een reeks lay-outs, waaronder een optie om etiketten te maken met een scala aan aanpasbare sjablonen om uit te kiezen, en opties om collages te maken met meerdere afbeeldingen.

"De app is zo gebruiksvriendelijk en veelzijdig," zegt Chloe. "Er zijn talloze opties voor het printen van stickers en etiketten waar ik zelf nooit aan had gedacht."

Je vorderingen documenteren

Een vrouw schrijft in haar dagboek over de planten die ze kweekt, naast foto's van de planten.

Chloe maakte informatiepagina's in haar dagboek om haar eerste poging tot het telen van aardappelen te documenteren, waaronder prints van de verschillende fasen in het proces die volgend jaar als een handig geheugensteuntje kunnen fungeren.

Handen plakken een etiket 'tomaat', geïllustreerd met een afbeelding van een rood tomaatje, op een plantenpot.

Je kunt creatief zijn met etiketten - ze hoeven niet alleen tekst te bevatten. Chloe gebruikte een leuk lettertype en voegde een afbeelding van een tomaatje toe op het etiket voor haar tomatenplanten.

Dankzij de zelfklevende achterkant van alle Canon Zoemini-prints maak je een dagboek in een handomdraai. Je hebt geen lijm nodig, dus je hoeft je geen zorgen te maken over rommel en er is ook minimaal verpakkingsafval. Je hoeft alleen maar de achterkant los te halen en de prints in te plakken. De prints zijn bovendien scheur- en waterbestendig, dus Chloe kon haar dagboek bijwerken terwijl ze buiten in de tuin werkte.

Naast het Canon ZINK (Zero Ink) fotopapier van 50 x 76 mm, dat wordt geleverd in verpakkingen van 20, 50 en 100 vel, is er ook de mogelijkheid om Canon ZINK 1,3-inch voorgesneden ronde stickers te gebruiken om variatie in de indeling van je dagboek te brengen.

Naast prints voor haar dagboek maakte Chloe etiketten voor haar plantenpotten, waarbij ze de prints in meerdere strips sneed, zodat ze de verschillende zaailingen in haar broeikas kon herkennen. "Het kan erg lastig zijn om alles bij te houden wanneer je veel zaden tegelijk plant, dus de etiketten hebben echt geholpen," legt ze uit. "Ik heb ook een paar foto's met een rand geprint die ik ga gebruiken als etiket voor zakken bloembollen die zijn opgeslagen."

Chloe denkt dat een visueel geheugensteuntje van een tuinierseizoen volgend jaar een geweldige hulp zal zijn. "De documentatie van het kweekproces van verschillende groenten, van zaad tot oogst, zal echt helpen bij mijn toekomstige moestuinen," zegt Chloe. "Ik kan echt zien hoe mijn planten er in elke fase moeten uitzien. Het 100-daagse project was een geweldige ervaring," voegt ze eraan toe. "Ik hou van mijn tuin en van tuinieren, maar dit project heeft me meer uitgedaagd dan ooit tevoren." Een fysiek dagboek om terug te kijken en door te bladeren in plaats van alleen afbeeldingen opslaan op een telefoon, kan echt een emotioneel verschil maken, vooral na het voltooien van een dergelijke klus.

Een hand houdt een print met bloeiende tulpen vast boven een tuintijdschrift. Een pak met 100 vel Canon ZINK-fotopapier van 2 x 3 inch ligt op het bureau naast het dagboek.

"Ik vond het leuk om mijn bloembollen te documenteren toen ze gingen bloeien," zegt Chloe. "Het was boeiend om te zien hoe mijn tuin in de 100 dagen veranderde - en ook echt leerzaam."

Welk project ga jij over een periode van 100 dagen of in 100 beelden documenteren? Wat je ook kiest, je kunt je prints aan de muur hangen of aan een handgemaakte fotolijn, of met je prints een persoonlijk plakboek maken. De compacte Canon Zoemini 2 is klein genoeg om altijd bij de hand te hebben om direct prints te maken. En met een pak ZINK-fotopapier erbij heb je alles wat je nodig hebt.

Geschreven door Lorna Dockerill

Gerelateerde producten

Gerelateerde artikelen