PRINTEN EN KNUTSELEN

Print de belangrijke momenten in het leven met de Canon Zoemini S2

Van soloreizen tot eerste tentoonstellingen: we praten met een groep jonge mensen over hun belangrijkste momenten in het leven en hoe ze die herinneringen hebben gedeeld met behulp van de instant cameraprinter Canon Zoemini S2.
Uitgestrekte handen houden verschillende Canon Zoemini S2-camera's vast, waarvan er één een foto print. Een andere persoon houdt ook een zwart-witprint vast.

Iedereen heeft een speciaal moment in het leven om trots op te zijn, of een ervaring die je heeft gemaakt tot wie je bent. Of het nu gaat om een diploma-uitreiking, een eerste vakantie met vrienden of een goed cijfer voor een tentamen, deze prestaties moeten worden bewaard en gedeeld.

De betekenis van dat "bepalende levensmoment" is misschien niet meteen duidelijk, maar juist daarom is het de moeite waard om zoveel mogelijk herinneringen - groot of klein - vast te leggen en ze in een oogwenk met vrienden of familie te delen of om je kamer ermee te versieren als aandenken aan die mooie tijd.

Canon daagde een groep studenten uit om hun mooiste momenten in print te laten zien. Ontdek wat hun belangrijke gebeurtenissen zijn en hoe ze deze hebben gevierd met de instant cameraprinter Canon Zoemini S2.

Maak kennis met de groep

Vier jonge mensen poseren voor een groepsselfie in een park, gemaakt met een Canon-printercamera.

Onze groep heeft het moment vastgelegd waarop ze elkaar voor het eerst ontmoetten. De Canon Zoemini S2-cameraprinter heeft ringlicht en een spiegel, waardoor hij ideaal is voor groepsselfies die je direct kunt printen om met iedereen te delen. Dankzij de compacte vormgeving is de camera ook gemakkelijk mee te nemen.

Een Canon Zoemini S2, smartphone en een selectie prints op een houten oppervlak. Een hand bedient het touchscreen van de smartphone.

De Canon Zoemini S2 kan worden gebruikt als instant camera en printer, zodat je via de Canon Mini Print-app de foto's op je camera kunt printen.

Onze groep bestaat uit vier studenten van de Cardiff University in Wales: masterstudenten Ashvin Tiwana, Megan Gaen en Shubhangi Dua, en eerstejaars muziekstudente Evie Ingles. Samen hebben ze de mooiste momenten uit hun leven gedeeld en geprint.

De groep gebruikte de Canon Zoemini S2, een slimme 2-in-1 mini-foto-printercamera die perfect is voor het opslaan van dierbare herinneringen. Met een printtijd van ongeveer 50 seconden brengt hij je foto's vrijwel direct tot leven, terwijl je met de Canon Mini Print-app meer uit je foto's haalt en er kleine kunstwerken van maakt voor in de woonkamer.

Ashvin Tiwana

Een persoon gebruikt de Canon Mini Print-app op een smartphone om foto's om te toveren tot ronde stickerprints. De tafel op de achtergrond ligt bezaaid met Canon Zoemini S2-prints.

"Ik vond het erg leuk om mijn foto's te printen met de Canon Zoemini S2", zegt masterstudent Ashvin Tiwana. "De mogelijkheid om tekst toe te voegen in de Canon Mini Print-app is ook een handige functie, omdat je hiermee kunt onthouden waar je op reis bent geweest. Op die manier staat de locatie altijd op de foto, ter herinnering."

Een man glimlacht naar de camera en houdt kleine prints van vakantiefoto's voor zijn gezicht.

Met de schuifknop op de bovenkant van de Canon Zoemini S2 kunnen gebruikers schakelen tussen verschillende modi, waaronder Landschap zonder flitser, Portret met automatische flitser of selfie met ringlicht.

Ashvin koos een reis door Vietnam als zijn grote moment. Hij reist graag alleen en heeft verschillende culturen over de hele wereld verkend. Zijn eerste soloreis was naar Frankrijk en sindsdien heeft hij ook door Cambodja, Vietnam en Ierland gereisd.

"Al sinds mijn negentiende heb ik het geluk om de wereld over te kunnen reizen", vertelt hij. "Het mooiste aan soloreizen is dat je niet wordt verplicht het schema van iemand anders te volgen. Je kunt nieuwe dingen verkennen en uitproberen op basis van wat jij leuk vindt."

De foto die hij heeft geprint, nam hij in 2020 tijdens zijn reis naar Vietnam, waarbij hij een boottocht rond Ha Long Bay maakte.

"Ik heb echt genoten van mijn reis door Vietnam. Ik heb een goede vriend leren kennen op die boottocht en we zijn tot op de dag van vandaag nog heel hecht", zegt hij. "Dat is een van de redenen waarom ik graag alleen reis. Je leert mooie mensen kennen en je ontwikkelt een speciale band: niet alleen met de plekken die je voor het eerst bezoekt, maar ook met de mensen die je er ontmoet."

Handen plakken ronde stickers op de achterkant van een smartphone.

"Het is geweldig dat je kaders, filters en stickers kunt toevoegen met de Canon Mini Print-app", zegt Ashvin.

Om een van zijn waardevolste herinneringen aan iedereen te laten zien, besloot Ashvin zijn foto te printen op Canon ZINK 1,3-inch voorgesneden cirkelstickerpapier en om deze print en andere foto's van zijn avonturen op de achterkant van zijn telefoon te plakken. Op deze manier wordt hij elke dag herinnerd aan zijn mooie reizen. De Canon Zoemini S2-cameraprinter en het stickerpapier zijn klein en licht genoeg om mee te nemen op je avonturen en zorgen voor direct geprinte herinneringen.

Evie Ingles

Een zwarte banjo staat tegen een muur met witte tegels. Een persoon plakt er cirkelstickers van Canon op.

"Ik vond de Canon Zoemini S2 ontzettend leuk", zegt muziekstudente Evie Ingles. "Hij is compact, dus ook heel draagbaar. Je kunt er foto's mee maken of foto's printen vanaf je smartphone, en hij is heel eenvoudig in gebruik."

Een vrouw kijkt recht in de camera en houdt een kleine print van zichzelf op het podium voor haar gezicht.

Voor Evie was haar grote moment op het podium niet alleen een leuk optreden, maar ook een zinvolle ervaring. "Het was een van de leukste dingen die ik ooit heb gedaan, en het was een grote mijlpaal voor mijn prestaties en ook voor mijn zelfvertrouwen", zegt ze.

Evie koos haar eerste optreden als het belangrijkste moment in haar leven en wilde van de herinnering blijven genieten door haar Canon Zoemini S2-print op haar banjokoffer te plakken. Op die manier kan ze hem altijd meenemen naar toekomstige optredens.

"Het was waarschijnlijk de grootste prestatie die ik tot nu toe heb geleverd", legt ze uit. "Ik maakte deel uit van het popcollectief van de Cardiff University. Het was heel belangrijk voor me omdat ik op een groot podium voor een groot publiek mocht zingen."

Behalve zingen speelt Evie ook de saxofoon, klarinet, dwarsfluit, banjo en piano. Evie gebruikte het Canon Zoemini S2-papier met klevende achterzijde om de print voor haar banjokoffer te maken. Daarnaast printte ze ook een aantal foto's op Canon ZINK 1,3-inch voorgesneden cirkelstickerpapier om de koffer nog mooier te maken.

"Ik plak sowieso graag bandstickers op mijn banjokoffer, dus ik heb er ook mijn Canon Zoemini S2-print op geplakt", vertelt ze. "Hierdoor heb ik tijdens mijn toekomstige optredens een mooi aandenken aan deze mijlpaal."

Evie vond het ook leuk om de Canon Mini Print-app te gebruiken en haar foto een kader te geven. "De app is erg fijn in gebruik", zegt ze. "Ik kon de Canon Zoemini S2 in een oogwenk koppelen via Bluetooth, waardoor ik mijn foto een kader kon geven met hetzelfde kleurenschema als de foto."

Megan Gaen

Twee handen houden een Canon Zoemini S2 en een smartphone met de Canon Mini Print-app vast, met een afstudeerfoto op het scherm.

Masterstudente Megan Gaen vond het leuk om te spelen met de functies van de Canon Mini Print-app. Je kunt de zelfontspanner en de externe sluiter gebruiken via de app, de Live View-weergave bekijken, coole elementen toevoegen en collages maken.

Een vrouw klemt een kleine zwart-witfoto aan een lichtsnoer met lampjes, waar al meer foto's aan zijn vastgemaakt.

Megan vond de Canon Zoemini S2 heel gebruiksvriendelijk. Ze hing haar print op in haar slaapkamer op de campus, waar ze hem aan een lichtsnoer met lampjes had bevestigd.

Megan koos haar afstuderen "vanuit huis" als bepalend moment. Net als bij veel andere studenten wiens ervaringen op de universiteit werden beïnvloed door de coronapandemie, kon Megans diploma-uitreiking bij de University of Southampton niet doorgaan.

"Mijn grote moment was in 2021, toen ik mijn bachelordiploma voor Duits en Spaans in ontvangst mocht nemen", zegt ze. "We konden nog wel de gewaden huren, dus organiseerden we thuis een kleine diploma-uitreiking. Er zijn mooie foto's van gemaakt en dat was echt belangrijk, omdat ik er vier jaar hard voor had gewerkt. Het was wel een feestje waard."

Niet alleen heeft Megan haar print opgehangen in haar slaapkamer op de campus, maar ze is ook van plan om de foto toe te voegen aan de fotogalerij in haar slaapkamer thuis. "Hij heeft een zwart-witthema, dus ik heb de Canon Mini Print-app gebruikt om een zwart-witfilter toe te voegen. Dat was zo gedaan, want ik hoefde hem niet te bewerken op mijn computer", legt ze uit.

Megan wilde een bestaande foto vanaf haar smartphone printen, maar er zit een filterknop op de achterkant van je Canon Zoemini S2 waarmee je van levendige kleuren kunt overschakelen op zwart-witopnamen. Je kunt de app ook koppelen aan Facebook, Instagram en Google Photos en je foto's vanaf die platforms printen.

"Het leek me leuk om kleine stickers, filters en kaders toe te voegen om de foto aan te passen aan mijn eigen stijl", zegt ze. "Het was zo gepiept. Ik hoefde me niet eens zorgen te maken over het drogen van de inkt."

Shubhangi Dua

Een jonge vrouw in een rieten stoel houdt vol trots een schilderij omhoog. Op haar schoot en naast haar staan nog twee kleurrijke kunstwerken.

Masterstudent Shubhangi Dua gebruikte de Canon Zoemini S2 om een reeks foto's van haar eerste tentoonstelling te printen. "Ik heb kunst nooit echt als beroep overwogen, maar vanwege de tentoonstelling heb ik nu het gevoel dat ik mezelf eindelijk een kunstenaar kan noemen", zegt ze.

Shubhangi is een ambitieuze kunstenares en haar creatieve passie speelde de hoofdrol in haar levensbepalende moment. Onlangs wist ze haar jeugddroom te vervullen met haar eerste tentoonstelling tijdens het Fringe Arts Festival in de Engelse stad Bath.

"Ik heb dit schilderij (zie hierboven) gekozen als mijn grote moment, omdat dit werk afkomstig is van mijn eerste tentoonstelling", zegt ze. "Toen ik mijn kunst aan een muur zag hangen tussen al die andere getalenteerde kunstenaars, voelde ik eindelijk erkenning voor al mijn harde werk. Het was een belangrijk moment voor mij, want ik vond mezelf jarenlang niet goed genoeg als kunstenaar. Gelukkig heb ik het tegendeel kunnen bewijzen."

Een Canon Zoemini S2 staat met de voorkant naar beneden op kleurrijke kunstwerken, naast een kleine sticker van het kunstwerk die in een dagboek wordt geplakt.

Shubhangi print haar grote levensmoment voor haar dagboek. De Canon Zoemini S2 heeft een oplaadtijd van ongeveer 120 minuten en je kunt tijdens het opladen gewoon blijven printen.

Een vrouw in een grijze overjas glimlacht naar de camera, terwijl een hand kleine kunstprints voor haar houdt.

Met de knop op de rand geef je je print een wit of aangepast kader.

Shubhangi heeft ook twee schilderijen uit de tentoonstelling geprint die heel persoonlijk voor haar zijn. "Deze twee schilderijen zijn bedoeld om naar elkaar te kijken", legt ze uit. "Het grote schilderij is van mijn moeder en het kleine is van mij toen ik jonger was."

De Canon Mini Print-app heeft een groot aantal stickers, van bloemen tot dieren. Shubhangi gebruikte de app om bloemenstickers toe te voegen aan haar print van de schilderijen om zo het natuurlijke thema te weerspiegelen. "Ik heb de prints in mijn dagboek gestopt en ik ga er kopieën van maken. Die wil ik in mijn kamer hangen als een prestatiebord om mezelf eraan te herinneren dat het me is gelukt", zegt ze.


Dus of je nu wilt vertellen over je "grote moment" en dat aan de hele wereld wilt laten zien of je herinnering levend wilt houden in een persoonlijk dagboek: de Canon Zoemini S2 en de rest van het Canon Zoemini-assortiment zijn ideaal voor het maken van prints voor in je woonkamer, om je apparatuur mee te verfraaien en om te delen met vrienden en familie. Waar wacht je nog op? Vergeet niet je resultaten te delen met de hashtag #FreeYourStory en @canonemea tagt.Geschreven door Tamzin Wilks

Gerelateerde producten

Gerelateerde artikelen