CREATIEF PRINTEN

Maak een DIY-fotohokje met de Canon Zoemini S2

Herinneringen in pasfotostijl zonder hoge prijs: zo maak je zelf een fotohokje om foto’s direct te printen.
Twee vrouwen poseren met carnavalsspullen voor een roségouden Canon Zoemini S2 op een houten tafel. Uit de Canon Zoemini S2 rolt een print van de twee vrouwen in een andere pose.

Bij speciale gebeurtenissen wil je de dag en alle bijbehorende herinneringen zo veel mogelijk vastleggen. Doe dit met foto’s! Of het nu gaat om een bruiloft, een verjaardag of een themafeest met vrienden, met fotohokjes maakt iedereen deel uit van de dag. Laat je gasten spelen met rekwisieten en foto’s bewerken: door ze zelf hun tastbare herinnering te laten maken, denken ze later met veel plezier aan jouw evenement terug.

Je kunt een fotohokje huren, maar dat is vaak duur en neemt veel ruimte in beslag. Met de Canon Zoemini S2 bepaal je zelf hoe groot je fotohokje wordt en kun je de foto’s direct bewerken en printen om mee naar huis te nemen of om uit te delen. Hier leggen we uit hoe je je eigen DIY-fotohokje inricht met de Canon Zoemini S2 en de Canon Mini Print-app.

Zo maak je je eigen Canon Zoemini-fotohokje

Twee vrouwen lachen en poseren voor een roségouden Canon Zoemini S2 op een houten tafel.

Maak je Canon Zoemini-fotohokje zo uitgebreid of eenvoudig als je wil door achtergronden of rekwisieten toe te voegen, of richt tijdens je evenement meerdere fotolocaties in voor meer variatie.

Een hand legt een roségouden Canon Zoemini S2 op een houten tafel.

De Canon Zoemini S2 is verkrijgbaar in drie kleuren: blauwgroen, wit en roségoud. Kies de kleur die het beste bij je persoonlijkheid en inrichting past.

Misschien heb je voor een bruiloft, werkevenement of verjaardagsfeestje wel eens een fotohokje gebruikt. Elk evenement wordt leuker als je er zelf aan de slag kunt met foto’s. Richt zelf een fotohokje in met je Canon Zoemini tijdens een vrijgezellenfeest, kerst of Halloween, een verjaardagsfeestje, reünie of carnavalsfeestje met vrienden. Traditionele fotohokjes worden meestal gebruikt in grote binnenruimten. Met de Canon Zoemini S2 blijf je niet tot één ruimte beperkt. Je hebt er geen zware stroomvoorziening voor nodig en kunt hem gezellig in een hoekje plaatsen of zelfs buiten, bijvoorbeeld tijdens een tuinfeestje of barbecue.

Kies tijdens je evenement op elk moment waar je je gasten wilt vastleggen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om je fotohokje bij de in- of uitgang te plaatsen, of af en toe van locatie te wisselen. De Canon Zoemini S2 print op zelfklevend fotopapier, zodat je meteen een fotomuur kunt maken. Je kunt je foto’s bewerken in de speciale app en dezelfde foto vaker printen zodat je hem met vrienden kunt delen.

Plaats je Canon Zoemini S2 op een plank of tafel en let op dat je de juiste hoogte hebt voor de gewenste foto’s. Geen plaats? Geen probleem! Doordat hij zo compact is, kun je de Canon Zoemini S2 ook in een kleinere opstelling maken om grappige foto’s met je vrienden te maken.

Zo richt je je eigen Canon Zoemini-fotohokje in

Twee vrouwen lachen en poseren voor een roségouden Canon Zoemini S2 op een houten tafel, hun reflecties zichtbaar in de selfiespiegel van de Canon Zoemini S2.

Met de selfiespiegel van de Canon Zoemini S2 check je snel je looks voordat je een foto maakt.

Een hand houdt een smartphone vast waarop de ontwerpopties in de Canon Mini Print-app zichtbaar zijn.

Met Live View-modus in de Canon Mini Print-app kun je controleren dat je er tiptop uitziet voor jouw fotomoment.

In reguliere fotohokjes zit je vaak in een kleine ruimte op een krukje, maar met de Canon Zoemini S2 kun je zo groot of klein werken als je wil. Experimenteer met achtergronden: herschik decoraties, maak een volledige achtergrond of gebruik een muur als leeg canvas. Vergeet ook de rekwisieten voor je gasten niet! Til de personalisatie van je foto’s naar een hoger niveau door kleurrijke, levendige achtergronden en Creative Park--rekwisieten te gebruiken voor je feestfoto's met carnavalthema.

Wanneer je opstelling klaar is, test je hoe ver je de Canon Zoemini S2 van je achtergrond moet neerzetten voor het perfecte resultaat. Soms moet de camera iets verder weg en soms iets dichterbij, afhankelijk van of je alleen portretten wil maken of je gasten helemaal op de foto wilt zetten. Met de 8MP-camera leg je gedetailleerde scènes vast over verschillende afstanden.

Nog een pluspunt: je loopt niet het risico dat je zelf niet op de foto staat, want met de gratis Canon Mini Print-app kun je op afstand de camera bedienen en foto’s printen. Koppel je smartphone via Bluetooth met je Canon Zoemini S2 en gebruik de zelfontspanner en op afstand bedienbare sluiter om het perfecte plaatje te schieten. Check je looks in de selfiespiegel van de camera en stel in de app de timer in op drie, vijf of tien seconden om samen met je vrienden de perfecte pose te kiezen. Zet de camera tegen een muur of een andere stevige constructie en je kunt aan de slag! Met een volle batterij kun je maximaal 25 fotovellen printen, dus je kunt wel even vooruit voordat je weer moet opladen.

Canon Zoemini-prints personaliseren

Foto van iemands vinger die op een smartphone in de Canon Mini Print-app een fotocollage bewerken, naast een roségouden Canon Zoemini S2 die op een houten tafel ligt.

Met de Canon Mini Print-app maak je fotocollages en voeg je tekst, afbeeldingen, kaders en filters in Japanse purikura-stijl toe aan je prints. Doe mee, deel jouw creaties op sociale media en tag je vrienden.

Twee vrouwen zitten bij elkaar, één met een roségouden Canon Zoemini S2 in haar hand die aan het printen is en de andere met een smartphone met de Canon Mini Print-app.

Niet iedereen gaat graag op de foto. De Canon Zoemini S2 biedt een interactieve ervaring, waardoor foto’s maken een stuk leuker wordt. Je kunt naar hartenlust je foto’s bewerken in de Canon Mini Print-app, bijvoorbeeld door filters toe te passen, en ze printen in pasfotostijl.

Met de Canon Mini Print- app kun je niet alleen op afstand foto's maken en printen, je kunt er ook allemaal leuke extra’s en effecten mee toevoegen aan je prints in pasfotostijl. Je kunt er bijvoorbeeld foto’s in de kenmerkende Japanse purikura-stijl mee maken. Fotohokjes zijn al sinds de jaren 90 enorm populair en zijn tegenwoordig een hit onder influencers. Dankzij de immens populaire purikura heeft het traditionele fotohokje een facelift gekregen en is het gebruik hiervan nog leuker. Voeg stickers, filters en grafische elementen toe die je foto's social media-waardig maken.

De Mini Print-app opent dezelfde wereld voor je Canon Zoemini S2. Je vindt er vergelijkbare manieren om de lay-out te wijzigen, tekst, kaders, tekeningen en filters toe te voegen of de live camera-effecten en AR te testen voor een deelbare print met wat extra flair.

Dit kun je met je prints doen

Foto van iemands hand die foto's van twee vrouwen op een groen betegelde muur plakt. De foto's zijn geprint met een Canon Zoemini S2 en de Canon Mini Print-app.

Het zelfklevende ZINK TM-fotopapier geeft vlekvrije, scheurbestendige en waterbestendige prints. Plak ze in een album, deel ze met vrienden of versier er je telefoon, laptop of andere oppervlakken mee, zodat je je favoriete momenten altijd in beeld hebt.

Twee vrouwen poseren met carnavalsspullen voor een roségouden Canon Zoemini S2 op een houten tafel. Andere carnavalsspullen liggen op de houten tafel.

Foto's in pasfotostijl zijn perfect om de sfeer en energie op een evenement vast te leggen. Deze kleurrijke, expressieve foto’s met carnavalthema herinneren gasten aan een leuke avond.

De mogelijkheden voor je Canon Zoemini-prints in pasfotostijl zijn eindeloos. Gebruik je zelfklevende creaties bijvoorbeeld voor een gepersonaliseerd partyspel. De Canon Zoemini S2 kan per run tot 10 vellen ZINK-fotopapier verwerken. Kies voor een rechthoekige foto van 5 x 7,6 cm of een voorgesneden cirkelvormige foto van 3,3 cm doorsnee. Elke foto wordt binnen een minuut geprint. Je gasten zijn zo in no time voorzien van een tastbare herinnering.

Upload je foto’s rechtstreeks naar je socials of schrijf een bericht waaraan je de foto’s toevoegt en je vrienden tagt. Je kunt de prints ook verzamelen om er een plakboek van te maken. Of maak een fotomuur tijdens je evenement, waar je vrienden hun eigen foto’s toevoegen. Deze enorme collage kun je later laten inlijsten om te bewaren.

Met de Canon Zoemini S2 hoef je niet meteen alles te printen. Hij beschikt over een micro SD-kaartsleuf, zodat je alle foto’s extern kunt opslaan en later kunt uitzoeken, bewerken en printen. Geef de foto’s aan je gasten mee als bedankje voor hun aanwezigheid, maak collages via de app of maak van alle kleine zelfklevende foto’s één grote poster voor op je muur als herinnering aan een magische dag.

Een flatlay met twee Canon Zoemini S2s - één roségouden en één blauwgroene - omringd door verschillende prints in pasfotostijl.

De Canon Mini Print-app is compatibel met alle Canon Zoemini-modellen. Voeg randen toe aan je prints om ze een vintage, analoge look te geven, net als bij een traditioneel fotohokje.

Koppel de Canon Zoemini S2 met de Mini Print-app om je eigen creatieve creaties te maken, zonder dat je veel geld kwijt bent aan de huur van een traditioneel fotohokje. Op deze manier zijn je gasten nog meer betrokken bij jouw memorabele gebeurtenis. Plus, je kunt de prints op zo veel manieren delen dat je er nog jaren plezier van hebt. Of je nu je nieuwe huis inwijdt, afstudeert of op een vrijdagavond een themafeestje met vrienden hebt, de Canon Zoemini maakt jouw evenement extra speciaal als je hem als fotohokje gebruikt.

Geschreven door Kat Halstead

Gerelateerde producten

Gerelateerde artikelen