PRINTEN

Maak posters, flyers en meer met Canon PosterArtist

Ontdek hoe kleine bedrijven snel, eenvoudig en gratis professionele, opvallende posterontwerpen kunnen maken.
Geprinte Canon PosterArtist-ontwerpen op een bureau voor een Canon MAXIFY-printer.

Of je nu een kleine onderneming wilt promoten, een liefdadigheidsevenement plant, een lokale bijeenkomst organiseert of een service promoot, je moet je boodschap duidelijk en creatief overbrengen. Met een breed scala aan sjablonen, afbeeldingen en lettertypen biedt Canon PosterArtist je alle hulpmiddelen die je nodig hebt om gratis online een poster te maken.

De webapplicatie biedt snel en eenvoudig toegang tot honderden professioneel ontworpen sjablonen, van posters, banners en flyers tot menu's, uitnodigingen voor feestjes, kalenders, certificaten en meer.

De sjablonen zijn eenvoudig aan te passen met je eigen tekst en afbeeldingen en je kunt zelfs QR-codes genereren: ideaal om potentiële klanten op eenvoudige wijze meer informatie te geven over je diensten.

Aan de slag met de online postermaker van Canon

Een schermafbeelding van Canon PosterArtist waarop de beschikbare producten en thema's worden getoond.

Met de PosterArtist-sjablonen kun je snel en eenvoudig een eindproduct maken. Een software-update heeft 300 extra ontwerpen geïntroduceerd, waardoor het totaal op 1400 komt.

Een schermafbeelding van Canon PosterArtist met een sjabloon in de categorie Voedingsmiddelen en dranken.

Als je bijvoorbeeld een poster wilt ontwerpen om een taartenbedrijf te promoten, kun je een sjabloon selecteren in de categorie Voedingsmiddelen en dranken.

Canon PosterArtist is compatibel met Windows en macOS. Je kunt je aanmelden met een bestaand online account, zoals Google, Facebook of Twitter, of je eigen beveiligde Canon ID aanmaken.

Op de startpagina van PosterArtist kun je kiezen wat je wilt maken of door de themasjablonen bladeren. Tot de categorieën behoren Retail/distributie, Voedingsmiddelen en dranken, School/onderwijs, Evenementen en meer.

Als je haast hebt, is er ook een Auto Design-optie. Selecteer je product, voer je categorie, titel, ondertitel en bericht in, evenals maximaal drie afbeeldingen, en PosterArtist genereert direct een selectie aan opties.

PosterArtist v1.1 heeft diverse extra functies toegevoegd om tijd te besparen en je workflows efficiënter te maken. Er is een reeks nieuwe sjablonen voor dubbelzijdig printen, zodat een restauranteigenaar bijvoorbeeld eenvoudig dubbelzijdige menu's kan printen. Je kunt nu ook een Microsoft Excel®-spreadsheet in sjablonen importeren, zodat je gepersonaliseerde of aangepaste sjablonen van hetzelfde ontwerp kunt maken, zoals een batch coupons, elk met een unieke code.

Afbeeldingen toevoegen

Een schermafbeelding van Canon PosterArtist met een postersjabloon in de categorie Voedingsmiddelen en dranken met bijgewerkte afbeeldingen.

Selecteer Bestanden toevoegen in het deelvenster Bestanden om je afbeeldingen te uploaden. Er is ook een selectie stockfoto's en vooraf geladen content waaruit je kunt kiezen in het deelvenster Foto's.

Een schermafbeelding van Canon PosterArtist met een postersjabloon met bijgewerkte afbeeldingen.

Selecteer de sjabloonafbeelding die je wilt vervangen en dubbelklik op de miniatuur in het deelvenster Bestanden om de nieuwe afbeelding in je ontwerp te importeren.

Je kunt je eigen afbeeldingen toevoegen vanaf het apparaat dat je gebruikt, of via cloudservices als Google Drive™, Dropbox™ en Microsoft OneDrive®. Er is ook een optie om niet-exclusieve foto's rechtstreeks in verschillende fotobibliotheken te zoeken en toe te voegen.

Er zijn verschillende fotobewerkingsopties, waaronder een tool voor het automatisch corrigeren van foto's waarmee je de achtergrondverlichting en belichting kunt corrigeren. Daarnaast kun je handmatige aanpassingen maken voor kleurcorrectie en scherpte, of overschakelen naar zwart-wit of een sepiatint toepassen.

Je content personaliseren

Een schermafbeelding van Canon PosterArtist met een poster voor een lokaal taartenbedrijf, met bewerkingsopties in een deelvenster aan de rechterkant.

Werk je poster nauwkeurig bij door de lettergrootte, de achtergrondkleur en de regelafstand van je tekst aan te passen of door de hoogte-breedteverhouding te wijzigen.

Een schermafbeelding van Canon PosterArtist met een banner voor een lokaal taartenbedrijf.

Als je je kleuren en lettertypen eenmaal hebt bevestigd, kun je ook bijpassende banners en flyers maken.

Tekst kan horizontaal of verticaal worden toegevoegd en het is eenvoudig om te experimenteren met kleuren en de honderden beschikbare lettertypen om precies de stijl en vormgeving te krijgen die je wilt. De Clipart-opties zijn ideaal voor het maken van logo's op maat.

Om een design goed te laten opvallen, zijn er gouden en zilveren opties beschikbaar in het uitgebreide kleurenpalet. Er zijn ook fluorescerende steunkleuren beschikbaar, indien ondersteund in Canon imagePROGRAF GP-serie grootformaatprinters.

Als je niet tevreden bent met je wijzigingen, kun je deze eenvoudig ongedaan maken/opnieuw uitvoeren met de pijltjes vooruit en achteruit.

Je ontwerpen printen

Een op maat gemaakte poster die is gemaakt met Canon PosterArtist en uit een Canon MAXIFY-printer komt.

Als je je creaties wilt printen, heb je een compatibele Canon-printer nodig, zoals de Canon MAXIFY GX3050, een voordelige optie voor het printen van grote volumes.

Als je klaar bent om te printen, klik je op de knop Ga verder met printen. Je moet een printplug-in downloaden en installeren wanneer je dit de eerste keer doet.

Een hoogwaardige Canon MegaTank-printer zoals de MAXIFY GX3050 of GX4050 is ideaal voor het printen van grote hoeveelheden hoogwaardige documenten. Beide modellen kunnen ook banners van maximaal 1,2 m lang printen en zijn uitgerust met een vlakke lade aan achterkant voor media tot 0,7 mm dik, wat ideaal is voor het maken van POS-materiaal.

Met Canon MAXIFY- en PIXMA-printers die printen via de cloud ondersteunen, kun je thuis of op afstand ontwerpen maken die op kantoor kunnen worden geprint.

Verspreid je boodschap

Een gedrukte poster en banner ter promotie van een taartenbedrijf, afgebeeld op een grijs schort, naast maatbekers en een houten lepel.

Experimenteer met gewaagde kleuren, aantrekkelijke afbeeldingen en een gedenkwaardige boodschap, en maak met minimale inspanning opvallende posters, banners en flyers.

Een poster, banner, flyer of menu wordt vaak beschouwd als iets puur fysieks, maar je kunt je ontwerpen ook downloaden voor gebruik op websites en sociale mediakanalen.

De ontwerpen kunnen op je computer worden opgeslagen of de software-update van PosterArtist bevat ingebouwde opties voor het opslaan op Google Drive, Dropbox en Microsoft OneDrive, zodat je ze overal kunt openen en kunt delen met collega's, familie en vrienden.

Van banners voor bakkerijen en hamburgermenu's tot zomeraanbiedingen en vacatures, Canon PosterArtist maakt het maken van marketingmateriaal voor je kleine onderneming een stuk minder stressvol.

Matthew Richards & Sarah Bakkland
 1. macOS is een handelsmerk van Apple Inc., gedeponeerd in de Verenigde Staten en andere landen en regio's.
 2. TWITTER is een handelsmerk van Twitter Inc. of haar dochterondernemingen.
 3. Google en Google Drive zijn handelsmerken van Google LLC, en deze website wordt op geen enkele manier gesponsord door en is op geen enkele manier gelieerd aan Google.
 4. Dropbox is een handelsmerk van Dropbox, Inc.
 5. Microsoft Excel en OneDrive zijn gedeponeerde handelsmerken van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en andere landen.

Gerelateerde producten

Gerelateerde artikelen

 • Een laptop staat open op een bureau met de Canon Easy-PhotoPrint-software op het scherm, Canon-papier aan de linkerkant en een Canon-printer aan de rechterkant.

  PRINTEN

  De juiste Canon-printapp voor jou

  Word creatief en georganiseerd met de printapps van Canon - er is er een voor elk project.

 • A woman sits working at a laptop, with a Canon MegaTank printer on the desk next to her.

  PRINTEN

  Zakelijke MegaTank-printers

  Hoe de kwaliteit en lage gebruikskosten van MegaTank-printers organisaties kunnen helpen.

 • Een persoon gebruikt de Easy-PhotoPrint Editor-app op een tablet om wireless een foto van een gezin te printen met een Canon PIXMA-printer op een bureau.

  PRINTEN

  Een wireless printer gebruiken

  Slimme manieren om je wireless printer optimaal te benutten

 • Een Canon PIXMA-printer print een foto van een kleine blauwe vaas, die ook naast de printer staat.

  PRINTEN

  De beste printers voor ontwerpers

  Printers zijn belangrijke tools voor ontwerpers - Canon helpt je het juiste model te kiezen voor jouw behoeften.