PRINTEN

Geef je omzet een boost met print

Ontdek hoe Canon's MAXIFY- en PIXMA MegaTank-printers met hun snelheid, betrouwbaarheid, veelzijdigheid en ultralage bedrijfskosten je organisatie kunnen helpen groeien.
Een vrouw werkt aan een laptop, met een Canon MegaTank-printer op het bureau naast haar.

Elke organisatie wil ook op papier mooie resultaten behalen. Of je nu op kantoor, thuis of op een combinatie van de twee werkt, Canon's assortiment MAXIFY- en PIXMA MegaTank-printers levert de prestaties, het gebruiksgemak en de kwaliteit die je nodig hebt om snel en eenvoudig prachtige documenten en prints te maken. En nog beter: met de navulbare inkttanks voor grote volumes bespaar je tijd, geld en moeite. Sommige van deze printers kunnen in vergelijking met conventionele inkjet- en laserprinters zelfs tot 90% besparen op de totale eigendomskosten, zodat ze ook geweldig zijn voor je bedrijfsresultaat.

Dit is wat ze te bieden hebben en hoe je optimaal van ze kunt profiteren, op basis van de ervaring van mensen die dagelijks zakelijk op hen vertrouwen.

1. Snelheid en efficiëntie

De hand van een gebruiker houdt een fles gele inkt vast die in een Canon MegaTank-printer kan worden geplaatst.

De MAXIFY GX1050 is ideaal voor hybride werknemers - hij is compact genoeg om in de thuisomgeving weinig ruimte in te nemen, maar ontworpen om dezelfde grote productiviteitsvoordelen te bieden als de rest van de MAXIFY-printerserie, dankzij de hoge printsnelheden en de navulbare inkttanks met hoog rendement.

Ian Scullion van Fasciato Architects gebruikt de MAXIFY GX7050 in zijn drukke kantoor. Hij werkt aan krappe deadlines en waardeert de hoge printsnelheden van 24 ipm in zwart-wit en 15,5 ipm in kleur én het feit dat de printer beide zijden van dubbelzijdige documenten in één keer kan scannen, wat kostbare tijd bespaart. Het instellen was ook eenvoudig.

"Het hele installatieproces duurde maar 10-15 minuten", zegt Ian. "Elk van de vier inktflessen wordt individueel afgestemd en voorzien van een kleurcode. Het is dus fysiek onmogelijk om de inkttank te vullen met de verkeerde inkt. Je hoeft niet in de flessen te knijpen en wanneer de inkttank vol is, stopt de inkt vanzelf. Je kunt dus niet knoeien."

De Canon MAXIFY GX1050 is een ander model dat ideaal is voor hybride werknemers. De printer is opmerkelijk compact, snel in te stellen en eenvoudig te gebruiken dankzij het intuïtieve, aanpasbare kleurentouchscreen en het meerkleurige LED-statuslampje. Eén set flessen bevat voldoende inkt voor ongeveer 3.000 kleurenpagina's,1 terwijl de productiviteit wordt verhoogd door een hoge uitvoersnelheid tot 15 ipm voor zwart-wit en 10 ipm voor kleurenpagina's.2 De ruimtebesparende papierinvoercassette voor 250 vel kan netjes worden opgeborgen in de onderkant van de printer en de MAXIFY GX2050 heeft een automatische documentinvoer voor 35 vel, zodat je documenten met meerdere pagina's gemakkelijker kunt scannen en kopiëren.

2. Lage eigendomskosten

Een gebruiker doet papier in de cassette aan de voorzijde van een Canon MAXIFY-printer.

De MAXIFY GX7050 heeft aan de onderkant twee cassettes voor papierinvoer voor maar liefst 250 vel per cassette, evenals papierinvoer aan de achterkant. Daarnaast heeft de printer een D-ADF (automatische documentinvoer) voor 50 vel die beide zijden van een dubbelzijdig document in één keer kan scannen. Dit betekent dat je minder tijd kwijt bent aan het vervangen van het papier in de lade of het opnieuw invoeren van een document om de andere zijde te scannen.

Voor de algehele productiviteit draait het bij een effectieve bedrijfsprinter niet alleen om snelheid en efficiëntie. Het gaat ook om de aanschafprijs en bedrijfskosten. "We zijn meer dan tevreden met de besparingen die mogelijk zijn dankzij de MAXIFY GX7050", zegt Ian.

Canon Europe productspecialist Zubair Rahim legt uit wat de lage totale eigendomskosten zijn voor printers als de MAXIFY GX7050 en MAXIFY GX6050. "Dit wordt berekend aan de hand van de gemiddelde kosten per pagina en de totale kosten voor het bedrijf gedurende ongeveer vijf jaar, inclusief de prijs van de printer en de benodigde consumables. Beide soorten kosten zijn zeer laag bij deze printers. Je kunt maar liefst tot 90% besparen op de totale eigendomskosten in vergelijking tot de 10 beste laser- en inkjetprinters."

3. Printkwaliteit

Een vrouw gebruikt een markeerstift op een geprint document met een Canon MegaTank-printer op het bureau.

Dankzij de navulbare inkttanks met hoge opbrengst in de MegaTank-printers van Canon, zoals de MAXIFY GX2050, ben je minder tijd kwijt aan het bestellen van cartridges. Door het gebruik van pigment in de inkt zijn de documenten duurzaam, vlek- en waterbestendig én opgewassen tegen markeerstiften.

De kwaliteit van de documenten die een organisatie verzendt, is van cruciaal belang voor hoe de cliënten en potentiële klanten die interpreteren. "Soms sturen we ons werk in voor prijzen of wedstrijden, en we printen ook graag afbeeldingen voor op kantoor, op verschillende soorten papier", zegt Ian. "De printkwaliteit van de MAXIFY GX7050 is stukken beter dan die van andere printers die we hebben gebruikt."

De MAXIFY GX1050, MAXIFY GX2050, MAXIFY GX7050 en MAXIFY GX6050 gebruiken pigmentinkten voor alle drie de kleuren en voor zwart. "Hierdoor kunnen ze duidelijke en haarscherpe teksten en volle, kleurrijke graphics produceren, met ongelofelijke details waarbij zelfs de kleinste lettertypen goed leesbaar blijven, zoals de kleine lettertjes in juridische documenten." Zowel zwart-wit- als kleurendocumenten zijn ook zeer vlekbestendig, wat zorgt voor een hoogwaardige uitstraling en dit is handig als je markeerstiften wilt gebruiken.

4. Gemak en connectiviteit

Een man zit aan een bureau in een architectenbureau te werken, met op de achtergrond een Canon MAXIFY-printer op een kast.

Dankzij de transparante panelen aan de voorzijde van de MegaTank-printers van Canon kun je de inktniveaus eenvoudig controleren en snel en voordelig flessen vervangende inkt bestellen.

Een gebruiker houdt een tablet met een staafdiagram op het scherm vast, terwijl een print van dezelfde grafiek uit een Canon-printer komt rollen.

Premier Insurance gebruikt de Canon PRINT-app om documenten te printen vanaf een mobiele telefoon of tablet naar de MAXIFY G6050, op kantoor of op afstand.

Anik Islam heeft ontdekt dat de Canon MAXIFY G6050 ideaal is voor de drukke kantooromgeving van Premier Insurance. Dankzij de capaciteit van 350 vel, de dubbele papierinvoer en de navulbare inkttanks met een hoog rendement ben je minder tijd kwijt aan het bijvullen van papier en het bestellen van inktcartridges.

Een ander voordeel van deze printers is dat ze overweg kunnen met allerlei media – van normaal papier en kaarten tot enveloppen en fotopapier. Omdat het bedrijf deels afhankelijk is van strakke marketingmaterialen om een kwalitatieve marktbeleving te bieden, vond Anik het feit dat deze printers rendabel intern kunnen printen een hele omslag.

De cloudmogelijkheden van de Canon MAXIFY- en PIXMA-printers zijn net zo transformerend geweest voor Premier Insurance. "Onze klanten brengen vaak documenten mee naar vergaderingen. Met de Canon PRINT-app kan ik ze nu snel scannen en worden ze automatisch naar kantoor gestuurd, zodat het personeel ze direct kan analyseren," legt Anik uit.

Veel Canon MAXIFY- en PIXMA MegaTank-printers hebben kleurentouchscreens, die je kunt aanpassen om vaak herhaalde taken toe te wijzen aan een simpele tik op het scherm. Voor het printen op normaal papier, speciaal printmateriaal en fotopapier zijn sommige printers ook voorzien van meerdere invoercassettes en laden, waardoor je geen tijd en moeite hoeft te verspillen aan het vervangen van het papier in één lade.

5. Bedrijfsgericht ontwerp

Een man kijkt naar een kaart in zijn hand, met kleurrijke bossen bloemen achter hem en een Canon-printer aan de zijkant.

Voor veel bedrijven is milieuvriendelijkheid een belangrijke overweging. Hoewel Canon kostenbesparende printabonnementen biedt voor sommige van de op cartridges gebaseerde printers (beschikbaarheid kan per land verschillen) en een recyclingprogramma voor gebruikte cartridges, tilt het navulbare inktsysteem in de MegaTank-printers milieuvriendelijkheid naar een hoger niveau.

Een gebruiker houdt een geprinte foto vast, terwijl andere foto's op de tafel op de voorgrond verspreid liggen samen met bloemenpresentaties.

Forever Rose levert een persoonlijke foto bij elk cadeau dat het verzendt, en die moet van de hoogste kwaliteit zijn. Het bedrijf heeft ontdekt dat de Canon MAXIFY G6040 voldoet aan de vereiste norm, bij grote volumes en tegen lagere kosten dan laserprinters.

Forever Rose is een luxe cadeauboutique in Dubai. In de Canon MAXIFY G6040 vond de eigenaar van Forever Rose, Ebraheem Al Samadi, een oplossing voor de behoefte aan een consistent betrouwbare en hoge productiviteit en lagere printkosten. We zagen een aanzienlijke kostenbesparing in vergelijking met de eerdere lasertoner.

"We printen dagelijks", aldus Asim Hussain, International Commercial Director van het bedrijf. "En betaalbaar printen van hoge volumes was een belangrijke overweging in de keuze voor de Canon MegaTank-printer."

Betaalbaarheid is nog maar de helft van het verhaal. De hoogwaardige resultaten van de PIXMA G6040 voorzien in de behoeften van een bedrijf waarvan klanten perfectie verwachten in de presentatie. Omdat de hoogwaardige dye-inkt van de PIXMA G6040 prachtige vloeiende en natuurlijke foto's oplevert, kan Forever Rose nu een perfect geprinte persoonlijke foto met het cadeau meesturen.

Voor nog meer gemak biedt de Canon Small Business Print Hub een schat aan achtergrondinformatie en casestudy's voor ideeën over hoe je je boodschap goed in geprinte vorm kunt overbrengen. Bovendien heeft Canon PosterArtist duizenden aanpasbare ontwerpen binnen handbereik, zodat je snel en rechtstreeks in-house professionele posters, banners en flyers kunt maken.

Een Canon MegaTank-printer en enkele flessen vervangende inkt staan op een bureau met een computermonitor en bureaulamp erachter.

De MAXIFY GX1050 en MAXIFY GX2050 zijn voorzien van een nieuwe LED-statuslamp die van kleur verandert, waardoor je eenvoudig de voortgang van je prints kunt controleren. Ze zijn ook compatibel met cloudservices en je kunt rechtstreeks printen en scannen vanaf Android- en iOS-smartphones en -tablets via de Canon PRINT-app.

Canon's MAXIFY- en PIXMA MegaTank-printers zorgen uiteindelijk voor een hoogwaardige printkwaliteit met een hoge uitvoersnelheid, terwijl de bedrijfskosten laag blijven. Het nettoresultaat is dat ze je productiviteit kunnen verbeteren en je organisatie winstgevender en efficiënter kunnen maken.

Matthew Richards & Paul Fitzpatrick
 1. Paginavolume is de geschatte waarde gebaseerd op een afzonderlijke testmethode van Canon met behulp van de ISO / IEC 24712-grafiek en continue printsimulatie met de vervanging na de eerste installatie.
 2. De printsnelheid voor A4-documenten op normaal papier wordt gemeten op basis van het gemiddelde van ESAT in de testnorm van ISO / IEC 24734.

Gerelateerde producten

Gerelateerde artikelen

 • TIPS VOOR HET PRINTEN

  Veilig printen

  8 manieren om de beveiligingsfuncties van Canon-printers te gebruiken voor veilig printen.

 • PRINTEN

  De beste printers voor het kantoor aan huis

  Werk probleemloos vanuit huis met Canon PIXMA- en MAXIFY-printers.

 • PRINTEN

  Canon PosterArtist

  Maak snel, eenvoudig en gratis professionele posterontwerpen.

 • PRINTEN

  Inkjet of laser: welke past het beste bij jou?

  Ontdek de verschillen tussen inkjet- en laserprinters van Canon, en ontdek welke printer het beste bij je behoeften past.