TIPS VOOR HET PRINTEN

Hoe print je stemming enorm kan verbeteren

Fotografen leggen momenten vast in de tijd. Ontdek hoe je je favoriete beelden kunt printen en decoreer je huis met herinneringen.
A Canon SELPHY SQUARE QX10 printer next to a scrapbook filled with small prints.

Het is niet altijd mogelijk om je tijd door te brengen met de mensen die je dierbaar zijn. Uiteraard hebben e-mail, sociale media en videobellen zeer grote veranderingen teweeggebracht in onze manier van communiceren met dierbaren die ver weg zijn, maar dit is niet voor iedereen ideaal. Grootouders kunnen wellicht niet zo goed omgaan met de technologie en jonge kinderen hebben er misschien het geduld niet voor. De rest van ons zit meestal de hele dag al naar een scherm te kijken, waardoor we daar in onze vrije tijd waarschijnlijk minder zin in hebben.

Foto's leggen momenten vast in de tijd en als je foto's print, worden deze momenten nog waardevoller. Als je foto's van vrienden of familieleden in je huis hangt, voel je je nog meer verbonden met hen. Bovendien zorgt het maken van een scrapbook of fotoalbum ervoor dat je alle vrolijke herinneringen altijd bij de hand hebt. Het is ook nog eens een attent cadeau.

Hier volgt een aantal tips voor het benutten van de sfeerverbeterende kracht van print.

A young boy helping to hang a framed picture of his grandparents on a wall.

Een tastbaar object is veel interessanter dan door foto's op je camera te scrollen. Geniet van je familie en vrienden door betekenisvolle prints te maken en op te hangen in je huis.

Hang foto's op waar je ze goed kunt zien

A parent and child hanging printed photos, clipped to a piece of string, from a window sill.

Je huis decoreren met herinneringen is een geweldige manier om je humeur een boost te geven. Bovendien voel je je hierdoor meer verbonden met diegenen die je het dierbaarst zijn.

Een vrouw verwijdert de achterzijde van een fotolijst. Een printer uit de Canon PIXMA TS5350a-serie, een foto en een pakket glossy fotopapier liggen op tafel voor haar.

De printers uit de Canon PIXMA TS5350a-serie zijn zeer geschikt voor knutselwerkjes en creaties. Doordat je kunt printen via Wi-Fi kun je alles bedienen via je smartphone.

Je wordt vrolijker als je de gezichten van je vrienden en familieleden ziet. Tot voor kort was het gebruikelijk om foto's van je dierbaren in je portemonnee te bewaren. Als je dan een slechte dag had, kon je naar die foto's kijken om je humeur wat te verbeteren. Een modern alternatief hiervoor zijn digitale foto's die zijn opgeslagen op onze smartphones. Het is echter nog steeds gemakkelijker om je verbonden te voelen met iemand door naar een geprinte foto te kijken. Hang foto's op plekken waar je de meeste tijd doorbrengt, zoals je keuken of kantoor. Hierdoor krijgt je humeur gedurende de hele dag telkens een kleine boost.

Een printer uit de Canon PIXMA TS5350a-serie is een geweldige keuze voor alledaagse printopdrachten. Maak direct verbinding met je smartphone en print foto's van 10 x 15 cm (4 x 6 inch) zonder witrand in slechts 36 seconden.

Gebruik je prints voor een knutselproject

A young boy sticking printed photos into a brown paper scrapbook.

De SELPHY Square QX10 is zeer geschikt voor het maken van een plakboek, aangezien de foto's zelfklevend zijn. Je hebt dus geen lijm of plakband nodig.

A Canon SELPHY Square QX10 printer on top of a scrapbook.

Het is eenvoudig om je foto's te personaliseren met filters, randen of bijschriften met behulp van de SELPHY Photo Layout-app.

Het maken van een scrapbook is een leuk project waarmee je kinderen urenlang kunt bezighouden. Dankzij een plakboek kunnen kinderen zich ook meer verbonden gaan voelen met familieleden die ze al een tijdje niet hebben gezien.

De SELPHY Square QX10 is de perfecte printer voor het maken van een plakboek. Verbind de printer rechtstreeks met je smartphone via Wi-Fi en de SELPHY Photo Layout-app. Voordat je gaat printen, kunnen je kinderen filters, randen, teksten en afbeeldingen toevoegen aan de fotoreeks. Na het printen, trek je de achterkant van je prints los en plak je ze direct in je plakboek. Plakband of lijm is niet nodig. De witte rand is ideaal om een persoonlijke boodschap of grappig onderschrift op te schrijven.

Als je vindt dat plakboeken alleen voor kinderen zijn, ontdek dan hoeveel plezier het maken van je eigen fotoalbums kan geven. Of wat denk je van het dagelijks maken en printen van foto's voor in je dagboek? De SELPHY Square QX10 heeft geen kabels en is draagbaar, waardoor je overal kunt printen. Je kunt hem dus op je nachtkastje leggen of meenemen samen met je dagboek tijdens je volgende weekenduitje.

Herinner dat moment

Twee jonge vrouwen poseren voor een selfie met de Canon Zoemini S2.

Alledaagse gebeurtenissen als een ontmoeting met vrienden zijn net zo goed de moeite waard om te vieren en vast te leggen. De Canon Zoemini S2 is een printer in zakformaat die je overal mee naartoe kunt nemen.

Leven in het hier en nu betekent meer dan alleen maar optimaal genieten van de mooie momenten. Het betekent dat je echt aanwezig bent en leert om dankbaar te zijn voor elke nieuwe dag, wat deze ook brengt. Foto's kunnen een moment meer glans en gewicht geven, of je nou een verjaardag viert met je beste vrienden of simpelweg je hond uitlaat. Een digitale foto van je hond kun je kwijtraken in de digitale opslag op je smartphone of camera. Als je deze echter direct print, voegt dit betekenis toe aan het moment.

De Canon Zoemini S2 is een 8 Megapixel camera en instant printer. Hij bevat een selfiespiegel en ingebouwde lichtring. Deze zorgen ervoor dat je er op je best uitziet als je persoonlijke momenten vastlegt. Je kunt de Canon Zoemini S2 verbinden met je smartphone met behulp van Bluetooth en de Canon Mini Print-app. Dus zelfs als je vergeet hem mee te nemen, kun je een moment vereeuwigen door een foto te printen zodra je thuiskomt.

Verzend foto's met de post

A young child waving at his grandparents during a video call on a tablet.

Foto's verzenden per post is een extra manier om in contact te blijven met mensen die ver weg wonen.

A Canon SELPHY Square QX10 next to a smartphone.

Je kunt meerdere afbeeldingen printen met de Canon SELPHY Square QX10 en deze via de post verzenden naar familie en vrienden.

Uiteraard kun je foto's meteen online delen, maar het maakt minstens net zo veel indruk om je geprinte foto's via de post te verzenden. Grootouders zijn niet allemaal even actief op sociale media en zijn wellicht niet zo vertrouwd met videobellen. Ze vinden het waarschijnlijk wel heel fijn om geprinte foto's van de kleinkinderen of misschien zelfs een zelfgemaakt fotoalbum te ontvangen per post. En dat geldt niet alleen voor grootouders. Wie wil er nou geen foto's van speciale herinneringen ontvangen in de brievenbus? Dat is in ieder geval beter dan weer een rekening!

Verzend je direct geprinte foto's met de Canon Zoemini S2, of print meerdere exemplaren van dezelfde foto, één voor jezelf en één voor hen, met de SELPHY Square QX10. Als je iets groters wilt verzenden, voorzie dan je PIXMA-printer van fotopapier met het standaardformaat 10 x 15 cm (4 x 6 inch) of van A4 glanzend fotopapier.

Met fotoprints kun je momenten uit het verleden herinneren. Je kunt de prints ook gebruiken om een moment meer glans te geven of om je meer verbonden te voelen met vrienden en familieleden die je mogelijk niet zo vaak kunt ontmoeten als je zou willen. Er zijn gewoon zo veel manieren waarop print een positieve impact kan hebben op je leven.


Geschreven door Matthew Bowen

Gerelateerde producten

 • Printers voor thuis

  SELPHY SQUARE QX10

  Koester je speciale herinneringen als prachtige prints die je overal wireless kunt maken.
 • Instant camera's en camera's met printers in zakformaat

  Canon Zoemini S2

  Til je selfies naar een hoger niveau met een cameraprinter in zakformaat, compleet met spiegel, ringlicht, sluiter op afstand en live weergave.
 • Printers voor thuis

  PIXMA TS5350a-serie

  Laat je designstijl zien met de veelzijdigheid van de PIXMA TS5350a-serie, interessante en creatieve apps en probleemloze smartphone-verbindingen
 • Gerelateerde artikelen

 • CREATIEF PRINTEN

  Blijf het hele jaar creatief

  Bekijk de inspirerende ideeën voor je SELPHY Square QX10 van Jesus Sauvage.

 • PRINTEN EN KNUTSELEN

  Maak zelf een verrassingsdoos

  Lini Trinh deelt haar papieren verrassingsdoos, die ze heeft gemaakt met een Canon SELPHY CP1500.

 • PRINTEN EN KNUTSELEN

  Kom in de kerststemming met fotodecoraties

  Voor het tweede SELPHY Craft Club-project deelt Duygu Turgut Gokpinar haar ervaring met de Canon SELPHY Square QX10.

 • TIPS VOOR HET PRINTEN

  Maak een persoonlijk cadeau

  Met de Canon Photo Cube kun je een cadeau vol blije herinneringen maken.